My Baby Dolls

Baby 9 ♡ Vecka 26

Dagarna går och magen bara växer.
Jag tycker att den har växt enormt på bara 1-2 veckor. Jag äger inga gravidplagg överhuvudtaget och har bestämt mig för att köpa några sköna byxor som inte klämmer nånstans.

Jag har kommit in i vecka 26 nu (25+2) och tycker att allt har gått så himla snabbt den här gången.

Såhär står det i gravid appen om just denna vecka.:

”Gravidmagen du fått i vecka 26 gör sannolikt att dina vanliga kläder inte passar längre.
Utöver magen så lagrar kroppen fett i höfter och brösten. Barnets ögon är nu färdigbildade och barnet fortsätter att träna på sin in-och utandning.

Bebis väger ca. 760 g och från huvud till häl ca. 35 cm lång.
Barnet kan sedan en tid tillbaka höra ljud och reagera på höga ljud med högre puls.

Bebis blir med med veckorna allt större men än finns det plats i livmodern att utföra gymnastiska övningar. Barnets hörsel blir allt bättre och bebis kan nu känna igen sina föräldrar- och syskonen röster.
Bebis ögon har fram tills nu varit stängda men under denna vecka öppnas de. Under den stängda perioden har näthinnan, den del av ögat som gör att bilder kan komma till fokus. utvecklats.
Barnets ögonfärg är fortfarande inte färdigutbildad och det saknas mycket pigment.Pigmentet fylls på under de kommande 1-2 månaderna.

Utvecklingen av barnets hjärnvågsaktivitet är i full gång. Fokus nu ligger på att utveckla den visuella och akustiska delen av hjärnhalvan. Barnet börjar även få bättre kontroll över sina händer och kan nu placera händerna och fingrar i munnen.”

Och hur mår jag då, i vecka 26?

Jag mår bra, bortsett från att jag kräks dagligen av illamående.
Jag har lärt mig att funka trots det- jag har inget annat val. Jag kan äta och känna av illamåendet ganska så direkt. Försöker koppla bort det, men hamnar med huvudet i toan ändå- och så fortsätter jag med vad jag än gjorde.
Jag har haft sån här illamående när jag var gravid med Nicole (barn#1) och Olivia (barn#5). kräktes från att jag plussade till 30 minuter innan dom föddes. Så jag räknar med det denna gång också och blir bara positivt överraskad om det skulle ta slut nu 🙂

Tröttheten kommer och går, men det handlar inte bara om graviditeten.
ÅDERBRÅCK!
Alltså my goood vilken tur att det inte är sommar för då skulle folk tro att jag är 90 år om dom såg mina ben. Jag köpte 2 par stödstrumpor för några veckor sen och dom har inte hjälpt alls.
Sover kasst på nätterna, därav är jag helt redo för en nap när Isabelle går och lägger sig.
Jag har mardrömmar, eller kramper i vaderna- och så behöver jag kissa stup i kvarten ;-D
Ursäkta att jag blir för personlig här, men mina bröst…. Autch. Får inte ens plats i mina vanliga BH:ar utan måste införskaffa något större… så ont!

Att få känna sparkar och rörelsen är det bästa jag vet.
Blir alldeles varm inombords. Fylls av så mycket kärlek och lycka att jag nästan spricker. DÅ blir man påmind om allt det fina mellan all sömnlöshet, kräkningar, åderbråck och jättetuttar.
Ett nytt liv gör sig förberedd att möta denna värld. Ett nytt liv som är hälften jag, hälften Andres.
En ny familjemedlem att älska och ta hand om.
Jag längtar så jag spricker när jag börjar tänka på det. Det känns så himla overkligt.
Jag älskar älskar ÄLSKAR denna bebis så mycket redan.

Har jag några gravida läsare här inne?
Vilken vecka är ni i?

*Nu är det dags för en kräkpaus*

Så, vart var jag…. Jag ska ta och lägga mig nu så att jag kan samla på mig några sömntimmar under natten tills väckarklockan ringer eller mest troligt- att jag vaknar av någon annan orkar 758 gånger innan den ringer. 😀


Vecka 26 och 25 under 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi

    Hittade din blogg för några veckor sedan, då jag ännu drömde om att få bli gravid. Vi har en 3-åring här hemma och nu äntligen är jag gravid igen efter provrörsbefruktning ? Har alltid drömt om en stor familj, och det är så trevligt att få läsa om din! Var det så att du talar finska med barnen? Vi bor i Finland och talar både finska och svenska i vår familj. Det är en sådan rikedom att lära sig flera språk redan som barn ☺️ Ihanaa joulua koko perheelle!

  2. Sofi

    ”Nu är det dags för en kräkpaus” ? haha asså underbart. Stackars starka du, håller tummarna för att du kan få några veckors paus i illamåendet åtminstone! Vår bebis kommer precis vilken dag som helst och du får mig att längta ännu mer! Ser fram emot att ha en hel röjarliga här hemma om dagarna jag med ? nu blir det vår Magic number 3 -när händerna inte räcker till längre ??

  3. Anna

    Jag var på RUL idag och blev flyttad till slutet av v 20. Ser så mycket fram emot att få träffa vår lilla tjej 🙂

  4. Elin

    Drick mer vatten och sov med mkt värme på benen, men även värme på dagen är bra. Du kanske inte har tillräckligt tryck i stödstrumporna? Fick olika. Sitta still eller stå för länge gör vaderna värre.

  5. Sofia

    Vad roligt att följa din graviditet, även om allt som följer med en graviditet inte är roligt. Själv är jag gravid med tredje barnet i vecka 30, har tyvärr oturen av drabbas av hyperemesis gravidarum och har varit sjukskriven sen i somras:/ Men nu är det inte långt kvar! Längtar så efter att få ut denna lilla varelse nu!
    Har du provat magnesium mot kramperna förresten, kan funka.
    Ta hand om dig, barnen och magen!

  6. Matilda

    Älskar din stora familj ? väntar själv vårt 6 barn och mannen brukar skoja att vi kommer få va med i familjen annorlunda om han får bestämma ❤️

  7. Tessie - mamma till två döttrar och bf i januari

    Det är såå roligt att få följa dig ännu en graviditet! När jag började följa dig hade jag inga barn och nu väntar jag mitt tredje 😉 Är gravid i vecka 37 (36+0) idag, men har bara 22 dagar kvar till förlossning. Jag kommer nämligen få planerat kejsarsnitt den här gången, så vi har redan fått ett bestämt datum (om Baby 3 inte envisas med att komma tidigare än så såklart…)
    Önskar dig stort lycka till i din 9:e graviditet och hoppas att du får må bättre snart. KRAM

  8. Majken

    Ja!!! Jag är gravid typ på dagen som dig. Beräknad 27 mars 2020..med mitt åttonde barn. Så glad jag blev av å läsa att vi är i precis samma vecka. Kul att följa dig, särskilt under graviditeter å babytid.

stats