Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Igångsättning

Min underbara läkare som jag har gått hos under mina 3 sista graviditeter här på specialist mödravården kom och hälsade på mig i eftermiddags.

Hon förklarade att man inte vill sätta igång förrän man är i vecka 37+0, trots att vattnet har gått.

Det bildas tydligen nytt vatten hela tiden och det är ingen fara för bebisen. Infektionsrisken är inte stor alls om man inte hamnat i värkarbete. Så helst vill man vänta och ha fullgågna bebisar. Men samtidigt så sa hon att jag är ju inte i vecka 30, utan det är “bara” 6 dagar kvar till min igångsättning. Men hon vill inte skicka hem mig.

Jag öppnade mig och berättade om min oro för bebisen. Ni vet ju alla att man hör en massa skröckhistorier överallt som man egentligen ska ta med en nypa salt, men som ändå hamnar i bakhuvudet, speciellt när man har bebisen i magen och man har egentligen ingen kontroll.

Efter att ha lyssnat på mig sa hon att hon ska gå och boka in mig på en igångsättning till imorgon eller på lördag, beroende på hur fullt det är på förlossningen imorgon. 

Wohooo! Vilken lättnad!

Imorgon får jag veta mera. Men nu känns det bättre. Förresten, hur mycket fostervatten finns det egentligen? Idag när jag reste mig upp ur sängen så kom värsta tsunamin och hela golvet badade i vatten! :-/

  
Tänk om det blir imorgon!!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Vad skönt! Hoppas det blir i morgon då.
  Jag tror det finns runt 1-1.5liter fostervatten.
  Och soiller man ut et helt mjölkpaket,
  så blir det ju ganska mycket på golvet 😉
  Lycka till nu

 2. Lovisa

  Vad skönt! Att ha en läkare som verkligen lyssnar är guld värt.Kommer ihåg en som låg brevid mig när jag var inlagd pga förtidigt värkarbete med 1:an, hon var runt vecka 20 och läckte fostervatten. Hon hade legat där ett tag och skulle fortsätta ligga där i mååånga veckor till, extra jobbigt eftersom att hon hade flera små där hemma. Brukar tänka på henne ibland och undra hur låttad hon måste känt sig när hon äntligen kom hem.
  Hoppas att du kan ta den här tiden fram till igångsättningen som en möjlighet att vila upp dig lite. Vet att jag skulle ha svårt för det men det är nog ganska bra om man kan 🙂

 3. sanna

  Å följer med spänning här,,du e en kämpe!! Snart e hon här de lilla pyret.. Va de gäller fostervatten så finns det ju en del, och som dom sa de bildas hela iden nytt så det räcker till! styrke kramizar

 4. Anna

  Hej Satu!
  Vilken lättnad att du blir igångsatt:)
  Min förlossning startade med spontan vattenavgång i vecka 38+4, när jag pratade med förlossningen hade mina värkar inte startat ännu. Men jag skulle in på kontroll morgonen efter (nu hanns inte det med för sonen kom snabbare) men då sa bm att man har ungefär en liter fostervatten (det brukar inte vara så stor skillnad sa hon) och kroppen producerar ca 3dl nytt fostervatten en gång i timmen, så vattnet byts ut. Men om du dessutom suttit eller legat ner så kan du ha samlat på dig ganska mycket vatten som rann ut när du reste på dig!

  Håller tummarna för igångsättning imorgon och så hoppas jag allt går bra.

  /Anna

stats