My Baby Dolls

Olivia lägger dagisplanerna på is

Som ni kanske märkte så blev det ingen inskolning för Olivias del i förra veckan.
Jag beslutade mig för att vänta med det.
Hon är så liten och det händer så mycket nytt och roligt med henne just nu. Jag vill vara där, uppleva det tillsammans med henne, för den här tiden kommer aldrig åter. Hon får helt enkelt dras med mig och lille brorsan ett tag till 😉 Hon lider inte av det och hon saknar ingenting.
Så vi har lagt hela dagis grejen på is.


Hon hinner gå på dagis tids nog.
Absolut inget fel på dagiset, det kändes bra direkt. Men att tänka mig Olivia där, utan sin mamma sved lite. Det är nog jag som inte är redo.

På bilden ovan hade hon gått till syrrans rum och tittat på hennes böcker. Det är något med Nicoles skrivbord som hon älskar och dras till.
Här röjer hon i Nicoles rum, bilden är från idag. Hon vill leka med ”Båååbiis” (=Barbies)

Min vackra Vanessa <3 Så full med temperament. Hon har nog ärvt det från sin pappa.

Coolingarna

Helt otroligt hur bra Jonathan har återhämtat sig efter sin operation.
Han har inte klagat på ont en endaste gång. Kanske för att han får medicin var 4:de timme, men han är hur pigg och glad som helst. Helt som ingenting har hänt. Så skönt. Imorgon är vi på fjärde dagen, då får vi trappa ner på medicineringen.
Men hur som helst, det känns som rätt beslut med att låta Olivia vara hemma.
Jag vet inte när hon kan tänkas börja, vi får se när det känns rätt. Vi har inte bråttom 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Jag som själv förr har arbetat inom barnomsorgen kan bara hålla med om att jag tycker du har fattat helt rätt beslut. Tids nog hinner er lilla stjärna med dagar inom barnomsorgen oxå…
    Kramar från Skåneland

  2. Katarina

    Moi 🙂

    Första gången jag kommenterar. Läser din blogg ofta och gillar att läsa om er 🙂
    Tycker att du gjorde helt rätt som väntar med dagisstarten, hon hinner vara där, och är som sagt bara liten en gång <3

  3. Joanna

    Ååh, vad jag blir glad över att läsa ditt beslut om dagis för Olivia!! 🙂
    Är heeelt övertygad om att det är det bästa o kommer bli toppen!! 🙂 Barn under tre år,har liksom inget behov av dagis.. Dom har behov av att vara med sina föräldrar! O så länge man har möjligheten att ha dom hemma så länge som möjligt,så tycker jag man ska ha dom hemma också! Tycker t.ex det är vansinnigt att sätta en liten på ett år på dagis, för att barnet får gå på dagis då, o för att de kommer/kommit ett småsyskon.. Det gagnar ju absolut inte barnet,på något vis.. Jag kan däremot förstå,att man ibland blir tvungen att sätta barnet på dagis redan vid ett år,för att man måste jobba,det förstår jag absolut. O på så vis är ju dagis toppen.. Önskar bara att fler kunde tänka som dig, och låta storasyskon vara hemma med småsyskonet! 🙂 äldre barn däremot, från 3-4 år o uppåt, dom har ju faktiskt utbyte av dagis, o då tror jag att så länge barnet vill vara på dagis,så är det ju toppen att dom får gå typ 15 timmar,trots att föräldrar är hemma med små syskon! Det ger ju liksom barnet nånting då!
    OjOj,skulle kunna skriva hur mycket som helst om de här med dagis,o att barn inte ska börja för tidigt,men vill inte tråka ut dig! 😉
    Ville ju mest bara säga att jag tycker du tagit ett toppenbeslut! 🙂 O det Olivia behöver på dagarna är att få vara med DIG,o alla andrs i sin familj förstås! 🙂

    Njuuut av dagarna med era små! Kram o trevlig helg! ♥️

  4. tellervo

    Det var ett klokt beslut. Jobbar på en förskola och kan inte förstå varför man väljer att lämna syskon under 3 år på dagis när de får syskon om man inte behöver göra det. Den tiden är ju så kort så varför inte njuta av det. Efter tre år kan det ju finnas ett större behov av det, dvs kompisar och social träning. Som förskollärare måste man ju vara positiv även om hjärtat skulle gråta för det lilla barnets skull. Dessutom verkar du vara en bra mamma med sunda värderingar som garanterat kan ge dina barn allt de behöver och lite till.

  5. colette

    Olivia hade säkert trivts bra på dagis och fått många vänner! men du känner henne bäst och hon mår säkerligen inte dåligt av att vara hemma. hon har många år kvar på sig att gå på dagis 🙂 våra barn har alla börjat när de varit mellan 1,5 år och 2,5 det har fungerat för oss och våra barn 🙂 barn är ju olika och har olika behov! så ett bra beslut!
    /Colette

  6. 7barnsmamma

    Klokt beslut. Det ska kännas rätt. Å hon är ju fortfarande så liten. Hon har det MYCKER bättre hemma tillsammans med er. Där kan hon få den uppmärksamhet hon behöver. Och hon har ju sina syskon hon kan vara/leka med. Det finns ju öppna förskolor man kan gå till oxå så får hon träffa andra barn och kanske i samma ålder med,där finns det nya saker för henne att upptäcka och leka med.

  7. Nina

    Kan jag bara få säga detta, om det inte är allt för hemskt att föda barn så vill jag också ha ett halvt fotbollslag med barn! Jag älskar barn och min kille skulle vara den perfekta pappan, drömmen är många barn och stort hus med trädgård!! Och så hoppas jag att jag blir en lika kickas mamma som du verkar vara! Så påhittig och tålmodig, i din blogg får man verkligen känslan av att om det är någon som är menad att vara mamma då är det du! Kram!

  8. Gunilla

    Du gjorde helt rätt!! Tiden går så fort o snart är de stora. Njut av den här tiden o att hon får lugn o ro hemma!! Allt heder till dig..

  9. Jennie

    Hej! Börjar med att säga att jag är beroende av din blogg. Älskar att gå in o titta om du skrivit något.
    Håller med om dagis. Finns tid för sånt senare. Har en liten dom är född 23 oktober 2012. Han får vänta tills han är 3 år
    .kram

  10. Margareta W

    Grattis till ett klokt beslut. Olivia har fortfarande ett stort behov av dej. Tänk på att ni har många barn och de kommer tätt. Skulle hon börja nu kan det komma surt efter. Hon skulle säkert trivas det är inte det men det är dej hon behöver nu. Jag skulle nog låta henne vara hemma till nästa höst.Hörde på en ”expert” på radion som pratade om syskon och hur nära i ålder syskonen skulle komma. Hon sa att det ideala är tre år just med tanke på att då är man mogen att ta nästa steg med dagis och kompisar.Så njut nu av att få vara med Olivia och se hennes utveckling. Följ din magkänsla du har ju velat ha barnen hemma till de är tre år. Det tror jag är bra om man kan det.

stats