My Baby Dolls

Hon trollar.

Alltså. Först HEJ och sen TACK.
Tack så jätte mycket för alla otroligt fina kommentarer ni lämnade efter mitt senaste inlägg. Och tack till er alla som klickade på hjärtat under. Jag satt här framför datorn och tårarna bara rann. Var tvungen att ta lite pauser så småttingarna inte skulle se att jag sitter och grinar.
Ni berör mig och betyder otroligt mycket för mig, jag är uppriktigt så förvånad och lycklig naturligtvis att ni tycker om min blogg, och vilka lovord. Waow.
När jag känner mig lite vilsen med skrivandet så är det ni som vägleder mig tillbaka, ni som faktiskt ger mig motivationen att fortsätta skriva. Så tack.

Helgen gick förbi med stormsteg, precis som den alltid gör.
Vi har vart iväg och badat, promenerat och byggt koja i skogen. Det kom lite snö igår så barnen har åkt pulka och Jonathan lyckades rulla till en stor snöboll som han tänkte fortsätta med imorgon, men det tycks smälta bort redan…
Kakelkillen har varit här och jobbat kvällar och hela helgen är nu klaaar med vårat badrum! Wohooo!
Nu behöver vi köpa lite rör som ska monteras och fixa lite, sedan har i ett badrum- äntligen!
Idag drog vi bort alla skydd och verktyg som upptagit båda hallarna ut till ytterdörren och barnen var så glada över en sådan sak, och jag med för den delen 🙂

momof8
IMG_3677

Jag drog också igång ett projekt, och precis som alltid blir det så mycket större än vad jag tänkt mig från början.
Vi har ett litet förråd under trappen där vi tryckt i massor av kartonger- som egentligen ska vara i ute förrådet/garaget.
Det är allt från julkartonger och kartonger med barnens skor och urvuxna kläder osv. J, sådant som man har i källaren/förrådet. men nu är det så att vårat garage är katastrof, den ska ordnas upp senare när tillfälle och pengar finns, så där kan man inte förvara såna här grejer för det är så fuktigt där och det skulle bara bli förstört.
I mitt sovrum har jag 4 kartonger som ska liksom trollas bort, så jag tänkte ta tag i det… drog ut alla kartonger under trappen och ”skulle bara” organisera lite bättre- vilket slutade med att alla kartonger var kors och tvärs i vardagsrummet, jag drog ur allt och jag hittade massvis med kläder till Celina efter Olivia, även en liten hög med kläder till Olivia efter storasystrarna. Vilken lycka!
Jag öppnade lådan som varit Olivias kläder och herregud, det kändes som att det var förra veckan hon hade de kläderna på sig! Usch så fort tiden verkligen går och vad fort barnen växer.
Men det kändes som julafton med allt ”nytt” till småsyskonen kan jag lova och speciellt Celinas garderob fick en rejäl påfyllning.
Naturligtvis kunde jag inte sluta där. Då var jag ju tvungen att gå igenom varenda barns garderob för att fylla i kartongerna med urvuxna kläder till senare tillfälle innan jag la in dem igen…. phew. Mitt i det här kom min pappa förbi och undrade vad i helsinki jag höll på med allt stök.
Så nu är kläderna i ordning, nyfyllda kläder i kartonger i väntan på att tiden är inne även för dem.
Kollade t om igenom vilka som har vårjackor som funkar i år 😉

IMG_3700IMG_3697

Ibland är man mer effektiv än annars 😉
Justja projektet är inte klart, för jag drog ur hela våran garderob och la på golvet och sängen för att organisera lite bättre där också och kanske trycka in  några kartonger där också.
Olivia stod och höll mig sällskap (pratade non-stop) och när Danilo kom in och frågade vad jag sysslar med så svarade Olivia: ”Hon trollar”.
Hon tycker att jag är så bra på att trolla bort saker, haha 😀
Men än har jag inte trollat bort stormvinden som drabbade vårt sovrum, det får bli morgondagens projekt.

Jag ska bli bättre på att fota de där vardagliga sakerna, här är ett av dem.
IMG_3586
Något vi pysslar med tit som tätt efter badet.
Jag ropar in barnen en efter en, smörjer in dem, klipper naglar och rensar öron, fixar håret och smörjer läpparna och vitaminer på det. Hihi 🙂 Sån fräsch känsla efteråt.

Nähep. Jag har precis ordnat matsäck åt dottern som ska på utflykt med klassen imorgon och tänkte ta en paus på soffan innan jag rullar vidare till sängen, det är visst när man väl sätter sig som man märker hur trött man är.

Natti Natti

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne-Marie Silven

    Hej,du tipsade 2016 om en blogg,Emil 4-barnspappa (tvillingflickor och två pojkar).
    Kan inte hitta hans blogg längre,vet du om han bloggar fortfarande? Mvh AnneM

  2. Louise

    Du kanske kan komma hem till oss också och organisera lite. Jag har flera lådor och kassar fyllda med bebis/barnkläder räknade upp det till 29(!) lådor och kassar. Ska själv gå igenom detta tillsammans med min moster när hon har tid för där ligger många 1000 lappar där och mycket är helt nytt. Helt galet att man inte säljer av det direkt.
    Och ditt förra inlägg. Tror jag började läsa din blogg precis innan du blev gravid med Olivia. jag tycker det är jättekul att läsa om din vardag och jag beundrar dig vilken ordning du har trots all kaos med 8 kidz. Jag har bara kaos känns det som och jag har bara 3 kidz haha. Med en tonåring och nästan en tonåring är det en cirkus hemma hos oss och en 7 åring som driver sina bröder till vansinne. Tänk dig 5 personer plus en katt i en trea där två tonårspojkar delar rum ovch lillsnäckan delar rum med oss. Det är helt galet. Söker ju lägenhet för fullt men det är inte lätt alla gånger.
    Nu fick du mig att komma igång med mitt projekt…rensa ut bebiskläder och sälja :-).
    Tack själv för att du vill dela med dig av din vardag.

    Ha en jättefin dag.

    Kramar från Malmö.

  3. Annelie

    Hej! Älskar att läsa din blogg om alla projekt som blir större än tänkt, är precis likadan. En sak jag funderat över är att du ofta skriver mitt sovrum? Har ni olika sovrum under tiden ni har bebis? Kram

  4. Mummu

    Satu , kan du komma och trolla hoss oss också, du kan ju de där, fast jag trollade bort nästan en hel garderop, idag! ??❤️

  5. 3barns mamma

    Sånnahär inlägg älskar jag speciellt med vardagsbilden och tipset hur du gör med nagelklippning på alla barn!!
    Har 3 små .. just nu gör jag så att söndagar är vår -nagelklipp dag- så jag duschar barnen en och en och innan badet klipper jag naglarna och sen smörjer jag dem efter bad. Tar på rena kläder. Fönar håret och borstar. Försökte duscha alla samtidigt ett tag men de va bara bråk i duschen .. så fick ta en och en och passa på att ha lite ensamtid med varje barn.

    Bästa inlägget! Uppskattar när du delar med dig utav mammatips

stats