My Baby Dolls

Muumi love ❤

Ni vet ju att jag var ute efter Mumin filmer (på finska) till barnen i julklapp. Jag letade precis överallt, kollade upp alla tips jag fick från er, men dem fanns ingenstans att få tag på. Jag hittade några enstaka få, men dem hade bara svenska som tal.
Mumin på svenska? Not an option. Några filmer såg jag också på båten, men jag ville ha hela kollektionen och helst inte till överpris. Jag googlade på finska sidor också, och inte heller där kunde man få tag på dessa filmer! Hela mumin kollektionen innehåller 26 DVD skivor med 3 avsnitt i varje, jubileums boxen är slut överallt och kommer ej åter, t om filmerna har dom slutat sälja på nätet?

Jag efterlyste Mumin filmerna på min facebook-sida och min moster som bor i Finland nappade på direkt. Jag skickade pengar till henne och dessa filmer hämtade jag från posten 😀

muumin
5 filmer saknas. 🙂 Barnen kommer att bli öööverlyckliga!
Mumin har hängt med mig sen jag var liten. Jag hade några filmer i VHS som jag tittade på om och om igen. Alltså till att jag var ganska stor, jag kommer ihåg hur jag låtsades vara jätte sjuk för att slippa gå till skolan, så jag stannade hemma och tittade på Mumin filmer istället och åt pepparkakor. En riktigt stark minne som jag har. Ett år fick jag också Muminhuset i julklapp och då var ju lyckan total. Det huset står fortfarande hemma hos mina föräldrar som mina egna barn leker med när vi är där.

Trots att mina barn inte sett så många Mumin filmer så älskar dom Mumin. Speciellt Danilo är kär i sina Mumin figurer.
Jag beställde lite nya figurer till honom från Jollyroom. En lite mindre set med 5 figurer och överrsakande så var det ett set med större figurer, något jag hade missat helt när jag beställde.

Jag längtar till julen och att få uppleva dessa filmer tillsammans med barnen.❤
Detta blir nog en uppskattad present till hela Gonzalez 7.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hej Satu. Å så underbart med Mumin,våran dotter är uppväxt med Mumin säg nåt hon inte har med mumin. Min man är finsk så våran dotter är tvåspråkig. Men alla hennes muminsaker är väl bevarade i kartonger om man någon gång i framtiden får några barnbarn(hahaha). Våran dotter är nu 13 år.,men ännu vill hon ha muminschokladventskalender för den fick hon som liten första gången till julen 2005. Ha en mysig kväll.

 2. Carina H

  Nu hade Du en tur som fick tag i så många filmer. skulle vara roligt och se barnens min på julafton, jag kan rek dig att gå på loppisar, där kan man faktiskt hitta lite av det man saknar, så om tid och lust finnes så gör det, på hösten brukar det vara inomhus bl.a i solnahallen, vissa garage i olika köpcentran har bakluckeloppis, till våren är det utomhus vid solvalla och täby galopp, och där är det stort, har själv gjort billiga fynd på vissa grejer som jag fastnat för.var bara en tanke som föll just nu, men många säljer väldigt mycket barnfilmer m.m. Lycka till med letandet.

 3. Li - fembarnsmamma

  Åh Mumin på finska är bäst! Är också uppvuxen med Mumin på finska inspelat på VHS. (Min mamma är finsk) 😉

 4. Terese

  Har du hört med dina släktingar i Finland om de kan beställa hem åt sig och sedan skicka dem vidare åt dig från netanttila, hobbyhall, cdon, mm? 🙂

 5. mummu till mybabydolls.se

  Vilken lycka Satu, barnen kommer att älska på dem filmerna.
  Tack syster min, som sickade dem till dig. Vill också se dem .

stats