My Baby Dolls

Been there- done that.

Måndag idag, ny vecka- nya möjligheter!
Våran vecka började med fart kan jag säga 😀 Jag måste ha stängt av mobilen när den ringde i morse och fortsatt att sova (!?) och vi försov oss! Det händer ALDRIG!
Jag snoozar aldrig, utan jag hoppar upp och får saker i rullning.
Nu kom Andres och väckte mig 20 minuter innan det var dags att sitta i bilen. Så typiskt nu när jag och småttingarna också skulle åka med til Haninge.
Andres ställer sig och fixar frukost att ta äta i bilen medans jag plockar fram kläder, borstar tänder, påminner om gympapåsar och fixar allas hår. 20 minuter senare sitter vi i bilen och kommer i tid. Det gjorde vi bra 😀

Jag och de minsta har hängt hos Mummu och Puua idag.
Det är utvecklingssamtals vecka i skolan idag, så alla elever slutar tidigt varje dag nu hela veckan.

Mummu rullade köttbullar och vi åt lunch och efter att jag lagt Bebo så smet jag iväg på Nicole & Danilos utvecklingssamtal. 2 av 5 avklarade 😀

Det var mysigt att hänga hos Mummu & Puua idag. Länge sen. ♡ Vi spelade kort, barnen lekte och ritade, Isabelle lurade med sig Puua till kiosken och kom tillbaka med glass. Hos dom får man bli lite bortskämd ♡


Jag är hennes snuttis. ♡

Lite pirr inför utvecklingssamtal 🙂



Mummu hade kaffe och bullar klara när vi kom tillbaka! <3
Jag har varit så sugen på att baka bullar den senaste tiden. Vill äta upp degen, haha! 😀

Vi kom hem rätt så sent. Det var bara att bada alla barnen, tvätta hår och klippa naglar x 8, på med pyjamas och äta mat och mysa en stund innan läggdags. Vi tittar på en serie på netflix som heter ”Raising Dion”, så vi såg ett avsnitt innan läggdags också. Jag har satt igång en maskin med tvätt och nu landar jag alltså framför datorn och försöker få den att funka. Jag ligger efter med så mycket just nu så jag lär få sitta här till midnatt.

Jag har fått några kommentarer från er läsare om att jag ska inte säga a tills jag kan säga b, (angående de där nyheterna jag ville berätta för er om) att det är oärligt och något jag gör bara för att få fler följare och och mer inkomst.

Alltså för ett tag sen hade jag tagit åt mig jätte mycket.
Jag hade blivit ledsen och haft dåligt samvete för att ha gjort något ”fel”. Men.
Det är så sjukt jobbigt att försöka leva upp till andras förväntningar över hur NI tycker att jag borde och inte borde göra.
Been there, done that. Jag har varit en people pleaser i hela mitt liv.
Jag har försökt att leva upp till andras förväntningar om mig. Tänk på alla andra före mig själv. För att jag hatar att göra folk ledsna, besvikna eller att andra ska må dåligt.
Jag har lätt att känna av andra människors känslor och tar på mig alldeles för mycket ansvar på att alla ska må bra.
Jag har alltid, alltid tänkt på alla andra före mig själv. Tänkt att huvudsaken att andra mår bra. Alltid tagit åt mig och tänkt att det är jag som måste ha fel, att det är jag som måste ändra på mig. Det har tagit så mycket energi från mig.
Jag har fått jobba med det här så hårt och så länge. Ni anar inte.
Jag faller fortfarande dit i vissa situationer och med vissa människor.
Men jag har också blivit mycket bättre på att sätta ner foten. So dont even go there.
För när jag tar åt mig av allt som folk tycker om mig, säger om mig eller vad dom tycker att jag borde eller inte borde göra- så blir jag en dörrmatta som andra också kan styra och ställa och trampa på eller ha åsikter om- men såhär ligger det till mina vänner (och ni som skrivit det där till mig.)

Det här är min blogg.
Här skriver jag om mitt liv, mina känslor, upp och nedgångar, mina tankar, jag delar med mig av min vardag och allt som tillhör.
Har jag då skrivit (a) att jag har något riktigt fantastiskt som jag vill dela med mig av sen- så får jag väl göra det?
Kan jag inte skriva det direkt, ja då skriver jag det när jag kan.

Jag behöver egentligen inte förklara någonting för er, men till er som faktiskt gläds med mig och är lika ivriga som jag- jag gör inte det för att jävlas eller dra in mer trafik. (Och nej, det är inte trafiken som ger mig en inkomst så du behöver inte vara orolig att du är min inkomstkälla) Efter min paus så skrev jag att jag har massor med spännande nyheter att dela med mig av. Det var först i förrgår som jag skrev att det skulle upp imorgon (igår då) och då skrev jag också det på kvällen att datorn krånglar med bilderna jag ville få upp.

Jag tänker inte be någon om tillstånd av vad jag får eller inte får skriva.
Jag behöver inte tillstånd att säga a och vänta med att säga b.
Jag behöver ta det i min egen takt, av orsaker ni inte har någon aning om.
Är det då så störande så är det inget tvång att följa mig. ♡
Tack ni andra för ert tålamod och peppen. ♡♡♡

Jag ska fortsätta bråka med datorn och få in inlägget och bilderna utan att haka upp och så har som sagt en massa jobb… Zzz

Hur mår ni? Hur har veckan startat?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Haha men vadå skulle jag ha chans att känna extra pengar på mitt jobb lätt jag hade gjort det! Det tror jag dem flesta hade gjort :))
    De e bra att iibte ta åt sig av alla negativa människor!
    Heja dej?

  2. SaraH

    Skit i alla dumma kommentarer. Som du säger är det din blogg och du skriver precis vad och när du vill! ?

    När kommer förresten resten av one-kid-a-day? Tycker det är så mysigt och roligt att läsa! ? Dina barn är så härliga och fina! ?

  3. samps

    Godkänner du kommentarer innan dom visas här? Tänker att man sällan (nån enstaka gång kanske om ens det?) ser ”dåliga kommentsrer” bland inläggen? ?

  4. Elin

    Det är skumt de där, att när tjejer tjänar pengar då ska det alltid komma idioter o klaga, men när killar tjänar pengar är det nån som lägger sig i då? O så säger alla att det ska vara jämställt!
    Skriv vad du vill och gör allt för att tjäna pengar på bloggen! Klart vi kvinnor ska ha rätt till samma karriär möjligheter! Vill folk inte bidra till din inkomst så kan de ju bara låta bli att läsa din blogg. Är ju rätt enkelt?.

  5. Maria

    Skit i va folk tycker random på bloggen. Alla människor tänker olika o är olika o det som inte är som än själv tänker det ska kommenteras av rätt o fel eller av ett vi o dom tänk.. kategoriseringar utifrån tyckanden… det finns i människans gener o tänk din största idol eller va som, inte ens den är omtyckt av alla så det är alltså helt ouppnåeligt för alla 🙂 men du kan välja vad du tar åt dig av eller vilka kommentarer du godkänner i bloggen. Du väljer hur du förhåller dig till saker. Det finns lika många tyckanden som det finns människor. Bara för att nån människa tycker nått betyder det inte att det är bra eller rätt. Kolla världen det finns människor till allt
    Kram på er

  6. samps

    ”(Och nej, det är inte trafiken som ger mig en inkomst så du behöver inte vara orolig att du är min inkomstkälla)” …vad är då meningen med att blogga och ständigt ”vara där” och skriva inlägg? nån typ av provison per klick/unika besökare borde man väl ändå få (för några vidare mängder reklam har jag iaf inte sett här på sidan, annonser/samarbeten är ju en annan femma såklart), annars är det väl ingen mening att vara (topp)bloggare öht? bara en fundering då, inget menat mot dig som perosn men blir bara lite fundersam?

    1. Me & My Baby Dolls

      Samps- Meningen med att blogga är för att man älskar det och för att man har människor här inne som kikar och gillar att följa en 🙂 Det är även ett andra jobb för mig och för att det är en inkomstkälla. Nej jag får inte betalt per klick på min blogg. Samarbeten betalar min inkomst och självklart får jag begära mer om jag har höga läsarsiffror men det gäller då unika besökare. Inte antal klick från samma ip adress. Dessutom nollställs alla siffror efter varje vecka så jag tjänar inte på det att låta er vänta och kika tillbaka om en dag eller två. Vill jag tjäna pengar på mina besökare så är det via unika/nya besökare 🙂 (och det får jag ju inte när jag skriver till er att kika in imorgon för nyheter)
      Kram!

      1. Millie

        Är det så på alla portaler? Har faktiskt undrat hur det funkar! Men samarbeten, är inte det mest grejer man får då? Eller både och?
        Deklarerar du själv btw? Måste vara skitsvårt för visst ska allt tas upp där, även saker man får? ?

        1. Me & My Baby Dolls

          Millie- Allt ska deklareras och skattas för. Väljer jag att ta emot något så måste jag betala skatt. Samarbeten, då får man kanske produkter att skriva om, samt ersättning för jobbet man lägger ner. Men yes, allt ska deklareras och skattas för.

  7. Emmy

    Precis så! Din blogg- du bestämmer! Jag har samma problem och måste ständigt jobba på att stå upp för mig själv, tack för att du inspirerar!

  8. Bianca

    Bra du är! Du är fantastisk! Du är stark! Du är Amazing!
    Jag har oxå lätt att ta åt mig av andras tankar om mig. Påverkas jättemycket, men jobbar på det. Jag vill alltid att andra ska vara nöjda. Men som du skriver. Hur mår man själv då? Jag tycker det är fantastiskt att du orkar stå emot! Du är SÅ bra!
    Folk som skriver så där har bara problem med att kunna kontrollera sin egen nyfikenhet. Shame on them!
    You rock, girl!

  9. Linnea

    Älskar din blogg med a o b eller utan, Så konstigt varför vissa hakat upp sig på de. De blir som en spännande serie eller bok ibland när de blir såhär tänker jag i så fall ? Älskar att du tog en paus för din skull, för. Du kände för de och så glad att du ”kom tillbaka” för det är fantastiskt roligt att få följa din blogg. Kram!! Så glad för dig att de hänt roliga saker du kommer berätta snart o spänd på va de kan va ?

  10. L

    Ja det är din blogg men nu har jag inte skrivit nått om extra trafik, eller tjäna extra pengar utan vi som läser olika bloggar får väldigt ofta höra att snart kan jag berätta nått roligt eller nått jag inte kan berätta nu. Visst, det är ok men många många gånger rinner det bara ut ur sanden och man fick aldrig veta det. Det är inte gång utan snart har varenda bloggare tagit det till sig och gör det även om det bara är en hund man ska köpa och sånt förstår jag inte vitsen med. Jag sa bara att jag tycker det är tråkigt med a men inte b och önskade att man inget sa istället och poff så kommer en rolig sak utan att man väntat vecka efter vecka för att sen inte veta om det kom eller inte. Det där var mina tankar och man har rätt att ha egna åsikter. Jag kände inte att jag hoppade på dig för det utan jag delade med mig av en känsla att jag tyckte det var tråkigt. Jag känner inte att jag gjort något fel eller påhopp. Jag var inte elak i mitt sätt att säga det. Det var vad jag kände. Min känsla. Ja det är din blogg och du skriver vad du vill. Vad skulle du ta åt dig för den meningen att jag tycker det är tråkigt med det där alltid a men inte b. Det är som sagt min känsla och nått som genomsyrar alla bloggar. Vi är ju olika alla och jag respekterar att du gör så men jag känner att du kanske skulle respektera min känsla också. Jag läser ju ändå din blogg och tycker om den som jag skrev förutom alla dessa cliffhangers (i alla bloggar). Det blir lite mycket då. Vill bara förklara mig för jag ser det inte som att du vill ha mer läsare mer tjäna pengar. Den tanker har aldrig slagit mig.

    1. Me & My Baby Dolls

      L- Jag förstår hur du tänker och respekterar din känsla. Det har inte varit min mening att lura någon på något sätt, det vet ni som följer mig, jag är inte så. Jag syftade främst inte på dig mär jag skrev, det är en annan som alltid går för långt.

  11. Malin

    Du ska verkligen inte behöva förklara dig ett dugg ! Ditt inlägg redan igår om datorn som strulade tycker jag att var väldigt ärligt och fint av dig. Din blogg, dina hemligheter och nyheter som du berättar om när du vill och kan. Tack för att du delar med dig !

  12. Sanna

    Åh, hoppades nu på, när jag såg att du skrivit, att man skulle få veta. Men icke! ? Du har ju fått in bilder o text nu! Självklart ska du ta det i din takt, men när det går en, sen två dagar o man inte får veta o det ändå kommer in ett annat inlägg. Jag gillar inte o kritisera o vill inte heller att nån ska må dåligt el känna sig pressad o skriva. Men i slutändan är det ändå så att man lämnat det öppet me o skriva att man ska berätta o sen går det dagar. Bättre o skriva att jag berättar när jag har tid o lust! Hoppas på att det är att det ordnat sig me boende då du skrivit att du inte trivs ? Att inte trivas där man bor, o oxå känna pressen att man borde va tacksam är inte lätt. Det tär på en!!
    Nu blir det läggdax här, o får hoppas på o få läsa lite glada nyheter i morrn då ???

    1. Me & My Baby Dolls

      Sanna- Bilderna jag har i dessa inlägg är från mobilen och dem funkar! Nu har jag redan överfört allt till datorn, dör problemet verkar ligga. Sitter på akuten med min dotter nu så jag har ingen koll om det funkar ännu. 🙂

  13. Niobarnsmamman

    Va roligt att höra att du har fått mera ” skinn på näsan” och lägger dig själv och dina åsikter lite högre i rang än tidigare. Jag håller också på lär mig/ övar mig att säga ifrån ibland och att inte få dåligt samvete för att jag har en åsikt. Samtidigt förstår jag att folk reagerar över att man alltid måste vänta så länge på utlovade nyheter på just bloggar. Det gäller naturligtvis inte bara dig utan verkar vara rätt vanligt. Kanske är det bara en slump och att alla bloggare har olika orsaker till att de gör så här, men som läsare kan det ibland kännas frustrerande att vänta. Visst kan man tycka, som det ofta skrivs av ” försvarare” bland kommentarerna, att vi läsare kunde skaffa oss egna liv och ja, det kunde vi ju, men bloggarna lever ju på att det finns läsare som är intresserade av andras liv. Speciellt de bloggare man har följt länge, kan kännas som nära vänner och då vill man gärna ta del av allt möjligt i deras liv. Helt sjukt egentligen, men så funkar det. När någon skriver att de ska berätta något stort eller spännande så känns det nästan som att få ett förtroende. Måste man sedan vänta några dagar extra så kan man känna sig besviken trots att man vet att bloggaren skriver precis när och vilka delar de vill ur sina liv. Jag vet inte om jag kunde förklara det här så att du inte tar det som kritik, för det är inte min mening, och jag skriver aldrig medvetet något som kan såra andra men jag ville ändå försöka förklara lite vaför jag tror att folk reagerar. I bland funderar jag också över hur olika influensers får sin lön. Har det verkligen ingen betydelse hur många som klkar in? Det är ju ett ganska nytt yrke och jag har inte så bra grepp om olika sociala medier då jag själv inte har några egna konton och jag tror att det finns andra också som inte riktigt förstår hur allt fungerar. Det är kanske också en orsak till fula meddelanden. Fast elakhet är alltid fel, det måste vi komma ihåg.

  14. Millie

    Fast liiite är väl läsarna din inkomstkälla ändå? ? För det måste ju vara lättare att få samarbeten med många läsare, samarbeten som ger inkomst.
    Får jag gissa vad A är eller B eller vilken bokstav det nu är så tror jag på nytt boende och hundvalpen du nämnt förut! ?

  15. Susanne

    Du gör helt rätt som inte berättar allt.
    Verkar som att bara för att ni bloggar har läsarna ”rätt” till att veta allt och lite till.
    Hoppas det går smidigt för dig men kvällsjobbet och datorn.

  16. Johanna

    Men oj, tanken har inte ens slagit mig. Jag tror att de flesta av oss förstår att du har fullt upp med ert liv, såklart inte bloggen kommer på första plats. Känn ingen press ? vi är glada för inläggen, utan tidspress ?

  17. Anna

    Bra skrivet! Precis så är det! Din blogg och du skriver vad och när du vill. Det är ju det som är spännande och intressant och därför jag läser i alla fall. Fortsätt så ❤️

stats