My Baby Dolls

Har du barnen hemma från förskolan?

Jahop, söndag igen och mitt huvud känns helt mosig.

Jag har gett barnen lunch och väntar på att Isabelle ska vakna. så ska vi ut på promenad en sväng. Jag skojar inte när jag säger att försommarvärmen kom och gick och ersattes av kyla med snö och hagel (!!).
Varför är jag inte förvånad längre…. Fast nu skiner solen så det är bäst att passa på att röja ute i friska luften i väntan på att pappan i familjen kommer hem.

Jag har fått en del frågor om och varför jag har mina 3 yngsta barn hemma med mig om dagarna och inte på förskola.
– Yes, jag har dom hemma med mig, varför? För att jag kan.
Som jag skrev på insta så känner jag att det är självklart för mig att ha dom hemma med mig om jag har den möjligheten. Jag vet att den här tiden när dem är små kommer aldrig åter och jag vill inte missa deras barndom. Jag älskar att hänga med barnen och uppleva allt med dom.
Eftersom jag har ett flexibelt jobb så jag kan jobba på kvällen/natten när dem ligger och sover och då jobbar jag hårt- för min skull men också för deras. Visst vore det ”lättare” att ha dem på förskola, så att jag kunde satsa mer, jobba mer och växa inom det jag gör, men för vad?
Jag är tacksam för att jag har den möjligheten att jobba med det jag älskar och ha barnen hemma med mig på dagarna och jag kommer att fortsätta ha dem hemma med mig så länge jag bara kan.

Jag tror att alla föräldrar gör sitt bästa för sin familj, och istället för att komma med pekfinger och predika hur man ”bör” göra så får man nog bara vara tyst och låta alla familjer sköta sitt familjeliv och livspussel själva, efter sin förmåga och precis som dom tycker är bäst och funkar bäst i just sin familj. Det finns inget som är rätt eller fel för alla familjer är olika och alla gör nog det bästa för sig själva och sina familjer. Kom igen nu, vi borde peppa varandra och inte sänka.
Jag tycker att ni mammor och pappor som jobbar heltid är helt otroligt fantastiska, att ni orkar och hinner med hem, hushåll, barnen och allt annat omkring familjepusslet. Heja er!

KRAM/Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Xoxo

  Här är du en förebild! Allt för många lämnar in små barn under 3 år på förskolan 15 h i tron om att barnen behöver det.. de är själva hemma av någon anledning. Är man en närvarande förälder missar barnen ingenting .

 2. Nadja

  Hur gör du med allt dom lär sig i förskolan? Allstå tar du den tiden på dagarna och sitter ner och försöker lära dom. 🙂 Jag har en son född -15 och ska snart få barn igen, funderar på att ha honom hemma då. Men han älskar att vara på förskolan just nu när dom börjat lära sig alafabetet och att skriva. Skulle behöva lite tips på hur man ska göra/tänka 🙂

  1. Me & My Baby Dolls

   Nadja- Dom lär sig inga avancerade grejer på föris direkt. Vi sitter och ritar, målar, pysslar… Lära sig att skriva sitt namn, räkna, rabbla alfabetet (fast det går inte så bra, vi behöver nog öva mycket mer 🙂 osv.

 3. Linda

  Sean banan uppträder.
  Vi är 4 st. Kul och gå på zoo. Överraska gubben och barnen såklart ;D

 4. Mumintrollet

  Visst är det härligt att kunna stanna hemma med sina barn. Undrar bara om du inte är orolig för den dan när Kevin ska börja i förskoleklassen? Han hade ju ganska stora svårigheter när han skulle börja på ”dagis”.

  1. Me & My Baby Dolls

   Mumintrollet- Hej!
   Jag har tänkt massor på det där, men han har mognat och kommer få göra det och förbereda sig på start i över ett år till. Ska kolla lite vilka som han kan tänkas gå med så han lär känna några barn ”innan”…
   Jag hoppas att det ska gå bra för honom <3

 5. C

  Jag tycker du gör helt rätt som gör det som är bra för din familj. Jag hade gärna varit hemma till 2-3 år med mina barn om jag haft möjligheten. Man önskar man kunde ha kakan och äta den också haha.. Det verkar inte gå någon nöd på dina barn direkt så gör vad hjärtat säger. Kram

 6. sara

  Älskar också möjligheten att kunna ha barnen hemma!!! Och är såå tacksam att jag har varit så mycket med dem.
  Första dottern var hemma tills hon blev tre ungefär andra började jag jobba redan när hon var nio månader (pappan var då hemma tills 1,5 år ungefär). Detta känns jobbigt när jag tänker på, önskar att hon hade fått vara hemma längre. Men sen jobbade vi från två heltider en period med tjejerna på förskola, men jag fixade det inte…det kändes så fel i hela mig och sakta minskade jag till 85%, 80, 75 och sen kom lillasyster. Sedan hon föddes (nu sju år sedan) har jag varit hemma. När föräldradagarna började sina kände vi att vi inte ville tillbaka till som vi hade innan utan vi tog beslutet att jag fick världens bästa jobb tillsvidare…”hemmamamma”, ”hemmafru”, ”hemmatjänst”, ”chef-över-hemmet”, ”stay-at-home-mum”, (”tillbakasträvare”)…kärt barn har många namn 😉

  Jag håller med dig helt!! Vi föräldrar är underbara och gör fantastiska jobb oavsett om det är på jobb heltid eller ej, borta eller hemma, mamma eller pappa, förskola eller hemmabarn….ALLA gör vi våra val, det som passar oss bäst och det som vi har möjlighet till och ALLA borde också få göra det utan dumma kommentarer eller orättvis behandling!! Att något som känns helt rätt för en person skulle passa alla andra är ju helt galet och precis som med allt annat är vi olika i våra tänk!!
  HEJA heja alla föräldrar som pusslar och fixar för att få ett njutningsfullt liv, oavsett hur det pusslet ser ut!!
  Jag håller med, vi ska stötta inte sänka ❤️

 7. Sara-6barns mamma

  Jag tycker det är helt underbart att du har möjligheten och vill ha dina yngsta hemma. Jag arbetar deltid just för att kunna ha barnen hemma så mycket som möjligt! Var hemmamamma innan jag och pappan separerade. Nu måste jag dock kämpa på med kunna betala räkningar mm själv, så jag måste tyvärr jobba.

 8. Elin

  Det jag tycker är sjukast är att folk ställer frågan ”varför har du barnen hemma och inte på förskolan” frågan borde istället vara ”varför HAR du dina barn på förskolan”
  Hem mamma sen 6år tillbaka!

  1. Millie

   Den frågan skulle garanterat också komma om så vore fallet. Bara olika folk som frågar….
   Personligen tycker jag att platserna i förskolan borde vikas för oss som jobbar utanför hemmet, som inte har något val. Känns onödigt att göra stora barngrupper ännu större, om inte särskilda skäl föreligger. Det finns ju faktiskt öppen förskola o s v för föräldralediga, är man hemma på heltid borde man också fixa att stimulera barnen om det behövs.

   1. Elin

    Jag har aldrig hört någon fråga nån varför de har sina barn på förskolan, utan det är liksom självklart. Men blir ifrågasatt när man har barnen hemma, tycker det är tråkigt ??.
    Men håller med! Tycker att det har gått förlångt när föräldra ledig kan ha barnen på dagis! Dagis är ett verktyg för att kunna försörja sig-få mat på bordet.

 9. J

  Du gör helt rätt! Alla är vi olika, vill olika & har olika förutsättningar! Jag har också valt att ha min 1 och ett halvåring hemma helt då syskon snart kommer. Och många som ifrågasätter det. Jag jobbar också kvällar &. Nätter för att kunna dryga ut föräldraledigheten då jag vill vara hemma med mina små så länge som jag kan <3 ser inte att jag inte kan ge mina barn samma förutsättningar som barn som går på förskolan. Du är awesome! Kram

 10. Ulrica

  Jag hade önskat att jag hade haft det som dig. Jag har tre barn och jobbar 75%, det är bättre än 100 men önskar att jag slapp lämna bort dom på dagarna ändå. Tycker du verkar vara en grym mamma. Kram

 11. fanny s

  Våra barn har varit hemmabarn och börjat förskola vid tre års ålder ungefär. De går 15 timmar/veckan. Jag och min man jobbar båda deltid och har oregelbundna tider, så det är alltid någon av oss hemma. Vi hade kunnat skippa förskolan helt och hållet, men har valt att de stora barnen får vara där litegrand så att de får lite annan stimulans än vad de får hemma. Dock är ingen av dem superförtjusta i förskolan utan är nöjda med att vara hemma med syskonen, men har oftast kul när de är där.

  Just nu har vi två förskolebarn och två hemmabarn. I höst börjar äldsta barnet förskoleklass och vår 3-åring börjar förskolan. Jag tycker som du, alla gör vad som är bäst för just deras familj ❤ Jag önskar att jag orkade ha alla barnen hemma hela tiden, men för mig är det en liten överlevnadsgrej att vi delar på oss under dagen så att det blir lite lugnare hemma. Särskilt nu när vi har en liten bebis som är ganska känslig för oljud, har svårt att sova etc och jag är mammaledig på heltid. Då är det skönt att de två stora barnen är iväg några timmar och så har jag och lillasyster och lillebror det lite lugnare. Men samtidigt skönt att det bara är tre dagar i veckan som barnen ska iväg. Blir värre i höst när storasyster har skolplikt och ska iväg fem dagar i veckan ? Men man vänjer sig väl vid det med ?

 12. Anna

  Du gör helt rätt!! Låt barnen vara hemma så länge de får. De slipper många allergier och andra konstiga psykiska åkommor.

  1. Millie

   Anna, mina barn har gått på dagis från 18-24 månaders ålder och ingen av dem är allergiska mot något alls eller har psykiska åkommor????? Inga av deras kompisar heller vad jag vet….

 13. Alma

  Åh, hade verkligen velat vara hemma med min son längre, men vi måste nog lämna han på förskolan när han är 1 år. Tur att endå förskolan finns! Måste vara mysigt att vara hemma med barnen till förskoleklassen börjar❤️

 14. Maria

  Blir nog en grej av det för att samhället är ju sådär inriktat på 40h arbetsvecka, aktiviteter hus barn hem mm… och så vill man/ bör man/måste man jobba och så har man dåligt samvete för man inte hinner med anna o barnen,eller så känner man att om jag måste arbeta/jag vill arbeta 40h i veckan o va ifrån familjen så känns det i magen ändå när någon går utanför ekorrhjulet som de flesta vill/måste befinna sig i…. jag tror de flesta hade önskat att man räckte till mer än vad man gör idag… man ja ju inte vara på flera ställen samtidigt… men tänk om alla tyckte tänkte o gjorde lika i alla tider då hade det inte skett nån utveckling av något, olikheter behövs. Sen får väl barnen ge kvittot med sen om de känt att de haft en ok barndom utifrån deras perspektiv (sedda, bekräftade en god relation till familjen) många ger sken av att klappa sig på axeln utifrån hur mycket de presterar men samtidigt blir det ju något annat som får stå tillbaka, sånt är livet

 15. Emma Å

  Jag håller med dig. skulle vilja att mina kunde vara hemma tills de var åtminstone 3-4 i alla fall ?.

 16. Inger

  Heja dig! Det bästa jag läst på länge.. Fortsätt gör det du tycket är rätt för dig och din familj och låt dig inte påverkas av vad andra tycker.

stats