My Baby Dolls

Update

Vad gulliga och omtänksamma ni är!

Som någon sa till mig häromdagen, att vilka fina läsare jag har- så omtänksamma och engagerade. Jag uppskattar det så jätte mycket, så TACK.

Läkaren konstaterade nackspärr!

Phew vilken lättnad. Jag har haft det nån gång för länge sedan och det gör ju så ont! 

Kommer ni ihåg att Vanessa hade det för en månad sen ungefär? Så märkligt. Hon dansade och skakade på huvudet så kraftigt att det blev nackspärr. Kevin hade bara sovit jätte konstigt. Han mår bättre nu, och har vart uppe på benen idag också. 

Är det inte supermärkligt att barnen har en tendens att på något mystiskt, mirakulöst sätt bli friskare och må bättre sisådär 5 minuter innan doktorn ropar in en? A l l t i d. 

”Jag lovar h*n var jätte dålig nyss…” försöker man förklara och läkarna undrar nog varför man kommer in med ett friskt barn. 

Samma sak när Nicole var liten, hon var nog 1 1/2 år och hade haft jätte hög feber i flera dar, helt slö och trött, åt inget, drack inget och låg bara. Vi var så oroliga att vi åkte in med henne på kvällen. 

Så satt vi där i väntrummet och plötsligt blev hon jätte pigg och skulle springa runt och härja!? Wtf just happened?! 

Men nu nackspärr ja. Prover togs och Wiiwi var jätte arg och skulle inte ens ha plåster. Nu är det alvedon/ipren som gäller och hålla nacken varm.

Bjuder på en bild på Kevin som fanns i min mobil. Tagen i februari nån gång 🙂

(Vad jag inte saknar kylan och snön!)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrica

    Jag kan bara berätta att dom flesta barn som vi träffar (inom sjukvården) får en liten extra egergiklick i väntrummet. Dock spelar der ingen roll för när man lyssnar på lungorna, tittar i öronen, tar ett CRP eller kollar urinprov. Finns det bakterier visar dom sig ändå. Många föräldrar avvaktar gärna alvedon för att ”påvisa” att barnet har feber, helt onödigt! Jobbigt för barnet och vi ser ändå om det är nåt som kräver behandling. Sen självklart värme på nackspärr, värme & smärtlindring! Tajta spända muskler behöver värme & stretch. Blödande vävnader, muskler (skada vid ex.idrott ) behöver kyla:)

  2. Ulrica

    Jag kan bara berätta att dom flesta barn som vi träffar (inom sjukvården) får en liten extra egergiklick i väntrummet. Dock spelar der ingen rollnär man lyssnar på lungorna, tittar i öronen, tar ett CRP eller kollar urinprov. Finns det bakterier visar dom sig ändå. Många föräldrar avvaktar gärna alvedon för att ”påvisa” att barnet har feber, helt onödigt! Jobbigt för barnet och vi ser ändå om det är nåt som kräver behandling. Sen självklart värme på nackspärr, värme & smärtlindring! Tajta spända muskler behöver värme & stretch. Blödande vävnader, muskler (skada vid ex.idrott ) behöver kyla:)

  3. Tvillingmamma

    Hej! Sjukgymnasterna rekommenderar kyla! Bra att veta om det händer igen : ) Skönt att allt gick fint!

    Hoppas dagen blir lugn och fin!

  4. Alexandra

    Skönt att det bara var näckspärr!! Alltså det första jag tänkte när jag såg bilden (utan att ha läst din text under) var just att jag saknar verkligen inte snö o kyla 😉

  5. Anki

    Det var ju för väl att lillkillen mår bra igen <3
    Håller med om att nackspärr gör något fruktansvärt ont så inte konstigt att han var ledsen <3
    Kramar från Skåneland

stats