My Baby Dolls

One- Kid- a -Day NICOLE

Hej allihopa, hoppas att ni mår bra?

Nu är det nästan 1 år sedan jag körde med min ”one-kid-a-day” koncept sist så jag tänkte att nu är det dags.

Dom här intervjuerna är så roliga att göra och barnen brukar tävla om vems tur det är att få svara på frågorna och det är såååå roligt att läsa dessa intervjuer i efterhand.

Många gånger har jag verkligen bitit mig i läppen för att inte skratta och ramla av stolen och andra gånger har jag brast ut i skratt så att tårarna sprutar.

Nu är det dags igen.

Jag kommer att börja med äldsta till yngsta, de stora kommer inte ha alla frågor som dom mindre får, för att dom är lite större och mer privata, och för att frågorna till de små är mer ”barnsliga” och mest såklart för att skydda deras integritet. Vill också tillägga att alla frågor som publiceras här har jag fått okej på att lägga upp och vissa har vi helt enkelt skippat. Många av frågorna har ni, läsare tipsat om att jag ska ställa här.

Dom mindre kommer att ha massor med fler frågor och där vet man aldrig vad man kan förvänta sig för svar ?❤️

Men nu börjar vi tycker jag och bredvid mig har jag nu tjejen som gjorde mig till mamma, min förstfödda- Nicole.

***************************************

Vad heter du?– Nicole

Nicole- Pappa gillade Nicole Kidman. Okeeej han har en fru…

Karolina– Efter min gudmor/moster
Mercedes– Efter min pappas farmor

Hur många år är du?– 13, snart 14
Hur lång är du– Vet inte, 158 kanske

Vad har du för smeknamn?– Nukke (betyder docka på finska)

Favoritfärg– Ljusblå
Favorit årstid– Sommar
Favoritmat– Nudlar

Godis eller chips?- Chips (lättsaltade potatischips)

Favoritdjur– Hund
Favorit film– Vet inte. Titanic kanske.
Favorit serie– Huset Fullt igen

Favorit teckat?– Säger inte, haha

Vad gillar du att göra på fritiden?– Titta på tv/mobilen ?

Om du hade en superkraft, vilken skulle det vara?- Resa fram/bak i tiden

“VEM AV SYSKONEN” :

Hur många syskon har du?– 12 syskon, 13 med mig.

Om du fick byta plats med någon i familjen, vem skulle det vara och varför?– Bebo! {Isabelle} Hon får mest uppmärksamhet.

Hur känns det att vara #1 i syskonskaran?- Bra. För att man får göra saker som dom små inte får.


Vad är roligast med så många syskon?– Man har alltid någon att vara med.
Vad är tråkigast med så många syskon?– Att man alltid har någon att bråka med….
Vill du ha fler syskon?– Nej haha!
Vad är det bästa/sämsta med mamma?– Det bästa är att hon alltid bryr sig och att man kan prata om allting med henne och det sämsta är att hon är för överbeskyddande.
Vad är det bästa/sämsta med pappa?– Det bästa är att han är bra på att laga mat och snäll. Det sämsta är att han är lite jobbig.

Vem hjälper till mest utan att man behöver be om det? – Jag såklart. Förutom jag så är det Olivia. Och Danilo.

Vem hjälper till minst?– Vanessa.

Vilket syskon är snällast?– Kevin.
Busigast– Bebo.
Lugnast– Jag! Förutom jag så är det Kevin.
Bråkigast– Jonathan & Vanessa.
Smartast– Vanessa
Vem har mest otur: Vanessa & Kevin. Lite specialbarn.
Vem kommer du bäst överrens med?– Vanessa.

Vem delar du rum med?-Vanessa. R.I.P

Roligast– Bebo
Surast– Jag. Men om jag inte får välja mig själv så är det Jonathan.

Gulligaste– Benjamin
Omtänksammast– Mamma. Annars Micael. {storebror från pappans sida}

Vem är modigast– Vanessa & Jag.
Vem är blygast?- Kevin & Isabelle. Men Bebo bara i början.
Vem pratar mest– Jag och Isabelle tror jag.
Vem skrattar mest– Jag! Och sen Isabelle.
Vem kommer att bli rikast- Jag och Danilo. Danilo är bra på att spara pengar.

Vem gillar att städa mest– Mamma! Och Vanessa.
Vem är stökigast– Isabelle & Melanie
Vem är din bästis i familjen- Melanie

Vem är bäst på att sjunga?– Mamma och Vanessa
Vem kommer att gifta sig först?– Danilo! Han vill vara först med allt, han försöker vara vuxen.
Vem får flest barn– Danilo. Han har alltid velat ha många barn.


Tror du att du kommer att få egna barn & hur många?– Ja. Helst två. Då har dom varandra. Jag orkar inte med fler.

Vem är din förebild och varför- Mamma. Hon är snäll och finns alltid där för alla.

Senast jag skrattade högt– Idag. Det var säkert något som Vanessa sa.

Senast jag grät– Häromdagen när pappa la spärr på skärmtid i min mobil.

Det här är jag bra på– Eehm. Fotboll.

Det här behöver jag öva mer på– Typ… matte.

Favorit ämne i skolan?- Hemkunskap

Tråkigaste i skolan?- Matte!

Jag tycker inte om att- Att ha spärr på mobilen på kvällen. Så dumt.
Jag tycker om att– Vara med vänner

Jag längtar efter– Sommaren. Då blir allt så mycket roligare med mer att göra utomhus.

Det här är jag rädd för- Spindlar, ormar och döden.

Vad är tråkigast med att vara ett barn– Att man inte får göra allt man vill.
Varför får du utegångsförbud?- För att jag inte beter mig… Jag lyssnar inte, säger dumma ord, ja listan kan göras lång.
Vad är det bästa med att vara ett barn- Att… ja vad är det bästa? Det finns nog inget som är bra. Förutom att man slipper betala för saker.


Vad får barn bestämma– Vad vi ska äta. Det är typ det.
När är man vuxen?– 18 på papper. Men annars när man känner sig mogen.


Vad vill du jobba med när du blir stor?– Jag har tänkt på det jättemycket, men jag vet inte riktigt vad jag brinner för ännu.

Vill ni ha öppna instagram konton och få följare från mamma eller hellre privata?- Nej jag vill inte att vem som helst ska följa mig, det är bättre med privat.

Hur kommer ditt liv se ut som vuxen?– Jag kommer att vara rik. Jag kommer att bo hemma. (Därför är jag rik) Man, 2 barn.

Din käraste ägodel– Min mobil!


Vem lagar bäst mat, mamma eller pappa?– Ta inte illa upp nu, men det är pappa.

Vad är mamma/ pappa bäst på? Mamma är bäst på att skriva/blogga. Pappa är bäst på att laga mat och att vara pinsam.

Vad är mamma/pappa sämst på?– Mamma är sämst på att laga mat. Pappa är sämst på… hör han mig nu? Han är sämst på att leka med barn.

Den bästa dagen på året och varför?- Min födelsedag för att jag blir äldre.

Dagens bästa- Ingenting!

Dagens sämsta– Att sportlovet tar slut och det är skola imorgon.

Jag saknar– Mummu & Puua

Din största dröm/önskan?- Att alla är friska, att kriget tar slut och att få en hund.

Detta händer idag: Inget speciellt.

Kommer du på några fler roliga frågor?- Nej.

Nicole- Min förstfödda.

Jag är så tacksam att jag fick dig Nukke. Att det var just DU som kom och gjorde mig till mamma. Det var en lång väntan i mörker, hopplöshet och förtvivlan. Jag trodde att jag aldrig skulle få bli det jag var ämnad för. Att bli Mamma. Men så kom du äntligen efter år av väntan och gav mitt liv en mening och sen dess har inget varit sig likt. Jag har levt min dröm.
Du är mitt allt. Du Nicole, gjorde mig till mamma, den största och finaste gåvan livet någonsin gett mig.

Det känns som att jag blundade och så blev du stor. Bara sådär, på ett ögonblick.

Snart fyller du 14 år och jag gläds så mycket med dig om allt häftigt och spännande som du har framför dig, samtidigt som du aldrig kommer att veta hur min största rädsla i livet är att förlora dig, hur du sakta glider ifrån mig, långsamt medan du växer. 

Jag ser det så tydligt och allt har gått så fort. Jag vet att det är en viktig del av livet, att bli stor, växa upp och testa sina egna vingar. Det hör till. Jag vet ju det. Du gjorde mig till Mamma Nicole och du lär mig något nytt än varje dag. Allt eftersom du växer så går även jag igenom nya delar av min mammaroll som jag aldrig varit med om tidigare. Allt är lika nytt för mig som för dig.

Du försvinner alltmer in på ditt rum i din egna bubbla, man för liksom oftast hämta dig för att umgås. Och jag tänker om det är nu det har hänt, att du inte vill ”hänga” längre. Ena stunden är du en riktig ”tonåring” och driver mig vansinne med taskig attityd och vi skäller på varandra. Andra stunden ser jag min Nukke igen, den glada och tokiga tjejen som lyser upp varje rum hon går in i.

Hur som helst så ser jag ser på dig med stolthet, kärlek och lycka. Och jag är verkligen så stolt över dig. Så så stolt. Du och jag kommer att fixa alla utmaningar på vår väg, det vet jag. Jag litar på dig till 10000% och jag vet att du är en försiktig och smart tjej.

Häromdagen sa du något som stack till i mitt hjärta.

”Mamma jag vill att du ska släppa taget om mig mer”.

Jag vet. Men hur. Jag litar på dig men vet du hur världen ser ut?

Jag ser att du beredd att testa dina egna vingar mer nu och jag lovar att jag ska våga släppa mer. Men jag kommer aldrig aldrig sluta bry mig.

”Jag hoppas och vill tro att jag har gett dig en trygg och stark grund att stå på. Jag hoppas att jag gett dig modet att stå för den du är och känslan av att du är älskad, viktig, speciell och behövd- precis som du är. Jag hoppas att du vet att jag alltid finns vid din sida. Oavsett vad. Alltid.”

Jag tänker ofta tillbaka på alla de fina, viktiga stunderna, från dagen du föddes, till idag och jag skulle vilja återvända till dom stunderna med dig för att visa dig, hur du blev du. Från den glada, goa och söta lilla flickan till den underbara unga kvinnan du har blivit. För det är du. Helt fantastisk på alla sätt och jag skulle önska att du kunde se dig själv med mina ögon.

Jag skulle vilja återvända till dem stunderna, inte för att att ändra nånting, men för att få uppleva saker tillsammans med dig igen. Hålla om dig en stund till.

Det händer inte alltför ofta längre, att din hand tar tag i min men desto oftare kommer du och ger mig en stor, varm kram och utan att du vet om det, så har du gett mig så mycket mer än ”bara” en kram. ❤️

Så även fast våra steg inte alltid går i samma stigar, så går vi ändå åt samma riktning. Tillsammans. För vart dina steg än må ta dig, så finns jag alltid där, precis bredvid dig. Jag kommer alltid att stå vid din sida, stötta dig och vägleda dig när du än behöver mig. Alltid.

Jag håller din hand, även den dagen du släpper. Jag kommer att vara där. Även när du tror att jag inte är. Alltid. Alltid.

Jag älskar dig Nukke med hela mitt hjärta, miljoner gånger om.
Yli merien yli vuorten kohti kuuhun, tähtiin ja takaisin.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Oj vad tårarna började spruta när jag läste ditt brev till Nicole.

  Min son som heter Nicolas är född 08 och är 14 nu så bara nåt halvår äldre än Nicole så är verkligen igenkänning i din text ❤️

  Så fint ❤️❤️

 2. Margareta W

  Älskar verkligen dessa inlägg. Kul att se hur de blir äldre och mognare. En fin tjej öå alla sätt tror jag!

 3. Suzanne Walker

  Du skriver så fint om din upplevelse med ditt 1 barn och hur svårt det är att släppa taget. För tidigt att göra det än men sakta men säkert kommer du att veta när du kan göra. det. Jag har själv uppfostrat 4 barn , pojke,flicka, pojke ,flicka och de två sista har ju haft det lättare eftersom. Jag lärde mig massor som mamma med de två första. . Vågade släppa taget ….

 4. Elisabeth

  Ojoj dina ord om henne i slutet ?❤ vet precis hur du menar. Jag är mamma till 3 på snart 16, 14 och 12! ❤ såå fin intervju. Ser fram emot att läsa allihopa ?

 5. Ana Caroline

  Oh this make me cry so much!!! We don’t want your children do grow up but this gonna happen some day…
  Congrats for be a amazing mother! Read this make me think different and made me better when it comes to children.

 6. Kirsten

  So beautiful. The second part where you write to Nicole brought tears! My oldest is 3 1/2 and I think I will hug and love her a little more tomorrow.

 7. Kholofelo Tshilwane

  This was such an interesting read. I enjoyed it so much. I can’t wait to read more about the other kids. Thank you.

stats