Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

BB väskan redo

Imorgon går jag in i vecka 34 (33+0) och jag har precis packat in det sista i min och bebis BB väska.

Är jag den enda som tycker att det känns som ett bakslag att säga att man är i vecka 34 när man egentligen “bara” är på 33 +?

Hur som helst. BB väskan står klar i mitt rum i väntan på att bebis bestämmer sig för att vilja komma.

Det här har jag packat till bebis:

⁃ Bodys

⁃ Byxor

⁃ 2 par strumpor

⁃ mössa, overall

⁃ Snuttisar

⁃ Gosedjur

⁃ Nappar

⁃ Blöjor (behöver man ha med sina egna?)

Till mig själv:

⁃ 2 par byxor

⁃ 2 linnen

⁃ 2 tröjor

⁃ Kofta & hoodie

⁃ Tofflor

⁃ Underkläder

⁃ Hygienartiklar (borste, tofsar, tandborste, tandkräm, schampoo, balsam, läppsyl, bindor osv.)

⁃ Fruktsocker tabletter

När det väl är dags får jag bara inte glömma bort att slänga in sminkväskan och mobil laddaren i väskan. Och så behöver jag köpa dricka och lite godis att lägga i också 😆

Men nu känns det ju plötsligt som att jag har glömt något….? 🙄

Har jag missat något viktigt?

Tofflor blir första gången för mig att packa ner, men jag har tänkt på det varje gång. Du vet när man ska lämna rummet och hämta något, då har jag saknat tofflor istället för att ta på mig skorna.

Anledning till att jag packade så mycket till mig själv är för att jag inte vet hur länge jag behöver stanna på sjukhuset. Helst vill jag bara åka in och föda och åka hem direkt efter, men jag brukar föda tidigare och beroende på hur mycket tidigare så brukar dom vilja att man stannar lite extra. Men nu tror jag inte att lillasyster kommer att komma så mycket tidigare ändå. ❤️

Jag kokade lite nappar och flaska till henne häromdagen, herregud vad det börjar pirra i magen med alla förberedelser, så himla spännande!

Egentligen brukar jag bara ha MAM nappar till barnen, men den här gången tänkte jag testa dessa söta från Elodie Details och så testar jag Twistshake’s nyfödd nappar. Sen kom jag ju på att jag har ju inte köpt fler nappar till bebis?? Och det behövs ju verkligen, här hemma försvinner alla nappar på det mest omöjliga ställen, så jag behöver några söta nappar från MAM också.

På måndag har jag tid på spec. mödravården i Huddinge igen, dom ska mäta livmodertappen och så går vi vidare efter det då. Iiiik!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maerin

  Älskar att du som ska föda sitt 9:e(!) barn frågar oss om tips🥰 Du borde vara ruttad vid det här laget? ❤️😊 Jag fick föda mitt tredje barn utan bb-väska pch det ”ända” jag saknade egentligen var just tofflor☺️

 2. Sara

  Du har ju glömt det ”viktigaste” till dig själv… mjukt toapapper. Ingen höjdare med landstingets sandpapper när man är nyförlöst. Skämt åsido, för mig har det varit guld värt att ha extra mjukt papper.

 3. StrongerLife

  Fina fina du, så vacker man kan vara.
  Det är smart att packa så tidigt, jag har för mig att du brukar få barnen rätt tidigt va? Det skadar inte att vara välförberedd. Tror inte du glömt nått heller, i värsta fall så får någon komma med det som saknas. ni bor ganska nära va?
  Jag önskar och hoppas att allt kommer att gå bra och att vi snart får se dig med fina bebis i famnen 🙂
  Kram /D

 4. Hk

  Ophelia, Otilia, Belinda, Cornelia, Minna, Minna-Li, Sanna, Elena, Elisa, Elise, Rosanna, Marisa, Marielle, Patricia, Malva, Daphne, Doria, Doris, Annaliisa, Minja, Pinja, Ninja, Susanna, Robertina, Valentina… Nimistä mistä tykkään. Halit

 5. Louice

  Jag har tre barn, och för varje barn använder vi pyjamas mer och mer 😅 det var väl det jag reagerade på i din lista, det står inte pyjamas någonstans. Men det är ju olika hur man gör, till första hade vi bara pyjamas på natten, sen för varje barn har det blivit att dom har pyjamas nästan jämt haha 😂 så mysigt att fixa med BB-väskan 💝

 6. Johanna

  Ta med mjuka tvättlappar till bebis! När jag födde min tredje för ett år sen så hade dem varken blöjor eller tvättlappar. Endast hårt torkypapper att blöta och torka den lilla nya människan med. Kändes fruktansvärt just där o då. Så ha med dig för säkerhets skull 🙂
  Min mamma jobbar på förlossningen och tipsar även om att ha med babynestet. Många föräldrar har det nu för tiden och då blir det väldigt mycket mysigare för bebis att ”fraktas” o lättare för mammorna att få sömn när bebis ligger i nestet bredvid dem i den trånga sjukhussängen ❤️❤️

 7. Hk

  Elisa, Elise, Daphne, Sophia, Belinda, Carita, Marielle, Arielle, Colette, Nicolette, Adriana, Patricia, Marisa, Diana, Bella, Dasha, Natasha, Annaliisa, Malva… Kan fortsätta med listan.
  Älskar namn. Onnea nyt vaan! <3

 8. Anne

  Svårt att skriva en sån här kommentar utan att det missförstås, men kommenterar med välvilja: OM du vill få amningen att fungera denna gång ( tror du skrivit det) kan det vara smart att skippa napparna och flaskan och amma på varje signal från bebis istället, ( till och med oftare om bebis är trött) så mjölkproduktionen stimuleras rejält!

 9. Amanda

  Glöm inte mobilladdare, jag har även packat ner leppsyl, deo, trosskydd stora, balsam spray och hårborste.
  Nagelfil till bebis då deras naglar har en tendens att vara sylvassa från födseln 😅 tuttkräm om amningen börjar göra ont och även en tuttnapp man sätter på bröstet så de inte gör lika ont att amma, amningsinlägg,sånt saknade ja på bb sist som sambon fick åka Och köpa. Jag har packat hur mkt som helst denna gången. Haha!!

 10. Eva

  Men åhh va spännande med bb- väskan packad – tycker du verkar ha packat de man skulle behöva under tiden på bb- håller tummarna för att kolla tjejen stannar kvar i magen ytligare några veckor.

 11. Jessica

  Jag tycker det känns som du fått med det mesta, jag packade min igår pga tidigare prematurförlossningar jag är dock bara i vecka 31+0 imorgon, jag har nog packat samma som du typ, blöjor får man på BB i Uppsala iallafall, vet inte hur det är i Stockholm? Tänk så spännande att det snart är dags 😊

 12. Carina

  Jag tycker att man behöver ganska många mysbyxor eller tights då man ofta blöder igenom i början. Och även mjuka toppar istället för bh ar då mjölken kommer igång och brösten spänner. Men det vet du redan såklart. Men ibland glömmer man. Tänk även på att sugdelarna på elodie och twist är helt olika. Vi har elodie till minstingen och älskar dom. Men skulle aldrig kunna kombinera med helt olika sugdelar. Mam är ju mer som twist. Så vänta och köp fler tills du vet vilken bebis föredrar. Lycka till när det blir dax. Men hoppas du får njuta av magen några veckor till.

 13. Sara

  Ang. detta med veckor under graviditeten. Jag håller med. Det låter lite konstigt MEN om du tänker såhär i stället blir det mindre konstigt: du ska ha 4 veckors semester och har just påbörjat din andra vecka. Du har alltså haft semester 1 hel vecka och är inne på vecka 2 🤩 samma med graviditeten fast måååånga fler veckor då. Du är ju i vecka 34. Alltså den 34:e veckan pågår på samma som att du är i din andra semestervecka 😜😅

  Kanske bara blev mer förvirrande? 😅 hur som helst, lycka till när det är dags för baby 9 att titta ut 😅

stats