My Baby Dolls

Hon har flyttat ut.

Då var den dagen kommen då våran lilla diamant Celina fick flytta ut från vårt rum.
Vi Jag har dragit ut på tiden läänge nu.
Jag har hela tiden sagt, en natt till, bara en natt till.
Det var tänkt att hon skulle ha flyttat ut från vårt sovrum när vi tog bort hennes spjälsäng, som egentligen inte fick plats i vårt rum alls. Sen så fick hon en bedside-crib dit istället. Jag var liksom inte redo att ha henne i ett annat rum.

Men så blev hon för stor för att ligga i den, hon kunde inte vända sig så vi sålde den. Och skulle hon flytta till Olivias rum där hennes säng står. Meeen så tyckte jag att det vore så mysigt att ha henne i våran säng i några nätter, bredvid mig. Och där har hon nu alltså sovit fram tills nu. 😀 (wops…)

Men visst är det så mysigt att ha dem små nära, nära?
Jag älskade att sova bredvid henne, den varma, mjuka gosiga lilla knyttet som höll mitt finger när vi sov.
Andres har inte tyckt att det var lika mysigt dock 😀 Hon har nämligen en vana att ligga tvärs över madrassen våran lilla Chula, så jag ligger på Andres halva istället och då smiter han ut till soffan. Han vill ha sängen för oss själva och jag sa att jo, men bara en natt till, imorgon flyttar hon. Men så har hon blivit sjuk och jag vill ha koll… ni vet bortförklaringar. Men nu så har hon flyttat.

Igår sov hon i Kevins rum. Kevin sov i Celinas spjälsäng i Olivias rum.
Varför Kevins rum?
För att hans rum ligger vägg i vägg mot vårat och eftersom hon vaknar några gånger på natten så vill jag höra henne och vara snabbt hos henne. Tanken var ju egentligen att hon ska dela rum med Olivia.
Vet inte hur vi ska göra. Vill inte att Kevin ska känna sig bortknuffad från sin säng på nätterna heller.
Kanske ska Celina sova hos Olivia ändå.

DSC00085

Första natten gick bra. Hon vaknade några gånger som vanligt. Hon tog en ordentlig sovmorgon också 🙂
Jag sov också bra. Bara lite ovant att inte ha min lilla chula bredvid, men skönt att kunna röra sig i sängen, prata och titta på TV utan att vara rädd att väcka den lilla.

Vi ska införa nya rutiner här under julledigheten bestämde vi ju för länge sedan. Att hon ska sluta med vällingen på natten. Bara hon är riktigt mätt vid läggdags så ska det nog funka.

Älskade lilla tjej.

27.12 (2) 27.12 (6)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Vi är exakt i samma sits! Lillasyster borde flytta ut, men risken är att hon väcker storasyster då. Och nattmaten måste bort! Men det är ju så svårt. 🙁

 2. Isabel

  Hm. Klurigt med rummen. Hon är ju väldigt liten Celina så jag hade nog velat ha henne så nära det går, även om det inte blir i samma rum. Jag tycker Olivia och Kevin ska dela rum och Celina ha eget. Du skriver ju att hon vaknar ett par gånger per natt och då tänker jag att hon inte ska störa andra syskon som sover? Sedan tänkte jag på det där med att sluta med välling. Jag hade nog undvikit att göra många stora förändringar på en gång (sova själv, sluta äta på natten) med risk för att det bara blir pannkaka av allt. Men det kanske är jag som är lite feg 🙂

 3. MammaLinda

  Åh, förstår om det känns jobbigt och att du har dragit ut på det!! Min 18 månaders ligger fortfarande i vår säng och har spjälsängen i vårt sovrum. Jag tycker att det är svårare att släppa taget ju fler barn man får. Man vet att tiden går så fort och man vill bara hålla fast i tiden så att det inte riktigt går lika fort. (som om det skulle hjälpa…)
  Men det är så himla mysigt att ha en liten snussande i sängen.

  Kram till dig och din fina familj!!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda

 4. mummu till mybabydolls.se

  Lilla älsklingen. Men ni måste ju kunna sova .. barnen lär sig ..men vuxa… ??lite svårade. Rakastan.

stats