My Baby Dolls

♥ Vecka 35 + 0 ♥ = MÅLET AVKLARAT!

 

JEEEHAAAAA!!!!!

Det känns helt overkligt, heeelt otroligt att jag ÄNTLIGEN nått mitt mål! Så  som jag oroat mig för allt, så har jag nu kommit till vecka 35 + 0 ! Jag är så lycklig!!! NU känns det som att det verkligen är nära. På riktigt. SNART har vi våran lilla Prinsessa i famnen, alla vi längtar efter henne sååå mycket!

 

Nicole och Vanessa frågar jämt när hon ska komma, jag sa ju att det blir när snön och Jultomten kommer. Och Danilo vet vart bebisar kommer ifrån och kikar lite misstänksamt på mina byxor där nere när jag sitter på soffan, hahah.. Och Jonathan som går förbi vårat rum och ser hennes nya vagn som står och bara väntar på henne och säger: ”Vauva on syntynyt!!” (=bebisen är född”) Snart, snart får vi träffa dig, du är så älskad.

 

 

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan 11 och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Det kan börja kännas trångt för dig också – din livmoder har utvidgats till tusen gånger sin ursprungliga volym och når nu upp i bröstkorgen. Du har förmodligen ökat mellan 11,5 och 13,5 kg i vikt, men nu blir det förmodligen inte så mycket mer. Normalt ökar man inte så mycket i vikt de sista veckorna.

Nu är det bra att öva andningstekniker. En pedikyr kan vara skönt som ompyssling och eftersom håret ofta är tjockt och fint under graviditeten, kan det vara kul med en snygg frisyr. Alla har inte tur med håret dock, särskilt om du normalt har torrt hår.
Om du är vattenälskare, kanske du vill använda pool eller badkar under förlossningsarbetet. Vattenfödslar har en lång historia och internationellt research pekar mot att det är säkert för kvinnor med lågrisk-graviditet att föda i vatten. Svenska regler tillåter förlossningsarbete i vattnet, men du måste stiga upp under utdrivningsskedet.

Om du är en blivande pappa, behöver du inte vänta med att lära dig hur du lugnar en gråtande bebis till den ligger i din famn. Läs en pappas guide till bebismassage – det är inte bara lugnande, utan ger också närhet. En annan teknik du kan lära dig, är hur du lindar en bebis- det lugnar ofta en liten bebis som är van vid att ligga tryggt och säkert i den trånga livmodern.

****************************************************************************************************************

Som ni ser på bilden nedan att det är skönare för mig med mjukis kläder just nu, lite större tröjor som inte kläms åt nånstans är det bästa. Och som sagt, jag äger inte ett enda mamma/gravid-plagg för att jag har klarat mig med mina tights och långa tröjor.

 

Tycker ni att magen har sjunkit?

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats