My Baby Dolls

Förlossningsberättelse med baby #10

{Detta inlägg skrev jag igår, men efter mycket strul krashade min sida, men det fixade sig precis- men inlägget var borta. Som tur var tog jag skärmdumpar ((för det gick inte att kopiera texten rakt av)) på det jag skrev och klistrade in här, därför kan texten se lite knasig ut}

Storken kom 6 veckor tidigt och våran älskade lilla son/lillebror är född ❤️

Tänkte skriva min förlossningsberättelse nu medans jag har den färsk i minnet.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så hade jag förvärkar på julafton och på natten till juldagen som sedan avtog.

Vinterns första snö föll ner på juldagen 25:e december och barnen var ute och lekte i snön i stort sett hela dagen. Vi plockade, lekte med deras nya leksaker och åt mera julmat. Jag sa att jag tänker sitta läänge nu och äta julmat så jag spricker för jag hann inte njuta på julafton pga. nervositet och värkarna. Jag kände att jag bara måste ta en promenad och känna den knapriga, efterlängtade snön under mina fötter, men jag hann inte.

Vanessa, Olivia & Nicole gick hem till grannen för filmkväll, Danilo och Jonathan ville ha en grabbkväll med mys och film inne på sitt rum och dom var helt överlyckliga att dom fick ?

Dom hämtade Celinas lilla bord, la en duk och dukade fram en massa gottis inne på sitt rum, gullisarna. Så jag & Andres hade filmmys med våra små på soffan.

20:30 kom första värken.

Jag tänkte att det är förvärkar igen. Dom kom regelbundet var 15:e minut. En timme senare ringde jag hem tjejerna som hade lite mys med oss och jag tog värkarna med andning. Sedan jag blev gravid så har dom varit väldigt bestämda med att jag måste väcka alla 4 äldsta barnen innan jag åker till BB. Dom vill säga hejdå och ta hand om dom små. Så det upprepade dom hela tiden: ”om du måste åka till sjukhuset, väck oss, lova det mamma!”

När alla barnen gick och la sig och värkarna fortsatte komma regelbundet tänkte jag att nu kanske det var dags ändå. Jag som hade varit så himla nervös inför förlossningen hoppade in i en annan roll nu och kände att jag ska ta kontrollen och fixa det här, och jag ville vara hemma så länge som jag kunde så jag skulle slippa gå runt på sjukhuset med värkar under dessa tider.

Andres & jag tittade på 4 brothers på TV och klockade värkar. När den var slut bestämde vi oss för att vila en stund. Han somnade på 2 röda och jag slumrade till och vaknade av värkar. Hämtade 2 alvedon och försökte vila, men nu kom dom var 6:e minut.

Jag låg och sms:ade med en av mina närmasta/bästa vänner som pushade och stöttade medans jag tog värk efter värk. Dom ändrade styrka och jag bokstavligen låtsades att jag andades in lustgas. Sista smset var att nu vaknade Melanie och sen var det som om någon höjde värkarna ordentligt. Jag gick upp, pussade och kramade min lilla Melanie och viskade ”du ska bli storasyster idag” innan jag bäddade henne ner igen med sin snuttis och napp och tog några snabba värkar i vardagsrummet innan jag väckte Andres.

Det blev såå intensivt så himla fort, från 6 minuter till var och varannan minut. Jag ringde förlossningen men fick stå i kö så Andres fick ta över. Jag kräktes. De nervösa syskonen smög ner, alla 4 efter varandra och hjälpte mig att hitta mina strumpor och hjälpa mig att hitta mina skor. Någon av dom ringde Mummu (som jag hade förvarnat några timmar innan) och sa att mamma ska åka in nu. Så hon skulle komma hem till oss.

Vi satte oss i bilen och värkarna gjorde såååå ont! I bilen kände jag att jag behöver krysta. Andres tyckte inte att det var så bra och jag sa att det kan han säga till sin son…

Det är nya rutiner i förlossningen nu pga. Covid-19 och Andres förklarade att jag måste upp till förlossningen själv och sen blir jag undersökt och när det är dags att föda får jag ringa Andres och be han komma upp. Jag tog hissen och kände att det trycker på. Letade mig till förlossningen där jag möttes av ett gäng barnmorskor med visirer på. Jag slänger av mig skor och jacka på golvet och frågar om jag kan få ”låna” (?) lustgas för bebisen kommer alldeles snart.

Men nej, först vill dom undersöka och sätta ctg och skriva lite…

Hon undersöker och jag är helt öppen.

Ring din man nu. Andres kommer upp, jag får lustgas. Jag säger att mitt vatten har inte gått och vill att dom ska ta hinnorna. Andres berättar om min upplevelse vid förra förlossningen, då dom inte tog hinnorna och blodet forsade istället.

Dom såg att fosterhinnan tryckte på och beslöt att ta hål så vattnet forsade. Sån lättnads känsla! Dom satte elektrod på hans huvud som sen lossnade. ”Har era barn haft mycket hår när dom föddes?” Oh yes. Så även denna gång, sa barnmorskan. Så dom satte den på hans huvud igen och pulsen gick ner. Jag behöver krysta!

Flera läkare kallades till rummet och min barnmorska sa att jag ska vända mig till vänstersida, stå på alla fyra, vända mig till högersida. Jag gjorde som hon sa snabbt som blixten för under hela graviditeten har just det här varit det tuffaste för mig att hantera. Min sons hälsa och välmående före allt annat och det var som att smärtan bara försvann när jag hörde att hans puls har gått ner och att han behöver komma ut nu. (Allt det här spelades på bara några få minuter.)

Vid min nästa värk tänkte jag på min Nicole, Vanessa, Danilo, Jonathan, Olivia, Kevin, Celina, Isabelle, lilla Melanie- och på min mamma- och tog i för kung och fosterland- och så var hans huvud ute. En värk till och jag vet att han är ute. Och så glider hans lilla kropp ut och jag hör hur han skriker.

Min son. All smärta är borta och tårarna rinner nerför kinder av lättnad. Av lycka. Av kärlek.

26 december 2020, klockan slog 03:39 och jag har precis blivit 10 barns mamma till en vacker liten pojke på 46-47 cm och 2220 g tung.

Jag hann vara på sjukhuset i 20 minuter.

Jag fick upp bebis på bröstet, pussade på honom, Andres klippte navelsträngen och sedan fick han följa med bebis och neonatal personalen till neo medans jag krystade ut moderkakan och kontrollerades. Inga bristningar, nada.

Det som var helt galet är att när navelsträngen kontrollerades så var det en äkta knut på navelsträngen!! Det ser man verkligen inte ofta, sa läkarna och menade att det var nog ämnat att han ska komma tidigare. Det är farligt med knut i navelsträngen, för sitter den hårt så stryps all syre och näring till bebis och jag vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om han hade stannat kvar i magen längre.

Min moderkaka var lite skadad, den hade brustit på ett ställe som förklarade vart blodet kom ifrån. (Tydligen kom det blod under denna förlossning med när vattnet gick) Vilket också var tur att han föddes för tidigt för det kan även innebära livsfara om min moderkaka brustit helt.

Så det här är min mirakel pojke, det var meningen att han skulle komma tidigare. ?❤️

Jag kissade, åt min macka och promenerade till iva/neo.

Bebis mådde bra, han var lite blå om ögonen, som om han hade en Zorro mask över ögonen då han satt ”fast” så när pulsen gick ner (det försvinner snart) och så fick han cpap för att utvidga lungorna för att få upp all fostervatten och så fick han mat via sonden sina första måltider.

Nu är han fri från båda och behöver gå upp i vikt och få ner sin bilirubin innan han får åka hem.

Idag fick jag och bebis flytta till ett familjerum där vi kan vara tillsammans och jag sköter honom helt själv. Så otroligt skönt! ?❤️

Saknar Andres och alla mina hjärtan där hemma så det gör ont!❤️❤️❤️

Nu i skrivande stund har han hunnit bli 2 dagar gammal och klarar sig så bra själv❤️

Nu behöver han vända sin vikt och bli stabil med bilirubin värdena (gulsot) innan han får åka hem, det finns inte dagsljus överhuvudtaget som kan hjälpa honom med det så jag kämpar på med hans mat, det är det enda sättet att sköta det ”själv” på.❤️

Mitt älskade lilla hjärta. Jag faller djupare för honom hela tiden, han är helt underbar❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma J

  Ett Stortorget grattis till er???? vad glad jag blev när jag läste att du hade fött!!!
  Här är ett namn förslag som kan passa er bra hehe
  Tiamo (tia) istället för te Amo sen timo är ju ett finskt namn med hehe
  Eller tiago
  Alessandro
  Massa Lycko önskningar från Mama J

 2. Mama J

  Ett Stortorget grattis till er???? vad glad jag blev när jag läste att du hade fött!!!
  Här är ett namn förslag som kan passa er bra hehe
  Tiamo (tia) istället för te Amo sen timo är ju ett finskt namn med hehe
  Eller tiago
  Alessandro
  Massa Lycko önskningar från Mama J

 3. mor til nå åtte

  Han är så söt
  och verkligen ett mirakel och det gick bra, min son är 4 dagar gammal, född samma dag 5 veckor tidigt
  vad heter den lilla pojken,elskar virkelig din blogg

 4. Madde

  stort grattis ….vilket litet troll <3 jag halkade in på din sida av en slump via expressen….lycka till med bebisen o grattis till alla storasyskonen 😀

 5. Hanna

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️åh stort grattis!!
  Själv väntar jag mitt 6e barn och var beräknad strax före dig tror jag! Är i v 36 nu!!! Födde mina sista fyra i v 39! Så ska bli spännande att se när lilla tittar ut!
  Bf den 28 e jan!
  Ännu ett stort grattis till finaste pojken?❤️

 6. Rebecca

  Congratulations!!! Your sweet boy is absolutely perfect and came at the perfect time for him! I had my daughter at 32 weeks, she weighted the same! I can’t wait until you are all home together!

 7. @KathStrath

  Congratulations on the safe delivery of your beautiful baby boy. You look amazing,….So happy for you and all the family…. Sending you lots of love ❤️ and hugs ?

 8. Sisko Kanerva

  Kiitos tuhannesti nyt teksti kääntyi suomeksi. Miten ihmeessä jaksoit uudelleen kirjoittaa MEILLE kielitaidottomille synnytysretkesi. On äärettömän tärkeä asia että pieni suloinen rakastettava poika voi hyvin. Minulla valuu nytkin kyyneleet kun ajattelenkin ja katson tuota pientä aarretta ja sitä että jos napanuora olisi ollut kireällä pidemmän aikaa. Minun nuorimmalla tyttärellä oli myös napanuora kaulan ympärillä mutta onneksi nuora oli erikoisen pitkä joten se ei aiheuttanut ongelmia. Minulla oli jo silloin viisi vuotta vanhat kaksoset tyttö ja poika.
  Sinua äitinä en lakkaa ihmettelemästä ja ihailemasta sitä suunnatonta rakkauden määrää perhettäsi kohtaan, sitä suurta onnea jokaisen vauvan kohdalla. Minuun sattuu niin paljon jos näen vanhempien kylmästi huutavan ihan pienelle lapsiraukalle kuin jollekin aikuiselle. Pakko poistua tilanteesta koska sattuu niin ❤️.een. Toivon teidän ihanalle perheelle paljon onnea ja rakkautta ja sitähän teillä riittää ?.llä Sisko Kanerva

 9. Marika z Polski

  Fajnke ze mozna czytac twoje wpisy w innym jezyku tak jak np Polskim.. Gratuluje jeszcze raz maly jest przesliczny i fuzo wytrwalosci dla was ? ? ? ? zdrowka przedewszystkim

 10. Ula z polski

  Hej, to takie cudowne chwile narodziny dziecka. Mam 3 swoich ❤❤❤moja najmłodsza córeczka Alicja urodziła się 14 lutego 2020. Wzruszyła mnie bardzo twoja chwila narodzin syna❤? zawsze płaczę w takich chwilach. Jesteś cudowna mama?❤?

 11. Ninna

  Stort grattis till fina pojken! ????❤️. Så skönt att allt gick bra, uh blev nervös när jag läste texten och lättad sen när allt gått bra. Världens bästa gåva i livet❤️

 12. Eva

  Åter igen Stort stort grattis till hela familjen till en ny liten prins❤️❤️. Skönt att allt gick bra ?-hoppas att ni snart får åka hem till syskonen och Andres. Du är grym Satu ❤️❤️❤️

 13. Liselotte Lind

  Stort grattis till er söta bebis nr 10. Vilken perfekt liten pojke, jag förstår att med så söta barn vill man ha fler. Jag vet inte men på det jag följt er blogg o Instagram så är han inte lik Melanie?
  Jag syr och har sytt upp bebis kläder för just de snabba, de som har bråttom till världen. Jag vill såklart ge de som gåva, han blir test pilot nr 2 isåfall. Skicka mig er adress så kommer byxor.
  Lycka till med er son så du får åka hem till er fina skara gullungar. Kram Lotta ( sågs på Coop i Haninge en gång)
  Kram Lotta

 14. Janelle

  We can’t read your post in English now, as it’s screen shots of your story ? was really looking forward to read all about it. Glad #10 is looking well though.

 15. Kim Bland

  Congratulations! He is precious ❤️❤️ I am sad because the whole story was not in English, so I couldn’t understand. But I am very happy for you and your family, that he is here safely and you are both healthy! ❤️

 16. Sofia

  Men åh, stort grattis till hela familjen!
  Skönt att allt gått bra och att ni båda mår fint. Så han och Melanie bli alltså födda samma år? Vad skoj! Hade ett syskonpar i min klass när jag gick i lågstadiet som var sådär nära i ålder. Storasyster var född i januari och lillebror på luciadagen i december, nästan exakt som era minsta.
  Nu ser vi fram emot att få veta vilket namn lillprinsen får?

 17. Sany

  Congratulations on your beautiful baby boy! You are an amazingly strong mumma. He is going to be blessed being loved by so many.

 18. Ariane

  Congratulations on the birth of your beautiful baby boy ?
  Unfortunately the birth story isn’t translated. It doesn’t work.

 19. Sofie

  verkligen ett mirakelbarn, jag själv för 2 dagar sedan födde min lilla son 5 veckor tidigt mitt nionde barn, och bra att det går bra med dig och han är så vacker eller va ska jag säga

 20. Malin

  Så det blev två barn 2020 ! Härligt!
  De största o h varmaste gratulationerna till er och er son. Så väldigt vackert !
  Njut och ta hand om er !

 21. Annika

  Stort grattis till ert tionde barn! Jag blev väldigt berörd när jag läste att han hade en knut på navelsträngen. Min dotter som föddes förra sommaren hade också det och för henne drogs den åt så pass mycket att hon fick syrebrist och vi förlorade henne under förlossningen. Det är verkligen det mest smärtsamma vi har varit med om, vi saknar henne hela tiden. Så du ska vara såå tacksam över att er lilla son lever och mår bra!

 22. Niobarnsmamman

  Hjärtevarma gratulationer till er son och lillebror! Va skönt att allting gick bra! Hoppas ni får vara friska och kan njuta av bebistiden!

 23. Maria Medberg

  Åh stort grattis! Vilken sötnos! Tårarna forsade på mig när jag läste din berättelse! Vilken upplevelse. Är så sjukt imponerad av dig! Vilken stark kvinna du är och världens bästa mamma. Finns ingen som beskriver kärleken till sina barn som du gör. Njut av bebisbubblan nu. Stort grattis igen! Coolt att du nu har två barn födda samma år och som får gå i samma klass fast ändå inte är tvillingar! ❤️❤️

 24. Helena H

  Åh vilken liten sötis till lillebror! <3 Än en gång ett stort grattis till hela familjen! Kramar i massor från Söderhamn

 25. Amie

  Wow, en bebis på skottdagen och en på annandag jul – samma år! Det kan inte vara många som lyckats med det. Stort grattis till lillebror<3

 26. Tessie - trebarnsmamma ♡

  Ååååh vad fint! Tack snälla för att du bjöd in oss till din förlossningsberättelse ♡ Blev helt tårögd när jag läste ”vid min nästa värk tänkte jag på…*och så alla barnens namn* och så tog jag i för kund och fosterland…” Så känslosamt!
  Stort stort grattis till er fina lilla pojke!

 27. Carro

  Så så så så fin, GRATTIS Och wow! Vilken revansch, och herregud så söt! Ni är grymma! Hoppas ni snart får komma hem till syskonen! ❤️❤️❤️

 28. Maria 9barns mamma.

  Åh grattis till Miraklet, skönt att allt gick bra. Hoppas ni snart får komma hem till familjen ?. Så lik sina syskon o så söt han är.

 29. Annika Bellham

  Vilken fantastisk berättelse, tårarna rinner när jag läser. Stort grattis till er fjärde lilla kille och ert tionde fantastiska barn! ❤️

 30. Marina Maris-Verbergt

  Congratulations I can see what you write but your birthstory can not be reed in Netherlands.The language that I need to understand.gr Marina

 31. Ivana

  Men herregud så sött litet mirakel!! Hur han håller händerna på sista bilden! ? Asså jag bölar som en galning här!! ?? Stort grattis till hela underbara familjen och bra jobbat än en gång supermamma Satu!! ?

 32. Cecilia

  Unfortunately the text in the screenshots do not translate to other languages.
  I trust everything is good with you and the little one and I pray that he gains all his strenghts very quickly.

 33. Patricia Carroll

  I am so happy for you and your family now that you and your littlest babydoll are safe and sound . Please get as much rest as you can while in hospital. You have earned it and need to restore yourself. Sending lots of love ❤️ love ? to you from Northern California.

 34. Lisa från Skåne

  Stort grattis och lycka till hela familjen med er lille pojk. Ryser i kroppen och blir alldeles piggig av att läsa.

 35. Sisko Kanerva

  Voi harmi kun kuvakaappausta ei voi kääntää suomeksi. Olisi mielenkiintoista lukea alusta asti miten lähtösi synnyttämään tapahtui. Harmi. Mutta vauva on ihana, Sinä niin tavattoman vahva rakastettava äiti. Olet kuin mitään kipua et olisi kokenut, kauniit kasvosi säteilee käsittämätöntä onnea ?

 36. Mummu

  Grattis Satu & Andres, välkommen till världen älskade lillebror❤️Mummu &Puua väntar på att få treffa dig❤️

stats