My Baby Dolls

JULLOOOOOV!

God kväll allihopa!
Familjen sover och bara jag som sitter uppe och ugglar. 3 dagar kvar till Julafton, hur fort går det inte nu??
Igår kväll hade skolbarnen sin julavslutning och än en gång ställdes jag framför ett dilemma när jag ska vara på 3 ställen samtidigt. Visserligen har jag 4 skolbarn, men eftersom det var Nicoles årskurs (tvåorna) tillsammans med femmorna som skulle uppträda så skulle jag bara lämna av henne i sitt klassrum.
Andres satt fast i köerna så vi löste på det viset att vi lämnade först av Nicole, sen gick vi till grabbarnas klassrum, gav fröknarna presenter och fick diplom, sen gick vi tillsammans till Vanessas klassrum för fikat. Det löste sig ju bra till slut, men jobbigt att behöva ”välja.” när man vill vara överallt.

IMG_5284
Det är väl bara att vänja sig för så kommer verkligheten se ut för oss. Bara göra det bästa av varje situation. Hur gör ni andra som har flera barn och det är avslutning/möte/event samma tid och olika platser?
Vi fikade, barnen lekte och ritade…. sen var det dags att gå iväg till avslutningsstället.
Nicole var så pirrig inför showen, men det gick jätte bra! Hon hade ju kusinen Sebastian där med sig också 🙂
Supermycket folk och vi såg inte så mycket. Andres sprang precis upp när allt var slut 🙁

vikingaskolans julavslutning

Så idag var första dagen på jullovet och jag vaknade vid 8 ! Vad hände där liksom…. Men 3 barn satt på soffan och tittade på tecknat när jag kom upp och resten sov. Hallelujah!

Idag följde vi med Mummu & Puua till Port 73 och jag passade på att få grabbarna klippta.
Riktigt oförskämda frisörer måste jag säga.

IMG_5296

När pappan hade kommit hem så frågade han om vi ville åka till Toys´R Us. Vem ville inte det liksom? Haha… Barnen fick handla något till sin syster/bror att ge sen på julafton. Det var mycket viktigt och uppskattat och var och en fick ett namn som dom ska köpa till. Dom sprang runt och valde ut sin klapp noggrant.
Jag vill att dom ska få med sig det här med glädjen att ge, och inte bara få hela tiden.
Imorgon ska dom få slå in sina klappar själva, det hann vi inte med idag då vi kom hem ganska sent.

Nu är även Andres ledig med oss i några dagar, då är det lov på riktigt!
Så mycket mysigare när man är två om saker och ting ♡

Nu tänkte jag faktiskt kika över några inlägg, skriva några tidsinställda så att ni har något att läsa även fast det inte skrivs ”live.” Hoppas att ni har det bäst!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Än så länge har vi tur och har tre barn på samma avdelning. Nästa år blir vi med skolbarn! 🙂 Då får vi kanske dela på oss.

  Vi har också låtit barnen köpa julklappar till varandra och de väljer så noga. Jättekul att se och jag blir aldeles mosig i mammahjärtat. Femåringen har även med omsorg valt till pappan i huset.

 2. Mammalinda

  Vi hade också som plan att barnen skulle ge varandra julklapp! Men sedan när vi slog in de andra julklapparna insåg jag att det var galet mycket julklappar. Men nästa år ska vi verkligen köra på detta också! Såååå viktigt!
  Julavslutning har vi inte på skolan men däremot är ALLA föräldramöten samma tid. I år hann jag inte vara med på alla tre möten. Såledsamt!
  Ha en underbar jul!
  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 3. Patric Bergkvist

  I år hade vi tur med lucia, dottern i 3an hade inget och sonen i 1an lussade på morgonen. Senare på eftermiddagen hade förskolan och alla avdelningar hade med 45 minuter mellanrum mellan varje avdelnings start så vi hann med det samt att konståkningens luciafirande var dagen efter så det löste sig riktigt bra för oss detta året 🙂 Dock var de tråkigt med massa sjuksommar så bara en på förskolan kunde lussa vilket är typiskt när det väl löste sig så bra så man hade hunnit med alla

stats