My Baby Dolls

Menorylane- Jordbro

Dagarna går i ett, jag har ingen aning om vad det är för dag ens ??‍♀️ Men så får det vara när man har sommarlov?

Häromdagen åkte jag och barnen till Jordbro, där jag föddes och växte upp. Ett barn var på dåligt humör som höll på att sänka hela dagen, men som tur var vände det efter tag ?

Vi gick till mitt barndomshem, dit flyttade vi när jag var 2 år och så flyttade vi därifrån till tvärs över gatan när jag var runt 15-16. (Hann inte gå till gatan där jag föddes och fram till 2 årsåldern, men nästa gång så.) Och så visade jag vart jag & Andres fick vår första lägenhet.

Back in my old neighborhoods ?

Sån häftig och märklig känsla, att vara tillbaka till där man växte upp, men nu med sina egna barn. Jag kommer ihåg allting så tydligt och mer kom tillbaka när vi gick där. Kändes nästan som att jag bara rest till framtiden och när som helst ser jag en liten Satu där ute, med mina syskon och barndoms kompisar. Som att allt stannat till bara.

Vi gick runt där på Sandstensvägen, jag visade buskarna vi byggde slott i, garagetaket där vi sprang och hoppade till ett annat, vart vi lekte burken, vart vi åkte pulka och den stora lekparken… vart mina vänner bodde och de olika gårdarna som vi döpte om till diverse olika namn så vi kunde hitta varandra bättre.

Historien om katten som attackerade mig har dom hört så många gånger, nu visade jag vart det hände, det var väldigt intressant tyckte dom.?

Det såg så likadant ut, men samtidigt helt annorlunda. Mycket har förfallit.

Jag skulle visa dom min gamla skola, men den var borta. Istället har dom byggt en massa radhus där.

Höglundabacken. Den var ju mooonsterstor förut?
I detta bad tillbringade jag mina dagar när vi var på hemmaplan ?

Vi gick en snabbis genom centrum. Omg. Så förfallet, inte alls det livfulla som jag minns det. Mer som ett ghetto. Ville visa stället där Andres jobbade som vakt, där vi träffades för första gången, men den fanns inte heller kvar.

Sen gick vi till gravfältet, barnen var så fascinerade av att se vikinga gravar och samtidigt berättade jag om minnen som jag hade därifrån. Som en gång när jag och min kompis gick dit vid midnatt med hennes hund, med ficklampor i högsta hugg och pratade skräckhistorier, allt för att göra det extra läskigt. Hennes hund började morra helt plötsligt och jag lyste med ficklampan och vi hade då en älgko med kalv 4 meter ifrån oss- gissa om vi sprang! ?

Barnen plockade smultron och hittade även en massa blåbär som dom trädde på en halm, dom klättrade på berg och det var bara så mysigt där.

Blåbärs tjejen?

Älskar att skapa nya minnen med er!

Ni som inte bor i ert barndoms ställe, har ni varit på en memorylane? Hur var det?

Har jag några följare här som antingen bor i Jordbro nu eller har bott?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    I Jordbro hade vi vår första lägenheten i Sverige 1998.Bodde alldeles i närheten av Sandstensvägen..Ja tråkigt att dortfarande ej rustats upp.Trodde att nya hus skulle liva upp även centrumet där.

  2. Carina H

    Nej. jag bodde i Tungelsta där jag gick låg och mellan stadiet.sen gick jag på Ribbyskolan i Västerhaninge. men var mycket o Jordbro på den tiden.då en del kompisar bodde där. men inget ställe som jag skulle vara i dag.

  3. Linda Ottosson Wig

    Är inte uppvuxen i Jordbro men i Västerhaninge. Gravfältet var jag vid när mina 2 äldsta var små. De var så fascinerade, precis som jag när jag var där första gången som barn☺️ Genom åren har det blivit många promenader i mina barndomskvarter då mamma och en syster bott kvar i närområdet❤️

  4. Camilla

    Flyttade till Jordbro när jag var 4 och bodde där i 20 år ? Min mamma bor fortfarande kvar så jag är ofta där.

  5. Sofie

    Jag är uppvuxen i Haninge, norra söderby, sen flyttade vi till uttervägen där mina föräldrar bor kvar. När jag träffade min man bodde han i jordbro och vi bodde där tills våran son var 2 månader. Sen flyttade vi till Nynäshamn ?

  6. Mia fr Svedala

    Jag är uppvuxen i en liten håla som heter Oxie som tillhör Malmö kommun. Idag bor jag ca en mil i från där jag växte upp. Dottern har börjat spela fotboll i Oxie så en dag i våras tog jag en promenad dit jag bott och gick samma väg som jag gjorde när jag var liten och skulle till skolan. Verkligen walk on memory lane. Så mycket minnen och känslor. Kom och tänka på mina barndoms vänner och gick förbi där dom bott. 25 är sen men jag kunde ändå se det framför mig.

  7. Anna

    Jag är också uppvuxen i Jordbro ☺️ Håller med, det är helt förfallet och inget ställe jag någonsin skulle vilja bo igen. Men barndomen var härlig och då var det ett helt annat Jordbro ?

  8. Lisa

    Uppvuxen i Huddinge/ Gävle och bor nu i Tullinge. Älskar att åka tillbaka och låta barnen leka på mina gamla ställen

  9. Anna

    Olipa kiva nähdä kuvia lapsuuden hoodeilta! Miten pieneltä toi pulkkamäki näyttää tossa kuvassa… se oli Tosiaankin iso silloin lapsena. ? Pitää itselläkin käydä Jordbrossa katselemassa ens kerralla kun tuun Tukholmaan. Mukavaa kesän jatkoa teille! ☺️

  10. Louise

    Jag är född och uppvuxen i Höllviken som ligger 20 km från Malmö ner mot kusten. Jag vara där periodvis förra året med barnen då jag och mannen hade lite problem och då gick vi till ställen bla en kulle där vi åkte pulka på vintrarna. Den var jättehög då. Nu verkar den ha krymt eller så har jag blivit vuxen. Vi gick då bara jag och Izabella på gamla gatan där jag och mina syskon bodde som barn och jag berättade och visade vilka hus gatukompisarna bodde i. Vad vi lekte på gatan. Man kunde spela bandy, hoppa hopprep och saker och leka gömme. Man tog bara in saker till sidan när en bil kom. Jag har innan visat min gamla skola och så alla lekplatser som försvunnit med åren. Nu har mina föräldrar flyttat där ifrån efter flera år(dryga 40 år eller något).
    Lite ledsamt men de var lite trötta på den hålan och allt skvaller och så. Alla kände alla eller i alla fall visste vem man var.

    Ha en fin kväll. Kramar

stats