My Baby Dolls

Det här med namn till lillasyster…

Det här med namn inlägg har så många av er väntat på, och jag förstår er, jag ÄLSKAR också när andra lägger upp namninlägg och tycker att det är superintressant att läsa om❤️ Vare sig jag ens gillar samma ”slags” namn eller inte.

Innan vi visste att vi väntade en liten prinsessa så var jag tvärsäker på att jag väntade en pojke.

Haha, jag gissar a l l t i d fel ?

(så egentligen borde jag ha fattat att det var en tjej då…)

Då hade jag redan ett pojknamn klart och jag kallade magen för det när vi pratade om bebis ? (som A inte heller gillade)

Vi fick en massa massa namnförslag från er läsare/följare både här på bloggen och på insta för ett tag sedan och det var och är så intressant att läsa.

På min dagbok från när jag var kanske 8-9 år har jag skrivit att jag ska ha mellan 8-10 barn och där har jag också skrivit vad dom ska heta. (Snacka om att tro att jag skulle bestämma allt helt själv ?)

Det är så häftigt och intressant med namn tycker jag. Några av namnen har bara funnits där som storfavoriter ända från början, vissa har försvinnit längst vägen och nya favoriter har dykt upp.

Jag ska inte avslöja helt ännu men jag har 2 namn som ligger mig närmast hjärtat i denna lista. En är namnet som stod skrivet i min dagbok när jag var liten och en är en ny favorit? (ingen av dem två är något som A gillar….) ??

Alicia

Daniela

Denice

Mileya

Melissa

Melanie

Melania

Nathalie

Jasmina

Emilia

Det här är ”bara” några i min favvo lista, men det finns massor av namn som jag verkligen älskar!

Jag vill ha ett namn som passar in bland syskonens namn och det ska helst funka på svenska, finska och spanska- vilket inte är det enklaste då speciellt finnar har väldigt svårt att uttala många av namnen, och ”J” på spanska uttalas på ett helt annat sätt, så vi kom fram till att det viktigaste är uttalet på svenska eftersom det är här vi bor. ?

Andres har inte kommit med förslag så aktivt, men barnen är superdelaktiga i det här med namnval och såhär tycker dom:

Andres- Han har inte så många förslag men han har sagt Saga (Vet inte om det var på skoj- Satu betyder Saga på finska)

Barnen tycker- Melanie, Melissa, Alicia.

Mummu- Joline, Mileya, Alicia

Puua- Elsa, Josefin, Sylvi

Jag håller i ”mitt” namn liite lite till och håller mina tummar och tår att Andres ger med sig ?❤️???

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Saara

  Mitt absoluta favoritnamn till flicka är Agnes. Dock fick jag 2 pojkar och jag kände att det var taskigt att döpa någon av dem till Agnes ?‍♀️?

 2. Erica

  Jag hejade på Melanie när ni väntade Isabelle så jag hejar väl på det nu med för det är det finaste namnet enligt mig ?
  Har en 7åring som heter det så är väl lite partisk kanske.

 3. hanna

  När jag läser syskonens namn tänker jag Valentina och Lucia.
  Leontine är en favorit hos mig också!
  Ni har otroligt fina namn på era barn!

 4. Susanna

  Har själv en 14-årig Nathalie, så det namnet håller jag på.
  Min kollega stavar Nathali vilket jag tycker är en fin stavning.
  Gillar verkligen din blogg.
  Lycka till med den lilla prinsessan ☺️??.

 5. Sanna

  Har en 14-årig Nathalie så det hejar jag på.
  Har en kollega som inte har e:et på slutet, Nathali. Tycker om den stavningen.
  Gillar verkligen din blogg ☺️♥️!

 6. Sanna

  Har en 14-årig Nathalie så det hejar jag på.
  Har en kollega som inte har e:et på slutet, Nathali. Tycker om den stavningen.

 7. Sabina

  Felicia heter vår yngsta och det tycker jag om! Äldsta Emilia som är helt fantastiskt!
  Vi hade Alicia och Olivia som förslag till tjejnamn också!
  Vår pojke heter Joel. Och hade som förslag på pojknamn, Leo, Max, Kevin och Milliam

 8. Madeleine

  Tycker bäst om Joline och Alicia av alla förslag!
  Mitt förslag är Paloma, det är så gulligt!! Gillar också Delice, Sabina, Eliana, Leona och Azalea i kombination med syskonens namn!

 9. Elin

  Såklart hon ska heta Saga! Min minsta heter det ❤️ Annars är Alicia väldigt fint! Det har alltid varit ett av mina absoluta favoritnamn, men det var som för dig att vi har det lite avlägset i släkten. Emilia har också stått på min lista.
  Jag hade också en färdig lista på vad mina barn skulle heta som jag gjorde i tonåren och jag hade också tänkt mig 10 barn ?
  Några av mina favoriter då var:
  Isabelle, Felicia, Jonathan, Alicia och Tindra.
  Du har ju redan valt 2 av dessa så varför inte döpa denna lilla tjej till Alicia eller Tindra. ?

 10. Tanja

  Hej, min dotter heter Alissa, och jag är halv finsk och halv spansk, och namnet är likt Alicia och fungerar på båda språken och även på svenska ?

 11. Pohjanmaalla

  Nathalie ?? (lätt partisk med en Nathalie o en Vanessa hemma ??‍♀️?) Cassandra, Caroline o Michelle (/och Isabelle) var också alternativ ♥️ Terveisiä Vaasasta???

 12. samps

  på tal om det där med J-namn, alltså nu är det väl egentligen mest abuelo/-a som pratar ”bara” spanska (och då borde ha ett ”svenskt J-ljud mest ”onaturligt” som språkljud) men tänker farbror oscar och kusinerna osv pratar väl ändå svenska så pass att J-ljudet borde ju komma åtminstone någorlunda naturligt? blir då Jonathan en ”Chonathan” eller uttalar *alla* det mer finskt (vet att du skrev det i nåt inlägg att just hans namn är ”finskbetonat”? 😀 bara en tanke som slog mig för jag vet själv hur ”svårt” det är när språkljud ligger ”fel i munnen” och uttalas hårdare/på annat vis än vad man skulle uttala det här

 13. Liina

  How about Yoline eller Yasmina så att det funkade på alla språk? ?
  Annars skulle min favorit för bebisen vara Melissa Saga Alicia. ?
  Sylvi är ett roligt förslag men passar inte direkt med syskonens namn. ? Sylvie eller Sylvia kanske bättre. ?

 14. Sara

  Vi har en Alwa-Louise en Alfred å en Lowa-My
  Tjejerna är ensamma med sina namn med med den stavelsen som dom har.
  Brukar inte kommentera hos dig men läser jämt. Du är en sån inspiration och fantastisk kvinna å mamma.. klickar in flera ggr /dag nu när de snart ä bebis dags. 😉 Så spännande ❤️ massa kramar

  1. Eva

   Alicia och Saga är så fina namn ❤- hade mitt tredje barn varit en tjej så hade jag slåss flr namnet Alicia( efter en spansk tjej jag lärde känna 1986). Nu blev de en Sebastian i stället?.
   Ja de dör med namn är inte lätt- MEN de känns som att de är din tur att välja nu. Trevlig helg önskar jag hela familjen. Kram ❤

 15. Johanna

  Jasmina är min favvo men när jag läste igenom poppa ett namn upp som inte är med men kanske passar bland syskonen Marceline som jag tror funkar på alla språken ❤️
  Ha det bra ?

 16. Emelie

  Läste några inlägg som du hade gjort för
  Många år sedan och minns att Denice, Daniella och Melissa fanns med, så gissar på att något av de är en gammal favorit!

 17. Lucille

  Jag vet att du har älskat Daniela och Mileya innan, men jag tycker att Daniela är för likt Danilo och Vanessa och Isabelle heter ju ett var av dessa namn. Jag kommer ihåg att du skrev hur förtjust du var i namnet Melanija när Stellas syster fick heta det, så jag tror att Melania är din absoluta favorit. Du har även tagit upp frågan om man kan välja kompisars barns namn. Jag blev förvånad över att Alicia står med för någon heter ju redan det. Är det Andres faster? Jag tycker dock att det går bra ändå. Jag tyckte att Melissa var för likt Vanessa innan, men jag tycker inte det längre. Det vore roligt om barnets första bokstav är en bokstav som inte syskonen har. Det är så typiskt Andres med namnet Saga. Han gillar ju namn som är vanliga i Sverige, haha. Jag har läst din blogg sedan 2011 men tog en paus på 1 år 2017 på grund av min sjukdom och det är min absoluta favoritblogg!

 18. Fanny

  Es tan especial el nombre!!!…creo en el fondo que cada uno elige el suyo. Mis hijas se llaman Felicitas Amor, Allegra Vita, y Luisina Eva…y cada uno de ellos tiene una historia detrás.
  Suerte en elegir el de baby 9 y muchas felicidades para toda la familia.

 19. Millie

  Alicia och Emilia tycker jag går väldigt braihop med de andra. En undran bara, du har slltid skrivit att just ÅTTA barn var vad du drömde om som liten. Nu säger du 8-10?

 20. Madeleine

  Hihi jag tycker mest om Andres förslag – Saga eller ngt av alla Puuas förslag :-). Alltså: Saga, Elsa, Josefine eller Sylvi.
  Spännande!

 21. Samps

  Alicia och Melissa är mina favoriter av din lista, även mummus förslag Joline är ju superfint ? känns som både Alicia (och kanske också Denice) och Melissa passar bra med dom andra, det låter ganska mjukt och så matchar ju ”bokstavsljudet” S in på flera av tjejerna (Vanessa, Celina, Isabelle) ?

 22. Alex

  Oohh skulle vara jätte intressant att höra vad du trodde dina barn skulle heta ? jag hoppas ju förstås stt jag kommer få välja för precis som du har jag favoriterna valda ren ?? utan pojkvän o allt ?

 23. Maja

  Men det var väl Andres och barnen som ville ha namnet Isabelle? Så det är väl din tur att välja? Självklart vill man helst att alla ska vara överens och tycka om namnet, men våga stå på dig, om din magkänsla säger dig att ”ditt” namn är rätt så är det rätt ?❤️

 24. Mike

  Fina namn av dom gillar ja Jasmina o Emilia bäst men som en variant nämligen Jasmine hoppas ni kan komma överens snart kram på er alla

 25. Helén

  Heléné funkar på alla språk. Roliga är i min sambos familj inklusive mig är det Helén, Helena och Helené. Vi kallas de 3 H_na

stats