My Baby Dolls

Olivias 6-årskalas

På onsdag fyller min älskade godispåse Olivia hela 6 år och i lördags bjöd vi hem vänner, släkt och familj för att fira henne ordentligt! ♡
På förmiddagen åkte vi för att att handla färska bullar och det sista vi behövde från Partyland. På kalasdagen brukar vi köpa heliumballongerna, allt annat köper vi dagen innan så vi kan blåsa upp allt och sätta på plats. Så på förmiddag går jag och Olivia in i Partyland och hon ska, som tradition välja sin helium ballong själv. Jag väljer en sexa till henne efter att ha pratat att hon aldrig mer bara kommer att vara en enda hand, nu börjar vi klättra på andra handen också.
Och så ska hon välja. Det var så självklart val, hon valde en stående unicorn och jag tänkte om hon inte kan hitta en större…. 😉
Men den blev det och den fick plats i bilen också 😉
På hemvägen stannade vi till hos Make Me Cakes (följ på insta) och hämtade Olivias tårta. Magisk.
Bilder kommer på både ballong och tårta nedan 😉

Den obligatoriska syskonbilden 🙂

Vi dukade kalasbordet och så började gästerna komma. The party is on!


Så lycklig och så taggad för sitt kalas!


Olivia med sin Gudfar (min kusin) Jon


Mina kusiner Jon & Mikaela och min syster Karolina 🙂
Kevin skulle visa hur stark han är, att han kan bära en så stor häst- med bara ett finger, hahaha


Några av kompisarna som ville vara med på bild 🙂
Olivia fick ”gör-ditt-eget-slime-kitt” av en av kompisarna (varje mammas mardröm, haha) så hon satt med det när kompisarna gått hem med hjälp av…. tadaaa- mig och storasystrarna Vanessa & Nicole.
Dont ask. 😀

Tack till er alla som kom och gjorde Olivias dag minnesvärd ♡
Det betyder massor för oss, men framför allt för barnen, För Olivia.
Många kan tycka att o oj oj så jobbigt att det är kalas jämt hos oss. (7 gånger om året iom twins) och tänker att det inte alls är viktigt att gå på allas födelsedag- men tänk lite istället.
Det är inte samma barn som fyller år 7 gånger om året.
Det är en helt egen människa, en helt egen individ som har känslor och tankar som känner sig bortprioriterad av att några tänker att ” aja, vi skippar den här, vi var ju där förr förra månaden” typ.
Bara för att man har många barn ska det väl inte betyda att inte alla är lika viktiga?

Nu svamlade jag iväg här.
Gaash jag kan inte fatta att min godispåse blir 6!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cilla

  Du har ju en fin blogg, men tycker dock att den är alltför kommersiell. Köp det här o köp det där. Allt från speciella tallrikar för bebisar till nappar, vem behöver allt sånt? Man klarade sig bra förr oxå utan allt extra. Och att sätta ut såna där enorma pengar på alla barns kalas?! Dyra tårtor o många ballonger, bara det kostar ju en hel massa! Sen ännu presenter till…låter som värsta drömdagen x8! Egna barn har då aldrig fått annat än egengjord tårta i 13år. Så tror nog att sånt här sticker i ögonen på många…

   1. V

    Brukar inte alls kommentera. Jag satt precis och tänkte; Gud vad underbart för barnen att ha det så speciellt på sin födelsedag, känna sig som universums mittpunkt för en dag, uppvaktade och just med ballongen är ju SÅ fint att har tradition att åka och välja sin egen. Det är ren avundsjuka i din kommentar. Det är nog dig det sticker i ögonen på. Jag har 3 barn och tar efter många idéer Satu har för sina kids. Varför klanka ner på andra? Vi mammor är redan självkritiska, varför inte STÅ UPP för varann, hylla varandra för det fina vi gör. Ta lärdom av varann. Alla gör som dom själva vill för sina barn, det man känner i hjärtat är rätt för just sina. Tycker att det är så tråkigt att man bara MÅSTE trycka ner, både det ena och det andra. Har man inget fint och säga så knip igen.

   2. V

    Brukar inte alls kommentera. Jag satt precis och tänkte; Gud vad underbart för barnen att ha det så speciellt på sin födelsedag, känna sig som universums mittpunkt för en dag, uppvaktade och just med ballongen är ju SÅ fint att har tradition att åka och välja sin egen. Det är ren avundsjuka i din kommentar. Det är nog dig det sticker i ögonen på. Jag har 3 barn och tar efter många idéer Satu har för sina kids. Varför klanka ner på andra? Vi mammor är redan självkritiska, varför inte STÅ UPP för varann, hylla varandra för det fina vi gör. Ta lärdom av varann. Alla gör som dom själva vill för sina barn, det man känner i hjärtat är rätt för just sina. Tycker att det är så tråkigt att man bara MÅSTE trycka ner, både det ena och det andra. Har man inget fint och säga så knip igen.

 2. Sara

  Vi har också 8 barn och jag har nog en annan syn på kalas.
  Här slår vi ihop om de fyller nära varandra för alla andras skull. Och ibland kommer bara våra föräldrar. Vi har stor släkt så det blir orimligt att hela släkten ska lägga upp alla helger efter kalas. Mina föräldrar har typ 20 barnbarn… Om man ovanpå lägger alla barnkalas så skulle vi aldrig kunna bestämma att vi ska göra något. Men vi går på de som passar och barnkalasen ligger ju ofta en förmiddag så oftast går det ju bra.

 3. Eva Karlsson

  Åhh inte klokt att hon redan är 6 år- tiden bara rusar iväg. Vilket mysigt kalas hon verkar haft 😍. Så mysig tradition att barnen får välja sin alldeles egna hem nu.ballong och även tårta. Grattis ännu en gång fina Olivia- kram 😍😍❤❤

 4. Niobarnsmamman

  Hmm, det här med kalas och vem man ska uppvakta och på vilka bemärkelsedagar… Både min man och jag har stora familjer och flera av våra syskon har också stora familjer. Att fira alla på födelsedagarna är otänkbart. Man skulle varken ha råd att ordna kalas eller att ge så många presenter. Vi har gjort så att vi lite har delat upp oss så att de syskon som är mest tighta firar varandras barn. Sen är gudföräldrarna alltid på kalas och mormor och morfar och farmor och farfar kommer på 2-10 års kalas. Övriga födelsedagar skickar de gratulationer och ger en liten present men kommer inte på kalas. Alla barn behöver få känna att de blir uppvaktade och får fira men vi har många barn som fyller nära varandra och då brukar vi slå ihop kalasen. Det gillas av både födelsedagsbarnen och gästerna. När de blir så stora att de bjuder kompisar så brukar de alltid få ha egna kalas och känna att det är deras alldeles egna dag. Det här systemet har vi kommit fram till efter att ha provat lite olika sätt. Kanske det skulle vara ett alternativ för er också att fira flera barn åt gången om det finns gäster som annars väljer bort någon.
  Måste också passa på och berömma för hur fint ni alltid gör i ordning när ni har kalas. Det är så spännande att se vilka ballonger barnen väljer och hur tårtan ser ut. Jag gillar också syskonbilden och att se på barnens kläder. Vi bor på landet med ett par småstäder inom rimligt avstånd. För att komma till en partybutik skulle vi behöva köra många timmar. Jag är nöjd med att bo så här men ibland när jag ser vilket utbud det finns av allt i storstäder så blir jag nästan avundsjuk, när jag tänker på hur barnen skulle njuta av att tex välja en fin ballong eller leka på alla olika lekland som ni har på nära håll. Men man kan ju inte få både lugnet på landet och storstädernas utbud på alla ställen så jag får njuta av era bilder istället.

  1. Me & My Baby Dolls

   Niobarnsmamman- <3 Jo vi har faktiskt haft så att vi slår ihop dem som fyller nära inpå. Twinsen har ju sitt, och så firar vi Kevin & Celina tillsammans. Vi tycker om att ha kalas, det ger oss tillfälle att träffas när alla annars är så upptagna med sitt.

 5. H

  Hej Satu!
  Jag förstår hur du menar, att varje individ ska få ha sin egen födelsedag och att ett barn inte har sju stycken födelsedagar under ett år. Men hur tänker du kring att andra i din omgivning, familj/släkt, vänner osv kanske inte har råd att komma på alla kalas och därför hoppar några/någons? Ändå ganska mycket att lägga ut pengar för 8 presenter om året… Tänker sen även jul för din familj/släkt 🙄😳 blir ju ganska mycket mer pengar att lägga på presenter till dina barn än till t.ex din systers barn för släkt eller andra i omgivningen.

  Förstår att du tänker att man kanske inte behöver ha med sig present eller så, att det är att man dyker upp och grattar som betyder något och är viktigt.. Men tror ändå du förstår att det känns som kotym att ha med sig present om man blir bjuden på kalas och väljer att komma? Självklart vill man själv då ha med sig present för att inte känna sig dum..

  Förstår du hur jag menar och tänker? Menar absolut inget dum med frågan. Hade gärna uppskattat svar.

  //H

  1. Me & My Baby Dolls

   H- Hej! Jag tog verkligen illa åt mig. 🙂
   Ang kalas så vet våra barn sen dom var små att det viktigaste är inte presenter och det händer att nån inte har med sig en present och det är inget barnen tycker är konstigt. Jag fattar att man inte alltid har råd, och då behöver man inte köpa något, bara man kommer och firar och har kul tillsammans, det ser vi är huvudsaken. Våra barn är vana med det sen dem var små.
   Jag förstår att många tycker att det är jobbigt att komma tomhänt om de tror att man förväntar sig det av dem, men så är det inte hos oss, vi tycker bara det är kul att dom tar sig tid att komma. Man kan ha med sig en choklad ask eller något om man känner att det jobbigt och vill ge något symboliskt. 🙂

   På jul får våra barn inte presenter från någon annan än mig och Andres. <3

 6. Mia från skåne

  Då betyder det att jag har läst din blogg varje dag i lite mer än 6 år! Började läsa när du var gravid med Olivia.
  Oj va tiden går snabbt!
  Grattis Olivia på 6 års dagen!

 7. Anna Köhler

  himmel vad åren går 😀 minns när jag började läsa din blogg då du väntade tvillingarna herregud 🙂 min äldsta är 12 blir 13 om 5 månader inte klokt
  alltså vilket ängla hår Olivia har 🙂

 8. Mammatill3

  Grattis till Olivia!
  En helt annan fråga. Såg att du har britax go och emmaljunga nxt90. Är på jakt efter en vagn till våran fyra och velar mellan dessa två samt bugaboo fox. Vilken tycker du är bäst? Vill kunna röra mig i olika miljöer!

 9. Viktoria

  Menar du att släkten tycker det är jobbigt med alla kalas eller är det läsare som klagar? Är det läsare så är det bara att koppla bort.

 10. Tina

  Hej!
  Starkt inlägg och tycker som dig att alla är lika att få firas och hyllas…. har tyvärr haft barn vars släktingar ej behagat att komma flertal ggr. Och ja barnet blir ledsen, besviken och undrar vad den gjort för fel. Finns väl inget roligare än fira någon 😉😘.
  Tack för en bra blogg!!
  Kram Tina

 11. Vernesa

  Det är så viktigt det där med kalas !! Vi gör verkligen allt för att gå på alla inbjudningar vi får. För aldrig vet man ifall något barn står där på sin födelsedag utan en endaste närvarande kompis..
  Så viktigt alla är lika värda ❤❤

 12. Louise

  Var hon inte precis nyfödd? Började läsa din blogg när du väntade henne.
  Min äldste ska börja på gymnasiet efter sommaren. jag vet inte alls var tiden tog vägen där. Min yngste grabb blev 13 nu i början av december och minsta fyllde 8 i november. Ja tiden går och vi blir bara yngre haha 🤣.

  Ha en fin vecka.

stats