My Baby Dolls

Onda förvärkar

Igår vid midnatt när jag skulle lägga mig fick jag för första gången under denna graviditet väldigt onda förvärkar. Tog två alvedon och när värkarna ändå inte avtog efter 1 -1/2 timme funderade jag starkt på att väcka Andres och ringa min mamma.

Ni vet ju hur snabbt efter en förlossning man glömmer bort hur ONT de där värkarna faktiskt gör. Jag blev påmind igår och fick lite ångest, haha ?

Tänkte bara att ”å nej- inte nu, jag vill bara sova!” Vågade knappt vända mig i sängen för att jag tänkte att vattnet skulle gå. ? Till slut har det avtagit och jag lyckades somna.

Så jag var som en förvirrad zombie imorse. Min mamma som får hjärtattack varje gång jag ringer/messar ringde mig och sa att hon hämtar barnen en stund så att jag får vila. ❤️ Mamma, min mamma.

När barnen hörde att jag berättade om förvärkarna i telefon så blev dom helt till sig. Dom bad mig ta ett bad och medans jag badade med Isabelle så har dom städat sina rum, bäddat sängar, diskat undan frukosten, fixat iordning vardagsrummet- gjort allt fom kunnat för att jag ska kunna ta det lungt.

Mina älskade goa barn- som jag ÄLSKAR ER!❤️

När Mummu och Puua och barnen hade gått kändes det så konstigt. Det var så tyst och tomt… jag är aldrig hemma själv. Kändes som att jag hade glömt någon- eller att de små är uppe på övervåningen och har nåt fuffens på G- för det brukar sån här märklig tystnad bero på här hemma. ?

Jag sov i nästan 2 timmar! Hur skönt?!

Idag har jag inte några märkvärdiga känningar, förutom att jag sprungit på toa (för #2) stup i kvarten. Haha, ursäkta att det blev lite personligt men man börjar ju kika efter alla ”tecken” som finns.

Berätta gärna era erfarenheter. Har ni fått väldigt ONDA förvärkar och hur länge har det dröjt tills de riktiga värkarna har kommit? Hade ni mer symptom/tecken efter det eller var det lugnet före stormen?

Det skumma är ju att jag har glömt (förträngt?) om jag har haft det såhär förut och hur det var…

Jag tror mig minnas att jag hade så med Vanessa och Olivia, men jag minns inte alls hur dagarna som följde var. Antar att det är väldigt olika?

Hmm… återstår att se antar jag?

Vad tror ni, blir det en mars bebis eller februari?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Åååh så spännande <3 Kikar in här varje dag nu för att kolla hur det går för dig. Just det där med onda förvärkar och att bli dålig i magen har varit mina tecken varje gång…. Som om kroppen vill göra sig av med allt inuti innan det är dags 😉 Hoppas du får vila nu och att du kan känna ro när det äntligen är dags. När det inte finns någon återvändo så är det ju som om man liksom accepterar läget och blir lugn istället för nervös och stressad… Stort lycka till <3

  2. Niobarnsmamman

    Alla graviditeter är ju olika men jag tror att det är nära för dig nu. Magen har sjunkit ner och du ser annorlunda ut kring munnen, sådär som man gör strax innan förlossning. Dessutom brukar det ju vara ett tecken när man börjar tömma tarmen. Det var tydligast för mig med första barnet. Jag tömde tarmen, sen gick vattnet och om en timme var hon född.

  3. Kicki

    Oj vad spännande gumman! Snart är det dags! Sköt om dig och vila så mycket det går så du har lite ork kvar tills det är dags att möta lilla knytet. Kram

  4. Jennie

    Jag var hemma med barn nummer 3 (vattnet gick runt 3 tiden på morgonen sen några värkar för att sedan avta helt när jag kom in för en kontroll för jag hade gått 15 dagar över tiden. Värkarna började runt 17 tiden och var lite svaga för att sen göra jävligt ont men jag var hemma och tog det lugnt. Klockan 21:40 så började jag må lite illa och ville gå på toa sen ställde jag mig i duschen medans min mamma ringde efter en taxi och sedan hjälpte hon mig att klä på mig, kom in till förlossningen 22:15 hon föddes 22:30) så länge det gick, lite för länge kan jag tro för jag behövde göra nummer 2 (2 gånger) sen tog jag taxi in och födde min dotter på 15 min. Hon var i bäckenet när jag kom in till förlossningen.

  5. Linda Ottosson Wig

    Åh,whiiii? Jag tror allt det är nääära nu?? 3/4 förlossningar har för mig inneburit att kroppen har tömt tarmen i början, naturlig lavemang?
    Men det är klart alla kroppar och graviditeter skiljer sig åt☺️ Min sista var planerat kejsarsnitt men i grevens tid, sista hade jag samma symtom inför tidigare förlossningar? Det syntes på ctg oxå, regelbundna värkar med rejäla toppar. Hade lyckats förtränga värkarna när jag var så fokuserad på att mentalt förberedda mig inför snittet (jag lider av enorm sjukhus- och nålfobi)?
    Oavsett, stort LYCKA TILL❤️ när det väl sker?

  6. Frida

    Jag födde mitt tredje barn, första flickan, i måndags ? och vaknade både natten till fredag samt natten mot söndag av att jag hade onda regelbundna sammandragningar. På fredag var jag 100% säker på att this is it!. Så steg upp för att packa pojkarnas övernattningsväskor, Men då plötsligt försvann värkarna. Natten mot söndag var de inte lika starka och varade heller inte lika länge, men ont gjorde de. Sen senare på söndag eftermiddag startade värkarna på riktigt och lilla Elsa föddes tidig måndag morgon ❤

  7. Cissi

    Jag har haft mycket sammandragningar under mina graviditeter men mina förlossningar har startat med kraftiga och regelbundna förvärkar direkt, nattetid. Förutom med två av barnen, då gick vattnet innan värkarna satte igång. Diarré har jag fått i samband med att värkarna startat. Förutom med senaste barnet, då fick jag diarré på kvällen innan jag la mig. Vi for faktiskt in och bad om att få bli kvar på sjukhuset den kvällen. Pga diarren som varit mitt säkraste tecken på att något verkligen är på G ? Dom kunde inte se/säga att förlossningen var på G men de lät oss stanna pga att jag tidigare fött hemma och tidigare även fött snabbt (1,5h) samt att vi har 2mil till sjukhuset. Kändes så dumt att vara där utan värkar men jag är glad att vi gjorde det. Jag hann bara sova 3 timmar den natten. Vaknade av en smäll mitt i natten. Vattnet gick, fick kraftiga värkar direkt så jag kunde inte ens ställa mig upp. hela barnet kom ut på första krystvärk bara 27min(!) från det att jag vaknade med vattenavgång och värkar. Det var galet, dom hann knappt ta emot barnet då jag rullades in i förlossningsrummet och de skulle ta på sig handskar m.m. Kaos! Det gör ju så sjukt ont att föda snabbt. Då jag fött barn på 8h och 12h helt utan smärtlindring så har kroppen hunnit vänja sig vid smärtan och det har varit helt ok. Men att gå från 0-100 i smärta på bara några få minuter utan smärtlindring har varit så fruktansvärt. Både fysiskt och mentalt ?

    Alla mina barn är födda 3-10 veckor före BF förutom ett av dom. Han föddes på BF och på kvällen innan kände jag mig stel i ryggen men det var inget som fick mig att tänka på att det var på G där och då. Men det kan ju oxå vara ett tecken ?

    Om det sätter igång för dig inatt tex. Hur gör ni då? Hinner ni in? Har för mig jag läst att ni har planerad förlossning pga du föder snabbt. Jag hade velat vara väldigt nära förlossningen med dina symptom. Iaf åkt in och kollat om de kan se ifall det ser ut att vara på G ??

  8. Maja

    Mars bebis gissar jag på? Oavsett vilket så blir det ju iallafall en liten fisk (stjärntecken då alltså;)), vet inte om du tror på sånt, men alla fiskar jag träffat är väldigt härliga, kreativa, själfulla och har bra musiksmak …. och aningens glömska och slarviga?❤️

  9. Emilia

    O ja nu tredje gången gade jag så jobbiga förvärkar i månader innan. Hade lust att lämna in en ånger-lapp varje gång??.
    Även eftervärkarna kändes den här gången, inte ens m tvåan .

  10. Skolkurator

    Japp. Hade så med trean. Trodde det var dags. Sen la det av och var lugnt i några dagar. Minns inte exakt hur många. Sen drog det igång på riktigt och ut kom en liten kille. Lycka till!

  11. Sofie

    Med min första fick jag också springa på toa precis innan det drog igång ?
    Med nummer två så hade jag förvärkar rätt länge innan det drog igång vill jag minnas.
    Minns dock att jag hade rätt kraftiga värkar som avtog dagen innan det drog igång och jag hade sjukt ont i ryggen på dagen ?
    Lycka till med bebis ❤ Så härligt att följa er! ?❤

  12. Marika

    Båda mina förlossningar startade med att jag fick springa på toa. Sedan började värkarna. Var som om kroppen gjorde sig redo.

  13. Johanna

    Det kanske blir en skottårsbebis?
    Jag blev dålig i magen när jag skulle få min andra, så det kanske är ett tecken på att hon snart kommer. Min gissning är som sagt 29e☺️

stats