My Baby Dolls

Reportage om oss

Vilket intresse ni fina människor visar mig och min familj <3
Att ha fler barn är ”normen” säger verkar intressera och imponera många medans andra har så förutfattade meningar om oss med många barn. Förstår ni hur jag menar?

Man ska inte döma andra, var alltid snäll och har du inget schysst att säga- säg det inte. Alla väljer olika vägar här i livet, bara för att min väg är annorlunda betyder det inte att jag är vilsen eller att min väg är fel. Tur att vi alla är olika, med olika mål och olika drömmar. jag lägger mig inte i hur andra väljer att leva sina liv, jag dömer ingen så varför ska nån döma mig?

Det händer att reporter ringer från olika tidningar, ibland har ställt upp för intervjuer, ibland har jag tackat nej. Jag har mest varit nyfiken på vilka slags frågor de väljer att ställa. 😀

Följer ni ”Familjen Annorlunda” på TV? De har ringt mig och frågat om vi vill vara med i två säsonger nu, en annan TV program ringde mig i våras och ville ha med oss på någon ny familje-reality program, då hade de ännu inte namnet på programmet. Jag tackade nej av olika anledningar. Andres vill inte synas på sociala medier så mycket, än mindre på TV 😀 Dessutom så brukar program styra lite så att det är/blir kaos i programmen, såklart för att få högre tittar siffror, men det är faktiskt inte sååååå kaosigt hos oss. 😀 Hahaha

Min morbror jobbar som chefs redaktör på en känd tidning i Finland och hans chef tipsade om en storfamilj i Sverige med finskt påbrå som har många barn väldigt tätt och om han inte kunde kontakta den familjen och fråga om en intervju. Gissa om han blev förvånad när det var mig/oss det handlade om 😀 Så jag har suttit in en telefon intervju i en timme, ska bli spännande att se hur det blev.

Jag tackar er alla för all intresse för oss, men vi är faktiskt bara vanliga människor med lite ”ovanligt” många barn 🙂

Har du förutfattade meningar om familjer med många barn?
Har du eller känner ni några som har många barn?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maisa

    Jag tycker att det är AMAZING. Blir imponerad men chockad och undrar HUR ni klarar av det? Jag har en dotter och orkar inte med trots, skrik, bråk, kasta tallriken i golvet, sitta på alla fyra och torka upp efter henne ständigt, feber på g, gnäll osv osv ? vill inte bli galen så håller mig till en hehe , hade verkligen inte haft tålamodet ❤️

  2. Em

    Förstår verkligen inte varför folk ska ha åsikter om andra på det sättet.

    Jag fick höra för nån vecka sen att ”nu när ni är klara med småbarns tiden”….
    Det tog hårt då vi försöker få ett tredje barn som verkar dröja,är inne på försök 10.
    Visst inte super lång tid men ändå så att det har börjat göra ont i mig varje gång mensen dyker upp.

    Om man vill ha barn,antalet barn m.m. har ingen med att göra.

  3. Frida

    Jag känner ingen som har fler än 2 och jag själv har alltid velat ha minst 5 men gärna 6-8 barn! Alla säger då ”Frida, var realistisk! Ingen har råd eller ork för så många plus, vet du hur jobbigt de är med 2? Hur kan du tänka dig fler?” Jag blir less på såna kommentarer. Jag hoppas jag kan få över huvudtaget men jag vill väldigt gärna ha en stor familj!
    Keep up the good work! Älskar din blogg och allt du lyfter!
    Kram

  4. Therese

    Jag tycker det verkar så härligt med många barn, att de liksom har varandra. Man kan göra en utflykt och de roar varandra. Eller jag kanske har fel? Vi har en dotter på 3 år och en son på 4 månader. De kan ju inte riktigt leka än:)

  5. J

    Så oförskämt att säga sådär! Jag har tre barn & fjärde på väg. Vi gick nyligen ut med bild och folk kommenterar ”en till???!” ”Oh herrejöses” osv känns som det går någon ”magisk gräns” vid tre barn. Helt plötsligt blir man stor familj i folks ögon. Men men inte deras ensak ? ni är så fina ?

  6. Viola

    Tycker man möter mycket reaktioner bara med halva antalet. Jag har fyra stycken mellan nio år och nio månader och är själv under 30. Märkligaste jag varit med om är kommentarer om ens sexliv, som om man inte gör annat än ligger, eller klassikern ”vet du inte vad preventivmedel är eller”… Kan tyckas harmlöst men blir helt ställd varje gång. Vad vet de vilka problem som kan ligga bakom

  7. Viola

    Tycker man möter mycket reaktioner bara med halva antalet. Jag har fyra stycken mellan nio år och nio månader och är själv under 30. Märkligaste jag varit med om är kommentarer om ens sexliv, som om man inte gör annat än ligger, eller klassikern ”vet du inte vad preventivmedel är eller”… Kan tyckas harmlöst men blir helt ställd varje gång. Vad vet de vilka problem som kan ligga bakom?

    1. Rebecka

      +1 på den. Önskar vissa stunder att vi kunnat ge vår son ett syskon att leka med
      men nu är det som det är… ?

  8. Josefin

    Många och många, men är gravid med fjärde barnet nu efter några års paus 🙂 Har själv fyra syskon och det känns inte som så många. Men visst höjer folk lite på ögonbrynen nu när fyran är på g.

  9. Lisa

    Väntar nu mitt 5:e och blir också trött många kommentarer. Vet inte varför det ska vara provocerande med att vi väljer att skaffa ett barn till. Tror man bäst känner själv när det räcker. Kram till hela familjen och ha en skön sommar.

  10. Jessica

    Jag har 6 barn i åldrarna 10år-10 veckor, färre än er men tillräckligt många för folk att kommentera om. Ni verkar vara en underbar familj med era 8 underverk!

  11. Jenny

    Härligt med många barn, jag har ”bara” 7 ? men man stöter på många fördomar och hemska kommentarer ibland.. ?

  12. Amanda

    Jag har själv 9 syskon. Min mamma har haft 12 syskon och min pappa 5 syskon. Så för mig är det heelt normalt med stor familj. Jag undrar mer hur tråkigt dem har det som inte har stora familjer ? Jag hoppas att jag själv får många barn. Just nu har jag ”bara” två ?

  13. Christina

    Vilken fantastisk familj!! Helt underbart med stora familjer ju. (Säger jag som själv har 5 syskon. Inte lika stor familj som din, men lite åt samma håll! :D) Har precis som du också fått möta mycket ifrågasättande och fördomar i mitt liv. Jättetrist att inte människor kan klara av att acceptera och respektera andras sätt att leva.

    Hoppas att du får mycket kärlek i din blogg!!

    //C

    http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd inrednings-/renoveringsblogg

  14. fanny s

    Jag har tre barn hyfsat tätt, och redan här rynkar folk på ögonbrynen! Haha jag förstår det inte. Men vibhar fått de vanliga kommentarerna ”ojoj ni skaffar er arbete”, ”har ni ingen tv?” etc. Alltså tre barn är väl inte så många?? Är gravid med nr 4 och kan bara tänka mig vad folk ska säga….(än har det inte börjat synas). Suck. Synd att man inte bara kan få vara glad och leva sitt liv. Alltid är det någon som ska kommentera.

    1. C

      Precis så säger folk ständig till oss, vi har nu fyra och jag blir väldigt sårad, vem har rätt att uttala sig. Drog på att bekräfta graviditeten till efter v 20 för många och jag skrev inget om den på sociala medier pga detta. Så än idag blir några förvånade… han är 3 mån nu

  15. Hanna

    Grejen med förutfattade meningar är väl att man inte är medveten om att man har dem själv förrens någon påpekar dem? Jag tror inte att jag har förutfattade meningar men det är jag inte rätt person att bedöma…☺️

  16. Isabel

    Haha, klart jag har förutfattade meningar om familjer eller har det främst om kvinnor som har många barn men vi skulle ju bara skriva snälla saker eller vara tyst skrev du ju?

    1. Me & My Baby Dolls

      Isabel- Främst om kvinnor? Så mannen har inte med den saken att göra….? Ja om det inte var något schysst du tänkte skriva så är det väl lika bra. Jag tänkte att man ska fundera och tänka efter lite, kanske diskutera på ett svhysst sätt, men kan man inte det så behöver man inte skriva nåt. Vill du lyfta dina tankar här så sker det på ett schysst och respektfullt sätt, för vem har rätt att döma andra? Och dra alla över en kam? Alla har rätt att välja själv och vara olika.

  17. Carolina

    Känns som att du glömde alternativet att man faktiskt kan ha åsikter utan förutfattande meningar också!

  18. Sofie

    Hej jag vill säga att ni är en jättefin familj. Jag började följa er när Olivia var nyfödd för då blev jag sjuk i en sjukdom som heter ME. Det var för att jag sedan dess ligger mest hemma på en säng så att ha fått följa några bloggare har underhållt mig när jag ”blivit av med” livet. Jag lever också ett liv som inte följer normen, har inga barn… jag tror många är arga då de tror att vi tar deras skattebetalande pengar.. jag som sjuk och ni med många barn Men då kan jag berätta att jag får ut 0 kr från FK. Hur sjukt är inte det att inte få sjukpenning på 5 år! Men åter till det att vi inte följer normen.. saken är den att alla har olika liv och uppgifter här i livet, jag har absolut inga problem med att du har 8 barn.. då är jag bara glad att vissa orkar föda fram och ta hand om vår framtida befolkning. Fortsätt lev ditt liv! All lycka till dig och din familj!

  19. Karin Frid

    Vi har 5 barn födda 08 10 12 14 och 17 och nu BF med tvillingar i augusti. Folk verkar tycka att vi är konstiga och när vi campade i helgen med vår husvagn stirrade folk på oss som om vi bor fr yttre rymden. Hur orkar ni? Ska ni vara med i familjen annorlunda? Ska du inte sterilisera dig snart? Vi orkar knäpp våra två barn. Ska ni skaffa ett helt fotbollslag? Flera av dessa kommentarer flera ggr i veckan på sista tiden nu, på apoteket, på ICA och av släkt o bekanta. Sen är klart att många tittar och har ett leende på läpparna så inte alla som tittar snett såklart! Barn är livet och det händer nåt varje dag!

  20. Madeleine

    Ni är en så fin familj ❤️ Jag är gravid med nummer två nu och när hon kommer är nummer 1 1 år och 2 mån. Jag har upplevt det som otroooligt tufft att vara gravid samtidigt som jag redan har barn jämfört med första graviditeten. Kan du inte skriva ett inlägg om just det? Hur du tog dig igenom graviditeterna som mamma och kanske lite om hur det var att gå från ett barn till fler med att dela uppmärksamheten med flera? Och snälla skriv lite tips om sömn och mat ? tycker alla mammor där ute ör superhjältar som lyckas få sina barn att både sova och äta ?? du måste ha sjukt mycket tips tänker jag ? du inspirerar dagligen ?? kram ❤️

  21. Madeleine

    Ni är en så fin familj ❤️ Jag är gravid med nummer två nu och när hon kommer är nummer 1 1 år och 2 mån. Jag har upplevt det som otroooligt tufft att vara gravid samtidigt som jag redan har barn jämfört med första graviditeten. Kan du inte skriva ett inlägg om just det? Hur du tog dig igenom graviditeterna som mamma och kanske lite om hur det var att gå från ett barn till fler med att dela uppmärksamheten med flera? Och snälla skriv lite tips om sömn och mat ? tycker alla mammor där ute ör superhjältar som lyckas få sina barn att både sova och äta ?? du måste ha sjukt mycket tips tänker jag ? du inspirerar dagligen ?? kram ❤️

  22. Niobarnsmamman

    Där jag bor var det tidigare vanligt med stora familjer. Jag kommer själv från en stor familj och det gör min man också. Fortfarande är det rätt vanligt med stora familjer men de allra flesta väljer ändå att inte få så många barn. Jag tycker att det är harmt för åtminstone jag upplever att varje barn ger mer än det tar och på det sättet får man energi trots att det är mycket arbete. Oftast är det när man är på stan som man möter fördomar. Förskollärare och lärare har lärt sig att allt funkar minst lika bra i stora familjer.

  23. Elin

    Har sex barn där den äldsta är 9 år och den yngsta är 1 år. Många som höjer ögonbrynen över att vi har många barn, och jag brukar ofta bli utfrågad om ditten och datten ? allra helst undrar de över hur jag hunnit med att skaffa så många då jag är 27 år gammal, vissa ligger i ?

  24. Jenny

    Jag har inga förutfattade meningar om storfamiljer så länge man har möjlighet att se varje barn som en individ. Hade du varit chef på en storbank och jobbat 60 Tim i veckan så hade jag kanske känt att 8 barn är för många men med möjlighet att vara hemma gör ju att du har mer tid till barnen och där med kan skaffa fler. Jag har en vän som har sju barn och det verkar vara totalt kaos men tror det hade varit enklare om alla barnen var gemensamma för det är mest dom vuxna som strular. Har också en vän med bara ett barn och det verkar lite jobbigt det också för barnet har ett enormt behov av andra barn och det är ett evigt pussel med lekträffar hos andra familjer. För och nackdelar med allt som alltid :-))

  25. Elina

    Har själv bara en bror, och en halvsyster, men vi har inte växt upp tillsammans (tack pappa!) så jag har inte direkt någon stor erfarenhet av stora familjer förutom gamla vänner och någon släkting som har många barn. När vi är på besök så blir det lite mycket spring men jag har absolut inget emot det. Det är väl ändå upp till var och en. Så länge man mår bra, kan ta hand om varandra så är det väl inga problem! 🙂

  26. Tiina

    Du är bäst Satu! En förebild för oss alla! Exakt så, vi är alla annorlunda på vårt eget magiska sätt <3 Kraaaaam

  27. Tiina

    Du är bäst Satu! En förebild för oss alla! Exakt så, vi är alla annorlunda på vårt eget magiska sätt ❤ Kraaaaam

  28. natta

    Alltså ni är så fina och verkar vara en sån under familj, känner själv familjer med många barn och som dom flesta säger de är bara dubbelt av allt speciellt dubbelt med KÄRLEK, väntar själv mitt fjärde(bf 17de juli) och än är de inte stopp här haha, både folk man känner och inte känner har delade meningar, vissa blir glada och grattar medans andra säger/frågar direkt men oj räcker de nt nu, hur många barn ska ni ha m.m, tycker bara synd om dom som måste lägga sig i hur många barn man vill ha, bara man har ekonomi, klarar av de o.sv så tycker jag man ska få skaffa hur många barn som helst, man väljer helt enkelt själv hur man vill ha de, och du är verkligen en grym mamma. ??

stats