My Baby Dolls

Vecka 28- det går långsamt nu

Vilka veckor tycker ni går långsammast i graviditeten?

Jag tycker absolut från att man plussat, till vecka 12 då man är ute ur största riskzonen, fast från vecka 4-8 är det nog ändå värst, då står tiden helt still.

Och så tycker jag att det går så himla långsamt just nu, från vecka 24 till 30.

Visst, det blir en ny vecka men det könns ändå som att jag inte kommer närmare vecka 30 ändå på något konstigt vis?

Vecka 30+3 föddes twinsen med plötslig vattengång (det kan ni läsa mer om i kategorin graviditet med tvillingarna)

Så just vecka 30+ har alltid varit en stor milstolpe för mig, för då vet jag att det kan gå riktigt bra OM bebis föds, speciellt då jag föder lite tidigare….

Nu är jag i vecka 28 (27+2) vilket jag har varit i flera veckor känns det som?

Såhär står det i apparna om denna vecka i graviditeten:

BEBIS:

MAMMA:

Jag- mår bra! ?

Jag kräks fortfarande minst 2-3 gånger om dagen, efter varje mål.

Det finns ingen ”safe-food” som kan hjälpas varje dag, ofta går det från dag till dag. Vad som funkade att behålla igår är ingen garanti att det funkar idag. Vatten kommer upp direkt, likaså juice.

Jag har en coca-cola glas som jag tar en liten klunk av lite då och då och det verksr få stanna. Jag har bra dagar då jag kräks 2 gånger och så har jag mindre bra dagar då jag kan kräkas upp till 8-10 gånger, helt beroende på hur mycket jag försöker äta. Vikten har jag ingen aning om, men magen växer ju som den ska och jag med verkar det som 😉

Men det är inget att beklaga sig över, det varar inte för evigt och som jag har skrivit förut så är det värt allting i slutändan och jag skulle göra det tusen miljoner gånger om. Det bästa med att ha många barn redan är att det finns inget läge att lägga sig ner och tycka synd om sig själv i denna situation, då tror jag att det skulle vara hundra gånger värre.

Nu är det som det är och det gäller att göra det bästa av situationen. ?

Huvudsaken är att bebis mår bra. Jag står ut.❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Hur orkar du? Jag väntar mitt tredje barn. Är i vecka 11. Jag mår illa från det jag vaknar till jag går och lägger mig. Har mått illa nu i 3 veckor. Jag vill bara lämna min kropp? hur gör du för att orka?

  2. Maria

    Du behöver va rädd om dig du ska orka bäst att lyssna på kroppens signaler. På bloggen ser det ut som du får ta allt ensam med barnen? Du är också viktig kom ihåg det

    Gott nytt år

  3. Therese

    Det finns medicin mot kräkningar. Vet du säkert?! Hjälpte mig riktigt bra! Jag mådde konstant illa, som magsjuka med många kräkningar varje dag. Åt 3 lergigan comp och tre primperan varje dag fram till ca v 25 då jag kunde klara mig enbart på lergigan. Kanske värt att testa? Måste vara så jobbigt att nå så illa när du måste ta hand om så mycket!

stats