My Baby Dolls

Inte på topp

Nu sover grabbarna inne i sitt rum, Vanessa har somnat på soffan och Nicole ritar. Andres e på jobbet.
Jag har precis bråkat med flickorna och känner mig riktigt less. Ont i huvudet och trött av allt det här.
Det är verkligen inte roligt när dom inte lyssnar på en för fem-öre, när dem bara driver med en. Jag är bara nedstämd. Det är så mycket med alla just nu…

Ta mig inte fel! Jag älskar att vara mamma, det är det största och bästa som nånsin har hänt mig och jag älskar barnen (och Andres) över allt annat i hela universum. Jag gör allt för dem, hela mitt liv lever jag bara för dom.
Allt jag begär är att få vara med mig själv, om så bara för en kort kort stund.
Bara vara Satu.
Jag är med barnen 24/7, jag vet, det ska vara så, men jag skulle bara vilja… äsch, jag vet inte.
Jag skulle bara vilja få tänka mina tankar i lugn och ro. Är jag den enda som känner så?
Kanske få bada ett tag för mig själv, eller åtminstone kunna gå på toaletten själv. Nu hänger nån alltid med eller står och skriker bakom dörren.

Det är inte alls synd om mig och jag målar mig ut till nån offer. Vissa dagar känns det bara såhär, antar jag.
Att det blir lite för mycket.
– Nicole är så trotsig, allting man ber henne om vägrar hon att göra, och hon kallar mig dum 192873464905454 gånger om dagen.
– Och Vanessa lyssnar inte hon heller. Hon blir så arg för minsta lilla. Om hon inte får av sig jackan på 1 sekund så går hela välden under.
– Danilo & Jonathan är busiga. Gånger hundra!
Dom är precis ööööverallt! Klättrar på stolarna och upp på bordet, drar ner alla kastruller och skor, sladdar, ljus och allt vad dom kommer åt från skåpen. (Jag borde nog köpa 10000 såna där lås-system från IKEA…)
Och så bråkar dom om samma lekasker hela tiden. Dom måste prompt ha den saken som den andre har.

Det är inte lätt av vara liten.

Och så ska jag hinna med att tvätta, sätta på disk, dammsuga, hålla rent, plocka undan…
Jag har valt det här själv, men jag kan inte ligga på topp hela tiden.
Jag har nog alldeles för höga krav på mig själv…?

Nu är det färdigklagat (ledsen för det)
Jag försöker göra mitt bästa iaf, och jag hoppas så innerligt att det blir bra så.
Snart känns det nog bättre, för oss alla.

 Till min Familj- Jag ÄLSKAR ER.
NI GÖR MITT LIV VÄRT ATT LEVA. NI ÄR MITT ALLT.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. erika

  Massor av kramar till dig gumman! Förstår precis hur du känner.. och då har jag bara två vildjur här hemma. I bland vill man bara gå ner i källaren och gråta av sig en skvätt. Sen får man dåligt samvete för att detta är allt man velat och drömt om.. och så känner man så?!. Önskar jag kunde ge dig en stor kram i verkligheten.

 2. Anna

  Känner igen mig. Det enda tips jag kan ge dig är att ha en egen stund varje dag. Jag får vara Anna ca 30 min per dag när jag tar min Prommis. Jag stiger upp innan 05 för att hinna men måste ha den stunden för att orka!

 3. boosse

  Det vore väl nästan konstigt om du inte vore ett dugg trött, du har ju 4 små barn!! Och klaga på, det är inget fel på det!Du måste få lite tid för dig själv, för att orka och må bra! Kan inte Andres vara hemma med barnen någon lördagskväll? Så du kan få gå utanför lägenheten för dig själv lite, ta en fika, middag eller bio med en vän eller din syster? Stora kramar

 4. Eva

  SATU vet du vad du är? MÄNSKLIG!!! Man BEHÖVER lite tid för sig själv. Bara få låsa in dig i badrummet och ta ett långt bad. Ett tips, lås dörren, ta med en tidning och ev något att tugga på så kan du sitta i badet i en bra stund, det är det jag gör när jag behöver time off och inte har lust att ge mig ut och göra något. Gå på bio en kväll ät en god middag med din fina syster å var bara Satu <3. Barnen låter nog gärna sin fina mamma få vila upp sig! Kram på dig fina tjej!

 5. ginger

  håller med alla här, du är inte ensam, har med fullt upp med en trotsig tonåring, om du bara visste vad jag med går i genom men kan inte skriva offentligt men så jobbigt, har min lilla 1½ åring hemma nu som terroriserar och kastar glas på golvet allt som går, klättrar överallt och trycker på alla knappar som finns och kastar fjärrkontroller i marken å vill suga på batteri, lotion mm i can keep going on and on och städar lagar mat lunch mm och tvättar mm allt, vill oxå vara jag bara jag för en stund, älskar mina barn min man men jag glöms bort, vill vara den bästa mamin, frun men lyckas inte hela tiden behöver nog lite ginger tid som nog många behöver, vill skriva ut om allt som plågar mig, så starkt av dig, känner i gen mig så, lite för mycket ibland, så tacksam över att min man lämnar Nikki på skolan på morgonen, det avlastar lite men full rulle, tror inte våra män kan förstå det till 110 % vad vi går igenom… mitt nya jobb kanske blir en tillflykt för stunden men i love my family men du vet ett men… 4 barns mami med, sen ung men vill vara mig med bara en liten stund, så förstår känslan…

 6. Isaks mamma

  Kära du! Ibland har man såna dagar, inget att be om ursäkt för! Vore ju tokigt att utmåla livet som 4-barns mamma till något glamoröst halvtidsjobb som går som på räls!!? Dessutom gör du något unikt i dagens samhälle som försöker stanna hemma så länge som möjligt med alla dina små, det är inte lätt alla gånger och som sagt, då vore det ju heltokigt om du satte upp en fasad som att det är en dans på rosor, vi läsare förstår Satu!Klart man vill bara vara sig själv en stund(som dom sa i en reklamfilm hihi)och då tror jag det är viktigt att ta sig lite egentid, precis som du skriver.Behöver inte vara något avancerat, typ ett bad utan gap eller sällskap ;). Andres kan väl ta alla barnen en liten stund bara? För att orka vara överallt hela tiden och ha fokus på barnen jämt-så ge dig själv en stund i tystnad eller en kväll med kompisar, det tycker jag att du är värd gumman! Ha en mysig fredags kväll!

 7. -Santsu-

  Moikka!! Et todellakaan ole ainut,varmasti jokainen äiti tuntee samoin aina sillointällöin. On niitä lapsia sitten 1 tai 7. Itselläni ainakin kuppi tulee täyteen aina silloin tällöin ja sitten on vaan otettava sitä omaa aikaa. Ja mä en tarvitse viikonloppu matkaa Pariisiin vaan ihan että pääsen vaikka hetkeksi YKSIN kauppaan. Mulla on myös tositosi paha vika että en osaa/halua pyytää apua,vaan että haluan ja pärjään kyllä ihan yksin lasten ja kodin hoidon kanssa. Mun mies tekee tosi paljon töitä ja työmatkat vie hirmusti aikaa. Joten yksin hoidan lapset ja tyttöjen harrastukset. Ja joka asiassa pyrin ajattelemaan aina ensin lapsia,kun joskus olisi ajateltava myös itseään. Mutta jotenkin se vaan tuntuu niin hankalalta. En käy edes iltaisin jumpassa tai missään harrastuksessa koska olen laittanut tyttöjen harrastukset etusijalle.Nyt vaan Satu otat omaa aikaa vaikka niin että sinulla on joka viikko yksi ilta omaa aikaa. Sitten on joka viikko mitä odottaa,ja kun sopii valmiiksi mikä päivä se oma aika on niin sittense tulee aina pidettyä. Uskon että kun vaimo/äiti on tyytväinen niin lapset/parisuhde voi paljon paremmin myöskin!!Haleja ja voimia arkeen!!Sä olet kyllä tosi super äiti kun pyörität arkea juuri lainkaan valittamatta. Ymmärrän sua paremmin kuin hyvin!!!Ps: meillä myöskin toinen kaksosista huutaa mulle aina kun suuttuu,että äiti on TYHMÄ…. Ensin toruin häntä siitä mutta se ei auttanut. Nyt sitten sanon aina takas hänelle,että Justus on tyhmä…. Ja tämä on johtanut siihen että me kaikki aletaan nauramaan ihan hirmusti… Ja aika paljon on kadonnut tuo tyhmän huutelu….

 8. Sara

  Du har ju så många heldagar med barnen, så nu är det Andres tur! Bestäm dig för en särskild lördag eller söndag och planera den i minsta detalj! Lämna Andres med barnen, och åk iväg och njut av egentiden heeeeela dagen! Du kan vara själv eller med någon kompis/någon annan som du tycker om. Sedan kommer du hem, och nästa dag har du mycket mer energi till barnen som du kommer sakna under dan. Alla behöver egentid!Du verkar vara en toppenbra mamma! Det är få som är hemma i flera år med sina barn. Du får ut så mycket av det och du kommer antagligen ha nära relationer till dina barn i framtiden!Kämpa!

 9. Camilla 31 år & 8 barnsmamma

  ÅÅHH du är INTE ensam..Skulle kunna varit jag som dkrev det där..Huua vissa dagar vet jag inte vart jag ska ta vägen..Humöret sviker och man blir arg..Dåligt samvete kommer o man mår dåligt för det..Men det är helt normalt att vilja vara ifred ibland.Vi skulle ha gått på en fika bara du o jag …ler..utan barn o bara prata skit..hehe..Mvh Camilla

 10. Lotta

  HejEtt sätt att få var själv på toa i vår familj, när barnen var små, var att ha dörren pyttelite öppen, bara en springa. Då kunde ju ingen vara på toa enligt barnen så där kollade ingen. Kanske inte fungera med dina men för oss gjorde det .Alla har stunder när man blir trött och behöver vara själv ibland utan barn. Som Helena sa bara en timme i veckan gör mycket, men gör ett schema att den är din.Lýcka till

 11. mummu

  Satu,som jag har sagt tidigare,gå ut med aatu,nån kväll,du vet att du kan fråga oss när du vill,vi ställer opp alltid,när vi kan,det vet du.Min tel/ är, om du har glömt 07……det vet du. Ring om det är nått,Rakastan, IS,,PIS.. POS. HIH.

 12. Kristina

  Förstår precis hur du känner, och det är fullt normalt ,) är själv hemma med våra troll , 5 , 3 och 1och ett halvt år gamla , och jag anser mig ha världens bästa jobb , men det är inte lätt alla ggr. Klart man blir arg och frustrerad och ledsen ibland , ingen kan trycka på de rätta knapparna så som ens barn , men självklart älskar man dem ändå , och då kan jag ändå längta efter en 4:à 😉 , tycker bara det känns skönt att läsa att man inte är ensam , att man bara är mänsklig 😉 jag känner inte dig men för mig verkar du vara en toppenmamna / fru så bekymra dig inte , för dina barn är du bäst !!!! Ett litet tips , vi har gjort så att 2 kvällar mitt i veckan Så ” flyr jag fältet ” och gör vad jag precis vill, är super värdefullt , lycka till och många varma kramar <3

 13. Taru

  Gumman du är INTE den enda som känner så… Och det är inte heller så bra att vara 24/7 men barnen.. Alla behöver tid för sig själva. Jag och Kimmo brukar ha en kväll för oss själva ibland , kan du inte fråga om barnvakt för några timmar så du och Andres kommer iväg? Eller att bara gå till centrum med en vän och fika? Anyting.. Det är bra för både kropp och själ att få lite lugnt. Mina tjejer testar mig hela tiden också… 🙁 Vissa dagar känner man sig helt sönder. Du är en toppen mamma och tar hand om 4 små varje dag.. Det är ett jobb & att du gör det är beundransvärt! Många kramar till dig! Och inget är ditt fel , alla barn är så nångång i livet. Kom ihåg nu att fixa tid rill dig själv! 😉

 14. Helena

  Klart du får klaga. 🙂 För det första är det din blogg och vi som är här som gäster väljer ju själv om vi läsa eller inte. Och jag läser gärna både om positiva och negativa tankar och händelser. Det gör ju att jag får känna att jag inte ensam om mina vardagsproblem. :)Ett litet tips då bara: Eftersom det är viktigt att få en stund för sig själv så man kan ladda batterierna så man orkar vardagen, kan du inte försöka bestämma t ex en timme i veckan (låter kanske lite, men det gör så mycket i längden) som du har Andres eller någon annan som passar barnen så du kan göra exakt bara vad du vill, själv. Det är värt jättemycket.Ta hand om dig nu och tillåt dig själv att njuta av tiden med barnen.Kram

 15. Sofie - mamma till tvillingar med albinism

  Oj, jag vet precis vad du menar! Och jag har bara min två små.. jag inte tänka mig hur det hade varit med två till! Ibland kokar hjärnan över. En film vi såg en gång, handlade om ett gift par med småbarn, där mannen trodde att frun fantiserade om en annan man. Men frun sa att det enda hon fantiserar om nu för tiden, är att ta in på hotell helt själv, och kunna sitta på sängen i tystnad och göra ingenting. Så känner jag också, många, många dagar! Bara att få äta ifred, utan barn som hänger på mig och vill göra annat, att kunna gå på toaletten utan att någon står och vrålar utanför, att kunna göra sig i ordning och slippa säga till barnen flera gånger under tider för att dom håller på och slåss eller är på sånt dom inte ska röra.. jag kan rada upp mycket. 🙂 Det är så, och man får tycka att det är jobbigt. Jag älskar mina barn, mer än allt. Dom är viktigast för mig i världen. Men ibland, bara ibland, önskar jag att jag bara fick vara mig.

 16. Johanna

  Du är inte ensamOm att känna så, din text skulle lika gärna jag ha skrivit. Även om man älskar sin familj och livet som mamma så vill man nångång ha en stund för sig själv. Jag blir arg på mig själv när mitt tålamod tar slut men ändå så är man ju faktiskt inte mer än mänsklig? Jag ville bara säga att jag förstår precis vad du menar och känner precis likadant som du har skrivit 🙂 man kanske har för höga krav på sig själv ibland, jag mår dåligt psykiskt av att ha ett skitigt hem så det blir mycke att hålla reda på o fixa hela tiden för ibland känns det som att man inte gör nåt annat än att städa och fixa men jag försöker släppa lite på kraven..’ hoppas du får en underbar helg! Kram

stats