My Baby Dolls

Mummy Tummy after 8 kids

Jag fick frågan ”Vad betyder din mage för dig” igår, för att det var ”Mummy tummy day”
Dom ville se hur kvinnans mage ser ut ”på riktigt” och alltså inte en uppvisning av vältränade magar.
Jag blir lite paff här, allas mammamagar ska väl vara lika fina och lika riktiga, oavsett storlek, skick eller form?

Jag har alltid haft en vältränad mage och har fått tillbaka formen ganska snabbt efter förlossningarna, varje gång något lösare dock och det är helt ok för mig. Jag tycker att jag är fin ändå. ♡ Men ska jag inte känna mig fin och att jag är ”riktig” bara för att allt inte hänger?
Sen ser magen olika ut beroende på hur man står eller sitter och speciellt nu efter påskveckans kilon med godis så ser det ut som att jag har en bulle i jäsning. 🙂

Men till svaret- jag älskar min mage för att den har burit och gett liv till mina 8 fantastiska barn.
Den har varit mina barns hem. Det var när dom låg där i magen som jag lärde att älska dom, känna dem för första gången. Min mage bar på mina barn tills min famn kunde göra det, och för det är jag för evigt tacksam och för det är min, precis som alla andra mammors magar, helt fantastiska och vackra. Ovasett storlek.

Vad är det bästa med DIN mage?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jonna

  Varför godkänner du inte alla inlägg? Så tråkigt.. Bara för att man råkar ifrågasätta något så får det inte synas.. Vilken enormt fejkad och tillgjord värld du lever i.. Varför bemöter du aldrig något utan bara slår ifrån dig?

 2. Maria

  Ja vist är alla magar lika fina och bra. Men det handlar nog om, tror jag, skönhetsideal. Där det är att bli smal och få platt mage som gäller (se ungdomlig ut i kroppen). Så för att försöka få bort att man ska känna att ens kropp är sämre om den inte ser ut så vill man visa upp andra magar. Det är samma med plastikkirurgi för bröst tex många unga idag tycker det är snyggare med fakebröst än naturliga bröst för att idealet säger något om det i samhället.

  Du har dock helt rätt i att ingen mage är bättre än den andra men utseenden varierar och tyvärr finns ett samhälle där utseende värderas beroende på ideal bland annat…

 3. Suzan

  Så fint skrivet, Satu! Alla ska vi tillåtas att trivas med oss själva precis så som vi är oavsett kroppsform, storlek, hudfärg osv. ♥️

 4. Jonna

  Våga visa en bild på magen där den är avslappnad. 😊 Roligare och mer på riktigt då. Kolla in Malinsblogg på Instagram. Hon kan det där med att visa upp äkta mammamage.

  1. Me & My Baby Dolls

   Jonna- Fast, en äkta mammamage är väl den mage man har? Så sjukt tråkigt när man inte har något som hänger precis överallt så ska den vara mindre äkta, medans alla med hängbuk och stora magar får sån storm hur fina dem är. Alla är olika-. men LIKA FINA.

   1. Jonna

    Man ser ju på sista bilden att magen är spänd och aktiverad. Menar bara att om man nu ska visa upp en mammamage så visa en som är avslappnad och får vara just som den är. Men det passar väl inte in i din polerade bloggvärld? Men kom isf inte och säg att du visar upp det äkta. Våga visa en avslappnad mage. Behöver inte vara något som hänger.😊

    1. Me & My Baby Dolls

     Jonna- Men nu får du väl ge dig… Om man ska visa mamma mage så så visa en avslappnad- Says WHO? Jag får väl visa upp den precis hur jag vill, det är MIN MAMMA MAGE och den är helt äkta. Hahaha.
     ”Polerade bloggvärld” låter väl lite nedlåtande, tycker du inte att det är lite onödigt med såna kommentarer? Eller känner du ett behov att komma med onödigt konfliktsökande kommentarer…? I sånt fall är du på fel ställe 🙂 Bättre lycka på nästa plats 😉

stats