My Baby Dolls

Hade kunnat bli helt andra rubriker det här….

God kväll alla ni fina som kikar in här.
Jag går på sparlåga just nu, vilket märks på bloggen. Jag är bara trött och nånting känns bara inte riktigt rätt.

Till något helt annat- det hände en incident på Olivias förskola igår ca. 30 minuter efter att jag hade hämtat henne, det var det som mina arga meddelanden och samtal handlade om, som jag skrev om igår.
Kommer ni ihåg att jag skrivit att dom har rivit ner hela barnens gamla skola för att bygga ett helt nytt?
Nu den senaste veckan har dom hållit på och sprängt berg där och det smäller ju till riktigt ordentligt. Igår hände något som aldrig ska hända. En stor stenbumling har alltså flygit från arbetsplatsen efter en sprängning och kommit med världens fart och landat bara nån meter från förskolans grindar! Personalen som var ute på gården med barnen chockerades, dom såg stenen komma flygandes och dom visste inte liksom vart dom skulle ta barnen till säkerhet.
Stenen var ganska stor och kom med den farten att ingen kunde ha överlevt en sån smäll.
TÄNK om jag fortfarande stått där vid grinden med alla 7 barnen och pratat med en pedagog som jag gjorde 30 min tidigare? Bara nån minut efter att stenen hamnat där parkerade en mamma sin bil precis där och kom ut med sin nyfödda son. TÄNK OM stenen hade flugit 2-3 meter åt andra hållet så hade den hamnat på förskolans gård där alla barnen lekte. Sånt får inte hända! INGET får flyga ut från sprängningar så dom måste ha brustit i säkerhet big time.
Jag vågar knappt tänka på vad som kunde ha hänt om den bara hade hamnat 2-3 meter åt fel håll.
Då hade utgångs rubrikerna varit något helt annat….

Jag kontaktade tidningen, förskolechefen, Andres ringde till byggchefen för skolan, och så gjorde vi en polisanmälan.
Tur att förskolepersonalen hämtade in stenen snabbt för den kan användas som bevisning.
Vi hörde ju den smällen när stenen kom när vi var hemma, vilken smäll! Nu hade vi tur.
Jag gick till förskolan imorse och sa att jag behåller Olivia hemma den här veckan tills nyheterna nått alla. Idag var polisbilen utanför föris och har fotat och allt. berättade för mina föräldrar som också dom gjorde en anmälan och Puua var på plats vid skolan och pratade med herrarna där, Phew.
Nä sånt här ska inte få hända. Ska man inte känna att ens barn är trygg och i säkerhet på sin förskola när någon bygger bredvid?

Angel (5)
Så idag har den här lilla Godispåsen fått vara hemma med oss.
Jag beställde den här fina setet till henne som födelsedagspresent men jag kunde inte hålla mig från att ge den till henne redan nu 🙂
Angel (4)
Älskar när kläderna har nån slags extra detalj, som den här har med änglavingarna,

Angel (2)Angel (3)Angel (1)

Så hon får vara hemma med oss imorgon också. Verkar som att Nicole också ska stanna hemma från skolan, hon har klagat på ont i halsen i några dar nu, idag låg på soffan bara efter skolan.
Jag skulle ha haft min synundersökning imorgon också, men jag vete fasiken hur jag ska lösa det nu.

Nu börjar andra säsongen av Gåsmamman!
Den måste ses! Kramis!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Va fin dräkt påOlivia.bra att ni polisanmälde o allt.fått mejl ang.händelsen av fsk-chegen som jag pinsamt nog läste ikväll… tur att sprängningar ligger på is tills utredning är klar.viktigast att ingen kom till skada

  2. Anna P

    Omg Satu! Nu blir jag riktigt rädd! Du skulle ha sett allt glas som jobbgubbarna bäddat in mot staketet. Hela Olivers grupp började gräva med händerna där för att Oliver gjorde det. Tur att jag uppmärksammade det annars hade det gått riktigt illa! Det var vassa glasbitar upp mot 20 cm stora. Glas längst hela staketet blandat med sand som ska hålla upp staketet och att inte barnen kryper under. En pedagog ute med hela avd. För att det alltid fattas folk. Vi tog barnen snabbt till andra sidan, baksidan. Men jag slänger alltid ett getöga där nuförtiden. Tack snälla för alla almälningarna ni gjort. Fy sjutton vad läskigt! Lastbilarna kör förbi oss i hög fart flera gånger varje morgon. Ingen respekt för småbarn. Jättebra att ni tog tag i det, tack. Stor kram!

  3. Helena H

    Men fy vad otäckt! Visst kan ju saker bli fel ibland, men är det minsta lilla risk att något farligt som detta skulle kunna hända folk runtom så är det ju på tok för dåligt hanterat! Borde ju verkligen inte kunna hända detta! :/ Förstår verkligen att ni har Olivia hemma. Och hoppas alla anmälningar ger resultat i att dom får göra om o göra rätt. Kram

stats