My Baby Dolls

Hallen- före och efter

Vaknade av världens oväder vid 4 tiden inatt. Regnet piskade mot fönstren, det bullrade och blixtrade. Jag gick runt i hela huset för att kolla alla barnen och se till att fönstrena var stängda.
Jag hade glömt alla soffkuddar, filtar och barnens badhanddukar ute på altan dock… Nu ligger de där på tork men det är så fuktigt ute att det lär inte hjälpas mycket.

Vi spenderar förmiddagen på hemmaplan, Danilo ligger och vilar och jag kämpar med att ge honom medicin, vätskeersättning och allt han kan tänkas vara sugen på. Andres jobbar idag med och jag bara önskar att han kunde ta lite semester så jag slipper klara hela sommarlovet ensam med 8 barn.
Men han har deadlines och det ska vara klart vid ett visst datum, just nu bygger han stängsel runt skola/förskola och det ska ju vara klart och besiktigat innan barnen kommer.

Jag har tvättat idag, fördelen med detta väder är också att jag inte har så mycket tvätt som jag annars brukar ha, vi går runt mest i badkläder hela dagarna, det är väl mest handdukar just nu, haha 😀 Jag plockar och donar medans Isabelle ligger och sover, och tagit hand om en liten krake till, nämligen en fågelunge som ramlat ner från vårt tak för 3 dagar sen.  Först tog vi hand om den utomhus och väntade på att mamman skulle komma och ta hand om den, men icke.
Ringde till djurskyddsorganisationen och de har inte tid.
Vi har gett den mat och vatten och igår tog vi in den för natten (vilket var tur med tanke på ovädret) han kämpar på våran lilla Rune, 🙂

Många vill se bilder från huset och jag tänkte visa er hallen, jag njuuuuter av att inte ha alla hundratal vantar, mössor, jackor, thermobyxor och overaller som svämmar ur lådorna i hallen.

Men såhär såg hallen ut innan vi renoverade.

 Vi har tagit bort elementet, bytt väggar, lagt nytt golv och golvvärme. Trapporna är slipade och målade, nya lister, nytt fönster, allt är nytt.

Här får ni EFTER bilderna.


Ni som känner mig vet att jag älskar inredning och ordning och reda, det finns sååå mycket jag skulle vilja göra i huset, men jag är inte gjord av pengar så jag får ta det lite pö om pö.

Byrån är från IKEA och sväljer hur mycket som helst.
Jag var bara tvungen att köpa denna tavla, så klockren med lite glimt i ögat 😉


Hallen behöver något mer på väggen, trapporna saknar ett räcke och Andres vill göra om trapporna.
Alltid något man vill göra 🙂
Jag skulle vilja ha en korg vid skohyllan där man kan slänga skor som inte alltid behövs, för just skoförvaring är det trångt med- och bättre lär det ju inte bli till vintern…

Är ni nöjda mer eran hall eller skulle ni vilja ändra på något?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Niobarnsmamman

  Det blev jättefint! Har ni någon annan ingång också där ni kan hänga av er alla ytterkläder vintertid eller förvarar ni i byrålådorna det som används mindre? Vi har två ingångar men ingen av dem är riktigt praktisk för tillfället. Huvudingången är främst tänkt för gäster och våra finkläder. Där har vi en klädstång och galgar att hänga på. Det ryms massor men barnen orkar inte hänga kläderna på galgar och så finns det dåligt med förvaring för skor där. De större barnen väljer ofta den ingången. Vid grovingången har vi krokar att hänga kläderna på och där finns också betydligt mera plats för skor på olika hyllor och korgar för mössor, vantar hjälmar osv men det är ett långsmalt rum plus ett litet kapprum. Och så har vi tvättmaskinen och tumlaren samt ett skåp för smutstvätt i samma utrymme. Det är trångt och barnen knuffas ofta och nån ledsnar och slänger kläderna på golvet för att komma fort därifrån. Skulle jag bygga nytt så skulle jag planera annorlunda men när vi byggde så hade jag varken många barn eller erfarenhet av hus. Vi hade bott i en liten lägenhet och allt som var bättre än det kändes som lyx.

 2. L

  Jag tycker vår hall är alldeles för liten, önskar att det vore lätt att bygga ut den men nej,det är inte det. Tar för mycket på tomten så det skulle inte bli bra. Tyvärr. Ni har jättefint. Kul om man fick fler bilder, behöver inte vara perfekt undanstädat. :O)

 3. 11 barnsmamman

  Hallen eller ingången till huset är ett ständigt utvecklingsprojekt när man har många barn. Behoven ändras och skorna blir större och var ska man lägga alla skor. Det beror så mycket på vad man har för utrymme.Just nu drömmer jag om varsitt dagisbås för varje person i familjen. Jag kollar på big familj solutions på Pinterest och tänker hur jag kunde förbättra. En ganska svårt kombination är att göra snyggt, billigt och praktiskt. Vackert i er hall.

 4. Dani

  Aaaassnyggt! So jealous! Har ni bra isolering? Vårt hus är från 1941 så vi kan inte ha golvvärme i och med noll isolering (går ju att lägga på golv men inte i väggar)
  Gör din man staket för privatkunder? 🙂 jättefin blogg!

 5. Louise

  Vår hall vill vi tapetsera om men har inte ekonomin och vill inte låta hyresvärden göra det för då har vi flera hundra på hyran. Och den är redan hög så det räcker.
  Den där tavlan borde jag också köpa haha och ändå har vi bara tre barn varav 2 tonåringar.
  Byrån borde vi också ha i barnens garderober.
  Usch är så mycket man vill göra men ekonomin måste finnas också.

  ha en fin söndag. Kramar från Malmö

stats