Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Förkylningar och parkhäng

God morgon söndag!

Hur mår ni? Har ni hållit er friska?

Vi har haft lite sjukstuga här hemma hos oss med förkylningar. Direkt tänker man ju corona?? Jag har satt min fot i mataffären 1 enda gång sen Melanie föddes, men nu vittnar alla om tomma hyllor överallt, folk som bunkrar på som galningar. Överallt hör och läser man om kaoset, länder stänger sina gränser och allt och alla går i karantän. Förutom Sverige?

Jag tycker att det är jätteläskigt att skicka mina barn till skolan faktiskt. Tycker inte ni?

Det känns som att det här är uppdelat i två olika sidor- några som säger att det här är bara en vanlig förkylning och “inte tror på det” medans andra har panik.

Jag och du kanske skulle fixa corona, men jag tänker på alla äldre, på alla som redan har nån sjukdom på botten som inte har nån bra immunförsvar, jag tänker på Melanie och alla andra nyfödda. ❤️

Vi alla har nog någon i vår närhet som är i riskgruppen så det vore bara dumt att inte visa viruset och liven omkring oss, respekt. Ha inte panik, använd bara sunt förnuft och tvätta & sprita händerna och STANNA HEMMA om du är sjuk!!

Sen tycker jag att det är sjukt svårt att veta/se skillnaden på vanlig förkylning, influensa och corona. Har ni?

Igår gick jag till olika parker med barnen. Så fint väder (när man tittade ut genom fönstret) solen sken från klarblå himmel- men egentligen var det väldigt kallt också.

Premiär för ståbrädan idag 🙂 Ibland fick Bebo för sig att hoppa av i farten och satt på rumpan i backen några gånger innan hon förstod att man ska hålla i sig och vänta tills vagnen stannat…. 🙄Jag längtar så efter våren, värmen… att slippa alla tjocka ytterkläder och klumpiga stora vinterstövlar… Tänk att bara få hoppa i sandalerna och gå ut hela dagarna utan att frysa till en isbit. Vi har det bästa framför oss.

Eftersom vi undviker stora folkmassor så fick Andres åka till IKEA själv. Melanie behövde en ny byrå till sina pyttesmå kläder 😍

Vi var ute i ca. 2 timmar och jag var som en isbit när vi kom hem.

Jahop, söndag idag då. Jag ska sortera Melanies kläder i hennes nya byrå, tvätta en massa tvätt och så tar vi nog en promenad igen och så fyller barnens farfar (abuelo) år också💙

Vad har ni för planer?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. eb

  I många länder är corona också en politisk fråga snarare än från experter/hälsomyndigheten. Ganska sjukt egentligen. I Sverige är det tvärtom. 😉

 2. Linda

  hos oss händer inte så mycket ,barnen har varit ute och lekt och hoppat studsmatta.
  jag har jobbat natt så pappan i huset har varit med barnen. Jag är just nu ute på nätet och letar efter en Aroma Diffuser har hört att de ska vara bra och att de renar luften från en massa bakterier sen luktar de gott med olika dofter i oxå.
  Jag är oxå lite orolig över Corona viruset då jag har barn i riksgruppen.
  vår läkare sa att se till att barnen tvättar händerna noga och att man byttar strumpor för till slut så lägger sig bakterierna på golvet och då får man de på strumporna och sprider de sen hem ,så här byttas det strumpor direkt i hallen när de kommer hem från skola och dagis.
  Har inte varit inne på din blogg på ett tag, tiden har inte funnits ,men ett stort grattis till er fina flicka

 3. samps

  det där att “ha ingen panik, använd sunt förnuft” är ju dock jävligt problematiskt när media eldar på corona som bara f… och själva (indirekt) uppmanar folk att panikbunka för “oj nu är det snart slut på hyllorna!!!!!!!!” och det visas överallt, sen fattar jag inte hur folk prioriterar? om man nu skulle behöva isolera sig i 2-3 veckor för ev smitta så är väl typ det sista man behöver 18 kg makaroner eller 50 rullar toapapper? tänker mer att man borde köpa på sig konserver (tonfisk, makrill, fiskbullar/whatever, krossade/passerade tomater, tomatsås osv) och sånt som är “torrvaror”, typ pulvermos och så kanske sånt man kan ha i frysen liksom (och tillbehör till det man redan har i frysen, men uppenbarligen kan folk inte “trolla” med sina ingredienser…)? tycker väl snarare att det är dom gamla och i riskgrupperna som skulle “få” bunkra, är ju dom som kommer behöva det mest om det nu slår hårt mot dom och dom inte får gå utanför dörren liksom…

 4. Lisa

  Stora sonen har varit på hockeyträning mellan kl 10-14🥵Här blir det annars mycket lek utomhus, men det är verkligen iskallt 🥶 simskola för två av barnen vid 17.00 också.

 5. Camilla 10 barnsmamma

  Ja visst är det kaos lite överallt,folk hamstrar och panik handlar så det är slut för oss andra som handlar.
  Jag är livrädd att bli utan mat,räddare än att få corona.
  Fast mannen är lungsjuk och jan dö av detta så är vi vana då det är lika illa varje gång det är influensatider.
  Jag tänker att stänger dom skolorna så kommer det bli kaos inom vården.
  Det som redan är tufft där kommer bli ännu värre när föräldrar lär vara hemma med sina barn.
  Dessutom får man inga pengar för det heller då försäkringskassan inte betalar ut pengar om man är hemma med friska barn .
  Så knasigt allt i sverige.
  Hade dom bara sagt att alla som är hemma från skolan får ersättning så hade fler haft det .
  Kram
  http://www.tiobarnsmamman.se

 6. Mona

  Tack så klokt! Om ni har ngn pågående förkylning att ni tar ansvar och är solidariska och ser till bryta smittspridning genom stanna hemma. Avvakta tills den förkylda inte längre visar symptom. Vilka förebilder! Och ni som har så många barn. Men också stort inflytande i och med din blogg. Tror många följer efter det du/ni gör. Kram!!

 7. MW

  Tack så klokt! Om ni har ngn pågående förkylning att ni tar ansvar och är solidariska och ser till bryta smittspridning genom stanna hemma. Avvakta tills den förkylda inte längre visar symptom. Vilka förebilder! Och ni som har så många barn. Men också stort inflytande i och med din blogg. Tror många följer efter det du/ni gör. Kram!!

 8. Lisen

  Grattis till er nya bebis!
  Följ rekommendationerna från smittskyddsinstitutet. Läs inte en massa katastrofscenario från människor utan utbildning. Barnen ska vara i skolan men de ska inte träffa era äldre. Viktigt att vi får en immunitet i populationen för att skydda de som behöver det bäst. Lita på att vårt lands restriktioner kommer från utbildade människor och inte från maktgalna politiker som i andra länder.
  Och så får vi försöka att leva så normalt vi kan, ta hand om varandra, hjälpa varandra och inte sprida information det inte finns belägg för.
  Många kramar och tack för att vi får läsa lite om ert liv.

  1. Mikaela

   Klokt skrivet Lisen! Är så tacksam över att bo i Sverige, där beslut baseras på fakta och kunskap från experter. Där inte politiker får bestämma pga. egna åsikter. Jag och ena barnet är själva i riskgrupper pga. hjärtproblem och astma, men det vi då behöver om vi väl blir drabbade är välbemannade sjukhus. Inte vårdpersonal som sitter hemma med sina barn utan riktig grund att göra så. Våga lita på Folkhälsomyndigheten säger jag 🙂

     1. Alex

      Vi är stängda åtminstone till 13.4 som det ser ut nu. Ordnas skola för åk 1-3 elever vars föräldrar har så viktiga ur samhällsperspektiv jobb att dom inte kan vara hemma med barnen.

    1. Mikaela

     Kanske är det lite konstigt. Men tycker det är ännu konstigare att folk inte lyssnar på våra experter. Tänker att om vi gör annorlunda beror det troligtvis på att vi har system som fungerar olika mot många andra länder? Hur som helst, var och en bestämmer ju själv, här har vi minsta barnet hemma pga att han inte är helt kry. Tänker bara att det måste kännas jobbigt att sitta och misstro Folkhälsomyndighetens beslut? Bättre att försöka lita på expertisen om man inte själv har dom kunskaperna 🙂

     1. Me & My Baby Dolls
      Me & My Baby Dolls

      Mikaela- Fast vad skulle vara skillnaden på att Sverige har så mycket bättre experter än alla övriga länder? Viruset sprids ju hejvilt, och Sverige kommer att göra precis samma sak- men senare när det redan gått för långt.

     2. Alex

      Finland tog drastiska belsut igår men inte ogenomtänkta. Här stänger vi skolorna, universiteten o gymnasierna stängdes ren förra veckan. Dock får ettorna-treorna med föräldrar som jobbar som t.ex. polis eller sjukskötare komma till skolan om dagarna men yrket måste godkännas. Personligen gillar jag vår lösning som garanterar att de allra flesta håller sig hemma. Barn har ju som vi alla vet inte den bästa hygienen oftast 😅
      Jag är inte rädd för egen del men min 95 åriga farmor som bor hemma än räknar med att jag finns där för henne om nåt sku hända så känns skönt att inte alltför mycket behöva röra sig ute.
      Satu har du möjlighet att hålla barnen hemma ändå om du är orolig? Här fick man skicka o fråga skolan om att hemskola redan förra veckan men vi har int skolplikt utan läroplikt så.

     3. Mikaela

      Satu- säger ingenstans att våra experter är bättre, det var din tolkning av min text. Bara att vi resonerar annorlunda. Slår man på stora trumman direkt, vilka insatser sätter vi in när krisen blivit ännu större? Ingen kritik mot er som tycker annorlunda, älskar att läsa din blogg just pga att jag upplever att man är fri att tycka som man vill. Personligen har jag dock tilltro till staten, annars skulle man behöva ifrågasätta så mycket mer, inte bara just Coronahanteringen 😊

     4. Me & My Baby Dolls
      Me & My Baby Dolls

      Mikaela- Ok, då missuppfattade jag kanske din text att vi ska lita på vår expertis i landet. Krisen behöver inte bli större om man tar åtgärder snabbt, men vad vet jag. Bara konstigt att just Sverige gör annorlunda när tydligen alla andra länder, som inte ens blivit så hårt drabbade vidtar dessa åtgärder snabbare. Helt sant det du skriver om att behöva ifrågasätta och inte bara just corona 🙂

      Vi får se vad som händer helt enkelt <3 Hoppas du mår bra 🙂

stats