My Baby Dolls

Midsommarafton del 2

Tisdag kväll, jag är helt slut, men det är väl inget nytt…
Andres undrade hur det kommer sig att jag är så trött på kvällarna, och kallade mig för gammal kärring… Thanks honey…
Jag vet inte…? Kan det vara för att jag vaknar många gånger på nätterna för att ge välling/byta blöja, tröstar, kissar, ger dricka, kollar efter spöken, samt går och lämnar trötta och griniga ungar tillbaka till egna sängar? När jag orkar vill säga.
Om jag inte orkar får jag dras med att någon sparkar mig på nätterna och ligger med ansiktet i sängkanten när ungarna tagit över sängen… Eller kan det vara för de tidiga mornarna? De intensiva dagarna med alla barnen? Eller att jag håller igång i stort sett hela dagen med barnen, samt sköter hushållet och när kvällen väl är kommen och jag fått alla i sängs, så är jag i stort sett i koma. Kan det vara därför…?
 
Jag har beställt mer energi från högre makter, jag hoppas på leverans så fort som möjligt.
Dagarna går och snart är juni-månad slut redan. Känns lagom surt! Vi njuter av sommardagarna för fullt.
 
Idag har jag storstädat, tvättat fönster, moppat golv,gjort i ordning/möblerat och flyttat möbler från rum till rum i tjejernas rum. Bilder på det kommer när jag tagit bilder. Var också hemma hos Puua & Mummu och badade lite. Fick knappt hem grabbarna, dom ville följa med Puua och jobba. (?) På kvällskvisten gick vi ut hela familjen och spelade fotboll och lekte kurragömma. Vi skrattade gott åt Danilo som gömde sig på en myrstack och var fullt med myrör, tills jag gjorde samma sak, fast jag gömde mig på gräset så var jag plötsligt full med pissmyror som stack mig överallt! Borde inte ha skrattat åt Dano… Nu har jag precis suttit och slagit in Vanessas presenter, jag lämnar alltid det i sista stund vilket jag får sota för….
 
Nu tänkte jag tömma min blogg-mapp och fortsätter med vårat midsommarfirande.
 
Jag har ofta saknat stugan ”vi” hade i Finland. Det var Mummus och hennes syskons gemensamma sommarstuga där vi samlades hela släkten varje sommar, umgicks, grillade, badade bastu och badade i vår alldeles egna badstrand.
Dom sålde den för nått år sen och det har känts jobbigt. jag ville ju att mina barn också skulle få uppleva det jag upplevde där. Längtade dit efter varje skolavslutning. Det var de enda gångerna vi träffades hela släkten och kusinerna i stort sett. (iaf de som bor i Finland) Somrarna på Mökki.
 
Men- tack vare Karo som köpt stuga i Trosa så får mina barn uppleva fina minnen också om somrarna på Mökki. 
Likaså jag. Nya minnen, nya traditioner och nya upplevelser. 
 
Vi dukade för midsommarlunchen vid långbordet, skålade för vårat allra midsommar i stugan.
Må det bli en massa, massa fler.
 
En ny tradition på midsomrarna på Karos mökki (<—stuga på finska) är en riktig härlig upplevelse för barnen. Varje midsommarafton kommer tydligen en trakor och hämtar upp traktens alla barn på flak till midsommarstången.
När vi hade ätit klart såg vi trakorn komma, den stannade precis framför Karos tomt vid fotbollsplanen- jag och barnen klättrade på!
 
Herrarna hjälpte till att lasta av alla barn 🙂
 
Vid midsommarplatsen hade dem en massa olika tävlingar och lek för barnen såsom kubb, fotboll och kasta sandsäckar i hål för poäng.
 
Allihpa var jätte duktiga och fick sina poäng skrivna på lappar som senare gav dem en liten vinst.
Nicole är så blyg och osäker i nya situationer, precis som jag gände mig som liten. Hon vägrade delta i spelen, jag fick göra dom åt henne. Fast sista gjorde hon, att kasta sandsäcakar i hål och hon fick bra poäng där.
Jag önskar bara att hon vågade lite mer. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera sånna situationer? Ska jag pusha henne att göra saker…? Ska jag låta henne vara…?
 
Mummu, Felicia & Danilo
 
Nukke & Jag
 
Nukke & Puua- en syn man inte ser ofta, då dessa två brukar jävlas och retas med varandra. Jämt.
 
Midsommar stången reses. (Någon som vet varfr den kallas majstång?!)
Något jag verkligen inte gillar är att dansa kring midsommarstången. Hate it. Det känns så… fjantigt på något vis. Men vad gör man inte för sina barn?
 
Vi satt och fikade och lyssnade på musik där en stund innan vi började gå tillbaka till stugorna.
 
Syrran & Felicia
 
Jag, Felicia & Nukke
 
Jonathan gosar med sin lillasyster
 
Puua lär grabbarna dumheter- Igen…(!)
 
När vi börjde gå tillbaka mot stugan började det regna lite, men det tog slut snabbt, så jag ska säga att vi hade väldigt tur med vädret!
 
Tillbaka i stugorna…
 
Barnen började fixa i ”kusinklubben” som dom döpt kojan till. Ett gömställe/koja som Puua fixade till dom när han höll på med altanbygget.
Det är en koja under altanen där dom har fixat riktigt mysigt. När vi senare på kvällen bjöd över några grannar så var ungarna under altanen och tjuvlyssnade, sa dom, haha…
 
Mysigt va?
Av några andra grannar vid andra sidan fotbollsplanen fick Karo en massa saker till barnen- gunga, stege i rep, en cykel (!) lektält och så fick Bessa en lampa till sitt rum också. 
Riktigt snälla och trevliga grannar som var så glada av generations brytningen när syrran flyttade in. Jag tror att dom är lite förvirrade vems alla barn är, vem som hör till vem, haha… Inte det lättaste !
Bjuder på en bild på mig och Andres, sen börjar det bli dags för mig att krypa till kojs…
 
 
Imorgon fyller Vanessa 4 år och vi ska åka på kryssning till Helsingfors och jag har hur mycket som helst kvar att fixa och ha mig innan vi åker. Zzz….
 
Nu är det dags att ladda batterierna, God natt!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ingela

  Varför heter det majstång?
  Varför det heter ”majstång” beror på att man förr i tiden ”majade” eller ”lövade” sina hem för att fira midsommarafton. En annan orsak är att man enligt en gammal tysk tradition reste en liknande stång kring 1:a maj efter att man hade bränt ”häxor” på bål.

 2. Karin

  Ett gammalt ord. Att maja = att löva, klä med löv. Därav majstång. Låter som ni hade en härlig midsommar! Brukar kika in här med jämna mellanrum, ni verkar ha en fin sammanhållning i er familj. Kram!

 3. annso

  Hej
  Hälsa stort grattis.
  Vi åker till Åland med Birka vi å idag. Synd att det inte är samma båt, hade varit roligt att träffa er
  Trevlig resa
  Kram annso

 4. mummu

  Hur kan Andres undra , om du är trött på kvällarna,, haloooo, så mycket som du gör på dagarna med barnet o hemmet, daa,, a. :-/

 5. mummu

  Hur kan Andres undra , om du är trött på kvällarna,, haloooo, så mycket som du gör på dagarna med barnet o hemmet, daa,, a. :-/

 6. Ingela

  Varför heter det majstång?
  Varför det heter ”majstång” beror på att man förr i tiden ”majade” eller ”lövade” sina hem för att fira midsommarafton. En annan orsak är att man enligt en gammal tysk tradition reste en liknande stång kring 1:a maj efter att man hade bränt ”häxor” på bål.

 7. Karin

  Ett gammalt ord. Att maja = att löva, klä med löv. Därav majstång. Låter som ni hade en härlig midsommar! Brukar kika in här med jämna mellanrum, ni verkar ha en fin sammanhållning i er familj. Kram!

 8. annso

  Hej
  Hälsa stort grattis.
  Vi åker till Åland med Birka vi å idag. Synd att det inte är samma båt, hade varit roligt att träffa er
  Trevlig resa
  Kram annso

 9. mummu

  Hur kan Andres undra , om du är trött på kvällarna,, haloooo, så mycket som du gör på dagarna med barnet o hemmet, daa,, a. :-/

 10. mummu

  Hur kan Andres undra , om du är trött på kvällarna,, haloooo, så mycket som du gör på dagarna med barnet o hemmet, daa,, a. :-/

stats