My Baby Dolls

Frågor och svar om träning & mammakroppen

Medans barnen sover så har jag hunnit med en kortare träningspass. Har precis tagit en snabb dusch och nu sitter jag här med min utmaning med vattnet- att jag ska dricka minst 3 flaskor per dag.

Några har undrat vad/hur jag tränar, hur jag ”lyckats” hålla mig smal och hur min kropp förändrats sedan barnen. Jag ska försöka svara på detta inlägg 🙂

Jag är smal av naturen, det har jag varit sedan jag var liten. Jag äter vad som helst, när som helst, men jag lyckas inte gå upp i vikt.
Under min uppväxt har jag blivit retad för just att jag är så smal.
Så när jag har fött barn så har vikten bara ramlat av mig utan att jag behövt anstränga mig.
Så hur har kroppen förändrats? Jag har inte alls samma kondition kondis som jag tidigare haft. Rumpan har flyttat en trappa ner och magen har löst skinn som inte går att träna bort. Och det är helt okej, herregud jag har burit och fött fram 7 fantastiska barn! Klart att det syns nånstans. Men kvinnokroppen är helt fantastik, hur magen dras tillbaka, trots att den töjts ut så mycket och många gånger. Annars så är den i stort sett som den har varit. På gott och ont.

mamma mage

Det lösa skinnet syns inte på bild, allt beror på hur man tar en bild och i vilken pose. Jag tränar hårt med min mage, jag vill ha mina muskler tillbaka och känner att jag är på god väg.

Jag tränar inte för att gå ner i vikt. Jag tränar för att bli starkare, fastare, få bättre kondition och för att må bra. För det är väl huvudsaken, att man mår bra i sig själv, oavsett hur man ser ut?

Hur tränar jag?
– Jag går inte iväg på gym, det har jag inte tid med. Jag tränar antingen på kvällen när barnen sover eller så kör jag ett pass på dan och då är det oftast många som vill vara med 😉 Promenerar mycket också.
Jag tränar inte på något avancerat vis- jag hoppar t e x hopprep, gör armhävningar och squats och så min favorit- plankan.

”- Vad använder du för träningskläder, vilka är bäst?”
Det här kan jag inte ge dig tips eller råd på. Jag äger inte några träningskläder. Eller nu ljuger jag lite. Det där är faktiskt en sportbh, ca 12 år gammal. (Jag brukar ha en t-shirt över.) Och ett par vanliga mjukisbyxor. 😀

mamma mage (7)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. monica/fittja

    avis man blir hihi jag var oxå trådsmal innan jag fick barn och kunde äta allt men sen kom första barnet och då gick jag upp nästan 50 kilo och sen har jag inte kunnat gå ner fast jag är ute och går på dagarna har nu 4 barn och kämpar fortfarande men socker suget är starkare 🙁 ska försöka träna hemma som du gör så kanske något händer 🙂 kram och grattis till lill sessan idag <3

  2. Emelie

    Du ser helt fantastiskt ut! Menar inte att vara otrevlig men undrar om du opererat brösten? Mina försvann helt när jag fått barn,:-(

  3. Fröken Småland

    Du är så fin Satu, man blir verkligen avundsjuk när man ser dig. Kan du inte berätta att boobsen är fejk så att man inte blir totalt deprimerad? ?

stats