My Baby Dolls

Halloween pics

Halloween (87)Idag var jag och 6 av barnen i skogen och tog lite Halloween bilder med dräkterna.
Nästa helg ska vi på Halloween party men idag firar vi lite Halloween hemma också och provar dräkterna och så.
Två dräkter är spårlöst försvunna?

Halloween (21)
Kevin hade en Darth Wader dräkt men vägrade masken. Så han fick en gullig orm mössa istället 😉
Olivia ville vara en prinsessa, helst Frost- men sen gick hon med på att vara häxa istället. fast hon är ju ändå en prinsessa, talade hon då om. ♥
Halloween (23)Halloween (25)Halloween (56)Frankenstein!
Halloween (3)Halloween (6)Halloween (94)
Mina tre stiliga pojkar 😀 Eller nåt.

Halloween (104)Halloween (108)Halloween (50)Halloween (52)Halloween (83)Halloween (81)
My little devil 🙂
littledevil
Halloween (37)Halloween (41)Halloween (61)Halloween (64)Halloween (66)Halloween (33)

Vi har tagit fram vårat Halloween pynt som står på bordet än så länge. Lite skålar, ljuslyktor, spindlar och döskallar och läskiga masker & dräkter.
Jag älskar att skapa minnen med barnen och TILL barnen. Jag hoppas att dom ska minnas dessa traditioner, helger och högtider lite extra och vill gärna skapa den där stämningen kring det. På halloween ska man klä ut sig och vara läskig, bygga koja i skogen där man sedan tänder ett ljus och berättar spökhistorier. Men man vet ju aldrig vad barnen tar med sig och sparar i minnesbanken. Jag försöker minnas hur det var med Halloween när jag själv var liten, men jag kommer inte ihåg något alls…..? Firade man inte på något vis då eller har jag bara inget minne av det?

Är Halloween något som ni firar?

 

Halloween (85) Halloween (84) Halloween (44) Halloween (35)
Jag tog nog närmre 200 bilder från när vi var ute, Wops 😀
Men ni vet ju hur jag är… jag bjuder på massa här på bloggen också förstås- för en blogg utan bilder är rätt så tråkigt,
Vädret är dessutom på våran sida idag. Solen skiner! Helt underbart!

KRAM!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Vi har alltid firat Allhelgona under min uppväxt men Halloween tror jag kom hit från USA för inte alltför många år sedan. Vi firar fortfarande Allhelgona genom att samla familjen och besöka gravar/minnesplatsen för de som lämnat oss, en stilla lugn högtid.

 2. Birgit

  Halloween är en ganska ny företeelse i Sverige, i början på 1990-talet kom det hit. Det har ju blivit mer och mer firande beroende på att det idag finns hur mycket som helst i butikerna att köpa. Halloween firas alltid den 31 oktober,

 3. Kicki

  Firar inte personligen halloween att du inte har några minnen av det som barn beror troligen på att du är ” för gammal” ? Haloween är en ganska nyinmporterad tradition,det är nog bara de senaste 5-10 åren det dragit fart på riktigt i sverige .Någor som jag tycker är tråkigt med haloween ( bortsett från att barnen ska ” hota sig ” till godis istället för att göra något för det – påsk- dela ut handmålade påskabrev och eller sjunga lucia- sjunga för dem man besöker) är att det i sverige blivit sådant focus på det ” otäcka”.. Tittar man på barnens dräckter i USA där det kommer ifrån,så visst klär en del barn ut sig till häxor,vampyrer,mumier mm MEN det är en majoritet av turtles,lilla rödluvan,princessor,pumpor,och andra ” söta” dräkter .sedan på festen ska det ju vara spindelnät,” ögon” och ” blodiga fingrar” att äta ? Men det är just en blandning. Med tanke på att helgen så lätt kolliderar med vårt firande av Allhelgona så hade det nog varit lättare för många att ta till sig och ” köpa” den här helgen om affärerna i Sverige köpt HELA konceptet och inte bara de ” mörka,otäcka” delarna ?

  1. Isabel

   Jag tänkte precis samma som dig Kicki. Dels gillar jag inte att barnen bara går runt och tigger godis. På påsk får man åtminstone ett litet kort eller en sång innan man delar ut godis. Har man dessutom inget godis att bjuda på nu så får man vara beredd på att få bus. Vi fick hela vår trädgård invirad i toalettpapper, gillar inte. I USA funkar det åtminstone så att de som tänt en pumpa utanför dörren inbjuder barnen att knacka på. De som inte har en tänd pumpa går man inte till helt enkelt. Smart.

   Sedan tycker jag att det är såååå tråkigt att det bara blivit fokus på det otäcka här i Sverige. Det stör mig faktiskt till och med. Har man varit i USA och firat där så är det så stor skillnad. Jag tycker det är lite konstigt att alla föräldrar och barn gärna klär ut dig otäckt. Det hör inte hemma bland barn tycker jag. Mina små barn blir rädd när det kommer läskiga utspökade andra barn och plingar på dörren.

   Nu låter jag kanske som en sur gammal tant. Men jag är faktiskt bara 26 år och älskar egentligen högtider. Hela utklädningsgrejen tycker jag är superrolig och jag önskar att fler vuxna också gjorde det på Halloween (alltså inte bara läskiga utstyrslar). Jag förstår ju att mina barn också kommer tycka det är skoj att klä ut sig och plinga på dörren hos folk när de blir äldre. Men här blir det då inga skräckkläder 🙂

 4. Anki

  Helt underbara foto på era sötnosar❤️
  Dessa foton (o fler) hade varit kul att spara i en fotobok. Kul för barnen att kunna titta tillbaka när de blir lite äldre?
  Allt blev så mycket levande när de är fotade ute i skogen?

  Kramar från Skåneland❤️

 5. Minna

  Vi firar inte Halloween.Tror att beror på det att jag/vi är så gamla.Det firades inte när vi var barn.70-80-talet i våra små städer i Finland. Men barnen får klä ut sig till föris.De ska ha maskerad på onsdag btw. Vi hade ”nuutti” istället som barn om du vet vad det är? Kommer väl bli aktuellt med ”bus eller godis?” när barnen är lite större.

 6. Elisabeth

  Så fina bilder. Så fantastiskt fina barn. Brukar inte kommentera men jag blir så glad av din blogg. Läser den varje dag sedan ett par år 🙂 Jag har två barn och har sådan respekt för dig som mamma till sju. Önskar er ett härligt höstlov 🙂

stats