My Baby Dolls

112

Det blev en oväntat händelserik dag med hjärtat dunkandes i halsen.

Efter skolhämtning gick vi bort till Hropen för att leka lite innan vi skulle ta bussen hem igen. Jag tänkte att främst Kevin, Celina & Isabelle får springa och leka av sig efter bussresan dit.

Och så försvann alla i leken i parken med sitt. Plötsligt springer Danilo till mig. Jag vet att dom var vid gungorna.

”Vanessa har ramlat”

Det är inga konstigheter att dom ramlar, det händer i leken, ramlar hon och verkligen låter- då är det oftast ingen fara. Däremot att brorsan springer till mig och jag hör inget- det är varningssignaler.

Jag vet att det brukar vara tvärtom i de flestas fall, men när det gäller just Vanessa så är hon som tystast när det händer allvarligare grejer, medans hon kan gapa och skrika som en brandalarm om någon råkar gå förbi nudda hennes arm. Typ. Det kan hända att det är lite drama då 😉

Men nu så var det tyst och jag sprang.

Med åren har jag lärt mig hur man hanterar värre saker och det första är att vara lugn.

Vanessa står med benen lite isär och en kvinna står och håller papper mot hennes näsa och rakt ner finns en pöl med blod.

Hon berättade att hon gick förbi och såg syskonen som gungade med väldigt hög fart och Bessa försökte fånga gungan för att kunna hoppa på. Men istället fick ansiktet en smäll och hon flög med en enorm smäll på marken. Hon sa att det kan inte ha gått bra, om jag ville ha hjälp med något. Jag tackade så mycket för all hjälp, att hon stannade och hjälpte henne.

Jag tog henne till bänken för att se läget. Hon blödde från munnen, näsan och hakan, kunde knappt prata.

Jag var orolig att näsan var bruten, eller kanske något med käkbenet. Danilo stod och hjälpte till hela tiden.

Jag tvättade av all blod jag kunde, deciferade alla sår. Sen fick jag känna efter- näsan, käken- allt var ok. Tänderna var ok men insidan av underläppen hade fått en smäll och bildat blodpåsar av tänderna. ?

Jag ringde till Andres för att kolla var han är, som tur var var han vid Haninge och skulle komma direkt. Jag ringde läkaren för att rådfråga för nu började hon somna!

De bad mig ringa 112 DIREKT. Frågade om jag hade nån vuxen där bredvid så jag slapp gå igenom allt detta själv för en ambulans måste komma NU.

Jag bara kände tårarna i ögonen, vad var det dom tänkte var så allvarligt? -Hjärnblödning. Jag ringde 112 och de skulle skicka en ambulans så fort den var ledig, typ om 30-40 minuter. I samma veva kom Andres och det var ok att vi åkte själva till sjukhuset direkt istället.

På akuten kollade dom henne, inget är brutet och ingen signal på hjärnblödning. Men hon har fått en kraftig smäll. Vi fick åka hem ❤️

Bessa fick ta ett varmt bad, tvätta av allt blod och kurera sig. Hon är svullen och har svårt att prata. Imorgon får hon stanna hemma från skolan så jag kan följa upp hennes mående.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marielle

  Aww mitt mammahjärna gråter! Usch vilken känsla! Skönt att det inte vart värre för Vansessa och att hon återhämtar sig fort! ❤

 2. Carola

  Stackars flicka! Vet hur det känns i mammahjärtat.
  Men som tur i oturen så blir det bara bättre och bättre och allt blir bra igen.
  Massa kramar på dig Vanessa:)

 3. Malin

  Åh Vanessa!! Lilla vännen ❤️ Hoppas verkligen att hon känner sig bättre idag! Många kramar och krya på dig ❤️

 4. Maria

  Stackars lilla Vanessa! Vilken otur! Stor kram till henne och er andra! Skönt att det gick bra ❤️❤️❤️

 5. Helena H

  Åh fy vilken smäll det måste varit! Stackars Bessa 🙁 <3 Hoppas hon piggar på sig snabbt! Stor styrkekram Bessa! <3

 6. Melissa

  En olycka händer så lätt! Vilken fin medmänniska som stannade och hjälpte till. ❤ Hoppas allt känns bättre snart!

 7. Caroline

  Åååh fyyyy vad läskigt!!! Så rädd man blir!! Hoppas verkligen hon är ok. Noga koll hela natten o kolla hennes reflexer….typ kittla lite under fötterna o ha koll att hon reagerar när ni pillar på henne fast att hon sover. Stackare ❤?❤. Krya på dig Vanessa

 8. Mummu

  Nej,, stackars Bessa.! Nu är det bara vila som hjälper! Ring till mig i mon så kan jag hämta skolbarnen! Krya på henne❤️??Rakastan

 9. Hanna

  Så läskigt! Skönt att den okända kvinnan stannade och skönt att det ändå verkade ha gått bra! Så otäckt för dig, syskonen och naturligtvis Vanessa. Hoppas hon nu snart kryar på sig. Kramar till er alla men mest till sjuklingen ?⭐?

 10. Sandra

  Men fy vad hemskt! Jag är en sådan som är rädd för blod, så ryste extra mycket när jag läste om det. Dessutom mamma till en 8 månaders, så fick extra mycket känslor och rysningar. Skickar massor med KRYA PÅ DIG – kramar till fina Vanessa! ⭐️?❤️

 11. Anna

  Usch det är så jobbigt när barnen far illa, men ändå skönt någonstans att allt är bra ❤️ Krya på fina Vanessa! Så roligt att följa er vardag!

stats