My Baby Dolls

Chockad och ett bakslag.

Gissa om jag var chockad när jag vaknade i morse strax efter 8 och det var helt tyst i hela huset? För ett ögonblick så visste jag inte vad det var för tid eller rum och kände paniken att jag glömt barnen nånstans. Tittade bredvid och där sussade Isabelle och Olivia, Kevin och Celina. Jag smög upp, kokade lite kaffe och satte mig på soffan och undrade vad det var som hände. Det här händer ju faktiskt aldrig.
Strax innan 9 började barnen vakna och trilla ner till vardagsrummet och vi började ordna med frukost.

Idag har vi bara hängt på hemmaplan. Jag har fixat och donat inne medans barnen lekt ute och gjort slime. Jag somnade inte med Isabelle när jag la henne idag heller, woohoo! Jag brukar inte ligga hos henne när hon ska sova, men vi har tagit bort ena sidan av spjälsängen så att hon kan ta sig ur och in sängen själv, så hon har velat klättra upp på min säng när hon ska sova och så säger hon ”Kom!” och så ligger hon och håller sin arm om mig och pussar på mig. Hon är så gosig och jag älskar den stunden med henne. Oftast somnar vi så, när vi håller varandra, det är lite oklart vem av oss som nattar vem…. ♡ Jag värdesätter den tiden med henne. ♡

Vi har ju pottränat henne hela sommaren. Och det gick väldigt bra- men jag vet inte varför vi har fått bakslag nu. Nu har det börjat hända olyckor igen och hon tycks inte bry sig… Hon har ingen blöja på dagarna när vi är hemma. Inte ens när hon ska sova på dagen. Men när vi åker iväg så får hon ha på sig det, vi måste åka långt för att ta oss nånstans och jag vill inte ha olyckor i bilen innan hon är helt torr.
Men jag antar att det är det man måste göra för att få henne helt blöjfri.
Samt ta bort nattblöjan.
Har ni också fått bakslag på potträningen? Hur löser man det?

Nu i skrivande stund sover Isabelle och några barn är ute och leker med grannbarnen, jag hör åskan mullra och regnet börjar falla. Så typiskt. Jag hoppas att det inte håller i sig för jag har planerat in en photoshoot idag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabel

  Vi började potträna vår dotter förra sommaren, när hon fyllde 3 år. Det gick ganska bra under sommaren när vi var hemma, vi kunde ta bort blöjan både på dagen och natten utan större problem. Men sedan började hon förskola under hösten och då funkade det inte alls. Hon började kissa på sig MÅNGA gånger både dag och natt. Vi har kämpat SÅ mycket för att det ska fungera för henne att vara blöjfri. Förskolan har varit väldigt förstående och gjort allt de kunnat för att det ska funka där också men tillslut, efter nästan ett år av att ha tvättat flera kissiga ombyten varje dag gav vi upp. Vi har låtit henne ha blöja hela sommaren (hon är 4 år nu) och det är SÅ mycket härligare för oss alla. Ingen frustration från oss vuxna och dottern är också nöjd. Nu vill hon ha trosor ibland och blöja ibland så vi låter henne välja och när hon väl har trosor nu så går det ofta bra.

  Jag vet inte vad detta beror på men jag känner bara att det inte varit värt det att kämpa så mycket under hela året för ett hon ska bli blöjfri. Hon kanske bara inte var redo och jag tänker att det inte är hela världen. Det får komma när det kommer ?

  Tror dock alla barn får lite mindre bakslag ibland så det kommer säkert lösa sig för er ?

 2. Sarah

  Ett tips från mig till egentligen alla är att läsa e-boken ”blöjfri på 3 dagar” och följa den ”metoden”. Har fungerat 100% på mina 2 ungar.

 3. fanny s

  Hej Satu! Jag undrar om du har tips på hur man packar inför en längre utflykt med alla barn? Jag har fyra barn mellan 0-6 år och jag älskar att dra iväg till en strand eller annat ställe på sommaren. MEN det är ju sååå mycket jobb att bara få med sig mat till alla,, se till att man har blöjor, solkräm m.m. Ibland blir det hemmadag bara för att jag blir så stressad av att fixa packningen!

  Stor kram!

 4. Linda Nilsson

  Har också pottränat vår son under semestern. Eller vi tog bort blöjan helt på dagen. Åker vi iväg eller långt har vi med pottan i bilen. Han har suttit på parkeringar och även i bagaget och kissat ?? och visst händer det olyckor. Det hör väl till? Oftast är han torr på natten, har valt att ha kvar blöjan på natten ett tag, bara för han inte ska vakna av att han är blöt l och Ev känna misslyckande. De jag funderar på är nu när förskolan och vardagen dra igång igen, jag hoppas att personalen är med mig och vill fortsätta och påminna honom osv för jag vill inte sätta på honom blöjan på dagen igen pga att personalen är bekväm, vilket jag tyvärr har erfarit med mina andra 2.

 5. Johanna

  Jag läste någonstans att det är ett hormon som styr det hela,(och även lite hur djupt barnet sover)och att det därför inte spelar någon roll om barnet är torrt eller inte dagtid, När det kommer till att bli torr även på natten. På dagen är det ju även lite lättare att passa på olyckor.?Men Alla utvecklar tydligen detta hormon vid olika åldrar.

  1. Åsa

   Detta är inte helt sant, visst kan det vara så för vissa men vi slutade med blöja på natten, då kissade hon i ca 1 vecka sen har hon varit helt torr i 5 veckor nu, har hänt nån natt att hon vaknar & vill kissa annars håller hon sig hela natten. De behöver träna på att känna sin blåskontroll & inte ha trosor eller byxor som sitter tight då det sitter i deras muskelminne när de känns som de har blöja på sig & då kissar dom (gäller även början på potträningen dagtid)

 6. Ulrica

  Vi har det likadant. Tog bort blöjan förra sommaren då var sonen 22 månader, det gick jättebra både hemma och på förskolan. Och så i våras började han skvätta i kalsongerna mellan toabesöken. Trodde det skulle bli bättre nu när vi skulle vara hemma hela sommaren men nä det blev nästan värre. Han bryr sig inte heller. Men så nu de senaste dagarna så plötsligt bara vände det igen och han har varit superduktig. Jag tror bara ni ska köra helt utan blöja så hon inte blir förvirrad och bara stå ut så reder det sig själv.

 7. Malin

  Lägg något som står emot väta i bilstolen tex en bit plastad frotté, Det gjorde vi med mellanbarnet när hon skulle sluta med blöja. Samma i sängen. Eller köp engångsunderlägg om du vill slippa tvätta en massa. Blöjfri på natten kan ta längre tid än på dagtid. Nu är det snart dags för barn 3 att bli blöjfri här snart, men hon är inte så värst intresserad så vi får se hur det går ?

stats