My Baby Dolls

37 veckor

Söndag idag vilket innebär att jag och lillstjärnan gick in i vecka 37!

Sååå himla nära nu, galet overkligt.?

Jag vaknade och kände mig plötsligt svullen i händer, fötter och ansikte!

Alltså mina kinder, t om näsa och haka såg svullet ut, har ni varit med om det??

Kan det bara vara vätskebrist eller något helt annat?

Det kom lite blod igår, men pyttelite och inget annat än så. Jag antar att kroppen börjar signalera att det snart är dags att möta lillasyster.

Jag har fått många kommentarer om igångsättning (igen) där man är nyfikna varför jag får igångsätning och en mer bitter människa ifrågasätter varför jag skulle vara så ”speciell och unik” som ska särbehandlas bara för att jag bor på landet och tycker att jag ska göra som normalt folk och vänta in förlossningen. ?? Alltså. Jag önskar verkligen att någon ger dig en kram. Det kan inte vara lätt att vara så bitter och inte ha förmåga att kunna sätta sig in i någon annan människas situation, se bakgrund, ha lite fakta och ha lite medkänsla och önska en väl.

För er som är genuint nyfikna så kan ni läsa om ”Varför igångsättning” HÄR.

Vi får se om jag kommer dit eller om lilltjejen vill komma till oss innan. ❤️

Vad tror ni?

På tisdag om jag får ett datum så kan vi köra en gissningslek om när ni tror att hon kommer? Innan eller på igångsättningsdatumet. ?

Kram på er alla, hoppas att ni haft en mysig helg?, (här har den regnat bort)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Hey! ❤️ Tänkte bara säga att jag har en vän som också blev svullen vid slutet när hon va gravid och fick sen reda på att hon hade preeclampsia (vet inte va det heter på svenska) vilket verkade vara jätte allvarligt. De har du säkert inte men tänkte bara säga de så du är på den säkra sidan o kollar upp OM de skulle vara nåt sånt. Ta hand om er

 2. Carina Widell

  Hej Satu! Så otroligt glad och snopen jag blev när jag såg att du är höggravid med barn 8. Stort grattis till barnet och till huset. Jag var en flitig läsare som följde din blogg dagligen fram till Kevin föddes. Jag beundrade dig då och jag beundrar dig nu, hur du kan vara så lugn. Du har så god smak när det gäller heminredning också. P g a olika omständigheter har jag inte följt dig och familjen sen dess, men nu har du fått mig fast igen. Nu har jag mycket att läsa igenom, hemskt spännande. Så stora Nicole, Vanessa och tvillingarna har blivit. Grattis till bebis 8, lycka till. Kramar till er alla

   1. Carina Widell

    Jag blev så snopen för att Kevin har blivit så stor och för att han har fått en söt lillasyster, sen tittade jag på Nicole, Vanessa, Danilo, Jonatan och Olivia som alla har växt en bra bit sedan sist. Så otroligt söta allihop. Olivia är precis som sina syskon en fotomodell. Förstår att du är stolt över dem alla…Jag slutade upp med allt som jag brukade göra för jag fick en kroppslig sjukdom, så det är därför jag inte har hängt med på ett par år, men nu är jag bättre och mår bra, så jag ser verkligen fram mot att läsa din blogg och följa din familj. Jag har alltid tyckt att du har så bra smak när det gäller heminredning. Så det ser jag också fram emot att få följa. Många kramar tillbaka

 3. Kerstin

  Hej Satu ! Härligt för er med eget hus ! Jag tror att din lilla prinsessa föds den12 oktober! Det är min födelsedag , o skulle bli kul att få dela den med henne , kramar till er alla . Lycka till med allt ❤️

 4. Jessica

  Med mina 6 barn har jag blivit svullen i ansiktet när det börjat vara dags för förlossning. Vad jag hört är det väldigt vanligt.

 5. Katja

  Det är så spännande nära nu och jag beundrar din lugna inställning till allt med flytt och förlossning. Jag önskar dig allt gott och stor lycka till!!!

 6. Niobarnsmamman

  Jättetråkigt att du ska få elaka kommentarer och bli ifrågasatt angående igångsättningen. Själv har jag blivit igångsatt alla nio gångerna men pga att förlossningen aldrig har startat själv och barnen har blivit så stora. Det finns många fördelar med en planerad förlossning men själv skulle jag gärna ha velat uppleva en naturlig förlossning som startar av sig själv. Hur det än blir för dig så önskar jag dig lycka till!

 7. Bianca

  Hej fina!
  Så underbart! Snart är hon här! ?

  Jag undrar om du har skrivit i din blogg någonstans hur era dagar ser ut. Rubriker. Stiga upp, äta, siva, tider etc?! Är så nyfiken på hur en vanlig dag ser ut hos er. Från morgon till kväll ?
  Kram

 8. Maria 7barns mamma

  Åh så mysigt med magen.. hon kommer nog de datum du sätts igång.. Lycka till när de än sker.. ?

 9. Sofie

  Hej! Brukar läsa din blogg men inte kommentera. Kan vara värt att ringa till mödravården rätt omgående. Just havandeskapsförgiftning kan ge symtom som svullnad i ansikte och händer/fötter (läs på 1177). Vill absolut inte skrämmas bara informera 🙂 lycka till med förlossningen!

 10. Anonym

  Gud ja , ja var så himla svullen i ansiktet, händerna och fötterna och det blev värre och värre för varje dag som gick mot slutet.. min barnmorska sa att det va väldigt normalt att svullna men själv kände att det var något mer än bara svullnad och försökte få henne och även läkaren på förlossningen förstå och ta min oro på alvar men Nej ! Dom tyckte att jag är bara otålig och har bråttom att födda.haha? ( jag hade redan gått 7 dagar över tid när förlossningen tyckte jag har bråttom)hur som helst väl på förlossningen upptäckte läkaren att jag hade havandeskapsförgiftning och väldigt hög blodtryck och det var troligen därför jag var sååååå svullen. Men som tur är gick allt bra och nu är min lilla sessa 5 veckor?

 11. Sofie

  Hej! Är i vecka 37 med fjärde.. gastric bypass op för två år sen så första graviditeten som op. Och jag ska med få en igångsättning nu på fredag ?? Pga lite komplikationer o så föder jag väääldigt fort..
  side note, hur är jag med o tävlar om Eloise åkpåsen? Hittar inte instruktioner eller hur jag gör!

 12. Minna

  Jag gissar den 14: 10. (bara för att inte välja 16.10) Men hoppas att det blir inte så för nu behöver ni alla dagar till att hinna fixa huset innan 🙂

 13. mikaela

  Om du är svullen nu så dröjer det inte länge innan bebisen kommer. Så har jag fått ”lära” mig. Om det stämmer kan jag inte säga men åtminstone med ett av mina barn var det precis så. Nå hursomhelst dröjer det iallafall inte länge nu ?

 14. Carolina

  Hej och grattis till husköpet,glömmer aldrig känslan när vi fick nycklarna till vårt hus=) Undrar om barnen behöver byta skola och om du har planer på att ta körkort nu när ni bor på landet?

 15. Carolina

  Hej och grattis till husköpet,glömmer aldrig känslan när vi fick nycklarna till vårt hus=) Undrar om barnen behöver byta skola och om du har planer på att ta kört nu när ni bor på landet?

stats