My Baby Dolls

Egentid, huset, känslor….

Egentid. Vad är det för er egentligen? Vad tycker ni om att göra när ni får egentid?

Är det något ni prioriterar? Och när?

Egentid för mig är att ta ett varmt och skönt bad när jag lagt alla barnen.

Som nu. Barnen sover och jag ligger i badet och njuter av en stunds tystnad, reflekterar över dagen och funderar.

Har tänt en massa ljus och bara slappnar av. Det är den bästa egentid jag kan önska mig. ??

Jag har så sjukt mycket i huvudet just nu och jag får liksom inte ordning på nånting.

Några saker som jag inte ens orkar gå in på, men också andra saker.

Ena dottern är ledsen varenda kväll över skolan och ”kompisarna” där- så pass att hon vill byta skola helt. Jag går sönder inombords och vill bara ta henne därifrån och säga några väl valda ord.

Andra dottern trivs som fisken i vattnet men är jätte ledsen för en som vart nära vän har skapat fake konto i hennes namn och fått en tredje kompis jätte ledsen. Varför gör man ens så? ?Tur att det upptäcktes snabbt och att vi mammor hade deras mobiler i handen när ”fake flickan” skrev till kompisen. ?Vi löste det till slut.

Så är vi inne i en fas där de stora testar gränser och tålamod. Mina mest. Dom gör det inte mot sin pappa, men mot mig. Ibland tror dom nog att jag är en robot, man kan säga och bete sig hur man bill mot mig utan att jag tar åt mig. Ikväll tog jag ett snack med dom alla och skickade dom tidigare i säng för att tänka över sitt beteende, och konsekvenser. Jag hoppas att det gick in…

Hur går det med husförsäljningen då?

-Det står still. ?Vi hade en visning för många veckor sen men fick inget bud, så mäklaren föreslog att vi styckar av tomten och säljer tomt och hus styckvis. Men vi har inte 60 000 kr i bakfickan för avstyckningen. Andres och barnen vill bo kvar här över sommaren så jag får glömma mina egna känslor och lyssna på vad dom vill. Annonsen ligger vilande från Hemnet nu (ej synligt) och kommer upp igen närmare våren. Jag tänker bara ifall vi inte får det sålt då heller? Och vart ska vi ta vägen? Vi måste sälja och köpa samtidigt och det känns jobbigt. Tänk om vi inte hittar något just då? A ja. Jag får ta ett steg tillbaka och glömma mina egna känslor ett tag och göra det bästa för familjen. Allt ordnar sig väl till slut. ❤️

Imorgon firar jag och Andres vårat 11:e bröllopsdag. 11 år! Herregud vad jag måste ha välsignats med mycket tålamod ???❤️

På lördag ska vi på min systers 40-årsfest och har skaffat barnvakt för allra första gången till hela gänget!??? Mummu och Puua är dom enda vi har lämnat våra barn till men eftersom hela gänget ska på festen så har vi frågat barnens kusin och fru ? Barnen blev så glada och supertaggade och jag känner att det blir bra. Barnen älskar dom och jag vet att dom är i goda händer ?.

Det var allt för ikväll. Skönt att få skriva av sig lite ??.

Med det så önskar jag er en mysig kväll och en underbar helg om ni inte hinner kika in mer imorgon ?

Kram/Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pernilla

  Oftast lättare att sälja hus framåt sommaren så maj. Va en mäklare som sa de… Men en sak är ju säkert…
  Allt löser sig ❤️

 2. Annelie Wessman

  Hej Satu!
  Läser i bland men skriver aldrig:) Jag är Rosemaries storasyster. Även din gamla granne en gång in tiden. Jag bor också i Sorunda nu sen 11år tillbaka. Dom första 2åren var jättejobbiga och jag ville bara hem till Haninge, Men sen släppte det och vi trivs fantastiskt bra,vill aldrig flytta. Med vänlig hälsning Annelie:)

  1. Me & My Baby Dolls

   Annelie W- Åh min gamla granne? Vartifrån? 😀
   Ja folk säger att man kanske vänjer sig, bara man ska ge det tid, men jag vet inte om det stämmer på mig :-/ Men jag ska försöka!

 3. Mia

  Tror du att du kan lära dig att trivas på nya orten? Vi gjorde samma resa som ni fast från Göteborg till landet en timme utanför. De tre första åren var så jobbiga. Jag vantrivdes och ville bara flytta tillbaka, saknade allt med stan. Men med tiden började jag uppskatta livet på landet och besöken i stan blev färre och färre. När barnen började skolan utvidgades vårt sociala nätverk och vi började se alla fördelar istället för nackdelar.
  Idag vill jag inte flytta tillbaka.
  Kan barnen börja skolan på den nya orten? På så vis skulle ni komma in i samhället mer naturligt. Finns det någon öppen förskola eller andra aktiviteter där du kan träffa andra hemmaföräldrar?
  Hoppas det löser sig för er ?

 4. Angelica, Novas mamma

  Jag har varit så arg och ledsen över det där fejkkontot. Att S kunde göra så mot sina vänner och sen skylla på Nova känns rent ut sagt skit! Jag är tacksam över att du informerade mig om det! Bra att vi mammor har kontakt.
  Kram

 5. Mammamia

  Varför flyttade ni från lägenheten där ni ändå trivdes?
  Hoppas ni finner ett nytt boende snart.

 6. Ellen

  De testar dig för att de är trygga nog med dig att göra det. Du är deras första trygghet och du är den som alltid är där. De litar på att de kan bete sig illa mot dig utan att du försvinner och liknande. Så egentligen är det en komplimang att de testar dig, men inte pappan, men jag fattar att det är svårt att känna så när man står uppe i det 😀
  Det är samma här fast tvärtom. Vår dotter trotsar och testar min man, men sällan mig. Jag är mycket hårdare och strängare och så är jag tyvärr kroniskt sjuk så den som verkligen alltid är där för dottern är min man. Samma med att hon beter sig som en liten ängel hemma hos andra, men inte hemma, hon har sin trygghet här och vågar därför släppa fram negativa känslor och beteenden här.

 7. A-K

  Vad krångligt det verkar vara att sälja och köpa. Vi kommer ha samma problem när det är dags för oss. Vi bor galet trångt med många barn och behöver flytta men det är jättesvårt och vi drabbas hela tiden av motgångar. Hoppas att ni lyckas hitta en köpare.

 8. Elin

  Ser ni ingen lösning på problemet med alla ”kompisar”. Så låt henne byta skola. Inget barn ska behöva tvingas gå till en skolklass där de mår dåligt ❤️.
  Boendet kommer lösa sig! Vi fick vårt dröm boende tillslut. Efter mkt om och men. Jag tycker det finns så få hus med stora tomter idag, så snälla stycka inte av. Vad tjänar ni på det?! ? Alltså vad är meningen. Ingen fråga till dig egentligen, bara uttryckte min åsikt☺️
  Att åka till stan är min bästa egen tid! Jag vill känna mig fri! Fri, ensam, bara mig själv att ta hand om i flera timmar, så jag hinner känna mig fri! Ibland kan jag bli arg när jag ska åka hem för att jag inte känner mig klar. Haha. Oj vad jag babblade på ☺️?

  1. samps

   eller byta klass till en början iaf, känns väl säkert ännu jobbigare för henne (senare när hon får känna efter) att vara helt ensam i nån annan skola medan syskonen går kvar i den gamla… :/

 9. Louise

  Det här med sociala medier har exploderat totalt. Mobbing och skit. Vi hade en incident i yngste sonens klass nu i julas där några i hans klass hade startat ett fejlkonto för en tjej i klassen och lagt upp en taskig bild. Det har varit kränkningar och mobbing på snap och väldigt dålig stämning i klassen. De löste det och de bard om ursäkt. Och jag tycker att din ena dotter ska få byta skola. Det är viktigt att barnen ska må bra. Hur är det med lärarna? Lyssnar dem på er föräldrar? Jag önskar att lärarna på min skola lyssnade när jag blev mobbad rekt genom hela låg/mellanstadiet även lite på högstadiet. Den skolan fick sjukt dåligt rykte. Idag har alla äldre old schoollärare försvunnit och det är en av Vellinge kommuns bästa skolor. Jag hoppas det löser sig för er.
  Ikväll ska vi bara äta sen ska jag duscha efter en lång dag, äta glass och kolla på några avsnitt av veckans Hem till gården. Det är min avkoppling. I helgen blir det plugg.

  ha en fortsatt fin kväll och helg.

 10. Suzan Kristensen

  Jag känner verkligen med dig i din situation, fina du! ♥️ Bara orka hålla ut så kommer allt att ordna sig till det bästa, det är jag tvärsäker på. ♥️ Stora varma kramar från mig till dig.
  (Stort grattis på bröllopsdagen också! ??)

 11. Margareta W

  Har ni kollat på andra tänkbara skolor? Det här har hon väl känt länge så det är ju inget tillfälligt nyck. Vad säger lärarna? hon ska verkligen inte behöva ha det så här.

   1. Alex

    Det är jätte synd att det måste gå så långt men tror också att det kan vara bäst för henne att få starta om i en skola hon hoppeligen känner sig trygg i ❤

 12. angelica

  Gud va jag känner igen mig i allt det du skriver, livet som mamma/förälder kan verkligen vara tufft! Jag älskar att gå ut och ta en promenad eller att ta en bok och läsa när jag vill ha lite egentid. Och bäst är när barnen har gått och lagt sig för om jag åker iväg och har egentid så tänker jag ändå på barnen hela tiden haha

  Vad gäller försäljningen av ert hus så gör det ont i mig att höra att du vantrivs och måste stoppa dina egna känslor åt sidan, för att ingen lagt något bud. Jag hoppas snart att det vänder för dig/er! Massa styrkekramar & grattis på er 11:e bröllopsdag!

 13. Elina

  Jag känner på mig att allt kommer att lösa dig så småningom. Kämpa på, ta inte ut dig helt! Lyssna på ditt hjärta och på vad kroppen säger. Ha det så roligt på festen och trevlig helg!! 🙂

 14. Alex

  Först av allt: vilken fin bild på dig! Nej men snälla, jag som sà hoppades att alla deras kompistrubbel var förbi nu ? måste säga att hur härligt det än är med utveckling så är det sànt här som får en att tänkta till. Personligen tycker jag att alla föräldrar borde kontrollera sina barns telefoner me jämna mellanrum, men vissa bryr sig alltid mindre än andra ? förstår fullkomligt dina barn, jag passade aldrig in i skolan och blev alltid lämnad utanför av min klass. Alltid. Minns sà väl när jag hängde på min bästis ( jätte snäll men super populär så med henne kom alltid ett gäng mindre trevliga ) och hennes kompisar och dom talade om att göra nàgot senare, känslan då man visste att man själv inte var inbjuden. Vi var precis som dina flickor i lågstadiet. Ett år äldre än Nicole tillochmed. Det fanns alltid i bakhuvudet att skulle klassen rösta eller välja fanns det ingen chans för mig. Vi skulle byta sittordning på fyran och hade fått välja 3 personer vi ville sitta bredvid i våra tre pulpeter på rad. Jag var enda i klassen som inte fick sitta bredvid äns 1 av dem jag valt. Vad säger det om min popularitet? ☹ jag är otroligt tacksam òver att jag fick det så lätt ändå fast jag senare precis som du upplevt tvàngsmatning och allt det som kommer med att vara smal av naturen. Vad bra att ni fick det löst och upptäckt vad jag fòrstod rätt fort! Hoppas flickan fick höra och slutar för det där blir väldigt lätt en vana i den där åldern.
  Tusen kramar åt den med så mycket kompisproblem! Kom ihåg att du inte är ensam och att du ALLTID har rätt att vara dig själv så ändra dig inte för att passa in. Riktiga vänner gillar dig för den du är. Och kämpa på, det är dom som missar chansen att få en otroligt fin vän så i slutändan är sorgen deras, inte din. Hoppas allt löser sig fòr dig!

  P.s Satu, det att dom bràkar o testar dig visar bara hur nära dig dom är då dom vågar ta ut det på dig. Och mini tonåringar brukar gräla med mamma, det hör till. Hur frustrerande det än är så räknar dom med att du sätter klara gränser och ändå finns där för dem. Dom vet det men man måste ju prova ??? kämpa på du med fina du och tack för ett super älrigt inlägg, är alltid uppskattat! Precis som din fina blogg ❤

 15. Krisse

  Låt henne byta skola hur jobbigt det än låter. Min dotter bytte i 5:an, bästa beslutet! Jag såg hur hon förändrades och gjorde vad hon så högt önskade. Bästa kompisen svek och vände klassen mot henne. Ouch, det gör fortfarande SÅ ont att tänka på den tiden.
  Lycka till!

 16. Martina

  Hej! Har jobbat som förrättningslantmätare (en sådan som gör avstyckningar bland annat), och om det är ett alternativ så kan ni hitta en köpare innan ni styckar av. Man kan sälja mark även innan avstyckningen genomförs (man måste dock ansöka om avstyckning senast 6 mån efter man skrivit kontraktet, annars faller köpet) och skriva i kontraktet att köparen betalar avstyckningen samt att både säljaren o köparen (eller bara köparen) undertecknar ansökan om avstyckning till Lantmäterimyndigeten. Då slipper ni ligga ute med pengar för avstyckningen.
  Fast ni kanske även behöver ett förhandsbesked (beslut från kommunen att man får bygga bostad här) för att kunna få avstycka (beror på om fastigheten ligger inom eller utanför detaljplanerat område), men det kostar mer runt 5000 kr. Ofta vill köparen ju veta att man får bygga innan man köper.
  Hoppas jag inte skriver för luddigt och att mäklaren har koll på detta ?Ni kanske redan fått denna infon från mäklaren, men ville ändå skriva det ifall ni inte vet.

 17. Krisse

  Låt henne byta skola hur jobbigt det än låter. Min dotter bytte i 5:an, bästa beslutet! Jag såg hur hon förändrades och gjorde vad hon så högt önskade. Bästa kompisen svek och vände klassen mot henne. Ouch, det gör fortfarande SÅ ont att tänka på den tiden.
  Lycka till!

 18. Niobarnsmamman

  Va roligt att ni ska få fara iväg på din systers kalas bara ni två! Det är så skönt att få vara barnfri nån gång om man har bra barnvakter. När vi bara hade småbarn så kändes det inte lika viktigt med varken egentid eller partid. Nu när vi har barn i alla åldrar så känns det ibland lite svårt att både hinna tänka sina egna tankar och att hinna diskutera med min man utan att små barnöron fladdrar, Alltid är det nån som är vaken, så nu tycker jag att det har blivit viktigare för mig. Min egentid får jag när jag handlar mat eller duschar. Partiden kan också vara att vi handlar mat tillsammans eller ca en gång per år far på restaurang. Vi har också varit på kortare resor tillsammans. Vi har stora barn nu som ställer upp som barnvakter rätt ofta så vi kommer iväg nån timme i veckan. Tidigare samarbetade vi med släktingar som också hade småbarn, så de fick fara iväg ibland när vi passade deras barn och så tvärtom en annan gång.
  Jag är ledsen över att du inte trivs där du bor. Jag har gått och funderat över det och undrat om du skulle trivas bättre om du skulle ha körkort. Självklart motsvarar det inte att bo där man är van men det ger en enorm frihetskänsla att veta att man enkelt kan ta sig iväg närhelst man vill. När jag är utan bil, tex när den är på verkstan, så känner jag mig jätteinstängd och bunden och trivs inte alls. Har jag däremot bilen hemma så händer det ofta att jag inte använder den, men ändå känner mig riktigt tillfreds. Jag vet ju att du länge har haft planer på att ta körkort så kanske det skulle vara värt att testa i den här situationen. Jag hoppas att du inte tar illa upp för att jag blandar mig i. Ni gör ju förstås vad ni tror att är bäst men jag önskar att du skulle trivas bättre. Det måste ju vara väldigt jobbigt att gå omkring och inte trivas med var man bor. Vi får också hoppas att det reder upp sig med flickorna. Det är alltid så jobbigt när ens barn har det tufft. Kram från Finland!

 19. Skolkurator

  Skippa sociala medier till tjejerna. Här hemma är vi stenhårda på den åldersgräns som finns. Jag jobbar själv som skolkurator och det finns absolut inget positivt alls med att barnen använder sig av sociala medier på mellanstadiet. Att ”Alla andra har” spelar ingen roll… Om alla andra cyklar utan hjälm så måste mina ha det i alla fall… sånt är livet!
  Tjejer i mellanstadiet hamnar väldigt ofta i konflikter. Det blir bättre sen, men är såklart väldigt tufft just nu. Kämpa på!

  En tanke bara. Om barnen skulle gå i skolan där ni bor nu skulle ni automatiskt lära känna mer människor. Det var först när våra barn började på förskolan som vi fick en umgänge krets på vårt nya ställe…

  1. Me & My Baby Dolls

   Skolkurator- Jo jag sa också att blir det mer konflikter så raderar jag deras konto, men det känns också fel för kontot dom har är bara för klasskompisar och släkten. ?

   1. Millie

    Håller med Skolkurator om sociala medier och barn. Låt dem vänta till de har åldern inne. På mina barns högstadie har de jätteproblem med sociala medier och vad barnen skickar runt till varandra om varandra. Nu är de ju över 13 på den skolan men ändå. Allt sprids så snabbt där.

    Visst fanns det en närmare skola men ni valde att ha den gamla kvar? Byt!!! Vad har ni att förlora?

  2. L

   Fast att det blir bättre efter mellanstadiet är ju allt annat än sant. Som det är på sociala medier efter mellanstadiet är ju inte klokt. Samma i skolan men ni vuxna verkar ju inte se, eller blundar för allt skit som är i skolorna idag. Högstadiet, det är ju katastrof. Även om man är kurator ser man inte mycket. Man måste vara i närheten av barnens värld för att se allt skit som försiggår.

stats