Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Jobbiga känslor.

Idag är inte mamma hjärtat helt och jag har väldigt blandade känslor för det.
4 av 8 barn ska sova över hos Mummu och Puua. Det har vi skrivit i våran sommarlovsburk och det är något som de velat göra en evighet och sett fram emot det väldigt mycket.

Ni som läst här ett tag vet att jag älskar att ha alla mina barn omkring mig, det är då jag känner mig hel. Är någon borta på egna äventyr känner jag mig inte hel, jag känner en oro över att inte ha allt under kontroll och veta att inget händer. Så har jag varit sedan jag kan minnas.

Mina föräldrar och syskon var ute ofta på helgerna och jag minns känslan av att bli lämnad ensam och den stora känslan i kroppen av oro, rädsla och ångesten att något kommer att hända dem.
Jag kunde ringa dom och svarade de inte på länge så fick jag panik. Jag kunde inte sova, jag var helt säker att något hänt dom och att jag skulle bli ensam. Varje gång de gick hemifrån så var jag så ängslig och bad dem vara försiktiga och ta hand om varandra och jag skulle säga att jag älskar dem hundrafemtio gånger innan de stängde dörren efter sig.

Det har följt mig till vuxen ålder och jag tycker att den är jätte jobbig.
Jag vill inte att mina barn ska bli påverkade av det eller se mig så, så jag är glad och taggad för deras skull, men när dem har gått kryper känslan in. Och jag gör mitt bästa för att mota bort det.
Jag vet ju att dom är i de bästa händer och dom blir väl omhändertagna och säkert en gnutta bortskämda också utan denna mamman där 😉

Idag var det tjejligans tur, ja förutom Baby Belle- men för övrigt så är det Celinas första gång hon sover borta utan mig. Hon tor att hon är värsta stor.
När de hade åkt så sa Danilo- “Åh vad skönt, nu får vi lugn och ro.” Hahaha 😀


Taggade tjejer imorse 🙂

Nu ska jag försöka njuta av denna dag tillsammans med (bara) 4 barn, känns som rena rama semestern, det blir strandhäng och gofika och lite annat skoj! 😀

Hur mår ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åse

  Förstår och inser att du kommer att få det så svårt när barnen växer upp och ska skapa sig egna liv. Jag tror att du redan nu skulle må bra av att öva på tillit och förtroende för livet. Något annat kommer inte att hålla för sig Satu. Vore jag som du skulle jag söka hjälp. Tyvärr påverkas barnen väldigt mycket av ens tankar och känslor😢. Kram❤️

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Åse- Nja jag tror att det där kommer mer naturligt, ju äldre dem blir. Nu är dom inte stora så vi ska inte bli för dramatiska om att söka hjälp med tillit och förtroende för livet (??)
   Barnen ser inte dessa känslor, det kommer när dem redan är iväg 😆

   Jag gillar helt enkelt inte att de sover borta och dom får bara sova över hos folk jag känner mig trygg med. Så får det vara.

 2. Tina Warnqvist

  Precis sån var jag oxå, när mina flickor var små…
  Mådde så dåligt, men försökte inte visa det.
  Sen, när de blev äldre, fick äldsta tösen åka på ridläger en vecka, varje sommar.. åh my good
  vad jag hatade denna veckan, tänk om…fanns där hela tiden.
  Och det blev inte bättre av att när hon var 17 år, for ENSAM till Boston USA, för att vara
  aupair ETT ÅR!!! Hon for i oktober, men vantrivdes :o), så vi fick hem henne dagarna före Jul!!
  Den minsta tösen var mer för att hålla sej till hemmet, som tur var:)

 3. Marlene Åstrand

  Förstår dig precis, jag är likadan. Jag mår spm allra bäst när jag har mina barn omkring mig. Jag skulle aldrig drömma om att åka i väg på tex semester utan mina barn!

 4. Marlene

  Förstår dig precis, jag är likadan. Jag mår spm allra bäst när jag har mina barn omkring mig. Jag skulle aldrig drömma om att åka i väg på tex semester utan mina barn!

 5. Carina H

  Det kommer säkert gå bra för tjejerna.tror att det är lite nyttigt att lämna mamma och pappa ett dygn.och som Du skrev så blir dom väl bortskämda av mormor och morfar.så njut till fullo .

 6. Elina

  Kan förstå att det är jobbigt för dig, samtidigt som om de inte får “pröva sina vingar” så kanske de blir exakt som du. Alltså att de känner oro inför att vara borta osv. Man får hitta en balans i det hela! Kämpa på! 🙂 Ha det så bra.

 7. Susanna

  Jag vät känslan !! Har fått den samma ännu starkare nu dom sista åren, helt hämskt, får sån ångest om vi inte alla är hemma på kvällen/ över natten. Och det där om barnen eller mannen inte svarar när jag ringer, panik, ännu större panik ifall de inte svarar efter andra gången 😬

 8. Anna köhler

  Har endast 3 pojkar fjärde är en ängel men jag förstår din känsla med det att barnen ska sova borta 🙂 följt dig så länge o vet att du vill ha barnen nära dig ❤❤❤ kommer gå super ska du se 🙂

 9. Johanna Isaksson

  Det hade kunnat vara jag som skrev detta, jag är exakt likadan. Så jag förstår precis hur du känner. Tur då att jag sällan har hjälp och barnvakt så jag har mina 5 små runt mig 24/7 😁

stats