Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Ett besök på MVC och de första hjärtljuden

Idag är föris stängt så Olivia följde med mig och småttingarna till ett besök på MVC (=mödravårdcentralen)
Ett vanligt rutinbesök där det togs blodtryck, vi pratade lite och allt var fint med mig och lill-stjärnan.
Ville såklart också lyssna på hjärtljuden och det var ju så underbart! Barnen stod vid britsen, helt storögda och häpna och lyssnade. ♡

mvc Handens mödravårdcentral (2) Handens mödravårdcentral (1)

Jag tycker att någras kommentarer börjar bli lite tröttsamma här på bloggen… några tänker jag inte ens publicera.
Alltså jag väljer själv vad jag vill och inte vill skriva om här på bloggen, jag har ingen plikt att diskutera eller förklara våra privata angelägenheter och försvara mina val, det har varit ett jobbigt läge men det betyder inte att “du” ska komma och vara nedlåtande eller otrevlig.

Denna graviditet var oplanerad.
Vi kände båda två att vi var klara med 7 barn. Ja, jag har alltid drömt om 8 barn och jag sa att det var ödet med allt som hänt, att det var menat såhär. Jag har aldrig gått bakom ryggen på Andres och planerat ett barn, (Annars skulle vi inte ha gjort av med precis alla bebisprylar….)
(Vi vet båda hur ett barn blir till by now…)
MEN nu är det så att jag är gravid och jag är överlycklig över det. Tacksam att faktiskt få gå igenom denna otroliga resa.

“Hur kan ni gå igenom en graviditet utan att göra den tillsammans?”
Well, it´s here. Han har svårt att sätta sig i min situation eftersom jag aldrig krävt uppmärksamhet eller något annat som gravid. Men jag har förhoppningar om att han vänjer sig när det blir mer verkligt för honom också, när han får känna på sparkar, vid de stora ultraljudet osv. (Han är latinamerikan, dom är rätt så envisa ;-))

Visst har jag känt mig ensam, ledsen och besviken på att inte kunna prata med honom om graviditeten, tankar och känslor, rädslor osv. Men att komma med kränkningar och “har han ens nånsin satt sin fot på mvc?”
Och att jämföra oss med er, med att “min man och jag skulle aldrig” “min man är med på allt som rör barnet”
Kul för er. Andres är alltid med på stora ultraljud och viktiga saker.
Men jag tycker att det är rätt så onödigt att han tar ledigt från jobbet och följer med på MVC för vanlig rutinkontroll. (Satt i väntrummet på MVC och tittade på alla dessa 9 kvinnor som satt där- utan sina män. Så nä, jag är nog inte ensam om just den saken 😉

Det kom som en chock för Andres och han ville inte att vi ska ha en till. Jag förstår honom till 100 % också, det gör jag.
Han accepterade mitt beslut, men för honom har det tagit lång tid innan det sjunkit in.

Det har inte varit lätt, och det har jag väl inte stuckit under stolen med heller?
När jag insåg att jag var gravid var jag lyckligast i världen samtidigt som jag var livrädd.
Tror ni inte att jag också tvivlar på mig själv??
Jag är ingen supermamma! Tror ni inte att jag också tvekar på mig själv som mamma alla dagar?
Att vara mamma är det största och finaste som hänt mig, men också det allra svåraste.
Jag kommer att göra allt i min makt för att alla mina barn ska växa upp och bli starka och trygga i sig själva och veta att dom är älskade. No matter what.

Tror ni inte att jag vände ut och in på mig själv innan jag gjorde detta beslut?
Hur ska det här gå, kommer vi att klara en till? Frågorna och funderingarna var miljoner!
MEN.
Jag älskade också detta lilla knyte så fort jag förstod att h*n flyttat in.
Med min bakgrund så visste jag att jag aldrig skulle klara av att göra abort. Trots att några försökte föreslå det.
Det här var meningen. Och jag har tilliten att vi ska fixa det här. Vi är en familj och vi älskar varandra. ♡

Varken jag eller Andres är människor som ser det negativa och jobbiga bakom saker och ting.
Vi hittar alltid sätt att lösa saker och ting och fokuserar inte på allt som är jobbigt och “ojar” oss för saker.
Oj oj oj, hur ska ni lösa det med bil nu, stackars er. Oj oj oj, nu måste ni väl ändå flytta?
Ehhh…. extra behörighet till busskörkort och ett extra säte i bilen. Svårare än så behöver det inte vara.
Just nu behöver vi inte flytta nånstans. Vi trivs bra här och får plats och inget barn har hittills dött av att dela ett rum med sitt syskon. Come on? Eller blir det för jobbigt för dig?

Lägg bort denna negativa energi nu och gå och krama om din familj. ♡

Allting kommer att ordna sig.
Vi ser alla fram emot våran efterlängtade familjesemester, ska bli så otroligt skönt att komma ifrån allt och bara vara med varandra utan en massa måsten.

gravid 16+416+4vecka 16+4 Unplanned

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. KIE

  Wow! Imponerad över hur stark du är! Vilket mirakel att din kropp burit 7 barn och endå var stark nog att vilja producera och bära ett till. Fantastiskt!

  Tyvärr är nättroll många och anser sig alltid ha rätt att klanka ner, påpeka andras liv och sprider bara tråkigheter. Håller tummar a att det kommer gå bra och att det löser sig pä bästa tänkbara sätt! Se möjligheterna i de utmaningar vi ställs inför i livet. Kram!

 2. Hannah

  Jag älskar din inställning! Den kommer smitta av sig på dina barn och de kommer växa upp som underbara ansvarstagande människor.

 3. Mia

  Folk har alltid så många åsikter själv är jag ensamstående med 5 barn har dem på heltid, en helg/månad har jag en extra flicka som vi är kontaktfamilj till. Alla gör vi det vi känner styck klarar av, ingen kan säga när det räcker för någon annan

 4. Ida

  Wow. Häftigt med så många barn. Själv har jag 3 st o de kan va tufft nog emellanåt:)♡ lycka till :)♡

 5. Jeanette C

  Du är en otroligt starkt kvinna. Många hade aldrig vågat dela det du gör ….
  ang mannen med till Mvc. Min va med första ungen nån gång. Och hann inte till barn nr 3 förlossning. ( Har 4) 😂😂😂 ja ibland går det fort. Kramar 💖💖💖

 6. Nathalie Barnell

  Åh nä va tråkiga kommentarer du fått stå ut med. Bra rytet Satu! Låt ingen komma o yro de kan styra eller påvärka er genom idiotiska kommentarer. Jag tror på er ❤

 7. Nazira

  Underbara människa. Jag är så glad för din skull och vilken fantastisk förebild du är ♡ Grattis till vinsten, det är en väldigt härlig vinst att få ett barn 😘

 8. Malin

  Så underbart att läsa din blogg😘min make ha hellre aldrig varit med vid rutinbesök på Mvc, har även hänt att han inte kunnat följa med på ultraljudet oxå. Våra 8 juveler är inte planerade med likväl älskade och välkomna till denna värd. Kram🤗

 9. Sofi

  Vill bara ge dig en stor kram! Ni är fantastiska, hela familjen, och det är underbart att ni blir en till! Det är som du säger, klart det var menat även om det var oplanerat. Det kommer bli så bra 😊❤

 10. Emma

  Så himla tråkigt att folk skall vara på dig! Usch. Vad du och Andres väljer, gör med mera är helt upp till er. Godegud. Jag tror att min gubbe var med på stora ultraljudet och när vi gjorde KUB. That’s it. Vad vi gör och vad du gör är ju helt upp till var och en! Jag blir tokig haha. Du är en fin människa och jag tror med att Andres bara behöver smälta situationen! Stor kram!

 11. MammaLinda

  Så otroligt tråkigt att du får negativa kommentarer!! Jag förstår faktiskt inte varför människor gör så!! Vad har de att vinna på det!? Att familjer gör olika är väl knappast något nytt. En del går båda på MVC och en del gör inte det. Personligen har jag aldrig hört talas om att maken följer med på vanliga MVC möten, så jag ser inte det som någon stor grej. Och alla får ju göra så som de vill. Ingen är bättre än någon annan bara för att man gör på ett annat sätt. Synd att en del människor inte förstår det.
  Försök att inte ta åt dig. Du vet varför du har gjort ditt val. Det är det enda som är viktigt.
  Jag brukar tänka att det viktiga är att JAG gillar mina val i livet. Sedan om grannen, en person på gatan eller någon som läser bloggen inte gillar det så är det upp till dem. Alla väljer inte samma i livet och jag behöver inte få godkännande från alla andra. Bara från mig själv.

  Många kramar till dig. Du verkar helt fantastisk!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 12. Anonym

  Skit i vad alla andra tycker och tänker!
  Jag tycker du är modig som törs skriva om både upp och ner gångar utan att lämna för mkt info eller för lite satt man inte förstår alls.
  Fortsätt vara du satu.
  Jag brukar säga till mina barn
  “vad gör det om 100 år”
  Man ska leva sitt liv, punkt.
  Och det viktigaste av allt, Lita på sin egen magkänsla!!!!
  Lita på sig själv. Vi kommer göra misstag här i livet, gammal som ung. Ett misstag är att kanske använda droger, såra någon, osv..
  ett barn är inget misstag, ett barn är en GÅVA.
  Va stolt satu, du är inte perfekt i andras ögon men i dina barns ögon är du den perfekta mamman, det viktigaste i livet.
  Imorgon bitti kan du spela luft gura framför kidsen och vråla “mommy rock”

 13. Alma

  Hej! Jag frågade om bil för att jag var nyfiken, menade aboslut inget illa:) jag tycker det är jätteroligt att du är gravid och det ska bli spännande att följa den. Tycker ingen ska skriva dryga komentarer om dig/Andres/barnen eller graviditeten, om man inte gillar det su skriver behöver man ju inte läsa!:) ser fram emot att se vem som är där inne i magen! Lycka till Satu!❤️

 14. Kristina

  Vilket underbart och ärligt inlägg, nu kan vi ju hoppas att omvärlden lägger ner och lägger energin på sig själv istället. Jag tror på er och har alltid gjort och vilket förhållande är guld och gröna skogar hela tiden. Jag önskar er all lycka med allt och njut nu av en underbar semester tillsammans ❤️❤️. Massa kramar från Kristina ( en skånetös )

 15. Sara

  Din text på nedersta bilden “Unplanned, but a miracle” är så bra!!! Jag vill ge dej en länk till ett intressant bloginlägg från en annan mamma med många barn (8 barn): http://childrenareablessing.org/2016/04/05/accepting-children-with-a-grateful-heart/
  Bry dig inte om de som kommer med negativa kommentarer. De har ingen rätt att lägga sig i. Gud har valt dig till mamma åt alla dina barn (inklusive bebisen i magen) och du gör ett fantastiskt jobb!

 16. niobarnsmamma

  Heja, heja! Äntligen väser du ifrån lite. Jag har också reagerat på en del kommentarer. Visst är det naturligt att vara nyfiken till en viss del men att jämföra, vara nedlåtande eller rentav elak är inte okej.

 17. Elin

  Men va tråkigt att det alltid ska vara någon som alltid ska kommentera nått negativt. Min sambo har inte varit ett dugg inntresserad av barn jämfört med mig. Men vi älskar varandra och barnen ändå. Man har olika intressen och respekterar varandra. Jag skulle nog tom klara mig utan min sambo på förlossningen, och det har jag sagt när alla våra barn kommit till världen. Ja mena han är inte mkt och ha med sig 😄 Och nej han har nog bara varit med till bm 1 gång. Ja han jobbar liksom, för att jag ska kunna vara hemma med barnen! Inge konstigt med det😊 Tycker du har gjort rätt val Satu och tycker du verkar ha ett underbart liv ❤️

 18. Fia

  Starka, modiga, beundransvärda fantastiska kvinna! Gå din egen väg och gör det med stolthet, många andra avundas dig. Du kanske inte tycker du alltid räcker till men i många andras ögon är du den absoluta supermom!
  Tack för en underhållande och intressant blogg och för att vi får ta del utav ert liv i vardagen, bara en sådan sak är modigt. Mvh en trogen läsare

 19. Liv

  Min sambo har aldrig varit med på mvc, nu väntar vi nr 3. Jag tycker det är en sak för kvinnan. Denna gången blir han inte med på ultraljud heller.

 20. Tessie

  SÅ himla fint skrivet, Satu! Har också sett en del tråkiga kommentarer i ditt kommentarsfält och jag förstår inte hur man orkar lägga så mycket negativ energi på någon annan. Mår man verkligen bättre av det? Jag tror snarare att man mår sämre i längden. Jag tycker du “svarade” trollen sakligt och med stort hjärta! Lill-stjärnan känner sig redan så älskad ska du se, du gör ett grymt jobb som mamma!

  Hejjar på dig och önskar dig en fortsatt härlig kväll.

 21. Malin

  Bry dig inte om elaka kommentarer! Du vet vad som är sant och du vet hur din familj fungerar och mår bra på bästa sätt!! 🌸
  Håller helt med dig gällande pappor med på Mvc besök, varför skulle en pappa ta ledigt från jobbet för att vara med å kolla när man tar blodtrycket eller får broschyrer eller tar blodprover. Det är väl inget som visar hur de är som pappor?! Min man har aldrig vart med till mvc (men vart med på ul) och han är en otroligt bra och närvarande pappa. Så tydligen kan man vara det även fast man inte är med på mvc 😉
  Många kramar till er 💕

 22. Marlene

  Hej fina Satu! Jag har läst din blogg sen Danilo och Jonathan var bebisar! Jag blev faktiskt lite besviken när ni var “klara” med barn!😄 Det har varit så trevligt att följa dina graviditeter!…så grattis till det 8:e underverket!🎉

 23. Vivi

  Så tråkigt att du får sådan respons, försök att inte ta åt dig. Det är du och Andre som bestämmer över era liv.

  Jag förstår din lycka samtidigt som jag förstår Andre. Men som du skrev så vet ni hur barn blir till även om det var oplanerat.

  Alla par gör inte alla MVC besök tillsammans även om det inte finns lika många syskon. Ibland går det inte – betyder inte att pappan är mindre intresserad.

 24. Therese

  Din blogg ditt liv! Herregud säger jag bara och det räcker så. Personligen tycker jag det är otroligt spännande att få följa med på 8an nu 😍😍
  Stor kram fina Satu ❤️

 25. Helena H

  Underbara du, skriver alltid så vettigt o bra! Förstår inte heller varför vissa måste komma med så negativa frågor och kommentarer. Är ganska så säker på att ni har tid, rum o kärlek över till en till liten skrutt el skrutta. 💕
  Stor varm kram från Järvsö ( Söderhamn)

stats