My Baby Dolls

Vecka 30!

Wohoo, ännu en vecka närmare mitt mål- att komma över vecka 30+0!

Nu är jag i vecka 30- vilket låter sååå mycket bättre än att säga vecka 29+1… visst?

Dagarna går superfort just nu men ändå känns det som att just graviditeten står still. Just fram till 30+ åtminstone.

Magen växer så det knakar och jag sa hejdå till mina tår för en vecka sen. Snart kan jag inte knäppa min vinterjacka längre och jag pratade lite i mina stories på instagram om hur jag ska lösa det. 95 % av er tyckte att jag ska låna Andres vinterjacka, men ni glömde nog en liten detalj. Andres är lång. Han är stor. Hans vinterjacka väger flera ton- och jag har tillräckligt med extra vikt på mig just nu? 5 % av er tyckte att jag bör köpa en ny jacka- men jag tänker bunkra upp med varma hoodies under, för att lägga pengar på mig själv som jag kommer att ha användning för i bara nån vecka nu gör jag inte. Får hoppas att jag hittar något uppe på vinden, men det ordnar nog sig. ⛄️

Jag mår helt ok. Galna kramper flera gånger om nätterna i vaderna och så har jag börjat må illa vissa stunder under dagarna av nån märklig anledning?? Och så har jag också börjat få ont typ i sidan av magen och ljumskarna, jag vaknar flera gånger om natten pga. det. Någon som vet vad det kan det vara?

Dagens magbild??
Bjuder på en osminkad och isbit till mamma?
My dreamteam?

Hur mår ni?

Har vi fler gravida härinne? Hur mår ni?

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mor til 7 snart 8 fra norge

    gravid med mitt nummer åtta i vecka 30 och kommer att vara 1 år mellan den yngsta och den här. älskar också din blogg och att några av mina och dina har samma namn.och vad sägs om namnval i ditt hus, här är det inte lätt att komma överens om namn, vi har olika namn vi gillar

  2. Anna

    När jag var gravid så valde jag att inte köpa ny jacka, men jag fick en stor varm sjal från Ester Eleonora av min man. Den var superbra att ha tillsammans med vinterjackan då den gick ner en bit på magen. Tillsammans med en varm tröja funkade det för mig under kalla vinterdagar. 🙂 Sjalen använder jag fortfarande när det är kallt ute.

  3. Sara

    Kanske värt ett försök. Prova läsken Grappo. Den innehåller Kinin, som är muskelavslappnande. Drick ett glas på kvällen. De va räddningen under båda mina graviditeter ?

  4. Carina

    Mina två sista barn är födda i november och december. Jag köpte faktiskt en begagnad gravid jacka. Och gud så skönt det var och snyggt med. Kolla i köp och sälj grupper på fb. Köpte min för 100 kr sen sålde jag den för samma. Denna var från hm. Helt klart värt det. Jag har haft kramp i vaderna med alla mina pojkar. Har fått 6 pojkar på rad. Tror det i ljumskarna kan vara antingen ligamenten som drar när magen växer eller foglossning. Lycka till

  5. Sabb

    har haft likadana kramper i benen och magen när jag varit gravid, (har 7 barn o det har blivit värre för varje) men enda som hjälpt mig är magnesium salva som jag smörjer direkt på magen där det krampar och benen. Sendrag eller muskelkramp överlag beror ju på magnesiumbrist, och det har hjälp såå bra! Ett litet tips från Finland?

  6. Emmalie

    Jag är gravid med nr 5 ? beräknad i juli så är i vecka 11 nu bara. Men ser redan fram emot bebis igen. Har 5 pojkar i åldrarna 9, 7, 4 och 1. Känns som en tjej denna gång, mår illa hela tiden ?

  7. sandra

    Hej! Jag tänker på det du skriver om, kramper i vaderna om nätterna, jag har haft så under några graviditeter och även vid förlossning . Men när jag väntade mitt sjätte barn så läste jag på om det och det kan visst bero på magnesiumbrist. Så jag började äta magnesium i tablettform och kramperna försvann direkt , ett tips bara. Kram från en trogen läsare!

  8. Therese

    Du borde införskaffa en riktigt lång dunjacka. Stadium har fina! Värmer så gott när jackan går en bra bit nedanför knät. Onödigt att köpa nu gravidjacka nu så skulle köpt en vanlig i min vanliga storlek o haft tjocktröja under.
    Eller köpa en begagnad gravidvinterjacka. Finns säkert gott om på tradera!!

stats