My Baby Dolls

Första steg mot körkort

Att ta körkort är något jag har funderat på massor av gånger. När man har barn så känns det mer behövligt än någonsin. Men vi har en pappa i huset och det har funkat hur bra som helst att han har körkort och kör oss. Jag är inte för fin att ta bussen heller om jag skulle behöva ta mig nånstans.
Men visst skulle ett körkort underlätta. Massor.

Innan jag fick barn övningskörde jag med en vän till familjen. Jag pluggade teori och efter andra teori-provet fick jag godkänt! Man ska köra upp ett visst antal månader efter ett godkänt teoriprov, men gissa om jag gjorde det. Jag lämnade allt där.
Så nu skulle jag behöva börja om från början. *suck*

Jag har iallafall laddat ner en app från Appstore till mobilen och pluggar teori via den när jag har en stund över.
Den heter iKörkort och det är Boboshi som står bakom företaget.

iKörkort

Appen är verkligen jätte bra och smidig. Man får svara på olika teorifrågor, och precis som i det riktiga provet så får man flera svarsmöjligheter och klickar på den rätta. När man gjort provet (man får välja om man vill svara på 10, 20, 30,50 eller 70 frågor.) så får man se om man fick godkänt eller ej och det bästa är att man får se vilka frågor man svarade fel på och så får man se rätta svaret. (och kanske lär sig det 😉 )

iKörkortappstore
Jag har lärt mig massor med hjälp av denna app, men jag har fortfarande svårt för bromssträckorna, boggi trycken osv.
Jag får mer underkänt än godkänt på mina prov än så länge, men jag blir bättre 🙂

Sen måste jag börja övningsköra och allt det där. Det är inte direkt småpengar det handlar om :-/

Vilken frihet det måste vara att ha körkort. Nu klarar jag mig som sagt- vi bor granne med dagis och skola. Och som sagt- jag är inte för fin för bussen, och den åker ju precis här vid oss. Men ändå. Att bara kunna ta bilen när Andres jobbar t ex och åka vart man vill. Frihet.

Så körkort är en önskan att ta. ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nicole

  Körkort är så underbart skönt och ha! Håller tummarna för dig och hoppas det går bra:)
  Lycka till!
  Kram!

 2. Ellinor

  Lycka till med körkortet! Det var min (hittills) bästa dag när jag själv fick det. Då har jag ännu inga barn 🙂

 3. Anna

  Jag tog körkort 2011, och att jag lyckades på teoriprovet är tack vare Bonniers trafikskola. Ett program som installeras på datorn. Jag hade aldrig klarat mig utan det, det kostade lite men var värt allt – för att läsa ur böcker är inte min grej. Vet inte hur haj du är på datorer eller hur mycket du använder datorn men det programmet är mitt tips. Idag har jag körkort för både personbil och buss och det är en enorm frihet. Men hos mig och min sambo så är det han som kör och använder bilen mest, jag tar bussen. Lycka till Satu, körkortet fixar du galant 🙂

 4. Åse

  Tips: kanske kan ngn av dina föräldrar vara din handledare? En passar barnen och en kör med dig. Så klart du ska ha körkort, det är frihet och oberoende. Jag var 30 år när jag tog mitt, en av de bättre sakerna jag gjort i mitt liv, kämpa på!!!!

 5. Hanna

  Jag kan även tipsa om att LÅNA körkortsboken på biblioteket istället för att köpa den. Körkort kostar ju så jäkla mycket ändå så att göra allt för att minska utgifterna är bra 🙂 Jag gjorde så och det funkade super! Det är väldigt bra att plugga med hjälp av boken som ett komplement till alla appar och test som finns på datorn, eftersom teoriproven i grund och botten faktiskt är utformade efter det som står i boken. LYCKA TILL! <3

 6. Helena H

  Ja inte är det billigt med körkort nu direkt, och inte är det enkla frågor på teorin heller. Är väldigt glad att jag inte ska ta körkort nu. Linnea har precis gått intensivkurs nu och ska skriva teoriprovet på onsdag och jag tror jag är mer nervös över det än vad hon är.
  Hoppas du får ditt körkort snart iaf Satu så du kan komma iväg själv om det behövs.
  Ha set bäst. Kram från Järvsö (Söderhamn)

 7. Linda

  Sen är det skönt för den som har körkort att inte alltid vara ”taxi” till precis alla ärenden 🙂 I vår familj är det jag som har körkort, men inte min man. Fördelen är att jag alltid har tillgång till bilen, och kan använda den utan att ta hänsyn till någon annan. 🙂

 8. Tyglina

  Körkort tar man när man känner för det ellet när brhov uppstår. Jag var 27 när jag tog det. Jag hade inget behov av det innan. Klarade mig utmärkt på min cykel samt sambo. Men vid 27 års ålder flyttade vi till en mycket mindre stad och kände att nu var det dags. Sagt och gjort… Hittade intensiv kurs… På två veckor var det klart. Det passade mig just då. Kram till dig o lycka till.

 9. lana

  Körkort handlar om frihet. Inte om man är för fin för bussen. När man bara kan lasta in trötta ungar i bilen. göra spontan utflykt till ställen som bussar inte går till eller för sällan. Det är en total frihet.

stats