My Baby Dolls

Göra om hemma

// I samarbete med Bygghemma //

Är jag ensam om detta men är det bara jag som får ett ryck att börja göra om hemma när årstiderna ändras? OK, och liiite däremellan också 😉 Men just årstiderna- vår, sommar, höst och vinter.
Jag har bestämt mig att börja vår städa riktigt ordentligt här hemma. Ett rum i taget- och städa grundligt. Slänga allt skräp som ligger och samlar damm, ge bort saker och omorganisera.
Jag tänkte skriva en lista på vad som ska göras i varenda rum och bocka av när det är gjort. Så mycket som vi har bara skjutit upp på, för att det ”inte stör” tillräckligt mycket.
Måla/tapetsera i nästan varje rum, byta dörrar och bli av med allt onödigt krafs som man samlar på sig.
Så himla befriande när allt sånt är gjort!

Mitt driv har bara blivit större nu i och med samarbetet med ByggHemma.
De har allt man behöver för renovering och andra byggprojekt i hus och hem, men även snygga och billiga kvalitetsmöbler. Ska vi sälja lägenheten i framtiden så vill jag lämna den i toppskick.

Och balkongen då. Det här året vill jag verkligen satsa på balkongen och jag hoppas och tror att den kommer mer till användning när den är mer tilltalande. Balkongen har varit en samlingsplats för allt skräp som vi inte vet var vi ska ha det annars nu under vinterhalvåret. Ni skulle se hur det ser ut där inne just nu. (Eller inte) Barnens rattkälkor, pulkor, hjälmar, Kevins stora bil, sparkcyklar, säckar, mattor, sandleksaker, verktyg, tror t om att årets plastgran står kvar där ute.
Så där ska rensas ordentligt.
Jag vill måla väggarna ljusa, ha lite blommor…. Ha riktigt bra utemöbler som är stabila och mysiga och håller år efter år.

Jag är ett stort fan av att ”gömma” saker som man inte använder, så den här dynlådan är perfekt förvaring för barnens cykelhjälmar, sparkcyklar och sandleksaker bland annat.
dynlada-hillerstorp-vittradgardsmobel-comfort-garden-loungegrupp-ferrara-2-2plus2-svart
Den här loungegruppen heter Ferrara, den har vi på balkongen men jag vill piffa upp den med nya kuddar och filtar för mysiga sommarkvällar.
Vi har en dubbelbalkong, men nackdelen är att den är långsmal och därav riktigt svårmöblerad.

Drömmen vore ju att ha en matgrupp på balkongen där vi kan äta frukost, lunch och middag…. Men vi är ju som sagt ganska många i vår familj, men ett bord med åtminstone 4 stolar skulle kanske funka.
Fast jag fastnade för denna trädgårdsmöbel:

tradgardsmobel-eden-wood-duo-seat-vit
Man kan ställa den i tre olika positioner! Den skulle passa perfekt här.
En dröm att få ha en sån här. ”Ägget.”  Jag tycker att dom ser så himla mysiga ut. Föreslog t om för Andres att twinsen kunde ha en sån här till deras sovrum istället för den gigantiska soffan som står där nu 😉
fatolj-hillerstorp-agget-vit
Ahh… om jag hade en egen uteplats…..
loungegrupp-easy-living-markus-145250
Man får ju alltid drömma, visst??image

När ska ni göra i ordning eran balkong/uteplats?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marika

    Hej! Jag måste avråda till ”ägget” hängstol. Den är rätt vinglig att sätta sig i och kan faktiskt välta. Man sitter inte bekvämt om man är fler än en person och stolen hänger högt och det kan vara svårt att sätta sig utan att ramla utanför. Den ser fin ut men jag har erfarenhet av sådan då vi har den på landstället. Vill bara ge liten tankeställare om du funderar på inköp

  2. Kinna

    Vore det inte skönt med ett eget hus, där ni kan släppa ut barnen direkt i trädgården? Det är ju nu när de är i lekåldern ,som ni har mest glädje av en trädgård. Vore det jag så skulle jag skippa resor och annat o spara till hus istället.

stats