My Baby Dolls

Halva ansiktet förlamad!

Å jisses vad allt kan ändras på en sekund alltså. Vi såg fram emot en härlig dag, bara jag och 4 av barnen (läst inlägget nedan?)

Danilo var fortfarande lite hängig men sen så märkte jag att han såg konstig ut när han skrattade, log. Halva ansiktet på honom hängde inte alls med, han var som förlamad. Jag ringde videosamtal med en läkare som bad oss åka till barnsjukhuset.

Så vi åkte till Solna där en läkare tittade på honom och skickade oss sedan vidare till Astrid Lindgrens barnsjukhus där vi träffade fler läkare som undersökte honom. Han fick emla salva (bedövnings salva) under plåster i armveck och ryggen, ifall det skulle bli aktuellt med ryggmärgsprov. Dom misstänkte borrelia direkt.

Väntan var lång, men till sist skulle ryggmärgsprov tas. Alltså.

Jag skulle ha tagit hans plats miljoner gånger om om jag hade kunnat.

Min lilla Danilo ❤️ Han låg på britsen, så liten och en sköterska gav honom lustgas medans nålen träddes in och två läkare var på andra sidan och tog prover. Och som han var duktig! Han blev lullig och tjatade om att jag måste ta en bild som han kan visa till Jonathan sen och jag svarade att jag vill stå och hålla hans hand istället. ”Du måste verkligen ta bild mamma. Han kommer att bli så avis!” ?

Så stolt över min son, så duktig och framförallt modig! Vet själv att ryggmärgsproven är tuff.

När han var klar pratade han lite strunt med läkarna och dom asgarvade åt honom. Sen skulle de ta blodprover från armarna och fick sticka 3 gånger för att få till det… !

Sen fick han och bröderna glass för att han var så duktig. Vi fick åka hem och invänta provsvar som skulle komma till på fredag.

Vid tolv-slaget landade jag i sängen. Dano kräktes hela vägen hem och började få ont i ryggen.

Idag är inte heller nån bra dag. Jag har kämpat med att ge dricka, melon, mat, hållt hans panna när han kräkts, baddat huvudet med kallt vatten… Han bara kräks och är jättetrött så jag ger vätskeersättning och har ringt upp sjukhuset igen och väntar på att en läkare ska ringa tillbaka. ? Snart åker vi in igen om ingen ringer känner jag!

Har ni/ någon du könner haft såhär? Borrelia?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    🙁 Fick också en halv ansiktförlamning, fast inte pga borrelia. Träna mycket, gör olika rörelser med munnen. Forma som ett O, gör en pussmun, le stort. Lyft på ögonbrynen, vidga näsborrarna osv osv osv så går det tillbaka snabbare. Jag blev nästan helt återställd i utseendet, syns lite vid munnen och ögat är lite större på den sidan. Hoppas det går bra ❤️

  2. Michaela

    Hej! År 2011 svimmade jag sittandes på en buss och efter akutbesök med diagnos migrän fick jag bara fler och fler konstiga oförklarliga symptom. Tjatade på vården i 5(!) månader om att testa mig för borrelia men dom tyckte det kändes onödigt då jag hade ”för många” symptom. När de tillslut testade mig så hade borrelian gått på nervsystemet och var mycket svårbehandlad. Åt antibiotika i 63 dagar och blev friskförklarad först 11 månader efter den där svimningen på bussen. Idag har jag kronisk huvudvärk som en svit av vårdens misstag. Bra att dom börjat ta borrelia på större allvar nu. Jag jobbar idag själv på en akutmottagning och där är vi noga med att ta prov vid första misstanke ??.

  3. Sess

    Jag fick rådet att dricka kaffe och cola när jag hade gjort provet och fick en vidrig huvudvärk, vet inte hur det är med barn och det tipset. Kolla med sjukvårdsupplysningen!
    Hoppas det lättar snart för Danilo.
    Kram till er

  4. Hanna Tuppurainen

    Mitt x mamma fick borelia och hon blev jättedålig. Hon blev ju bättre sen men det tog ett tag. Också en komois som fick det så illa att han fått lära sig att gå och prata igen. Han är ca33 år gammal. Men han är också rörlig nu bara pratet som går lite sämre. Krya på finisen ❤❤❤

  5. anne

    Jag tycker du ska åka opp fast dom inte har ringt.
    Mitt barn barn hade fästing bett.
    Hon fick penicillin direkt.
    Kram till dej å lille dano♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  6. Sofie

    Jag tänker snarare hjärnhinneinflammation, orsakat av fästingbett. Min dotter fick ett bett förra veckan (ingen fästing som satt kvar) och fick en typisk ring runt bettet. Vi fick penicillin direkt när jag ringde kry så det hann inte bli nåt mer som tur var. Hoppas det inte är något allvarligt. Vilken jätteduktig kille han var på sjukhuset!

  7. anne

    Hej.
    Jag är mormor och mitt barnbarn hade fått fästing bett
    Det yttrade sej som stor röd område på benet.
    Hon fick penicillin direkt. .
    Nämnde d om inte penicillin?
    Vilken modig son du har.
    Krake. ♥skriver inte i vanliga fall. Läser dock din härliga blogg.
    Men nu vurmar mitt hjärta för din son så var tvungen att skriva.
    Tänker på er
    allt blir bra ska du se♥♥♥♥♥♥♥

  8. Pernilla

    Min väns syster fick borrelia och blev förlamad i halva ansiktet. Allt gick bra men förlamningen höll i sig ett bra tag. Kanske runt 1 år ungefär. Men idag är hon helt bra igen:)

  9. Pernilla

    Min väns syster fick borrelia och blev förlamad i halva ansiktet. Allt gick bra men förlängningen höll i sig ett bra tag. Kanske runt 1 år ungefär. Men idag är hon helt bra igen:)

  10. Malin

    Stackars liten! Fick han ingen antibiotika? Min äldsta son har också haft borrelia. Men då tog de bara blodprov och sa att de tyckte de va onödigt med ryggmärgsprov då han hade en tydlig ring där fästingen setat och även väldigt ont i nacken. Har inte din pojke det nån ring där fästingen setat? Efter min son ätit antibiotika några dagar mådde han mycket bättre! Krya på sonen din! ?

  11. Anna

    Har de sagt nåt om att han ska ligga plant med huvudet? Jag mådde sjukt dålig efter ryggmärgsprov. Sån huvudvärk ( värre än migrän) inget hjälper förutom när du ligger helt plant med huvudet. Det tar några dagar men sen blir det bättre. Tror jag kände av det 4-6 dagar.

  12. Susanne

    Hej, fy så jobbigt. Min son fick likadan reaktion för flera år sen. Var inte borrelia, utan det bröt senare, 1 vecka, ut som halsfluss. Han gick igenom samma som din son, med alla prover på sjukhuset, Han var dock äldre, 16 år. Håller tummarna, på att det går över snarast, stackars liten!!.

  13. JV

    Fy så hemskt hoppas allt går bra vi hade med i vår familj när bror blivit biten av en fästning och blev riktigt dålig var in och ut i sjukhus i ca 2-3 månader dom var rädda att det fäst mot hjärnan men han hade tur. Efter det blir man livrädd och extra koll när man är ute att inte bli biten då man inte tagit sprutan för det.

  14. Eva Karlsson

    Men lille älskade vännen- vilken kämpe du är – så duktig ?- hoppas att du kryar på dig och att du snart blir frisk igen. Många styrkekramar till dig

  15. Susanna

    HAr inte hade borrelia men jag har gjort ryggmärgsprov och blev väldigt sjuk av det
    När man tar det prover skall man sen ligga raklång i måååånga timmar förr va det 24 timmar
    Men tilk mig sa det en stund och biverkningarna blev en huvudvärk av dess like från hell
    Aldrig varit med om värre, kaskadkräkningar mm
    Tog ett tag för läkarna att lista ut varför jag va så dåligt och sen va det liggläge i närmare en vecka
    Varje gång man reser sig så blir der som det började om fast jag mådde ”bra ” när jag låg ner
    Men jag resten mig ju då för att städa, tvättat mm och sen efter 10 min kaskadspydde jag igen
    Jag hoppas verkligen inte danilo har råkat ut för det oxå på köpet

    Stor krya på kram till honom

  16. Alma

    Usch, har själv inte varit med om något liknande men sänder styrkekramar till Danilo och familjen<3 Hoppas på ett snabbt tillfrisknande❤️

  17. Stina

    Min kompis son fick borrelia och kräktes massor, men av ryggmärgsprovet. När jag jobbade som undersköterska i Norge och det gjordes ryggmärgsprov var patienten tvungen att ligga plant i ett visst antal timmar efteråt för att slippa huvudvärk och kräkningar. I Sverige verkar man inte ha dessa restriktioner och de jag känner som gjort ryggmärgsprov har alla mått dåligt efteråt. Mitt tips är alltså att se till att pojken ligger och vilar så mycket som möjligt några dagar. Men kolla givetvis med sjukhuset också!

  18. Amanda

    Jag har fått ansiktsförlamning, även kallat Bells pares.. fick det strax efter jag fött för snart tre år sen.. Tydligen en nerv i örat som täppts till (alltså svullnade igen) och påverkade alla nerver ut i ansiktet.. man kan få detta genom borrelia men det hade tydligen inte jag, det vet inte varför jag fick det..
    Men hoppas han mår bättre snart! Tänker på er, vilken kämpe han är <3

  19. Zara

    Har ingen erfarenhet av borrelia men vill skicka stora kramar till er! Känner er oro❤️ Hoppas han piggnar på sig snart!

  20. Camilla

    Jag drabbades av borrelia för 2 PR sedan men jag fick andra symtom. Fick gräslig huvudvärk o blev ljud o ljus känslig till slut. Tyvärr fick jag gå med detta flera veckor innan ett sketet blodprov togs o direkt efter 1 dag med penicillin kändes det bättre. Hoppas han snart är pigg igen kram

  21. Hanna

    Hej det sista låter som värmeslag.min dotter får värmeslag jätte lätt o då brukar hon kräkas o vara helt kraftlös. Då brukar jag snabbt ta in henne in i duschen, kallt,bara små skedar m vätskeersättning i taget annars kommer det ut igen. O hålla personen svalt.

  22. Fanny

    Min dotter fick det när hon var fyra år. Precis som Jonathan så blev hon förlamad i halva ansiktet. Stel i nacken och kräktes. Det var hemskt, men idag är hon helt återställd. Hoppas han får svar snart ? krya krya

stats