Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

– Förra torsdagen –

Aaa va jag ligger efter med inlägg som jag tänkt göra…
Har bilder på min “BLOGG-MAPP” här på datorn, så jag tänkte bjuda er först på bilder från förra torstan, då min syster fyllde år.
 
Som jag skrev redan då så hade Nukke (<—Nicole) & Bessa (<—Vanessa) bestämt själva vad dom skulle ha på sig till kalaset, och när det är kalas så ska man ju naturligtvis ha på sig en klänning. Jag gissade ju rätt ang. Nicoles klänning, hon väljer alltid sin sommarklänning med nyckelpigor på som hon fått från sin moster. Vanessa bytte som vanligt kläder 54 innan hon bestämde sig för en klänning. Hon ska alltid byta kläder…

Fast nu har hon lugnat ner sig lite med kläderna, förut bråkade vi jämt för hon skulle bara ha på sig 2 av sina tights och då bara och endast 2 av hennes tights var godkända. Gud förbjude att jag tog fram några andra byxor så blev det hus i helvete med den lilla damen. Nu kan jag ta fram lite olika, men fortfarande ska strumporna dras upp så högt dom bara når tightsen. Jag säger att det ser inte så fint ut, men det skiter ju hon i.
Nu har hon kommit på en ny grej dock, hon är inte så dum den där ungen. Jag tar fram kläder till henne på kvällen som hon godkänner, men! (alltid denna men) När hon kommer fram till dagis så övertalar hon fröknarna där om att hon ska byta byxor som hon har i sin dagisväska. Hon kan säga att dem blev blöta/smutsiga osv, så får hon på sig ett par tights ändå. Vilken lurig unge!
 
Ja, nog om det- åter till torsdagen och kalaset.
Nukke vill alltid välja kläder till Olivia, så även denna dag. Kvällen före gick hon igenom Olivias kläder och valde hennes kalas-kläder, och det blev dessa:
(observera att Olivia har sitt allra allra första tofs på håret) 
 
Kalasbilder:
 

Födelsedags”barnet” med på bild också! 
 
Mummu hade gjort munnkar dagen till ära och Felicia hade gjort 2 st goda tårtor. 
 
Mummu med våran “Snuttis”
 
En favorit är att bli pussad på- Här attackeras hon av moster 
 

Barnen lekte och hade för sig. Danilo kom fram lite då och då med en jätte tung ryggsäck. Den var så tung att han nästan tippade bak med den.
 
Min morbror Lasse och hans son Jon kom också, det är alltid lika mysigt när dom kommer, man blir glad.
Lasse tog fram gitarren och började spela för oss, det blev “Hallelujah”. Jag älskar gittarspel och han är så duktig.
Jag kommer alltid ihåg mina barndoms somrar på våran släktstuga i Finland. Hela släkten samlade, morbröder, moster, deras respektive, mormor, alla kusiner, allihopa samlade vid grillen vid sjön på kvällarna efter bastubad och dopp i sjön. Då tog mina morbröder fram gitarrerna och spelade och alla sjöng med. Elden sprakade, vattnet så stilla. Vilka minnen. Ovärdeliga. Jag hade önskat att mina barn fått uppleva detta. Våran stuga låg inne i skogen, vid en sjö, och det bästa var nog (konstigt nog) att det var helt utan el. Ingen rinnande vatten, inga lampor, tv osv. Ingenting.
Bara skogsliv med tända ljus. Jag älskade det. Och vi barn hade aldrig tråkigt. Vi var ute från morgon till kväll och lekte och hittade på olika saker. Inga datorer, mobilen, Tv spel eller sånt. Bara… livet.
 
Oj, nu hamnade jag på villovägar här igen. 
Hur som helst så lärde Lasse barnen att spela lite också. Det lät för jävligt, men det behöver vi inte nämna för dom.
 

 
Här, jag bjuder på några bilder från när vi var i våran släkt stuga med barnen sommaren 2011.
 
På väg hem från bondgården, här är min kusin Jon med Jonathan:

 
Bessa har precis bastat:
 
Jonathan & Danilo GODMORGON!
 
 
Nu har det äntligen blivit tyst i Danilo & Jonathans rum, dom var inte alls med på noterna om att lägga sig ikväll.
Vet ni vad?? – BÅDA grabbarna har kissat på stora toaletten idag!!!
Jag tog av dom blöjorna efter dagis idag, bytte till kallingar, sen hände en olycka på båda två, nya kallingar och senare kissade dom på stora toaletten. Dom vill inte alls sätta sig på pottan, det är toan som gäller här. Som belöning fick dom en ask med russin. Glada och stolta grabbar! Och jag med! Samma sak gör vi imorgon, dom verkar ha fattat galoppen nu. *hopppaaaassss* Sakta med säkert….
 
(P.S Mössorna jag köpte var från Lindex )
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. annsofie

  Hej igen.
  Jo här börjar vi bli förkylda som så många andra, jag är ju så livrädd för att någon av oss ska få svininfluensa så idag håller vi oss inne å myser.
  Ni då, hur mår ni?

 2. Tyglina

  halloj.. ville bara lämna avtryck så du vet att jag varit inne och läst… 😉 Tycker att man måste lämna ett avtryck i webben.. hade det varit i riktiga livet så hade man ju sagt hej när man sågs.. men på webben får man lämna ett lite hej i text… ha det så gott… /Tyglina

 3. annsofie

  Hej igen.
  Jo här börjar vi bli förkylda som så många andra, jag är ju så livrädd för att någon av oss ska få svininfluensa så idag håller vi oss inne å myser.
  Ni då, hur mår ni?

 4. Tyglina

  halloj.. ville bara lämna avtryck så du vet att jag varit inne och läst… 😉 Tycker att man måste lämna ett avtryck i webben.. hade det varit i riktiga livet så hade man ju sagt hej när man sågs.. men på webben får man lämna ett lite hej i text… ha det så gott… /Tyglina

stats