My Baby Dolls

Its beginning to cost a lot like christmas

God kväll där ute, hur mår ni?

Hur är det med julkänslorna, har det börjat infalla sig eller är det alldeles för mycket att göra innan så att ni inte riktigt hunnit slappna av?
Och så är det många som läser här inne som inte jul, hur mår ni? Skönt med lite ledighet? Eller jobbar ni? ♡

Jag som tänkte (som varenda år) att jag skulle vara klar med allting i god tid så att jag bara kan slappna av och njuta – är inte klar ännu. Julafton är i övermorgon.
Men imorgon bitti ska jag handla det sista.

Idag åkte vi till Andres föräldrar med en liten julpresent och choklad och önskade dem en God Jul och så kom min bror med familj hem till oss för fika och gratta Olivia på hennes 6-årsdag i efterskott.
Det känns som att vi har åkt runt hit och dit de senaste dagarna, inte alls nån lugn och ro.
I förrgår ville Mummu & Puua låna grabbarna i familjen för lite egentid och igår var det tjejligans tur att mysa själva. Det i sin tur gjorde att vi också fick lite mindre skara att mysa med lite extra 🙂

Jag sa också att jag skulle slå in alla julklappar i god tid så jag slipper sitta med allt på sista dagen, vilket resulterade att jag har suttit och slagit in julklappar varenda kväll nu.
Jag sa också att det här året ska barnen inte få sååå många klappar som förra året. jag vill ju inte att dem ska bli bortskämda (bland de värsta jag vet) men det sprack det också.
Men såhär- våra barn brukar inte få leksaker osv när dem vill- utan det blir på födelsedagar och julafton. Så låt mig skämma bort dom om jag kan och har den möjligheten. 😉
Våra barn får inte heller julklappar från andra än oss.
Barnen har inte önskat sig så jättedyra saker så jag har gått ganska mycket på att ha lika många klappar var att öppna.

Hur tänker ni kring julklappar?
Får era barn presenter från andra än er?

Hur mycket är rimligt att lägga ut per barn? Eller är det antalet julklappar som ni går på, att det ska vara ungefär jämt fördelat?

Vi har pratat så mycket om julen och vikten av att vara tacksam.
Därför tänkte jag be er om lite hjälp. Jag och barnen vill gärna hjälpa dem som inte har något att ge sitt/sina barn. VAR ska man vända sig?

Berätta gärna ♡

Kram på er allihopa!
Glöm inte att ta hand om era nära och kära, berätta hur mycket dem betyder för er och ge dem den där extra kramen.

P.S Imorgon utses vinnaren av en massa härliga Bamse saker och biobiljetter 🥰 Ta chansen och var med och tävla Du också!

Ni hittar inlägget HÄR.

Natti Natti

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Av de vi känner så är det väldigt olika detta med antal julklappar och summan för dem, samt vad det är för julklappar eller till vilka ändamål. Ja ser att det skiljer sig beroende på värderingar, ekonomi till vem paketet gäller osv o en helhetssyn hur man visar tacksamhet för att man har det bra. En ungdom i en familj kan få praktiska bra i ha grejer medan en annan i en annan familj får en ny bil… medan en tredje ger pengar i någons namn till välgörenhet och en 4 äter vegetariskt…. jag tror om man ska vara tacksam o lära fina värderingar behöver det vara en vardagsgrej som kommer från hjärtat. De ”rikare” vännernas barn de är väldigt godhjärtade och tex gör volontärarbete osv de ger av sig själva till andra, deras barn är fina ungdomar. Ja tror föräldrarna är förebilder mycket och vad man själv gör av det, om man ska va tacksam så måste man nog se eller förstå att någon annan inte har vad man själv har. Mamma va ensam med oss barn men vi gav det som blev kvar varje månad till välgörenhet, idag jobbar syrran med det och stöttar ensamma på julafton,men jag ser inte idag oss som mer tacksam för det, tex så har min man fått allt han pekat på som kunnat köpas för pengar hela sin barndom, han är väldigt godhjärtad o tacksam ändå och tänker på andra och gör skillnad för andra både genom o skänka pengar och att ställa upp om nån behöver hjälp tex.

  Men det med julklappar… går det för mycket isär o man firar jul med nån som knappt har råd med en present o den andra familjen överöser sina barn i dyra presenter så svider det nog hårt… man får tänka på barnen först så det inte blir fel så för barn vill ju gärna ha lika som sina kompisar …. synd att klyftorna i Sverige ökar o att det blir mer orättvist. Läste att ca 13 procent av svenska barn lever på minimum och räknas som fattiga…

 2. L

  Här måste jag svara bara. Mina barn är så otroligt tacksamma och skulle bli glada om dom fick varsitt paket MEN jag älskar att skämma bort dom till jul. Själv har jag allt jag vill ha så varför köpa massa onödigt? Jag springer inte på krogen, jag gör inga ingrepp, (förstå mig rätt) jag bryr mig inte vad andra gör, jag klipper mig inte, gör inga naglar, ingenting, mer än köper lite roligt på ullared, hehe. Älskar åka dit, ta in på hotell och shoppa loss. Jag skämmer bort mina barn. Jag ger för ca 18-19000 kr per barn (dom stora med egna barn) får inget för första julen, utan det blir barnbarn. men dom får för väldigt lite då dom har extremt med saker, bla ärvt alla mina barns saker. Jag älskar att ge dom och skulle kunna ge ännu mer, men dom vill inte ha och dom önskar sig inte så här mycket. Det är jag som älskar att ge, på julafton. Om nån inte ger alls, eller om nån ger en bil för 400.000 så är det upp till var och en. VEM är jag att ha rätten att tro att mitt rätt är det enda rätta och har rätt att klanka ner på vad andra gör. NEJ, jag har inte den rätten för allas rätt är deras rätt men alla som gnäller, sluta med det för varför? God Jul Satu och köp vad du vill och för hur mycket/lite du vill. Det viktiga är att barnen är tacksamma och vet att man inte får hela tiden och vad som helst. Bortskämda, vad gör det så länge man samtidigt ger bort lika mycket kärlek för det är det som gör att det uppväger allt.

 3. Stina

  Hej!
  Vad fint att ni vill ge andra som inte har möjlighet att ge eller få så som vi kanske ser som en självklarhet.
  Givning People har en toppen bra hemsida där man kan köpa olika sake: matkassar, julklappspaketet, skopaket mm till familjer och barn som lever i fattigdom i Sverige! Kolla där.
  Njut av att kunna ge dom du älskar allt vad dom önskar. Det gör vi i min familj med 🙂 är ju underbart att kunna göra!
  Även om det kan kännas som att det går lite överstyr ibland 😉
  Ha en God Jul och tack för en fin blogg.

 4. Maria

  Mina barn får mycket paket. Tycker det är så kul å ge. Sen är det samma här som hos er. De får leksaker å saker vid födelsedagar å jul och inte annars. Sen får de även från morföräldrar å min syskon.

 5. Amanda

  Jag vill absolut inte skämma bort vår dotter med SAKER, utan KÄRLEK och UPPLEVELSER. Sambon däremot har köpt allt och lite till, till hans 2 äldre. Noomi är ju bara 1 år så hon förstår inte så mycket det här året men dom andra kommer få öppna presenter i all oändlighet 🙄

 6. Alex

  Vem man får julklappar av har varierat från år till år i min familj. När jag och min bror var små fick vi något av alla mostrar (2) och farbröder (3) och även av mina mor och farföräldrar. Allt eftersom vi har blivit äldre har mostrar och farbröder skurit ner på pris och mängd. En av mina farbröder droppade ur julklappsruljansen när jag var tonàringen o en av mina mostrar gav bara nàgot smått. Numera är det mina fòräldrar, mor och farfòräldrar och våra gudfòräldrar som ger oss något. Dessutom utbyter jag och tvà av mina bästisar julklappar med varandra som våra föräldrar hjälpt sponsra då dom är goda vänner dom med. En av bästisens föräldrar ger alltid nàgot riktigt smått åt min bror och vi gòr lika åt bästisens syster. Så blir rätr mycket julklappar men vi är inte bortskämda fòr det 🙂

 7. Jenny

  Mina får nog julklappar för 2000 kr var ungefär (alltid lika många paket). Låter mycket men det är från oss plus våra föräldrar. Dom får en liten strumpa med lite saker från tomten på morgonen allt annat är från familjen. Dagis påminde oss om det nu innan jul då barn jämför julklappar och i fjor trodde en liten pojke där att han inte varit lika snäll då tomten inte kommit med lika många dyra klappar till honom som hans bästis 🙁

 8. Jessica

  Om ni vill hjälpa en barnfamilj i Sverige, så gå in på Giving People. Där kan man antingen skänka pengar utan att veta vem det går till eller få en familj tilldelad och då åka hem till de med julmat och/eller julklappar. Härligt att ni vill hjälpa. God Jul!

 9. Jessica

  Om ni vill hjälpa en barnfamilj i Sverige, så gå in på Giving People. Där kan man antingen skänka pengar utan att veta vem det går till eller få en familj tilldelad och då åka hem till de med julmat och/eller julklappar. Härligt att ni vill hjälpa ♥️. God Jul!

 10. Eli

  Giving People. Gå med i deras FB-grupp. De förmedlar kontakt med barnfamiljer som behöver hjälp. Sen väljer man om man vill åka träffa familjen för överlämning eller skicka saker/mat.

 11. Elin

  Jag brukar köpt för 1000kr /barn. Ska också vara någorlunda lika många julklappar/barn. Barnen reagerar på antalet om en får ex. 2 och den andra 5. Men i år råkade jag beställa massor utan att kolla vad jag köpt🙈 Så det blev 2100kr/ barn. Har 3 barn. Mina barn får sällan saker annars. Men det får sjukt mycket julklappar av släkten också! Nästa år ska jag skärpa mig och hålla mig till 1000kr. Hahha

 12. Therese

  Du är inte ensam om att skämma bort dina barn. 🙂 ett tips är att gå med i gruppen giving People på Facebook så finns där familjer som behöver hjälp. God jul och grattis till 6-åringen!

 13. Eva Karlsson

  De är svårt de med att begränsa sig med julklapparna tycker jag . Nu när våra är halvvuxna och sen ett antal år sedan köper vi för samma peng till dom. Vi tog kontakt med frälsningsarmén i Nässjö när vi kände att vi ville ge något till fattiga barn här hemma. Vi fick önskelista från barnen, samt ålder och kön,på så vis blir de klappar som dessa barn verkligen behöver och har önskat sig . De känns bra att dela med sig. Man behöver inte köpa allt på önskelistan om de blir mkt,utan man väljer va som passar bäst . Hoppas ni får en härlig jul nu Satu. Många kramar

 14. Vernesa

  Vi kör på två julklappar var och då har vi valt ut från barnens önskelista.
  Våra barn fylle dessutom år strax innan jul och även efter. Så gäller o hitta en balans som funkar för ens familj

 15. Helena H

  Giving People är en stor organisation som hjälper familjer (och pensionärer) med matkassar, julklappar, kläder och skor. Finns t ex på Fb. Där kan man anmäla sig som givare, el hålla utkik när dom söker hjälp i ens närområde.
  Sen brukar det ofta finnas ställen på de flesta orter som hjälper till med samma sak, t ex kyrkan, röda korset, privatpersoner. Lättast är att kolla i Fb köp o säljsidor där det brukar skrivas ut sånt, eller ringa kyrkan o höra. Hos oss är det flera olika privatpersoner som har imsamlingar varje år. Jättebra med dessa, för det är så otroligt många som behöver hjälp tyvärr.

 16. Hanna

  Det finns något som heter ”Ensam gran söker klappar” på många orter runt om i Sverige. Det är en hotellkedja som har granen och alla som vill kan gå dit med inslagna julklappar. Klapparna delas sedan ut till barn som kanske annars inte skulle få några. Det ska vara nya saker som man tror att barn vill ha och så skriver man på paketet vem man tror det ska passa. God jul till dig och din fina familj 🎅⭐🎄

 17. Louise

  Våra barn får bara julklappar av oss,mostrarna, mor och farföräldrar då vi för några år sedan hade ett fullt bord med julklappar från både släkten på mammas sida och det blev en massa. Har bild på det. Vi handlar för ca 200 kr till varje barn. De äldsta är lite svårt att handla till.
  Sån tur är så älskar dock yngste sonen Ingelin Angeborns böcker så honom är det lätt att köpa till lite svårare med äldsta sonen medan dottern älskar unicorns.

  ha en fin söndag.

 18. Sofie

  Hej och god jul😊 jag har skänkt både pengar och leksaker (nya) till julhjälpen Gävleborg och även skänkt pengar till Giving people. Nåda gör ett fantastiskt jobb. Hoppas ni får en underbar jul // Sofie

 19. Hjördis Pedersen

  Hej Satu. Du kan gå in på en sida som heter Giving People. där kan du läsa hur man går till väga. Sen önskar jag er en riktig trevlig och glad God Jul Kram <3

 20. Mandy

  Jag tänker som dig. När de fyller och jul är dagar då jag skämmer bort dem. De får klappar från våra föräldrar och sina gudföräldrar men det brukar vara något smått. Ber inte om att någon annan ska köpa saker till dem utan jag ser till att de får det de önskar / behöver. 🙂

 21. Matilda

  Vi har tre barn och satsar ca 2000kr/per barn. Jag tänker att summan ska vara ungefär lika mycket och att den ska få samma antal paket. Det kan vara lite knepigt att få till lika många paket (varje barn får fem paket). Men jag har löst det så att ett paket kan vara en present påse där det kan finnas två paket. Mina barn får ett paket från farmor och farfar också. Dessutom har vi ibland ett gemensamt paket också (med exempelvis spel). Jag har lite samma princip som du, att mina barn får inte mycket leksaker utöver julafton och födelsedagar därför vill jag köpa fina saker till jul.

 22. Malin

  Giving people 😊 när jag va och julklappshandlade för några veckor sen så fanns de en stor gran med olika typ presentkort i. De stor ålder, kön och vad de önska sig. Mitt hjärta brast av flera kort men jag hitta till slut den som kändes extra hårt. De va en trettonårig tjej som ville ha 300 kr till mat till jul. De pengarna jag la på de va de bästa pengarna jag spenderade den här julen. Giving people har en Facebook sida, Kolla där. God jul på er.

 23. Rebecca

  Vi ska åka på en härlig långsemester tillsammans i januari så har verkligen släppt på julstressen, blir en lugn jul med bara vi och mormor här hemma. Köpt mest begagnat (utklädningskläder o olika kostymer) till 3,5 åringen o faktiskt inget till 1-åringen..mycket pga att vi istället fokuserar på att spara till semestern ihop men dom får klappar ifrån mor o farföräldrar o kusiner så det kommer allt att bli en (enligt mig) lagom hög under julgranen ändå 🙂 jag pratade om barnen som kanske inte fick några julklappar med 3,5åringen o vi slog sedan tillsammans in en julklapp (ny leksak såklart) och åkte tillsammans till Quality hotell här i stan o lämnade under deras gran, där dom samlade ihop till behövande barn. Otroligt mysigt och lite förvånande hur ’ha galne’ treåringen faktiskt tyckte det var roligt och givande att ge bort till någon annan-underbart!

stats