My Baby Dolls

Emilios Student!

I år har vi inte mindre än 3 unga vuxna som tar studenten, Emilio- Andres brorsson var först ut. Det känns som det var bara igår som vi pratade om att ”tänk när alla dom tre studenten??” Och nu är vi där. Emilio först, Felicia (min systerdotter) på fredag och Emma (min brorsdotter) veckan efter det.

Kan ni se dagens tema??

Felicia, som känt Emilio sen Andres och jag började träffas hängde med oss??

Danilo redo med flaskan ?

Rätt så intressant det här med traditioner kring studenten. Jag la upp videos på mina storys på instagram och SÅ många undrade vad grejen med alla gosedjur runt halsen är, om det bara är i vår familj man gör så, vem får man dom ifrån osv. (Vad jag förstod så gör man inte det i Finland heller?)

Jo det är så att det är tradition här i Sverige att när man har ”sprungit ut” för allra sista gången från sin skola, alltså tagit studenten så tas studenterna emot av släkt och vänner som hänger de så kallade ”studentnallar” runt studentens hals. Det är ett tecken på att dom gjort det bra under sina många långa år i skolan. Det är också tradition att spruta ner stidenterna med champagne vid itspring.

Igår märkte jag något jag inte varit med om tidigare, först sprutade dom ner en med chanpagne/pommac, sen kastade man ägg (?) på studenter och hällde mjöl på. Hmm.

Vanessa & Felicia
Nicole & Andres

En grej till som är tradition när man tar studenten är att åka flak med sin klass runt omkring med musik på hög volym, nu är detta andra året det är förbjudet pga. pandemin, så nu åkte dom med personbilar och tutade överallt.

Student mottagningen var hos barnens farmor & farfar där det grillades och spelades musik, vi hade en supermysig dag/kväll och verkligen tur med vädret. Här kommer lite bilder 🙂

Andres, barnen och deras storebror Micael 🙂

(No comments på bilden, haha)

Åh vi fick träffa familjen Gonzalez nyaste tillskott, kusinbarnet Kian ?

Alltså sååå liten! Ändå var Benjamin mycket mindre, det är märkligt hur fort man glömmer bort hur himla små dom är fast det var ju typ alldeles nyss?

Vi kom hem vid midnatt och då var det bara hopp i säng för alla barnen. Jag tänkte att sömnen kan det bli problem med för Melanie & Benjamin, eftersom dom och alla andra barnen fick vara vakna och leka med kusinbarnen lite hur dom ville och strunta i rutiner vid läggdags- dom somnade i bilen och fortsatte sova efter blöjbyte och pyjamas – Benjamin slog t om rekord och sov i 7-8 timmar i sträck! (första och sista (?) gången)

Tack för allt Oscar med familj!❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  You have a beautiful family! I enjoy reading about big families and their traditions. It looks like you have some of the same traditions there as we do here in the states. Best wishes to your family.

 2. A

  Alltså faktiskt så annorlunda mot vad vi gör i Finland ? här bärs studenterna ut ur skolan och ingen sprutas ner med pommac eller får gosedjurshalsband eller har plakat ? vi är egentligen rätt tråkiga ? några månader före dimensionen när de börjar skriva proven så åker de runt på ett flak och kastar godis åt skol och dagisbarnen i området, Det är typ det i traditionsväg ?

 3. Samps

  Vet dock inte om jag skulle kalla det tradition rent nationellt att bli nersprutad, i Stockholm och storstäderna möjligtvis. Här i Stockholm kan man ju inte ens åka flak i finkläder/studentkläderna utan får byta om till typ det sämsta man kan hitta för man blir nerskvätt med ”flaköl” istället av mötande flak väl åkandes ? undrar varför egentligen…

 4. Johanna

  Oj, får man träffas så många nu ? här hemma är vi fotfarande försiktiga ? jag vågar inte lita på att det är helt borta än, vore otur att få corona nu på slutet ?

stats