My Baby Dolls

Hålla vita kläder vita?!

onsdag (2)
Hej allihopa!
Onsdag idag och jag har bokat av lite saker som jag skulle ha behövt göra. Nicole är hemma från skolan andra dagen idag, hon har klagat på ont i huvudet. Så idag har vi tagit fram papper och pennor och dom har suttit och ritat medans jag fixade med tvätten bredvid 😉 kläderna har kommit som jag har beställt och de flesta hamnade i tvättmaskinen på en gång.

onsdag (17)
Nicoles hår idag 🙂

onsdag (10)
onsdag (13)
Har det snöat hos er också?
Nu har det snöat i 3 dagar här, men som tur är det inget som stannar kvar på marken. Iskallt är det iaf.
På lördag är det dags för Kevin och Celinas kalas och då även Valborgsmässoafton. Dom tänder brasan så sent här i Haninge, så vi får se vilka som ska dit och hur vädret ser ut 😉
Ska ni till maj brasan?

onsdag (38)
onsdag (34)
I två dagar nu har Nicole gått runt med kameran och fotat i tid och otid. Lite kul att jag då har några bilder på mig själv också att se tillbaka till på äldre dar 😀 Annars är det ju bara jag som tar kort här hela tiden.
Här var det precis dags för Celina att sova sin siesta. Vi tar alltid av byxorna så det inte klämmer åt nånstans.

onsdag (29)
Älskar när dom blir sådär gosiga och mysiga när dom är trötta 🙂

Apropå, på tal om tvätt- hur irriterande är det inte med vita kläder som det blir fläckar på? Vita kläder är ju såå fräscht- typ en gång. Sen får barnen alltid fläckar som jag inte får bort! Celina och Kevins vita plagg med envisa köttfärssås fläckar på t ex… gräsfläckar, gråa knän… Om man inte tar itu med fläckarna direkt är det kört. Nästan så att jag undviker att köpa vita plagg just för att jag inte kan behålla dom vita!
Jag har lagt dom i en skvätt klorin t om…
Igår köpte jag hem det här iaf, får testa och se om det funkar.

Vanish gold

Ett tips till som jag läste precis om är Ättika.
Den är särskilt bra på att ta bort blodfläckar, deodorantfläckar och de där gula svettfläckarna som kan uppstå under skjortärmar. Ha på lite ättika utspädd med vatten direkt på fläcken och gnugga in blandningen i den. Du kan sen låta plagget ligga i blöt i ca 10-15 minuter och badda på fläcken för att lyfta den innan du tvättar plagget i maskin. (källa: Via.)

Har ni några tips om att få behålla sina kläder vita?

P.S Ni som inte har fått återbäring på 50 kr vid registrering via loppishopping ombeds att mejla detta adress, så hjälper dom er snarast!:
loppishopping@loppi.se

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. megan

  Ella vissa kläder som är färgade vita, blir avfärgade med Klorin och kan då bli ganska grådaskiga…

 2. Helena H

  Vi använder Tvättex parfymfria tvättmedel och får nästan alltid bort alla fläckar. Bara feta fläckar från dressing som hittills inte gått bort.
  Angående Nicoles huvudvärk, det är inte så att den kommer från ögonen eftersom hon inte använder glasögonen så ofta? Det var så vi kom på att Linnea behövde glasögon när hon läser, ser på tv o sitter vid datorn. Så fort hon började använda glasögon försvann huvudvärken.
  Ha det bäst. Kram från ett iskallt men snöfritt Söderhamn

 3. Nina

  Stackars Nicole som har ont i huvudet, hoppas det släpper fort nu. Väldigt vacker fläta!! Fina bilder på dig & Celina, så söt hon är! Du med såklart ? Tack för bra tips på fläckborttagning, jag använder galltvål ibland ? Japp, snöade här i söndags, sen inte mer. Dock kallt (utanför Gbg). Håller tummarna att vädret blir goare till på lörd ✊✊

 4. Annelie

  Fläckar från tex köttfärssås som inte gått bort i tvätten så lägger jag plagget i solljus så går dem bort, funkar med dagsljus också tar några dagar längre bara.

stats