My Baby Dolls

”Jag ska bara….”

God kväll allihopa, hur mår ni?

Jag har precis vaknat till, såhär lagom till läggdags….
Jag satt på golvet vid Kevins säng och väntade på att han skulle komma till ro och somna och så somnade jag sittandes där. Jag visste knappt var jag var eller vad det ens var för dag och tid när jag vaknade till.
Jag håller igång hela dagen och jag hinner sällan sitta ner under dagen, så när barnen ligger i sina sängar och mina måsten är klara för dagen är det som att någon trycker på en OFF knapp på mig och jag kan somna på tre röda.
Så nu har jag sovit i över 1 ½ timme och tänkte kika in här innan jag går vidare till min egen säng. 😀

Nattningarna just nu alltså. Hjälp. Det går verkligen i vågor. Ibland går det supersmidigt och ibland går det inte alls lika smidigt.
De senaste kvällarna har det varit mycket spring i benen vid läggdags. ”Jag ska bara”- varannan minut. ”Jag ska bara dricka lite vatten. Jag ska bara kissa. Jag ska bara hämta min snuttis. Jag ska bara säga nåt. Jag ska bara….- you name it. they gotta do it.” :-).

Igår natt vaknade jag av ljud på övervåningen. Mitt sovrum är precis under twinsens och jag undrade vad fasiken som pågick där inne så jag gick upp för att kolla. Nej men då stod bröderna Gonzalez och klädde på sig skolkläder klockan 03;14 på natten. ”Vad gör ni??” Dom hade visst en tävling om vem som ska vara först klar på morgonen. Ingen av dom funderade över på att det var mitt i natten. Blir man förvånad? Nope, inget förvånar mig när det gäller dessa två. ♡♡

Kevin har kommit in i någon slags fas att han vill inte sova i sitt rum. Han är jätterädd.
Han delar rum med Olivia och dom har en nattlampa på, men han är så rädd.
Han går till alla syskonens rum och frågar om han får sova hos dem- ibland får han och ibland får han inte. Så att bara natta honom i sin säng och gå ut går inte alls just nu. Det har alltid funkar förut och så vände det bara såhär. Har ni varit med om det nån gång?
Han kanske går igenom en fas då han behöver mer trygghet via närhet? Han smyger ner till mig på natten och lägger sig tätt, tätt bredvid och vi ligger som packade sillar i sängen, jag och barnen.
Jag kan knappt röra mig, men får ändå ihop sömnen, så det är ok.
Jag låter dom komma om dem behöver tanka trygghet. Jag vet att det kommer en tid då dom inte kommer att göra det- och jag vet att jag kommer att sakna det. Massor. ♡

Smyger nån av era barn till er säng på natten?

OK, nu ska jag försöka sova igen då 😀
Kram & tack för att ni finns <3

XOXO

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Valentina

  Å tror alla känner igen d där. Jag o maken sov tillsammans inatt för första gången på jag vet inte hur länge. Min yngsta vill bara sova med pappa så de två sover i hennes rum och jag sover mellan min äldsta o mellersta i mitt sovrum. Känns som att man får passa på o sova med barnen när man har chansen för sen kommer en tid då de inte kommer vilja sova med en. De har sovit i sina egna sängar länge med för ca 3 månader sedan har de velat sova med oss och det är ok. Det går upp och ner det där.

 2. Kalina

  Åååå hög igenkänningsfaktor! Nattar alltid tjejerna i vår säng men bär sen över dem till deras egna rum och sängar men varje natt kommer samma tvilling alltid in till oss. Tänker som dig att det kommer en tid som det där slutar. 17 åringen kommer sällan in, haha! Jo, ibland händer det att han vill prata om livet, träning, allt mellan himmel och jord då sker det mitt i natten av någon konstig anledning. Hör nog tonåren till men sker inte så ofta. Tack för en mysig blogg

 3. Birthe

  Synes du det er ok å legge ut privat info om barna? Tror du de synes det er ok å lese om dette når de blir store? Hva får deg til å ta fra barna privatlivet sitt?

 4. Josefin

  Hej Satu och familjen!
  Så härligt att läsa din blogg, det har jag gjort sedan Olivia föddes minns jag. Fastnade direkt hos dig? Själv har jag 4 härliga barn mellan 0-7 år❤ Och jodå, ibland sover ALLA fyra inne i vår säng. Varje kväll nattas faktiskt de två minsta där och senare under natten kommer oftast nr tre och ibland även vår sjuåring? (De två äldsta delar rum men kommer alltså till oss ändå). Känner igen packad-sill-känslan, hihi, men visst är det samtidigt det bästa som finns att känna familjen samlad och sova så tryggt nära oss föräldrar❤ bara vi lyckas sova lite själva också?
  Vår 3-åring har nattats i vår säng sedan hon var 2,5 år ungefär, också efter att känt sig rädd i sitt eget rum. Detta trots att jag alltid väntar tills att barnen somnar i sina rum innan jag lämnar vid nattning. Men jag tänker att känner hon sig trygg hos mig och vill sova där så får hon mer än gärna göra det.
  Så kör på det som känns rätt i hjärtat Satu. Behöver barnen extra kärlek och trygghet så ge dem det❤
  Du är inspirerande! Jättehärligt att följa er?

 5. Sanna

  Känner igen det där. Går i perioder när det gäller våra barn oxå. Ibland somnar de snabbt o smidigt o sover nätterna igenom. Ibland inte alls ? Måste bara fråga, du skriver MITT sovrum o ”jag o barnen”. Vart sover Andres? Jag kan ibland oxå skriva mitt rum tex men menar ju egentligen vårt sovrum så det behöver inte betyda att Andres o du inte sover tillsammans. Bara undrade! ☺️ Hoppas kvälls läggningarna o nätterna blir bättre!? Ni kanske hjälpa åt då när det kanske är lite bökigare läggningar? Ha en fin helg!!

 6. Tessie

  Vi har en 2-åring (fyller år nästa vecka) och en 12-veckors bebis hemma och nattningarna går verkligen upp och ner. Just nu nattar vi vår äldsta i sitt rum och där sover hon oftast natten igenom och så kommer hon insmygandes till oss vid 5-tiden. Då får hon sin välling i sängen och ibland kan hon somna om, annars är det godmorgon för oss andra också 😉 Lillasyster sover inne hos oss och hon brukar somna vid 19.00-20.00-tiden och sover oftast genom hela natten – bortsett från när hon vaknar för att äta.

  Men i vissa perioder så är det helt huller om buller och storasyster vill inte alls nattas i sitt rum utan vill sova med oss från början och då får hon det också. Det är ju ändå väldigt mysigt att sova ihop allihopa – men då är vi ”bara” 4 stycken 😉

 7. Therese

  hoppas Kevin kommer över det snart.jobbigt när de blir så ledsna 🙁
  kan se det framför mig när twinsen klädde sig mitt i natten:)
  sover du och din man i skilda sovrum?

   1. Therese

    ha ha ? känner igen det med att maken somnar på soffan. det förekommer en hel del ggr här hemma med .
    måste säga att du har en jätte härlig och mysig blogg ?

stats