My Baby Dolls

Lite mer som Puua.

Hahaha, jag inser ju själv hur knasigt det här låter, men jag måste ända säga det.

Ibland önskar jag att jag vore lite mer som Puua.
 (Visst lär det komiskt?)

Vad jag menar är att jag önskar att jag var lite mera ”med” barnen. Få vara den här roliga, härliga människan som skojar med barnen och har hur mycket ork och energi och lust som helst att LEKA och busa med barnen.
För det har Puua, och dom älskar honom (ibland mer än mig känns det som)  och vill vara med honom 24 timmar om dygnet. Hos Puua finns det inga regler, och där har man alltid roligt. Dom har honom virad runt sina små fingrar och han gör exakt som dom vill och vad dom vill.

Så därför önskar jag att jag vore lite mer som Puua.
Jag är den här tråkiga, känns det som, som tjatar om att dom ska äta upp maten, som har 10000 andra grejer som ”ska” göras om dagen istället för att sitta och leka och busa. Känns tråkigt faktiskt. Och jag får dåligt samvete över allt som jag gör istället för att vara med dem lite mera.

Jag är med dem varje vaken sekund, vi är alltid ihop jag och dessa 4 underverk. Jag önskar att jag kunde sitta med dem mera, men jag måste sköta hushållet med ALLT vad det innebär och jag har inte alltid tid att göra det som dom vill just då när dem vill. Men det har Puua. Och jag avgudar honom för det. För då vet jag att fast jag har valt att ha många barn tätt så blir ingen lidande av det, för alltid har vi tid för dem, om inte jag/Andres, så har Puua det.

Det är först nu när jag har fått barn som min pappa och jag har kommit riktigt nära varandra. Och jag är så otroligt tacksam över att ha en sån bra Puua till mina barn. Han är toppen. Han finns alltid där för oss. Och vi känner oss alltid 1000 % välkomna när vi kommer.

TACK FÖR ATT DU FINNS, PAPPA/PUUA!

Bästisarna Puua & Bessa

Puua orkar leka i sandlådan och baka kakor hur länge som helst….

Och rida ifrån barnen på leksaker….

Besoliina fick poolen fylld med vatten så fort hon kom hem till dem
 
Emma & Felicia bråkar om vem som ska få bära på Jonathan. Daah, det finns två av dem, det räcker till er båda

Jonathan, Dewin & Danilo

Det finns inget som inte Puua gör med/för barnen. Eller jo- en sak.
Han byter minsann INTE bajsblöjor. Inte kiss blöjor heller för den delen.
Det är där Mummu dyker upp.
Mummu är en stor klippa. När barnen är där så tar Mummu ”min” roll. Hon har regler, hon ser till att dom äter maten INNAN dom äter alla godsaker Puua gärna ger dem, hon byter blöjor och tar hand om dem på ett helt annat sätt. Dom kompletterar varandra.

TACK ATT NI FINNS DÄR FÖR OSS!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liz

  Vad harligt skrivet av dig Satu! Och vad harlig du ar som tar dig tid till att tala om for dom hur du kanner och att du tar dig tid att vara tacksam for det du har! Jag onskar sa otroligt att vi hade mor/farforaldrar som kunde vara dar for oss och stalla upp i vatt och torrt. Att ha andra personer som alskar sina barn och finns dar for dom hela tiden, som dom ser regelbundet. Har har vi inte det, bor ju utomlands och aven om min mamma har halsat pa sa ar ju en gang om aret inte mycket att bygga pa. Visst vi pratar pa telefon och sa, men hjalpen och avlastningen finns ju inte. Det kanns lite ensamt ibland att inte ha nagon aldre generation som kan hjalpa till, som man kan fira alla fodelsedagar och helger med, men sa ar det. Man kan inte fa allt. Stor kram till dig!

 2. mummu

  Satu, vi, Pua och jag ,kompletterar värkligen varandra,han ger o jag tar,och barnen älskar båda lika mycket ändå.Härligt,,, Rakastan. :))

 3. Anonym

  Puua verkar vara en helt underbar person,en pappa/morfar som ställer upp i vått och torrt. Tänk om man hade en som han… Kanske kan få låna han lite då och då? =)Kram på er!

 4. Lotta

  Vad härligt att dina barn har sån toppenmorfar (och mormor!). Guille avgudar sin morfar men saknar honom otroligt mycket såklart och pratar om morfar nästan varje dag 🙁 det är det absolut värsta med att bo utomlands, det finns ingen att leka eller busa med, bara trista mamma som springer runt som en skållad råtta med disk, tvätt och städ dagarna i ända… förstår hur du känner dig! idag tror jag vi har haft det ganska bra ändå, hoppas att Guille var nöjd iallafall ;)men jag hittade inga skor, ska kolla en sväng till på måndag annars chansar jag och beställer på nätet. lite riskabelt men jag har inte tid att gå i affärer, Samuel tycker inte det är jättekul direkt.många kramar till er!

 5. Isaks mamma

  Det är ju ofta sådär med mor-farföräldrar, de får ta den där extra roliga och snälla rollen och det är precis så det ska vara! Underbart för dina barn att få ha dem i sitt liv, och vilken guldkant som Puua ger dem på livet haha! Han verkar kunna bjuda på sig själv i stora mått och barn älskar ju sånt. Men de behöver trygghet och struktur också för att kunna njuta av det ”skojsiga” till fullo, det är där vi föräldrar och vår roll i det hela kommer in(samt din mamma då hihi). Det är iallafall min personliga teori :). Massa kramar till alla små sjuklingar i familjen

 6. -Santsu-

  Wau,tosi ihanasti kirjoitettu! Sä voisit aina välillä lähettää Puuan ja Mummun tänne meille 🙂 🙂

 7. Helena

  Underbart skrivet. :)Vad skönt att dina föräldrar har tagit ”varsin roll” med barnen. Det måste ju vara toppenbra. :)Tror nog att de allra flesta känner som du skriver, att man önskar att man kunde släppa alla måsten och bara sitta ner på golvet med barnen och göra allt som de vill. Man får försöka tänka att man iaf lär barnen att det finns saker i hemmet som måste göras på dagarna, fast det kanske inte är det roligaste. Och som du säger, du finns ju där för barnen hela tiden iaf, tänk positivit på det. :)Kram

 8. Nathalie

  Vilket fint inlägg!!Så skönt att man har föräldrar som finns med och hjälper till. Är så otroligt tacksam för mina föräldrar, allt dom gör för mig och Albin.Allt bra med er?Kram

stats