My Baby Dolls

I startgropen av planeringen…

Såja. Det har vart en massa kalas inlägg här, men nu är vi tillbaka med ”vanliga” inlägg.
Om 12 dagar fyller Danilo & Jonathan hela 3 år. Helt otroligt att det gått 3 år sedan dom föddes?
Nu har vi iaf börjat planera inför kalaset och vi har även handlat de första presenterna.
 
Jag köpte inbjudningskort som jag måste fylla i, så fort det är spikat vilka som ska bjudas…. 
Den preliminära listan jag har skrivit nu är lååång. Och kalaset ska vara i två omgångar. Först kompiskalas och sedan släkten. Dom fyller år måndagen den 8:e april och kalaset ska vara på söndag den sjunde. Alltså har vi 11 dagar på oss att fixa. Prio ett just nu är att få ut inbjudningarna.
 
Det ska bli kul med kalaset, speciellt eftersom grabbarna är så stora nu att dem förstår och längtar.
 
En fråga som jag funderat på- när era barn ska på kalas, brukar ni då stanna kvar eller lämnar ni barnen där?
När vi var bjudna på ett kalas förut så var det bara jag och en annan mamma som stannade kvar, resten lämnade sina barn. Dom sa bara ”OK, då kommer jag och hämtar om några timmar”.
Så hur vet man? Kanske föräldrarna förväntar sig att man stannar kvar, och så går dem bara? Eller tvärtom? Vilken ”kod”är det som gäller? (Kan tillägga att barnen på det här kalaset var ca. 3-4 år.)
Själv har jag alltid stannat kvar när barnen gått på kalas. När vi har kalas så får man göra precis som man vill. Om du tror att ditt barn ”vågar” stanna kvar själv och inte blir ledsen så får man jätte gärna lämna henne/honom här. Men naturligtvis är föräldrarna också hjärtligt välkomna att stanna kvar. Antar att det beror också mycket på barnet och åldern?
Men hur gör ni?
 
Nähe, nu ska jag börja titta igenom listan och fylla på korten!
Sen ska syskonen bus hämtas från dagis.
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Her virker det som om foreldrene leverer barna på kalaset når de er 4 år.Noen blir igjen og det er kjempekoselig.

 2. Helena H

  Tycker att man kan lämna dom själv efter 4-årsåldern ungefär. Beror lite på hur barnet är och vart kalaset är.
  Tycker också det är bra om det står med på inbjudan om föräldern är välkommen att stanna, om man vill/”kräver” att de stannar eller om det är bara barnen som är bjudna. 🙂
  Vi har inte haft nå särskilda barnkalas här utan det har alltid varit Linneas kompisar och våra vänner/släktingar samtidigt. Har funkat jättebra då vi ju inte har lika stora familjer som er. 😉 Fast visst blir det rörigt ibland, men det är bara mysigt tycker jag.
  Ha det bäst.
  Kram från Söderhamn

 3. Alexandra

  Dottern hade sitt första kalas då hon fylld 4 år o då kom barnen ensamma. Då vi flyttade till en annan stad kort därefter märkte jag att här ordnas inte barnkalas före barnet är 6-7 år. Tycker det är ok att föräldrarna är med om barnen är så små som 3-4 år.

 4. Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

  Om du vill att föräldrarna stannar skriv det på inbjudan. 3 åringar skulle inte jag lämna utan tillsyn. Men 4 åringar däremot skulle jag inte stanna och passa. Annars brukar jag säga när barnen lämnas att föräldrarna får stanna om de vill.

 5. Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

  Svårt det där..
  I den åldern vill jag gärna vara kvar,men det är svårt oxå när man inte vet om dom som har kalaset vill att föräldrarna stannar..
  Pinsamt en gång ,då var bara jag kvar o det kändes som man var i vägen hehe ..
  Bästa tycker jag är att skriva på invjudningen att föräldrarna får gärna stanna på fika ,så vet man att det är ok ..ler.

 6. Hannah

  Mina 3-åringar har inte varit på ett ”riktigt” kalas än. Men jag tror att om de skulle gå på ett kalas nu, så skulle jag stanna. Min känsla säger att man stannar på kalaset om barnet är typ under 4 år. Efter det kan man nog lämna. 🙂

 7. Helena

  Med sonen har jag för mig att vi var med tills han var 4 1/2 år när det var hemmakalas. Sen ville han själv att vi skulle gå. Nu är han 7 år och är det kalas på lekland med många barn så stannar jag också kvar. Fast det är nog mest för min egen skull att jag vet hur svårt det är att hålla redan på 15 killar på ett stort lekland. /Helena

 8. Nina

  Her virker det som om foreldrene leverer barna på kalaset når de er 4 år.Noen blir igjen og det er kjempekoselig.

 9. Helena H

  Tycker att man kan lämna dom själv efter 4-årsåldern ungefär. Beror lite på hur barnet är och vart kalaset är.
  Tycker också det är bra om det står med på inbjudan om föräldern är välkommen att stanna, om man vill/”kräver” att de stannar eller om det är bara barnen som är bjudna. 🙂
  Vi har inte haft nå särskilda barnkalas här utan det har alltid varit Linneas kompisar och våra vänner/släktingar samtidigt. Har funkat jättebra då vi ju inte har lika stora familjer som er. 😉 Fast visst blir det rörigt ibland, men det är bara mysigt tycker jag.
  Ha det bäst.
  Kram från Söderhamn

 10. Alexandra

  Dottern hade sitt första kalas då hon fylld 4 år o då kom barnen ensamma. Då vi flyttade till en annan stad kort därefter märkte jag att här ordnas inte barnkalas före barnet är 6-7 år. Tycker det är ok att föräldrarna är med om barnen är så små som 3-4 år.

 11. Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

  Om du vill att föräldrarna stannar skriv det på inbjudan. 3 åringar skulle inte jag lämna utan tillsyn. Men 4 åringar däremot skulle jag inte stanna och passa. Annars brukar jag säga när barnen lämnas att föräldrarna får stanna om de vill.

 12. Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

  Svårt det där..
  I den åldern vill jag gärna vara kvar,men det är svårt oxå när man inte vet om dom som har kalaset vill att föräldrarna stannar..
  Pinsamt en gång ,då var bara jag kvar o det kändes som man var i vägen hehe ..
  Bästa tycker jag är att skriva på invjudningen att föräldrarna får gärna stanna på fika ,så vet man att det är ok ..ler.

 13. Hannah

  Mina 3-åringar har inte varit på ett ”riktigt” kalas än. Men jag tror att om de skulle gå på ett kalas nu, så skulle jag stanna. Min känsla säger att man stannar på kalaset om barnet är typ under 4 år. Efter det kan man nog lämna. 🙂

 14. Helena

  Med sonen har jag för mig att vi var med tills han var 4 1/2 år när det var hemmakalas. Sen ville han själv att vi skulle gå. Nu är han 7 år och är det kalas på lekland med många barn så stannar jag också kvar. Fast det är nog mest för min egen skull att jag vet hur svårt det är att hålla redan på 15 killar på ett stort lekland. /Helena

stats