My Baby Dolls

MVC Wed, 26 Sep 2012 16:40:00 +0200

 

Idag hade jag min tid på MVC. Jag och grabbarna lämnade Nicole och Vanessa på dagis och gick till busshållplatsen en kvart innan bussen var där, bara för att få plats på bussen denna regniga dag. Tänkte att fler tar nog bussen just idag, och jag ville inte riskera att inte få plats i bussen med min dubbelvagn.

Bra tänkt, jag var där först, men sen kom 2 vagnar till och i nästa station kom ännu en vagn och dom fick snällt stå kvar där ute i regnet. Fy, kan inte alls vara kul… Det är skönt att vi bor precis vid första/sista stoppen för bussens runda. Men här ligger också förskola och skola så det står ofta vagnar som ska med.
 
Underbart att ta en promenad från bussen till BVC i detta regn-väder! Och jag höll på att bli påkörd av några ungdomar som inte kan ens ha körkort…  Helt plötsligt ska idioten backa för full gas precis när jag går på övergångstället.
 
Fram kom vi och jag vägde mig och pojkarna stod där också och tyckte att det var jätte kul.
Jag går iaf upp i vikt, fast jag kräks så ofta.
 
Allt såg helt OK ut med alla prover hon tog på mig, via blodsockret (?) kunde hon konstatera att jag har vääldig snabb ämnesomsättning och med det att jag verkligen måste ta mig tid att äta lite smått mellan varven så att jag inte ska må så illa och ha yrsel.
 
Jag ligger på gränsen till dålig järnvärde så jag måste börja ta järntabletter.Jag visste ju nästan det. Jag får dras med ett helsikes jäkla ont i magen varje dag då, men hon sa att det kan ta nån vecka innan det börjar verka ordentligt.
Så jag provar nu med att ta det på lite olika tider. Idag började mitt på dagen, så kanske jag sover bort när det gör som mest ont. Så var iaf planen…
Fick lägga mig och lyssna på bebisens hjärtljud och så mätte hon magen för allra första gången (för denna graviditet också) SF-måttet var 24. Danilo och Jonathan satt som små ljus när vi hörde de galopperade hjärtljuden. Dom undrar nog om bebisar verkligen ska låta så?
 
Efter MVC knallade vi upp till Handen. Fy f*n för den där mördarbacken upp alltså…. Ingen kondis alls för den längre.
Vi stannade till och lekte i lekhörnan där, och träffade andra mammor och barn. Sedan lyxade vi till det med en lunch på McDonalds innan vi kom hem och la oss ett tag. Har skrattat en massa med grabbarna idag, dom är jätte roliga.
(I alla fall ibland)
 
Danilo har lärt sig något nytt igen. Som ni vet är det inget nytt att dom älskar nycklar och går med våra nycklar jämt. Så även denna dag. Så när vi kom upp till vår dörr så tar Danilo fram den rätta nyckeln, ställer sig på tå och stoppar i nyckeln i låset och vrider- ni skulle ha sett hans min när han upptäckte att han själv kunde låsa upp våran dörr!
SÅ stolt!
 
Samma sak när vi hade hämtat hem tjejerna från dagis, då gjorde han samma sak, och samtidigt när han fixade och donade med dörren så sa han åt sina syskon: ”Av med skora här, okej??”
Hahaha, värsta stora grabben.
 
Nu är vi hemma och sysslar med diverse grejer. Nicole sitter och ritar, Vanessa bygger med lego, Jonathan åker runt med sin moppe och Danilo sitter och tittar på Pippi. (what else, liksom?)
 
Imorgon ska vi till Huddinge sjukhus för ett återbesök om Jonathans knöl i armhålan. Undrar vad dom kommer att säga, för den finns ju kvar och den gör ont på honom om man kommer åt där när man lyfter honom.
 
Oj va lång detta inlägg blev… Tänkte ju bjuda er på några bilder som jag tog precis men kamera batterierna dog, så ni får några äldre bilder.
 
Jonathan låtsas att vara jääättte sårad, tihihi… (med sin moster)
 
Nicole med kusin Felicia
 
Lite diverse lekbilder också…
 

(Här brukar grabbarna stå och titta på bussen som dyker upp då och då, samt alla bilar! Andra grabben brukar ta enn stol och stå bredvid)
 

Vanessa & Nicoles mode-visning som jag berättade om häromdan =)
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra, Colins mamma

  Ja det är någon som är både avundsjuk och har lite lite att göra som skriver jag känner inte ens människan vet bara vem han är. Det är bara bra hur är det med er? Gud så söta dom är allihop!

 2. Anonym

  grattis till graviditeten! Jag har oxå haft mkt yrsel mina graviditeter…min mage fixade in järntabletterna så jag drack nåt som heter Ferronol istället, finns på häslsokosten. Det är ett järnextrakt och innehåller mycket mycket mera järn än tex blutsaft som egentligen inte innehåller så mkt som man kanske tror. Jag har bara druckit de, 15 ml om dagen å aldrig behövt ta de där järntabletterna. de bästa är att Ferronol inte ger några biverkningar!=) Skicka maken till hälsokosten!;)

 3. Helena H

  Vad skönt att allt ser bra ut med bebisen o dig. Hoppas det löser sig med Jonathans knöl imorrn också, jobbigt om han ska behöva ha ont.Stackarn.

  Synd att du inte filmade när Danilo låste upp dörren o sa åt syskonen att ta av skorna! Hade blivit ett kul klipp att ha kvar. 🙂

  Så en fråga till dig Satu: Hur trivs ni i nya lägenheten och området nu när ni bott där ett tag, är det lugnt o bra grannar o så? Vet att du inte gillar din vardagsrumstapet…men resten då? 🙂

  Kram från nyfikne Söderhamn

 4. Niikki

  Fråga om du inte kan få ta sprutan som innerhåller järn i stället, den aksnke inte gör att du får ont i magen? Det finns illamående tabletter som heter lergigan comp som du kan ta upp till 3 gånger om dagen funkar kanon och så innehåller dom lite coffin så man blir pigg. Läkaren kan skriva ut dom till dig

 5. Sandra, Colins mamma

  Ja det är någon som är både avundsjuk och har lite lite att göra som skriver jag känner inte ens människan vet bara vem han är. Det är bara bra hur är det med er? Gud så söta dom är allihop!

 6. Anonym

  grattis till graviditeten! Jag har oxå haft mkt yrsel mina graviditeter…min mage fixade in järntabletterna så jag drack nåt som heter Ferronol istället, finns på häslsokosten. Det är ett järnextrakt och innehåller mycket mycket mera järn än tex blutsaft som egentligen inte innehåller så mkt som man kanske tror. Jag har bara druckit de, 15 ml om dagen å aldrig behövt ta de där järntabletterna. de bästa är att Ferronol inte ger några biverkningar!=) Skicka maken till hälsokosten!;)

 7. Helena H

  Vad skönt att allt ser bra ut med bebisen o dig. Hoppas det löser sig med Jonathans knöl imorrn också, jobbigt om han ska behöva ha ont.Stackarn.

  Synd att du inte filmade när Danilo låste upp dörren o sa åt syskonen att ta av skorna! Hade blivit ett kul klipp att ha kvar. 🙂

  Så en fråga till dig Satu: Hur trivs ni i nya lägenheten och området nu när ni bott där ett tag, är det lugnt o bra grannar o så? Vet att du inte gillar din vardagsrumstapet…men resten då? 🙂

  Kram från nyfikne Söderhamn

 8. Niikki

  Fråga om du inte kan få ta sprutan som innerhåller järn i stället, den aksnke inte gör att du får ont i magen? Det finns illamående tabletter som heter lergigan comp som du kan ta upp till 3 gånger om dagen funkar kanon och så innehåller dom lite coffin så man blir pigg. Läkaren kan skriva ut dom till dig

stats