Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Läskigt!

Usch vilken läskig grej jag med om imorse.
 
Det var dags att lämna barnen på förskolan, regnet öser ner och vi har alla våra regnkläder kvar på dagis….
Barnen får ta på sig bara jackor så byter vi om när vi har kommit fram. Naturligtvis så ska våran petiga lilla Diva- Vanessa klaga över en annan jacka hon ska på sig, för helt plötsligt “kan” hon inte ta på sig den, för att den är ful (?).
Jag fick ändå på henne den efter lite bråk och tog med mig 2 sopsäckar ner som jag skulle kasta när jag lämnat barnen.
 
Framme på förskolan lämnar jag Nicole och Vanessa på “stora avdelningen” och Jonathan och Danilo på den lilla.
Lämningen av grabbarna gick bra idag, inga ledsna miner alls! (<—vågar man tro på framsteg?)
 
Och så ska jag tillbaka hem. Och då börjar det. Jag blir jätte jätte illamående och helt varm med mycket hjärtklappning.
Jag bär med mig 4 par skor och 4 jackor så att jag slipper kånka hem dom sen när jag hämtar barnen.
(En påse att lägga dom i hade vart kanon…)
Jag känner att jag verkligen behöver spy eller så kommer jag att svimma.
 
Och än en gång måste jag säga hur glad jag är att vi flyttat såhär nära till dagis! (ca.30 m)
Nu tänker jag aldrig flytta härifrån, känns det som.
Jag kommer iaf fram till porten och uppför trapporna och sätter mig på mattan utanför våran dörr och slänger in jackor och skor i hallen. Jag vet att jag borde ha gått och lagt mig, men sopsäckarna är nere vid porten och det luktar skit!
Jag måste slänga dom. När jag går med säckarna så känner jag mig ännu värre. Svetten bara rinner, hjärtklappning och yrsel. Känner att jag behöver kräkas. Men jag tänker att jag bara har dålig kondis (?) och att jag måste kämpa mig fram, det här är ju löjligt.
Sopstationen ligger ca 4 portar bort och jag genar en gräsmatta. Slänger soporna och går tillbaka.
Det nästa jag kommer ihåg är att en kvinna med barnvagn har stannat vid vägen och frågar mig hur det gick?
 
Jag sitter då på knäna och händerna på gräset i ösregnet.
Jag måste ha tuppat av.
Jag säger (såklart) “Tack, det gick bra” och tar mig upp och hem och bara spyr galla. Händerna helt svullna och kläderna helt blöta.
 
Jätte jätte läskigt, verkligen! Under såna här dagar är jag speciellt tacksam att barnen är på dagis. Tänk om dom hade varit med mig? Jag tog ett bad och dricka och sen dess har jag bara tagit det lungt.
Och så somnade jag på soffan helt utmattad.
 
Jag har haft sån där känsla många ånger förut, men då har jag kunnat sätta/lägga mig ner när det blivit för jobbigt.
Nu pushade jag på kroppen mer än den kunde hantera, så jag får väl skylla på mig själv bara…?
 
Har ni varit med om något liknande?
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mummu

  Satu ,,jag kan ju lämna barnen på dagis innan jag går till torvalla,va tycker du? kommer varje morgon kl. 08.40.No sano . pusu beso kram hali.Rakastan. .)

 2. Camilla 32 år & 9 barnsmamma

  Så där hade jag oxå mycket av..
  Min barnmorska sa att det var blodtrycksfall/sickerfall.
  Hon rekomenderade att jag dkulle ha godis med mig
  Eller dextrosol och det hjälpte saktiskt.

  Sista blodprovet hafde jag högt blodvärde som var
  Ett tecken på gravid diabetes oxh få visade det sig
  Att allt detta innan var symtom för det..
  Tur car så födde jag strax därefter..

  Hoppas det löser sig

  Mvh camilla

 3. Camilla 32 år & 9 barnsmamma

  Så där hade jag oxå mycket av..
  Min barnmorska sa att det var blodtrycksfall/sickerfall.
  Hon rekomenderade att jag dkulle ha godis med mig
  Eller dextrosol och det hjälpte saktiskt.

  Sista blodprovet hafde jag högt blodvärde som var
  Ett tecken på gravid diabetes oxh få visade det sig
  Att allt detta innan var symtom för det..
  Tur car så födde jag strax därefter..

  Hoppas det löser sig

  Mvh camilla

 4. Sandra

  men usch vad läskigt! Du MÅSTE vara rädd om dig!!! <3 <3 <3

  Jag har sett dina kommentarer men bara haft fullt upp o lite ork. Vi har inte hittat någon till hund ännu, tyvärr, men det kanske kommer..

  Jag har en ny dator och är dålig på att läsa bloggar men ska fixa en bloggmapp nu och komma igång igen, det är ju trevlig kvälls läsning!

  Kram till er o pyret i magen! <3

 5. Tanna

  Ring din BM el Huddinge. Hur är blodtrycket ? Jag fick ju havandeskapsförgiftning och veckan innan Jax kom med snitt, vaknade jag på natten och mådde illa. Kom bara plötsligt och hann knappt till toa och spydde som bara den. Svettades och flimrade för ögonen. Så kolla upp det där. Jag svullnade upp massor i händer och fötter.
  Hoppas du mår bättre nu ! Kram

 6. Anna

  Men usch & fy!
  Kroppen kasnke försöker säga till dig att lugn dig lite. Även om det är svårt när man har 4 barn!
  Ingen tvätt & städ i dag.
  Bara ligga & vila gäller för dig:-)

 7. Camilla

  Usch så läskigt. Det är jobbigt att lämna barn. Vet själv när mina var små, nu går de i skolan och jag är i v 30 med tredje barnet. Är sjukskriven sedan några veckor fram till förlossning. Min läkare har förbjudit mig att hämta och lämna barnen i skolan, han menar på att jag dels måste vila och dels att har jag fått igenom heltids sjukskrivning ska jag också vara heltidssjukskriven, annars kan försäkringskassan dra tillbaka detta. Så här har vi hjälp av deras mormor, morfar och deras pappa med hämtning och lämning. Trist, men det är bara för en kort tid och dessutom orkar jag då med att fixa middag och mysa med dem. Ta hand om dig och den lilla som behöver stanna kvar i magen ett tag till.

 8. Joline ensamstående tvåbarnsmamma!

  Tack så mycket . Kul blogg du med 🙂 många söta barn ! Vad läskigt med det som hände dig idag. Jag svimmade i somras och vaknade inte upp förns jag låg på britsen i ambulansen, jätte läskigt verkligen. Jag får blodsockerfall så det låter nästan som du fått det eftersom du mådde illa, hjärtklappning och svettningar. Jag får precis så och så känner jag av att jag håller på att svimma, blir yr osv. Hoppas du mår bättre nu.

 9. Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

  Rent spontant så tycker jag inte att du ska lämna barnen på dagis, kan ingen annan göra det? Din man kanske eller någon släkting? Jag vet att det låter löjligt men man måste lyssna på sin kropp. Just nu dör jag inombords för jag vill göra så mycket saker men kroppen säger ifrån. Det är inte hela världen om barnen är på dagis lite längre nu när du mår dåligt.

 10. -Santsu-

  Huiii,onnex ei käynyt huonommin. Oisit voinut pyörtyä ja lyödä pääsi. Huhu,nyt nainen iisisti!!
  Toi on suht “normaalia” kun vauva painaa isoja valtimoita nivusissa. Tekee just sen että tulee tuskahiki,korvissa alkaa soimaa ja sit alkaa taju lähtemään.
  Haleja sulle ja ihanalle masulle!!

 11. Mamma Wild ❤

  Ja, choklad är verkligen farligt gott :}

  Men åh, hur det kan va.. jag tror nästan jag har lyckats övertala min sambo om några namn jag gillar. i början var vi totalt emot varandras, men nu så :}

 12. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

  Men usch vad otäckt. Vilken tur att det gick bra ändå. Tycker du ska lyssna på kroppen och ta det lungt. Antar att det är graviditeten som påverkar dig, men för säkerhetsskull tycker jag du ska prata med din BM om detta så du inte har för lågt blodvärde, för högt tryck eller så. Det går ju att göra något åt. Glöm inte att dricka ordentligt också.
  Har själv varit med om liknande, men aldrig svimmat. Har som du fått lägga mig ner och ta något att äta för oftast kan jag bli så näär jag har för lågt blodsocker.
  Hoppas det inte händer igen. Kram på dig.
  ———————————————–
  Var gärna med och tävla om ett presentkort på 300kronor till festtillbehör som passar liten som stor t ex inför halloween eller julen eller kalas. Hur du tävlar hittar du här: http://lottizdays.blogg.se/2012/october/tavla-om-ett-komplett-kalas-hos-partytajm.html

 13. Taru

  Men stackare! 🙁 Nu måste du vara rädd om dig och försöka vila bara..

  Jag har haft så några gånger.. fast inte så mycket som du skriver.. men att svimma av/eller vara på väg att svimma av (yr,svettig,det blir mörkt för ögonen) men det är oftast om jag inte ätit eller om jag reser mig för fort…

  Hoppas du mår bättre!

 14. Blomstermamman

  Men stackars dig vad jobbigt! Har du lågt blodtryck? Du måste verkligen vara rädd om dig och bebisen. strunta i städning och kör hämtmat en tid. Du kanske ska kontakta din BM och be henne om en extra koll. Kram

 15. Lisa

  usch å fy, stackare!!!
  känner igen mig i det du skriver..jag har haft hjärtarytmi 2 av 3 graviditeter. 2a graviditeten va värst. Hade precis som du, kunde varit jag som skrev de där!! jag gick till mvc läkaren och det gjordes massa tester, bla gjorde jag ekg och ett långtids ekg (24 tim). vanliga ekg va alltid normalt, men långtidsEKG:t avvek från de normala, lr va man säger. Jag fick som dubbelslag på hjärtat, och jag fick hjärtrusningar av att bara resa mig och gå 20 meter, hjärtslag på 150/min.
  dom förklarade det såhär: När man är gravid så har du mkt större blodvolym än normalt. i hjärtat så finns de som en sluss (vet inte riktigt om de är rätt ord..) där det passerar en viss mängd blod kontinuerligt. Ibland kan det passera för mkt å för snabbt, vilket då resulterar i hjärtklappningar och rusningar. Det är ofarligt men symptomen är jobbiga.
  Första symptomen jag kände när de va pågång va att hjärtat började slå snabbare, blev svettig, illamående å kände mig svimfärdig, i takt med att hjärtrusningen blev värre…känner du igen dig? hehe
  Har du pratat med nån läkare om detta? Förstår precis hur du känner..
  Kram på dig!

 16. Nathalie

  Hoppas du mår bättre nu o att du slipper vara med om det igen!

  Jag svimmade en gång inne på pressbyrån. Som tur var så var det en tiiidig morgon o inga andra människor där. Jag bad om att få låna telefonkatalogen o tyckte den var väldigt tung..sen rasa både jag o katalogen i golvet… Det va ju lite pinsamt:)

  Va rädd om dig nu!! Kram

 17. mummu

  Satu, jag tror att du stressade aldeles för mycket på morgonen. Stackaren ,mår du bätre nu?Kommer ihåg när jag var dagmamma,en morgon kände jag så som du,fick ringa till alla att jag är sjuk.Spydde hela morgonen,och var svimfärdig.När jag vaknade hade jag ingen hörsel på ena örat .läkaren sa att jag hade fått en liten blodpropp i hörselnärven,sen frågade han om jag har varit stressad,o de hade jag. Satu du Måste ta det lungt,klöm alla måsten,ring till mig ,om du behöver hjälp,det vet du. Puss Rakastan.

 18. Sandra

  Usch, gud vilken hemsk upplevelse! Jag får ganska ofta samma känsla men det hinner aldrig gå så långt att jag rent tuppar av. Sätter mig ner och vilar så fort det kommer. Tur du inte gjorde dig illa iallafall, kunde ju ha slagit i huvudet eller lillmagen!

 19. Sara

  Usch var obehagligt!! Verkligen tur att du inte hade barnen med dig, särskilt de minsta. Jag har också haft av liknande känningar. Plötsligt illamående, yrsel, svettas (nästan kallsvettas) och det kändes som att jag skulle svimma. Då var jag glad att jag var inomhus med min dotter och gick omedelbart och la mig och vilade. En gång gick det över snabbt, en annan gång tog det några timmar innan det gick över. Den gången det tog några timmar var jag gravid, men den gången det gick över sanbbt var jag inte gravid (konstigt).

 20. Helena H

  Åh, du måste ta det lugnare på dagarna snälla rara Satu!
  Låter antingen som en panikattack, har fått så flera gånger, men aldrig svimmat riktigt.
  Eller som kroppens sätt att säga till dig att det räcker nu, det är dags att verkligen ta det lugnt. Inget överdrivet städande; det gör inget att det är stökigt på barnens rum,ta hjälp av dom varje kväll att städa det värsta, det räcker.
  Inget “stressande” runt för att göra så mycket som möjligt. Be Andres hjälpa till med mycket av sysslorna när han är hemma. (vet att han jobbar mycket, men han behövs hemma med just nu)
  Lyssna på kroppen, den är väldigt bra på att tala om hur man mår.
  Vila på nu.
  Massor av styrkekramar från Järvsö.

 21. Carolina

  Tycker att du ska ringa din barnmorska så att du får komma in på en extra koll, kanske har du lågt blodtryck! Det där lät inte alls bra.

 22. Mamma Wild ❤

  Nja, vi har inte riktigt bestämt oss än, men vi har några vi väljer mellan :} har ni kommit på något namn?

 23. mummu

  Satu ,,jag kan ju lämna barnen på dagis innan jag går till torvalla,va tycker du? kommer varje morgon kl. 08.40.No sano . pusu beso kram hali.Rakastan. .)

 24. Camilla 32 år & 9 barnsmamma

  Så där hade jag oxå mycket av..
  Min barnmorska sa att det var blodtrycksfall/sickerfall.
  Hon rekomenderade att jag dkulle ha godis med mig
  Eller dextrosol och det hjälpte saktiskt.

  Sista blodprovet hafde jag högt blodvärde som var
  Ett tecken på gravid diabetes oxh få visade det sig
  Att allt detta innan var symtom för det..
  Tur car så födde jag strax därefter..

  Hoppas det löser sig

  Mvh camilla

 25. Camilla 32 år & 9 barnsmamma

  Så där hade jag oxå mycket av..
  Min barnmorska sa att det var blodtrycksfall/sickerfall.
  Hon rekomenderade att jag dkulle ha godis med mig
  Eller dextrosol och det hjälpte saktiskt.

  Sista blodprovet hafde jag högt blodvärde som var
  Ett tecken på gravid diabetes oxh få visade det sig
  Att allt detta innan var symtom för det..
  Tur car så födde jag strax därefter..

  Hoppas det löser sig

  Mvh camilla

 26. Sandra

  men usch vad läskigt! Du MÅSTE vara rädd om dig!!! <3 <3 <3

  Jag har sett dina kommentarer men bara haft fullt upp o lite ork. Vi har inte hittat någon till hund ännu, tyvärr, men det kanske kommer..

  Jag har en ny dator och är dålig på att läsa bloggar men ska fixa en bloggmapp nu och komma igång igen, det är ju trevlig kvälls läsning!

  Kram till er o pyret i magen! <3

 27. Tanna

  Ring din BM el Huddinge. Hur är blodtrycket ? Jag fick ju havandeskapsförgiftning och veckan innan Jax kom med snitt, vaknade jag på natten och mådde illa. Kom bara plötsligt och hann knappt till toa och spydde som bara den. Svettades och flimrade för ögonen. Så kolla upp det där. Jag svullnade upp massor i händer och fötter.
  Hoppas du mår bättre nu ! Kram

 28. Anna

  Men usch & fy!
  Kroppen kasnke försöker säga till dig att lugn dig lite. Även om det är svårt när man har 4 barn!
  Ingen tvätt & städ i dag.
  Bara ligga & vila gäller för dig:-)

 29. Camilla

  Usch så läskigt. Det är jobbigt att lämna barn. Vet själv när mina var små, nu går de i skolan och jag är i v 30 med tredje barnet. Är sjukskriven sedan några veckor fram till förlossning. Min läkare har förbjudit mig att hämta och lämna barnen i skolan, han menar på att jag dels måste vila och dels att har jag fått igenom heltids sjukskrivning ska jag också vara heltidssjukskriven, annars kan försäkringskassan dra tillbaka detta. Så här har vi hjälp av deras mormor, morfar och deras pappa med hämtning och lämning. Trist, men det är bara för en kort tid och dessutom orkar jag då med att fixa middag och mysa med dem. Ta hand om dig och den lilla som behöver stanna kvar i magen ett tag till.

 30. Joline ensamstående tvåbarnsmamma!

  Tack så mycket . Kul blogg du med 🙂 många söta barn ! Vad läskigt med det som hände dig idag. Jag svimmade i somras och vaknade inte upp förns jag låg på britsen i ambulansen, jätte läskigt verkligen. Jag får blodsockerfall så det låter nästan som du fått det eftersom du mådde illa, hjärtklappning och svettningar. Jag får precis så och så känner jag av att jag håller på att svimma, blir yr osv. Hoppas du mår bättre nu.

 31. Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

  Rent spontant så tycker jag inte att du ska lämna barnen på dagis, kan ingen annan göra det? Din man kanske eller någon släkting? Jag vet att det låter löjligt men man måste lyssna på sin kropp. Just nu dör jag inombords för jag vill göra så mycket saker men kroppen säger ifrån. Det är inte hela världen om barnen är på dagis lite längre nu när du mår dåligt.

 32. -Santsu-

  Huiii,onnex ei käynyt huonommin. Oisit voinut pyörtyä ja lyödä pääsi. Huhu,nyt nainen iisisti!!
  Toi on suht “normaalia” kun vauva painaa isoja valtimoita nivusissa. Tekee just sen että tulee tuskahiki,korvissa alkaa soimaa ja sit alkaa taju lähtemään.
  Haleja sulle ja ihanalle masulle!!

 33. Mamma Wild ❤

  Ja, choklad är verkligen farligt gott :}

  Men åh, hur det kan va.. jag tror nästan jag har lyckats övertala min sambo om några namn jag gillar. i början var vi totalt emot varandras, men nu så :}

 34. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

  Men usch vad otäckt. Vilken tur att det gick bra ändå. Tycker du ska lyssna på kroppen och ta det lungt. Antar att det är graviditeten som påverkar dig, men för säkerhetsskull tycker jag du ska prata med din BM om detta så du inte har för lågt blodvärde, för högt tryck eller så. Det går ju att göra något åt. Glöm inte att dricka ordentligt också.
  Har själv varit med om liknande, men aldrig svimmat. Har som du fått lägga mig ner och ta något att äta för oftast kan jag bli så näär jag har för lågt blodsocker.
  Hoppas det inte händer igen. Kram på dig.
  ———————————————–
  Var gärna med och tävla om ett presentkort på 300kronor till festtillbehör som passar liten som stor t ex inför halloween eller julen eller kalas. Hur du tävlar hittar du här: http://lottizdays.blogg.se/2012/october/tavla-om-ett-komplett-kalas-hos-partytajm.html

 35. Taru

  Men stackare! 🙁 Nu måste du vara rädd om dig och försöka vila bara..

  Jag har haft så några gånger.. fast inte så mycket som du skriver.. men att svimma av/eller vara på väg att svimma av (yr,svettig,det blir mörkt för ögonen) men det är oftast om jag inte ätit eller om jag reser mig för fort…

  Hoppas du mår bättre!

 36. Blomstermamman

  Men stackars dig vad jobbigt! Har du lågt blodtryck? Du måste verkligen vara rädd om dig och bebisen. strunta i städning och kör hämtmat en tid. Du kanske ska kontakta din BM och be henne om en extra koll. Kram

 37. Lisa

  usch å fy, stackare!!!
  känner igen mig i det du skriver..jag har haft hjärtarytmi 2 av 3 graviditeter. 2a graviditeten va värst. Hade precis som du, kunde varit jag som skrev de där!! jag gick till mvc läkaren och det gjordes massa tester, bla gjorde jag ekg och ett långtids ekg (24 tim). vanliga ekg va alltid normalt, men långtidsEKG:t avvek från de normala, lr va man säger. Jag fick som dubbelslag på hjärtat, och jag fick hjärtrusningar av att bara resa mig och gå 20 meter, hjärtslag på 150/min.
  dom förklarade det såhär: När man är gravid så har du mkt större blodvolym än normalt. i hjärtat så finns de som en sluss (vet inte riktigt om de är rätt ord..) där det passerar en viss mängd blod kontinuerligt. Ibland kan det passera för mkt å för snabbt, vilket då resulterar i hjärtklappningar och rusningar. Det är ofarligt men symptomen är jobbiga.
  Första symptomen jag kände när de va pågång va att hjärtat började slå snabbare, blev svettig, illamående å kände mig svimfärdig, i takt med att hjärtrusningen blev värre…känner du igen dig? hehe
  Har du pratat med nån läkare om detta? Förstår precis hur du känner..
  Kram på dig!

 38. Nathalie

  Hoppas du mår bättre nu o att du slipper vara med om det igen!

  Jag svimmade en gång inne på pressbyrån. Som tur var så var det en tiiidig morgon o inga andra människor där. Jag bad om att få låna telefonkatalogen o tyckte den var väldigt tung..sen rasa både jag o katalogen i golvet… Det va ju lite pinsamt:)

  Va rädd om dig nu!! Kram

 39. mummu

  Satu, jag tror att du stressade aldeles för mycket på morgonen. Stackaren ,mår du bätre nu?Kommer ihåg när jag var dagmamma,en morgon kände jag så som du,fick ringa till alla att jag är sjuk.Spydde hela morgonen,och var svimfärdig.När jag vaknade hade jag ingen hörsel på ena örat .läkaren sa att jag hade fått en liten blodpropp i hörselnärven,sen frågade han om jag har varit stressad,o de hade jag. Satu du Måste ta det lungt,klöm alla måsten,ring till mig ,om du behöver hjälp,det vet du. Puss Rakastan.

 40. Sandra

  Usch, gud vilken hemsk upplevelse! Jag får ganska ofta samma känsla men det hinner aldrig gå så långt att jag rent tuppar av. Sätter mig ner och vilar så fort det kommer. Tur du inte gjorde dig illa iallafall, kunde ju ha slagit i huvudet eller lillmagen!

 41. Sara

  Usch var obehagligt!! Verkligen tur att du inte hade barnen med dig, särskilt de minsta. Jag har också haft av liknande känningar. Plötsligt illamående, yrsel, svettas (nästan kallsvettas) och det kändes som att jag skulle svimma. Då var jag glad att jag var inomhus med min dotter och gick omedelbart och la mig och vilade. En gång gick det över snabbt, en annan gång tog det några timmar innan det gick över. Den gången det tog några timmar var jag gravid, men den gången det gick över sanbbt var jag inte gravid (konstigt).

 42. Helena H

  Åh, du måste ta det lugnare på dagarna snälla rara Satu!
  Låter antingen som en panikattack, har fått så flera gånger, men aldrig svimmat riktigt.
  Eller som kroppens sätt att säga till dig att det räcker nu, det är dags att verkligen ta det lugnt. Inget överdrivet städande; det gör inget att det är stökigt på barnens rum,ta hjälp av dom varje kväll att städa det värsta, det räcker.
  Inget “stressande” runt för att göra så mycket som möjligt. Be Andres hjälpa till med mycket av sysslorna när han är hemma. (vet att han jobbar mycket, men han behövs hemma med just nu)
  Lyssna på kroppen, den är väldigt bra på att tala om hur man mår.
  Vila på nu.
  Massor av styrkekramar från Järvsö.

 43. Carolina

  Tycker att du ska ringa din barnmorska så att du får komma in på en extra koll, kanske har du lågt blodtryck! Det där lät inte alls bra.

 44. Mamma Wild ❤

  Nja, vi har inte riktigt bestämt oss än, men vi har några vi väljer mellan :} har ni kommit på något namn?

stats