My Baby Dolls

Väldigt läskigt- men välbehövligt.

Ahh dagarna går bara i ett.
Det har hänt lite saker som fått mig att inse att jag måste tagga ner på tempot lite. Mycket.
Väldigt läskigt- men väldigt välbehövligt.

Jag har delat mycket mer er, men mycket har också stannat inom mig.
Jag känner mig dränerat på många plan och jag har alltid prioriterat mig själv sist. Alltid.
Jjag försöker alltid vara alla andra till lags och finnas där för alla, hjälpa, stötta, komma, gå, allt för alla andra men inget för mig själv. Vem gör det för mig?

Mina barn kommer för alltid att vara mitt nummer 1, al l t i d-oavsett vad. – Men jag har insett att jag är också viktig. Inte minst just för mina barns skull.
Om jag går sönder så kan jag ju inte vara mamman som dom behöver.
Jag ska vända det här, utan så många måsten och höga krav på mig själv.
Mer om det orkar jag inte skriva just nu, jag behöver bara sätta mig ner, skriva en lista (jag men mina listor igen). och omprioritera. VAD behöver jag göra för att må bra? Vad kan jag låta bli?
Jag är ingen höjdare att prata om mina känslor med folk. Jag var mycket bättre på det förut och kände att jag kunde. Nu… inte så mycket. Jag vill inte. Jag kan inte.

Anyways.
Jag har fixat med tvätt, lekt med Isabelles nya leksaker, hämtat barnen från skolan, handlat…. gnuggat bort lacken från en hylla i vardagsrummet med klorin…. ja alltså när jag sitter och viker tvätt (på vardagsrummet) så hade jag en sån där märkespenna som man skriver barnens namn på kläderna med… Celina ropar från toan att hon är färdig och när jag kommer tillbaka har Isabelle dragit loss korken och ritat på hela vita möbeln i v-rummet…. Hur nöjd som helst. Hon hade tom ritat ett snyggt ögonbryn på sig själv.

Vi har hunnit leka ute, badat och så somnade alla utan problem idag. Måndag gör det med folk.
Nu ska jag lägga mig på soffan med en fet godisskål och bara vara.

Kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Karlsson

    Du är verkligen de bästa mamman ever . Lova att du försöker ta hand om dig – du ska ju orka oxå.älskar att följa dig och din underbara familj både här och på Instagram. Styrke kramar till dig ❤❤❤

  2. Therese

    Alltså Satu!! Du är bästa mamman som finns! Bara att du fixar med 90% av allt med barnen är mer än tillräckligt… Jag vet ju inte om de är så och menar inte att döma men av det man ser så är det du som gör precis ALLT!!
    Du är en underbar mamma och människa och du förtjänar också uppskattning och omhändertagning ❤️❤️❤️❤️
    Kanske tänker att du känner samma som mig… jag och min man har 3 barn… jag vill ha fler men han ville stanna på ett redan… i och med detta blev det att jag tog på mig allt med barnen… han gör inget! Jag gör allt med hemmet, maten och ja.. han jobbar men så ska man inte tänka! Det är hans barn lika mycket och vi har skaffat dom tillsammans! Så jag har faktiskt börjat sätta krav för jag mådde så otroligt dåligt efter ett tag! Har börjat säga att om jag badar barnen så kan du fixa med tvätten och lite sånt! Känns mycket bättre nu! Nu vet jag inte om det var sånt här du syftade på men ta hand om dig själv! Sätt dina barn först men även dig själv för annars går du in i väggen och kan inte finnas där med glädje för dina barn! Du är så fantastisk och dina barn med ❤️❤️❤️❤️❤️

  3. Helena H

    Så mycket jag tänkte skriva, men suddade allt då jag kände mig som en riktig mamma åt dig med min text…. Sänder över en stor kram istället. Lova att ta hand om dig själv och ta hjälp till vissa saker. Inte meningen att du ska slita ut dig helt o må dåligt. Kram! <3

  4. Maria

    Du skriver att du finns för alla andra men undrar vem som finns för dig. Om du inte gjort det tala om precis vad du behöver (det är din rättighet tycker jag) från din man, det är är en gemensam uppgift man bör ha gentemot varandra där tycker jag 🙂 det är sammansvetsande också och viktigt att man får känna det från varandra tror jag, just att man är viktig för varandra

  5. Lisa Nilsson

    Jättebra att du ska börja tänka på dig själv och sätta stopp när din kropp inte orkar. Kanske du kan sålla bort många måsten från lista. Kanske kan du avstå vissa saker och någon annan kan göra det åt dig då och då t.ex. städare, barnvakt så att du kan ha tid bara för dig själv för att gå iväg med vänner och fika utan barn för att barnen klarar sig utan dig några timmar men på det sättet får du nya krafter och känner dig som ny. Det att man gör paus från sina barn är inte det minsta egoistiskt för att barnen behöver en mamma som får kraft och ork genom att lämna de en stund bara för att ta hand om sig själv.

  6. Tessie

    Usch då. Vet inte vad som hänt, men det låter inte kul alls. Bra att du känner att du kan ta det lite lugnare nu och få tänka lite på dig själv. Det är du värd! Och som du sa; om du går sönder, kan du inte vara den mamman du vill vara. Det kan vara väldigt nyttigt med wake up calls ibland.
    Hoppas du mår bättre snart! Stor kram

  7. Sari-Anne

    Precis som Du skriver, så MÅSTE Du prioritera Dig själv oxå för barnens skull!
    Var rädd om Dig!

    Kramizzz Sari-Anne

  8. Niobarnsmamman

    Du är så otroligt duktig med allt du gör. Jag antar att du har jättehöga krav på dig själv. Men kom ihåg att vara snäll mot dig själv. Ge dig själv tid att bara rå om dig själv. Se också till att få tid tillsammans med Andres. När man får de här bitarna placerade brukar de andra bitarna i livspusslet också falla på plats. Att placera sig själv och sitt parförhållande lägst ner på listan funkar en tid men inte i längden. Hoppas att du inte tar illa upp när jag skriver så här. Jag önskar bara allt gott åt dig. Jag vet att jag inte har insyn i ert liv då jag bara känner dig via bloggen men jag upplever att du är lite för snäll och prioriterar de här bitarna lite för lågt till förmån för andra. Hoppas att du får känna dig mera tillfreds med tillvaron och kan prioritera på ett sätt som gör dig mera gott.

  9. Maria

    Fy känner igen den där känslan:-( låter klokt att du tar hand om dig själv också nu det kommer ikapp annars, precis som du säger. Men samtidigt när man har mycket o göra, som man har som mamma ju är det inte helt lätt o vila upp sig även då man har behov av det. När barnen är i skolan kanske du kan ha barnvakt en liten stund o sova ut? Det tycker iaf jag är guld värt för orken.

    Kram

stats