My Baby Dolls

Äkta eller plast?

Hej ute i stugorna!
Kunde inte komma in på bloggen alls igår när jag skulle blogga, skumt…?
Hur som helst- nu är jag här 🙂
WOW vilken respons för videon jag la upp på instagram! Så kul att ni uppskattar mina videos 😀
Jag har tänkt på att lägga upp videos här på bloggen också, men har inte riktigt klurat ut alla detaljer ännu 😀 Skulle ni gilla det?
Den stora frågan efter videon var om barnen kan prata flytande finska och om dom pratar svenska lika bra?
Ja dom talar flytande finska och svenska. Lite spanska. Hade en diskussion om det igår med A om att varför han inte lärt barnen flytande spanska, men nä det har bara inte blivit så. Men än är det inte försent 🙂

Nu står julgranen på plats i casa de los Gonzalez.
Vi har som (katolsk <– Andres) tradition att sätta upp granen den 6/12 på Jungfru Maria födelsedag. Så Andres och barnen var nere i förrådet att hämtade upp granen och alla kulor osv. medans jag beredda plats för det och satte på julmusik. Kevin var fortfarande sjuk och ville att jag höll honom hela hela tiden så Andres fick hjälp av 6 pigga tomtebarn att få upp granen. Vi fick upp belysningen och glitter- sen fick barnen fria händer att dekorera granen själv.

IMG_4125IMG_4134julgranIMG_4128
Ja t om Celina hjälpte till som om hon aldrig gjort annat Stora tjejen.
IMG_4140
Vi älskar dom här julgranskulorna med bild på varje familjemedlem från förra julen. Alla får hänga upp sina egna sen på slutet.
IMG_4145
Andres envisas med att köpa en massa choklad att hänga i granen varenda år. Jätte mysig idé- om vi inte hade haft småbarn…. Innan vi ens hann få upp dom så hade Celina fått i sig 3 st. Och sen har hon bara fortsatt med att tjuva alla som hänger nederst varje dag. Hon vet att hon inte får, därför försöker hon titta på en sådär ”diskret” samtidigt som hon försöker smyga sig fram till granen…. Hon gömmer sig bakom en dörr eller något och kommer fram när hon ätit klart. Bara det att hon glömt att hon har choklad runt hela munnen som avslöjar henne…..

IMG_4148
Olivia fick äran att sätta upp stjärnan i år. ☆

julstjärnaIMG_4157
Så tråkigt att Kevin har missat allt under hela december pga att han vart sjuk. 🙁 sjukstuga
Julgranen -2016-
IMG_4285
Love it!

Jag skulle vilja ha en äkta, riktig julgran, Men eftersom att våran gran ska upp den 6/12 så skulle det nog inte finnas så mycket kvar av den på Julafton om det var en riktig 😉
Fördelen med en äkta gran är ju absolut den där doften. (Som min bror Stefu sa var djurpiss, haha) Men doften av barr,
Nackdelen är ju för att det barrar så mycket.
I helgen ska vi dock på julgransjakt åt mina föräldrar… 😉
Kanske får en liten gran flytta hem till oss med 😀 Bara för doftens skull.

Har ni en äkta eller en plastgran?
När får ni upp granen?

Genom att följa denna LÄNK så kommer ni till inlägget då vi klädde granen år 2013
HÄR hittar ni år 2014 och HÄR år 2015, 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Vi har haft både plast och riktig, I år har jag en 1,5åring som är väldigt ”klåfingrig” måste bara liksom röra, peta, äta på allt. Och då väljer jag en riktig gran för att den sticks, för att på så vis hoppas på att han inte drar allt för mkt i den ?

 2. Sabina 7barnsmamma i Skåne

  Hej. Var söta dina barn är. Hoppas lille Kevin kryar på sig. Har själv en son som heter Kevin fast han är 17 år. Vi har en kungsgran nere i vardagsrummet och på övervåningen där barnen håller hus så har vi en plastgran.

 3. Johanna

  Vi har riktig gran. Gillar lukten,ger julkänsla.Men nackdelen är barren..de hittar man året runt lite här och där tycker jag?

 4. Sandra

  Alltid äkta gran! För lukten och det tvivelaktiga nöjet att sopa barr till midsommar. Haha.. Vi tar in granen något tidigare för varje år för det är ju så mysigt men min barndoms tradition var storstäd den 23 och sen klä granen med glögg på kvällen. 🙂

 5. Frida

  Hej
  Vi har oxå plastgran fast en vit och jag erkänner oxå att jag hade önskat mej en riktig men så är det ju då väldigt praktiskt med plast.
  I år hade det varit katastrof med en riktig gran då jag har flera små samtidigt som inte kan låta bli granen! Kulor i hela huset minst sagt! ? Tycker er gran är jätte fin och ser faktiskt äkta ut på bilderna!
  Kram FridaMedMångaBarn

  http://nouw.com/fridamedm%c3%a5ngabarn

 6. Ellinor

  Vi sätter upp granen 1 december och det blir alltid en riktig! Den håller fram till nyår men sen brukar vi ta bort den 🙂

 7. Marie

  Tyvärr har jag barn som är allergiska mot riktig gran så här blir det plast. I USA sätter man upp granen dagen efter Thanksgiving, vilket är väldigt tidigt tycker jag.

 8. Lisa

  Åh en sådan fin gran 🙂
  Kul att barnen är med och klär den..
  En sån busunge Celina är som snor godis från granen 😉
  Jag hade också plastgran förut, när jag bodde med dotterns pappa som är från Colombia, då tog vi fram granen i slutet av November så då funkade det ju inte att ha en riktig gran
  ¨Men nu så köper jag en riktigt gran, tycker det luktar så gott 🙂
  Men det är tråkigt när den börjar barra 😉
  Vi har en busig ungkatt så dörren får vara stängd till vardagsrummet, annars hoppar han väl säkert upp i den och river granen..
  Den äldre katten hon bryr sig inte..

stats