Oavsett hur mycket det stör andra | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Oavsett hur mycket det stör andra

Nu när det börjar bli dags för skol- och föris starter så får jag ofta frågan om Kevin och Celina inte ska börja.
Dom är trots allt 3.4 år och 2.4 år nu.
Men nej, dom ska alltså inte börja på förskolan nu i höst, utan dom ska fortsätta vara hemma med mig och även sen med bebis. Faktum är att jag gjorde ett försök med Kevin förra hösten, mest eftersom alla andra tyckte att det vore sååå bra för honom för han är så blyg och att han inte skulle få den stimulans och det sociala han behöver- från mig.
Men det blev en mardröm. Han trivdes inte alls, grät sig igenom allt, åt inte, lekte inte. Bara så ledsen.
“Ge det tid” sa alla, “Han vänjer sig”. Men jag kunde inte. Varför skulle jag?
Jag förstår att det är just det man måste göra och man har inget annat val när båda föräldrarna jobbar och barnet måste ha nånstans att vara.
Men varför måste jag? Jag var ändå hemma med Celina.

Visst hade jag planer på att jobba hårdare hemifrån och starta upp ett företag, men jag beslutade mig för att ta bort Kevin från föris och skjuta upp på mina framtidsplaner.
Han behövde mig mer.
Det var helt rätt beslut för mig och Kevin- jag är bara så tacksam att jag har den möjligheten att få vara hemmafru/mamma. Barnen är små bara för en kort tid och den tiden kommer inte tillbaka- karriär kan jag satsa mer på sen när barnen är större,

Jag lovar er- en dag kommer han att vara redo att ta sig ut på sina egna äventyr och testa sina vingar- då kommer jag att finnas där och stötta och uppmuntra honom.
Just nu får det vara på hans egna villkor.

Kevin är en mammagris och han får vara det- oavsett hur mycket det stör alla andra. 😉

Kevin Gonzalez (2)Kevin Gonzalez (1)Kevin Gonzalez (3)
Wiiwi min älskade gobulle. ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Precis såhär är det för mig och min kille på 4 år. Han är sån mammagris och går på föris, men ganska många dagar då han inte vill vara kvar på föris så får han följa med mig hem istället. Han verkar inte trivas 100 % med att vara där utan vill hellre vara hemma med mamma. Jag pluggar på distans så jag har haft möjligheten, varför skulle jag då inte ha min lille hemma när han känner att han vill det? Verkar störa väldigt många dock! Som tycker att jag ska lämna trots skrik, gråt och bönande. Nej, jag gör det som funkar för mig istället 🙂

 2. Daniela

  Man ska inte bry sig så mkt om vad andra gör och hur de tänker. Alla bör göra det som känns bäst för sig själv och sina barn och sen lita på att det är så man tänker! Kan vi bar sluta upp med MOMSHAMING mot varandra och supportera varandras val istället! Så gör det du anser är rätt för dina barn!!.

 3. Malin

  Helt rätt! Jag sa upp förskoleplatsen för min son när hans lillasyster kom. Vi var hemma alla tre på dagarna, har aldrig ångrat det beslutet.

 4. Victoria

  Helt rätt att följa magkänslan <3 vi har båda våra barn hemma, just nu 3 år och 1, 5 år – älskar denna tid! (Men folk har verkligen intressanta åsikter om det..)

 5. karin

  Klart du känner och vet vad som är bäst för just era barn! Stå på dig (precis som du gör 🙂 ) Tänk vilka möjligheter ni har som kan göra så här. Att välja! Ni vet vad som är bäst för just er…ha det fint tillsammans!

 6. Fyrbarnsmamman4

  Vi har valt att vara hemma med våra barn så länge vi kan. Äldsta börjar f-klass nu och de andra tre ska fortsätta va hemma.
  Som du skriver; tiden går så fort. Snart är de stora och måste vara i skolan. Passa på att njuta av dina barn och lyssna inte på vad andra säger. Lyssna till vad du själv tycker är rätt för dina barn!
  Heja dig!

 7. Fyrbarnsmamman

  Vi har valt att vara hemma med våra barn så länge vi kan. Äldsta börjar f-klass nu och de andra tre ska fortsätta va hemma.
  Som du skriver; tiden går så fort. Snart är de stora och måste vara i skolan. Passa på att njuta av dina barn och lyssna inte på vad andra säger. Lyssna till vad du själv tycker är rätt för dina barn!
  Heja dig!

 8. Maria

  Vad mysigt att få vara hemma! Hade gärna varit det men måste jobba. Bara en öppen fråga, hur gör ni med pensionspengar?sparar undan extra vid sidan av?

 9. Ulle

  Du gör helt rätt om du frågar mig. Det bästa är ju att var o en gör som de själva vill men som du säger får man nog ofta försvara sitt val. Tyvärr tror jag att många inte följer sitt hjärta utan det är en rättighet att ha sitt barn på förskolan när man är föräldraledig, många vågar nog inte välja utanför boxen – alla andra gör KU så. Tiden går så fort snart är de stora, njut av dina barn.

 10. Hanna

  Självklart ska han får vara hemma när han behöver det och det fungerar!! Det är inte bråttom med fsk. Barn under 3 år mår generellt bäst hemma med sina föräldrar. Min yngsta var hemma till hon var 3 år och är idag 5 år. Hon tycker mycket om sin lilla fsk och har gjort från start. Men då var hon redo!

  1. Maria

   Vad mysigt att få vara hemma! Hade gärna varit det men måste jobba. Bara en öppen fråga, hur gör ni med pensionspengar?sparar undan extra vid sidan av?

 11. Ann-sofie

  Du gör 100% rätt i att ha honom hemma när du har möjlighet till det! Barn har det helt klart bäst hemma hos sina föräldrar.

 12. Yvonne

  Stå på dig Satu!
  Dina barn mår helt tydligt bäst av att vara hemma med dig, så självklart ska de vara med dig då du har den möjligheten. Du är en fantastiskt bra mamma enligt mig! ❤🍀❤

 13. M

  Så kloka ord. Är själv en trebarnsmama, där ett av mina barn inte är förskolebarn. Jag gjorde misstaget att lyssna på andra till det gått 2 år och han hade både tappat i vikt och längd! Han var ledsen, tyst. Vi vbröt förskolan och det är det bästa jag gjort! Nästa vecka ska han börja förskoleklass. Idag är han glad, stark och trygg kille!

 14. Lotta

  Jag var lite dom Kevin när jag var liten. Jag tyckte inte om förskolan, jag tyckte det var stort och rörigt.
  Det är bra gör dem som har möjligheten til att vara hemma.
  Jag tycker det är synd att det inte finns fler dagmammor nu förtiden. Typ 9- 10 inskrivna barn och Högst 7 samtidigt och bara en fröken. Och barnen få vara i en hemmiljö och inte en förskola byggd för att enbart vara så praktisk som möjligt. Jag tror att barn upp till 3 år behöver omvårdnad och inte en plats som är menat att lära sig så mycket som möjligt, små barn lär sig genom egen lek och att utforska på egen hand. Alldeles tillräckligt utvecklande för nyutvecklade små hjärnor. I slutändan ( om typ 15 år) kanske Kevin både blir mer social och smartare än många andra.

 15. Margareta W

  Du är klok du. Låt barnen få börja när de själva är redo. Det är ju inte så att Kevin lever utan kompiskontakter. Han har ju sina syskon och deras kompisar. Det kommer att bli jättebra.

 16. Gunilla

  Har man den möjligheten att vara hemma med barnen så är det absolut det allra bästa för dem. Jag har haft båda på förskolan och hos dagmamma o de är idag vuxna o trygga individer . Men hade jag haft den möjligheten att vara med dem första åren hade jag varit det!!!

 17. Jennifer

  Min dotter är dock bara 8 månader men också en mamma gris. Detta stör verkligen vissa. “Hon måste lära sig att vara hos andra” “Det är du som gör henne mammig” osv. Hur kan man störa sig på att en mamma är mycket med sitt barn. Jisses, folk får tycka vad dom vill för i slutändan är den ändå min dotter jag älskar mest ♡

 18. Beatrice

  Jag kände exakt lika när vi gick lillebror! Alla frågade när Hailie skulle börja förskolan & om jag sökt plats, men jag kunde inte. Hailie är en så känslig liten varelse så det hade aldrig funkat. Istället fick hon vara hemma med mig och lillebror och det här gett ett så enormt fint band mellan dem, jag har aldrig ångrat en sekund! Så fint att se att det är fler som väljer att hålla sina barn hemma när möjligheten finns! ❤

 19. L

  Jag håller så med. Ingen egentligen 1 åring 2 åring 3 åring behöver dagis. Hoppa inte på för att jag skriver dagis. Ord. Samma innebörd. Lika mycket värda personal vare sig man säger dagis eller annat. Tycker dom som kan ska vara hemma så mycket dom kan. Pengar, alltså pengar, det ska styra så förbaskat. Man kan leva på ganska lite pengar om man vill. Skaffar man barn, vill man inte vara med dom då? Vill man lämna bort en ettåring från 6-18? I min värld, och det är min, inte sagt att det är den enda rätta, aldrig. Aldrig någonsin. Inga pengar i världen är värd mitt barn.

 20. Elin

  Bra att fler står upp för sin barn och lyssnar på de. Väntar på svar på plats för min 4 åring, jag har frågat henne om hon vill gå på dagis och det blir oftast ja. Men skulle jag se minsta tecken på att hon inte trivs så får hon sluta. Hon börjar endast för att jag ser att hon älskar stt leka med äldre barn och det finns ingen runtomkring här som är hemma med äldre barn. Blir alltid bebisar hon får leka med. Tråkigt!

 21. Norrländskan

  Oj så bra skrivet! Så underbart bra!
  Kevin behöver bara dig, det är jag helt säker på. Så otroligt fint av dig att följa det du känner innerst inne för ditt barn TROTS alla pekpinnar!
  För den som inte visste finns det av sånt här…i SVERIGE, fast man inte skulle kunna tro det. Det trodde iaf inte jag. Men kika på haro.se
  Tid för barnen, handlar det om. Som de flesta pratar så fint om MEN sätter sitt eget ego och karriär före iallafall!

 22. Mia

  Tycker du gjorde och gör helt rätt. Man måste känna efter och göra det som känns bäst för sig själv och barnet ifråga.
  Hemma hos blir vi också ständigt ifrågasatta då vi valt att ha barnen görst hos dagmamma och sen bara några timmar varje vecka. Jag är egen företagare och bestämmer själv när jag vill jobba och om jag vill jobba när barnen sover så är det mitt beslut. Tänker också att de är ju bara små en gång och tiden går så väldigt fort ändå.
  Jag tycker ni verkar ha fantastiska barn så du gör helt rätt för just er familj.
  Ha en skön helg och njut av de sista dagarna innan skola och föris börjar igen.

 23. Jenny

  Tycker det är starkt gjort av dig att ha dom hemma :-)) Min dotter är lika gammal som Kevin och hon går 15 Tim och jag tycker att det tar bort pressen liten från en själv att stimulera henne hela dagarna. Sen börjar dom skolan här i England mellan 4-5 års ålder så lite för att förberedda henne också inför skolstarten. Men det är sant som du säger att det gäller att njuta nu när dom fortfarande vill leka med mamma :-))

 24. Louise

  Det är väl upp till varje förälder. Vissa barn är faktiskt förskolebarn och andra är helt enkelt inte det.
  Och jag tycker ni ska ta det i ER takt och inte bara för att han måste.
  Mina barn, alla tre har varit förskolebarn och de älskade vara där på dagarna så det var svårt att få hem dem ibland.
  Jag tror att när väl ni bestämmer er för att sätta Kevin och Celina på förskolan så kommer de stortrivas. Oavsett vad folk tycker så bör ni gå på er magkänsla.

  ha en fon helg. Kramar från Malmö

 25. MammaLinda

  Du har mitt fulla stöd och jag tycker att du tog helt rätt beslut!! Även om de flesta väljer förskola för sitt barn, så gör inte ALLA det. I mina öron är det du skriver det mest självklara och rätta och jag kan inte riktigt förstå att du får kritik för det. Och du är som sagt inte ensam. Jag är just nu hemma med Helge som fyllde 3 år i somras. Och mina andra barn började förskolan när de var 4-5 år.
  Med tanke på hur många syskon Kevin har så är det rätt skrattretande att någon har som argument att Kevin skulle bli understimulerad. Har man syskon så blir det ju lek. Och är syskon på skolan så tycker jag det bara är bra att lära sig att leka själv och få ha det lite tråkigt emellan åt. Då leks det mer på eftermiddagen och helger när syskon är hemma.
  Kram till dig
  Linda
  https://blogg.loppi.se/mammalinda

 26. Sara

  Åh! Precis samma med min kille som fyllt fyra nu i sommar. Provade också med 15 timmars förra hösten. Han var heeelt förstörd!
  Satt hela vägen i bilen och kämpade mot gråten -snälla mamma lämna inte mig…
  Det viktigaste för pedagogerna var att han inte skulle få vara med sin storasyster trots att jag ville det. Mitt hjärta sa nej och jag såg att det bara blev nedbrytande för honom. Jag valde att avbryta efter två veckor.
  Känner i och för sig att jag nästan bara har fått positiv respons.
  Skönt också att slippa alla smittor från förskolan.
  Låt dom små barnen vara små så länge dom vill. Snart börjar dom skolan ändå.

 27. Tessan

  Jag tyckte att det var bra att min äldsta fick gå på dagis när jag var mammaledig. Han fick den sociala biten som han inte fick när han var hemma. Men han kunde stanna hemma när vi kände att vi inte orkade gå iväg. Är upp till var och en om vad och hur som passar familjen, och framför allt vad som passar barnet.

 28. Anneli

  Du gör helt rätt som låter barnen vara hemma med dig tycker jag. Har man möjligheten så är det väl underbart att kunna ge dem den tryggheten! Jag var hemma i fyra år med min första och två år med mina två yngsta. Hade gärna varit hemma tills de började 6-års om det hade varit möjligt. Visst finns det fördelar med förskolan, men jag tror att små barn har det bättre med sina föräldrar. Umgänge med andra barn blev det massor av när jag var hemma, vi gick till öppna förskolan, biblioteket och roliga lekparker. Min äldsta är 17 år idag och har sagt att hon upplevde som barndom som väldigt trygg och stimulerande. Det får man väl ta som ett bra betyg?!😊
  Kram!

 29. Kristin

  Hej! Jag har jobbat som förskollärare sedan -04 och vad jag önskar att fler tänker som du! Men tyvärr så orkar inte föräldrar idag att vara med sina barn, utan gömmer sig bakom orden att de utvecklas sååå mycket bättre på förskolan, vilket är skitsnack!! Vi kan aldrig ge det du som förälder kan ge till ditt barn. Skönt att höra att sånna som du finns! Tyvärr är ni väldigt få!
  Kram🌸

 30. Nesaa

  Gör du helt rätt i 💜 tq vara på tiden medans det går. Barn behöver inte förskolan, de behöver sina föräldrar 💜 vilken tur att du har möjlighet att ge honom den tid han behöver. Allq undrar när min 20 månaders ska börja, helt ärligt är så trött på den frågan, storebror går bara 10 tim i veckan han äe 4,5.. Lillebror börjar när han känner sig redo även tredje som är snart här 💜 / Mamma & fsk pedagog

 31. Ellen

  Jag fick också mycket påtryckningar när jag hade min äldsta son hemma. Han började nu när han blev 3 och trivdes jättebra.
  Men det är så jobbigt när omgivningen tycker att man är hemsk som har dom hemma..

 32. Liselott

  Klart barnen ska vara hemma med dej, era barn ert val, barnen blir stora så snabbt ta vara på tiden så länge ni kan underbart för dem att slippa stressen med stora barngrupper och utsliten personal

 33. Therese

  Du gör helt rätt!!! Blir så glad varje gång någon väljer att faktiskt låta syskon vara hemma om de vill det och det funkar. Föräldrarna ska faktiskt vara tryggheten när man är liten! Jag gjorde samma med mina tjejer som nu är 4,5 och 2 år. Första året var min tjej hemma helt med oss men sen förra hösten fick hon börja 15 Tim då hon själv efterfrågade kompisar… men hon valde nästan ändå jämt o vara hemma och frågade tom varför hon skulle vara på förskolan när jag o lillasyster var hemma, då var hon 3,5. Så klok fråga som jag inte ens kunde svara på. Men jag upplever att det är sjukt mycket tyckande när man väljer att ha sina barn hemma men ingen ifrågasätter hur man kan skola in en ettåring bär man ändå ska vara hemma.
  Nä jag önskar att fler vågade ta beslutet o ha dem hemma om man vill!
  Heja dig och lucka till med bebisen!
  Kram Therese mamma och förskollärare

 34. Jannie

  Såå rätt Satu. <3 Blir innerligt glad då jag läste detta inlägg. Troligen för att jag känt samma sak. Vår son började dagis i januari, han var bara 1år2mån. Nästyngst i sin grupp (ja här i finland börjar barn kanske lite senare än i sverige?). Vi var egentligen inte tvungna att sätta honom på dagis men alla mina släktingar pratade om att barn "behöver "det, alltså alla argument du nämnde. Då jag vände ryggen åt min gråtande son var det nåt som gick sönder inom mig. Jag ångrade mig bittert men har lite finsk sisu i mig (fast jag är finlandssvensk..) och tänkte att jag ändå står fast vid mitt beslut. Jag hade ändå en magistersavhandling att skriva. I vilket fall beslöt jag i den stunden att om vi har lyckan att få fler barn så kommer jag aldrig i livet att placera på dagis så tidigt. Som du säger är barnen små en så kort tid.

  Sköt om dig och kram!

 35. Inga

  Det är bara du som mamma som vet vad dom är bäst för ert barn! Kevin mår bra av att vara hemma med dig och Celina, sedan får ni se hur det blir när lillasyster anländer ❤️ Låt inte någon annan påverka dig när det gäller dina/era barn! Ni bet bäst!! Älskar din blogg😊 Du är så fantastisk mamma till era barn❤️ Lycka till med lillasyster och fortsätt vara DU❤️

 36. Ellinor

  Har aldrig kommenterat men var bara tvungen nu. Tycker du gör helrätt som låter de små barnen vara hemma, du har ju den möjligheten som inte alla har idag så sträck på dig och var stolt över ditt beslut❤❤ tänk om fler föräldralediga föräldrar kunde tänka som dig. Har sett på nära håll flera hemska exempel på små barn som inte mår bra av förskola men som ändå är där för att den föräldralediga tror att förskolan är så mkt bättre än hemmiljön. Kram o lycka till med kommande lillasyster❤❤

 37. GosxTre

  Mina började dagis efter dom var 2-3 år och gick på dagis när minstingen kom.. endast 15h men ändå.. mina har endast gått 15h.. det är väl självklart nästan att om dom inte trivs så ska de inte gå och du har en fantastiskt möjlighet att kunna ha hemma så why not.. Dom är ju små EN gång så går inte ta backa bandet.. njut och bry dig inte vad andra söger

 38. Jennie

  Hej.
  Tycker du gör alldeles rätt. Hade själv mina barn hemma så länge vi kunde och det är det bästa som vi gjort.
  Jennie

 39. Susanna Wall

  Tycker din inställning och tänkande är ett bevis på moderskap på
  Hög nivå.
  Du Säger ju själv att du har ju möjligheten så varför inte?
  Varför tvinga om man kan låta sitt barn få vara hemma … önskar att jag hade samma möjlighet…
  De med annan åsikt kan ju ta den och stoppa upp den där solen inte skiner dagligen..
  du vet bäst vad ditt/ert barn mår bäst av …
  Stor kram

 40. Jennie med ie

  Hej
  Följer din blogg och jag tycker du ska göra det som känns rätt för din familj och dina barn. Kevin är sin egen person och han vill vara med dig så låt han vara det. En dag kanske han frågar efter att gå på förskolan eller så vill han vara hemma tills han börjar 6:års och känns det bra så låt han vara det.
  Alla barn trivs inte på förskolan och så är det bara. Jag som förskollärare kan känna att alla barn behöver inte gå på förskolan för att träna sig socialt det finns så mycket mer som barnen behöver för att bli bra samhällsmedborgare. De behöver tid med sin familj och sina syskon, få möjligheten att få vara egna individer. Jag vet att Kevin kommer bli en bra kompis och få träna sig socialt dels med sina syskon och alla barn som ni träffar.

 41. Josefin

  Hej Satu!
  Jättebra beslut tycker jag. Jag har mina 3 barn hemma, min 6-åring ska börja 6-årsgrupp nu till hösten så det blir första gången han prövar sina egna vingar. Först nu känner och ser jag att han verkligen är redo. Jag är såå glad att jag har haft möjligheten att vara tillsammans med honom varje dag i 6 1/2 år och njutit till fullo av det. Det är med både spänning, förväntan och sorg som jag nu inser att han ska vara ifrån mig några timmar per dag men att han kommer att få många nya, roliga och viktiga utmaningar som han kommer ta sig an med glädje tvekar jag inte på.
  Jag planerar att vara hemma med hans syskon lika länge. Det är den största lyckan som finns att få vara tillsammans med sina älskade barn varje dag och hitta på små och stora äventyr ihop!
  P.s. Ni är så härliga att följa!

 42. Anna

  Jag är uppvuxen på landet med 4 storasyskon. Mamma börja jobba när jag var 8 år, pappa var ju alltid “hemma” (ute i ladugården, på fälten osv) så jag har varken gått på dagis eller fritids. Det har inte gått någon nöd på mig! Jag har flyttat runt. bott utomlands, bor nu i sthlm och tänk jag kan dela med mig och stå i kö, även om jag inte fick lära mig det på dagis. (Hemma stod vi i kö till toan, när vi var 7 i huset 🙂 )

 43. Elisabeth

  Klart att barnen ska vara hemma om det finns möjligheter. Jag tycker det är underbart att vara hemma med barnen för småbarnstiden går så fort.
  Jag har själv möjlighet att vara hemma och ska ta en termin ledigt nu innan jag fortsätter mina sjuksköterskestudier till våren. Jag gör det för att jag vill och kan.
  Det ska bli så spännande att se er nya lilla docka!
  Massa kramar!!

 44. Emy

  Du har så rätt! Har varit hemma med mina grabbar och har ett år kvar med minstingen som börjar skolan då. Har aldrig ångrat det beslutet! Stimulans hit och dit, det kan man få hemma lika bra som på förskola. Tror också han kommer vilja testa sina vingar, när han känner sig redo. Sånt ska man inte tvinga fram, det kommer naturligt. Du känner dina barn bäst 👍 Bra att du stod på dig 😊💕

 45. Minna

  Det är ju ert beslut som är bäst för era barn.Det har alltid funnits barn som går på föris,barn som går hos dagmamma och barn som går hemma.Allt funkar som det har alltid gjort Viktigast är väl att barnen är någorlunda förberedda när skolan börjar och de har de väl alltd varit i alla tider oavsett “skötformen”. 😉

 46. Alma

  Vilken tur att du kan vara hemma med alla förskolebarnen om dom vill! Tror både Kevin och celina tycker stt det blir kul stt vara med dig och ta hand om lillasyster❤️

 47. Jennie

  Du är så jävla klok!
  Hade oxå haft min son hemma om jag haft möjligheten. Efter två år,TVÅ år har han vant sig stackarn….. Han är lika gammal som Kevin.

 48. Agda den förste

  Heja dig….som gör precis hur du känner i detta.
  Själv var jag hemma i tolv år och fick tre barn under tiden. Det är de bästa åren i mitt (och barnens liv)
  Sen var man inne i “ekorrhjulet” några år innan de klarade sig mest själv och varje vecka tänkte jag : “GUD vad skönt att vi fick ta det lugnt i tolv år”
  Stort lycka till med allt.
  Hälsningar Skåne.

 49. Karin

  Men så fint skrivet av dig tycker jag. Jag hade gärna haft min son hemma längre men vi hade inte möjlighet till det. Sen visade det sig att det passade honom rätt bra ändå och att han som inte har syskon behövde träffa andra barn mer. Men dina barn har ju så många syskon att lära av och med att det inte finns samma behov för det hos dem. Alla gör väl som det passar dem bäst och alla gör vi så gott vi kan. Men visst är det påfrestande med allt tyckande om ens val hela tiden! Man KAN göra annorlunda och ändå göra rätt!
  Kram på dig och lycka till med det nya tillskottet framöver😊

 50. Niobarnsmamman

  Det gör du rätt i. Självklart kommer han att klara sig bra senare, även om han har varit hemma längre. Kanske t.o.m. bättre. Här är barnen hemma tills de börjar i förskoleklass bortsett från några timmar per vecka i kyrkans dagklubb. Lugna och trygga barn är resultatet.

 51. Lovisa

  Ville bara säga att jag tycker du för helt rätt! Mina barn har varit hemma ganska länge (inte lika länge som dina dock) – de har även mestadels gått 15 timmar i veckan. Jag prioriterar det framför annat – ser inget fel alls med att andra vill/måste ha barnen på föskolan men det måste ju vara upp till var och en hur man vill/kan. Många har varit på mig med, både för “barnens skull” och för “min karriär”, nästan som att det ses som lite konstigt i andras ögon. Barnen växer upp vääääldigr fort – så ta du tillvar så mycket du kan av tiden. Känns det rätt för dig så är det säkert rätt ❤

 52. Petra

  Strunta i vad alla andra säger. Barn kan gott och väl vara hemma tills dom börjar skolan om det är så 😊 Gå på din magskänsla 👍🏻

 53. Anne

  Jag tycker du gör helt rätt som har barnen hemma. Har man möjligheten så har dom det bäst hemma när dom är små. allt har sin tid.

 54. Maria E

  Jag tycker att du tänker helt rätt, det är ju ändå bara en kort stund dom är små. Ingen känner dina barn så som du gör, andras åsikter spelar ingen roll. Du har det bästa och viktigaste jobbet just nu😊. Sensommarhälsningar från ett soligt (idag😉)Finland

 55. Jennifer

  Tycker du gör helt rätt! Om barnet inte måste vara på förskolan, varför ska dom ? Jag har jobbat i förskoleklass och fritids och jag kan säga att barn som har varit hemma vs de som gått i förskolan är det ingen skillnad på utvecklingsmässigt.
  Det är så sorgligt idag att många anser att barnen ska in i förskolan för att “det är det bästa för dom”, “de utvecklas bättre osv”. Men i själva verket har inte barn under 3-4 år större behov än att vara med sin egen mamma. Föräldrarna är alltid det bästa för barnet. Så stå på dig! Tycker det är fantastiskt att dina barn får vara hemma med dig så länge!

Annons
stats